login |

The Rain: kezdett a 3. évad

2020. 08. 06. 20:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

All of you will become like me.

Miképp a Dark, úgy a Netflix másik európai posztapokaliptikus sorozata, a Gyilkos eső is kapott egy harmadik évados lezárási lehetőséget, szóval lehetett bizakodni, hogy a készítők sikeresen tudnak-e masnit kötni a szálak végére, sikerül-e megmenteni Rasmus-t és/vagy a világot.

Az első és a második szezonnal ellentétben ezúttal még nem valódi évadkritikát sem írok a sorozatról, csak szezonnyitósat, ha lesz a zárásról írás, akkor megérdemli, hogy olyasvalaki tollából készüljön el, aki tényleg tudja értékelni és összegezni a szériát. Főleg, hogy az eddigiek alapján, vírus ide vagy oda, ezúttal végképp az érzelmi komponensen lesz a hangsúly.

Naná, min is lehetne, hiszen mégiscsak Rasmus és Simone a két főszereplő, a testvérpár sorsát tartotta mindig is szem előtt a The Rain, és nagyon úgy tűnik, hogy ez nem is fog változni. A kérdés csak az, hogy a végére a remény győzedelmeskedik, vagy épp ellenkezőleg, valami nagyon sötét fordulatot vesz az emberiség – szerintem erre mindenki könnyedén tud válaszolni.

És talán ez a The Rain legnagyobb baja, hogy kiszámítható. Nem feltétlenül abban, hogy éppen milyen történetszálat vagy karaktereket hoznak be (ld. most is jön új szereplőnek egy testvérpár, akivel a 3×01 még nem tudni, hogy mit akarnak kezdeni, de olyan inverz Rasmus/Simone-nak megteszik), hanem a dinamikák kapcsán, és erre sajnos ez az évadnyitó sem cáfolt rá.

Három hónappal járunk az S2 fináléja után, sok minden nem változott (de egy valaki nagyon is), a testvérek külön vannak, Jean igencsak neheztel Rasmus-ra (nem lesz ennek jó vége?), aki kapcsán lehet dilemmázni azon, hogy vajon jó vagy rossz, hogy jót akar-e vagy rosszat – a tovább mögött folytatom spoileresebben.

The virus saved me. Now it will save all of us.

Igazából a kezdés kapcsán csak a fent linkelt kritikákban megfutott köröket futnám meg újra, és keseregnék azon, hogy mennyivel jobb is lehetett volna a széria (konkrétan: jó lehetett volna), ha bizonyos arányokat nem mérnek el (ld. túlélős dráma vs szuperképességes, feketetrutyis mutánssorozat), és a mitológia kezelését komolyabban veszik.

Éppen ezért volt kellemes meglepetés számomra, hogy Simone (megnőtt a haja!) a falon túlra jutott, bizakodni is kezdtem (ő is, az a pillanatnyi boldogság az alagútból előbújva erős pillanat volt), de elég hamar kiderült, hogy minden megy vissza a korábbi kerékvágásba, hiszen a vírus kijutott a karanténzónából – ezt nevezem mézesmadzagnak.

Cserébe viszont megkaptuk ezt követően a nagy találkozást, de ezt az érzelmes pillanatot sem húzták el nagyon, hogy Simone felfedezhesse az Apollon-t, miközben láthattunk pár flashback-et, én azon mélázgattam közben, hogy a lassabb és nyugodtabb kezdés után mikor terveznek magasabb fordulatszámba kapcsolni, ha a nyitányon kívül csak 5 epizódjuk van.

Remélem, a folytatásban megteszik, mert ez a kezdés így elég közepes volt, főleg az zavart, hogy nem dobott fel sok érdekes kérdést. Mármint Simone nyilván nem halt meg, és van egy tippem, hogy merre viszik a szálát, a többiek meg végképp nem kaptak izgalmas dolgokat a 3×01-ben.

I gave you a chance.

Ja, aki azt akarja, hogy érzelmileg jobban kapcsolódjon a szezonhoz, az nézzen bele megint a pilotba, hogy lássa, honnan jutott el ide Rasmus, hogy emlékezzen arra a kisgyerekre.

ui: Tényleg, van még olyan nem angol nyelvű Netflix-sorozat, ahol minden főszereplő saját magát szinkronizálja angolul?

5 hozzászólás Ne habozz!

Itsuki - 2020. 08. 12. 11:27

Most értem a végére,kiszámítható gagyi volt. első évad elég jó volt,onnan hatalmas mélyrepülés…

Aldo - 2020. 08. 12. 22:44

Az első évad jól indult, a poszt apokaliptikus világot – főleg a lerobbant várost – jól megcsinálták, bár a cselekmény nagy része az erdőben játszódott. A karakterek sem idegesítettek annyira – Rasmust kivéve – igyekeztek többé-kevésbé mélyíteni őket. A második évadtól kezdve látványos egy helyben tökölés, nem lehetett tudni, hogy hova is akarnak eljutni, behozták az Apollon szervezetet, majd sikerült ezt is kiherélni a záró évadra.
Ment a látványos, felesleges drámázás, a régi szereplők háttérbe szorítása olyan szinten, hogy semmi értelmes szerepük nem maradt, csak a karakterük teljes leépítése.
Aztán az évadzáró legvégén gyorsan lezárták az egészet, pedig lehetett volna bőven tágítani az univerzumot. Talán ha 16 éves lennék, akkor sokkal jobban tetszett volna, de majd kétszer annyi idősen már nem szólt akkorát.
A teljes sorozatot egy erős közepesre értékelném.

v - 2020. 08. 14. 21:18

a végére kétségbeejtően rossz lett ez a sorozat.

csb - 2020. 09. 02. 16:41

Én az elmúlt öt napban daráltam le a a teljes sorit. Az első évad nagyon bejött, de utána nekem se tetszett, hogy milyen irányba vitték el a sztorit. Az utolsó évadban nagyon erősen azt éreztem, hogy ezt a Z-nation-ről koppintották :D Murphy=Rasmus (mínusz humorérzék :D)

42k - 2020. 09. 21. 14:56

Imádtuk. Majdnem végig. Az a virágos megoldás nem kellett volna. Ezzel sikerült jól elszúrniuk az utolsó pár részt és főleg a befejezést :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz