login |

Alta Mar / High Seas: kezdett a 3. évad

2020. 08. 07. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

There is no turning back now.

A 2. évados, kissé homályos kezdés után (a premier után nem nagyon tudtuk, hogy mire megy ki majd a játék) a rejtélyközpontú spanyol kosztümös sorozat, A nyílt tenger új szezonja elég konkrét sztorival tért vissza a Netflix-re – mint a korábbiak, ez is különálló sztori, így bárki nézheti, hiszen ismét kifut az óceánjáró hajó, aminek ismét történik valami a fedélzetén, azonban a karakterek ugyanazok, és az ő “fejleményeik” miatt, aki tervez a korábbi szezonokkal is, annak nem érdemes most beszállnia.

Szóval valamit tudhattak a készítők, hiszen a tavaly forgatott évad egy vírusos sztorival rukkol elő, rögtön a 3×01 első másodperceiben láthatjuk, hogy valami komoly pusztítást végzett a Bárbara de Braganza-n, egy csomó beteg van a fedélzetén, maszkban járnak az emberek, Eva is fertőzött, de Nicolas valami szérummal rohan hozzá – és ezek után visszaugrunk egy hetet az időben. Mi lesz ebből?

A krimis és a rejtélyközpontú megközelítés után most afféle kémtörténet. Vagy legalábbis 1948-ban indítunk, amikor fél évvel a 2. évad vége után a hajó kifutni készül Argentínából Mexikóba, a fedélzetén az összes korábbi régi (és új) szereplővel meg kapcsolattal, természetesen mindenki saját célokkal és sütögetendő pecsenyével. Az idillinek tűnő képbe csak az kavar bele, hogy Eva-t a brit titkosszolgálat azzal keresi meg, hogy segítsen nekik, mert valaki egy halálos vírust akar a hajóra csempészni.

Elég nyílegyenesnek tűnik tehát a sztori, de nagyon remélem, hogy lesznek még itt félrevezetések és mellékszálak, főleg, hogy a sunyizó új karakterek közül nem mindenkinek a vírushoz van köze – sőt, reményeim szerint egyiküknek (a maszkosnak és az egyenruhásoknak) sem ahhoz van köze, mert az egyrészt potenciállal kecsegtetne, másrészt pedig akkor lehetne találgatni, hogy kicsoda a víruscsempész.

Mondjuk a zárt környezet és a (legalábbis egy sorozathoz képest) sok, de mégiscsak véges számú karakter (ezer utas ide vagy oda) továbbra sem kecsegtet túl sok kombinációs lehetőséggel, de miután a készítők az előző két szezonban is tudtak meglepetést okozni, ezért most is bizakodhatunk.

Korrekt volt a kezdés, ha nem kéne felzárkóznom (pár napon belül 3 finálé is lesz), akkor simán megnézném ma a teljes évadot, és nem csak azért, mert 6*40 percről van szó ezúttal, hanem mert továbbra is kellemes néznivaló az Alta Mar.

Félreértés ne essék, még mindig inkább komfortkaja és eyecandy (főleg a hajóra gondolok, a körítés még mindig impozáns), nem kiemelkedő, de végig egyenletes a színvonala, és bár olykor a mezsgyén táncolt, de eddig a szappant sem vitték túlzásba. Bár az olyan jellegű, “akkor most foglaljuk össze, hogy mi várható”-mondatok nélkül, mint a 3×01 utolsója volt, igazán meglennék.

3 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2020. 08. 07. 17:03

Hát nem tudom, majd a HoC után belekezdek ebbe is, az első két évad elment, de leginkább a díszlet tetszett és egy-két nyalka úriember benne. Hehe. Vannak benne eléggé blőd megoldások, a második szezon végén a gyilkos személye olyan tervezetlennek, mondvacsináltnak tűnt. Szeretek én is sztorikat kitalálni, de nekem ez a fordulat nem jött be, pláne nem az, ahogy megbolondul.

A spanyolok nagyon jól tudnak színészkedni, jó sorozatötleteket kitalálni, akárcsak a törökök, azonban mindkét nép mintha túlzásokba esne olykor. Lásd: Ezel, Money Heist.

speranza - 2020. 08. 07. 20:47

Az én szemeimet is a körítés ejtette azonnal rabul, már az első évadban. Hajón játszódó, kosztümös sorozatot, ami ráadásul valami rejtély, vagy bűntény körül bonyolódik, nem forgatnak manapság tömeges méretekben, én pedig már nagyon ki voltam éhezve valami ilyesmire. A díszlet és a kosztümök is igényesek, a szereplőket is úgy válogatták, hogy jó rájuk nézni. Ezek miatt a hibái felett is könnyebb szemet hunyni. :)

Deny - 2020. 08. 09. 14:08

Nagyon nem tudom hova tenni ezt a sorozatot. Mindig egész jól kezdődik a sztori, de aztán muszáj valami hülye, abszurd húzással elrontani az élményt.

Ez az évad pl. igen érdekesen indult, de a vége valami összecsapott katyvasz lett. Mintha az utolsó pillanatban szóltak volna az íróknak, hogy mégsem lesz 4. évad, és a semmiből kellett valahogy lezárni.

SPOILER: A doppelgangeres csavar realisztikusságán meg már inkább nem is rugóztam. 6/10 a vége és az idétlen elemek miatt.

Ami viszont tetszett, hogy Dr. Ayala karakterével tulajdonképpen összekötötték a sorozatot Gran Hotellel, ugyanis ez a figura az ottani Ayala nyomozó fia, és még ugyanaz a színész is alakította. Ezt például jópofa húzásnak találtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz