login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók júliusban

2020. 08. 10. 17:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: magyar nézettség, Netflixes nézettség

A Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

A márciusi, áprilisi, májusi és júniusi napi magyarországi sorozatos toplisták után lássuk az júliusiakat – ez lesz az utolsó, mostantól heti listák jönnek. (Itt rögtön jelzem is, hogy a 07.04, mint első dátum a szombaton kiadott, azaz a pénteki napot fedő listát jelenti.)

Kezdem azzal, hogy nem fogom minden hétnél elismételni, hogy a La Casa de Papel április eleje óta top5-ös – konkréten csak két napon csúszott a 6. helyre a négy hónap során. Szóval nem semmi.

Meglepő vagy sem, de a Dark csak 6 helyet töltött az élen, mert a Warrior Nun, miután a 2. helyen nyitott, beállt az első pozícióba, és 14 napon át ott is maradt. A Dark-nak sem kell szégyenkeznie, hiszen az előző hete után a júliusi négy hetet is top10-ben töltötte, ami azért nem sok sorozatnak jön össze. A legjobb 5-ben július első teljes hetében az említettek mellett a múltkoriak (Unsolved Mysteries, The Sinner) voltak, a The Order lassan csökkent és kikerült a tízből.

Érdekesség, hogy ezeken kívül csak örökzöldek voltak a listán (miután a Space Force két napi jelenléttel eltűnt a listáról), ami alapból azt jelezné, hogy kezd szűkülni a Netflix kínálata, hiszen premierjeiket jobban széthúzzák, hogy tovább tartson a friss kínálatuk, viszont lejjebb láthatjátok, hogy mi minden nem fért be. Az örökzöldek közé egyébként először került be a Lucifer, melyről most már beszélhetünk nagy hazai sikerként.

A mostani premierek közül nem lett top10-es – és ezúttal nem arról van szó, hogy alig volt szkriptelt premier, hiszen konkrétan 6 új és visszatérő sorozat-sorozat nem volt nézettebb napi szinten, mint a Sex Education, a Stranger Things vagy a The Witcher, és egyik sem olyan, mely más országokban is helyezetlen lett. Az egyik sorozat azért pár nappal később beköszön:

A tovább mögött folytatom a júliusi hetek toplistáinak maradékával.

Július második hetében a Warrior Nun, ahogy írtam feljebb, maradt a első helyen végig (nyilván a következő pénteki premierig), az Unsolved Mystery-t viszont hamar ledarálta a magyar, csúszásnak indult, miközben a korábbi premier Dark még maradt top5-ös.

Az örökzöldek ide-oda szánkáztak (még mindig a Sex Education a királyuk – a La Casa de Papel mellett, persze), a Snowpiercer még kipréselt magából egy utolsó teljes hetes jelenlétet (a dupla fináléja a 2. lett, a Warrior Nun-t nem gyűrte le), és persze jöttek újoncok is, melyek közül legnagyobb sikernek egy nemszkriptelt széria, a Down To Earth with Zac Efron bizonyult, ami a 2. helyig tört előre – az indulása napján még csak 9. volt, ami megint csak jelzi, hogy nem az előhype vitte, hanem rátaláltak a népek.

Az újoncok közül a Stateless-től szerintem a két napi jelenlét kellemes meglepetés, azt pedig elvártam, hogy a drogos doku, a The Business of Drugs felkerüljön a legnézettebbek közé (összes 8 nap jött össze neki, bár végig a lista alsó felében). A hét nagy újoncsorozat-sikere a Dark Desire volt, a latin-amerikai sorozat még ma (08.10-én) is top5-ös, az más kérdés, hogy az első hely nem jött össze neki, mert jövő héten egy túl erős újonc érkezett meg.

A mostani premierek közül nem lett top10-es:

 • 07.10: A tizenkettő (The Twelve / De Twaalf) 1. évad
 • 07.10: Randizgatunk Brazíliában (Dating Around Brazil / O Crush Perfeito) 1. évad
 • 07.10: Helló, nindzsa! (Hello Ninja) 3. évad
 • 07.15: A bőrödre megy: Előtte és utána (Skin Decision: Before and After) 1. évad
 • 07.16: Házasság indiai módra (Indian Matchmaking) 1. évad

Ahogy írtam: július harmadik hetében jött, látott és győzött a Cursed. A fantasy sorozat, miképp a Warrior Nun, 14 napot tölt az első helyen, a The Umbrella Academy visszatéréséig. A 2. helyre totál beállt a Dark Desire, a Warrior Nun csökkenésnek indult, egy idő után már a Dark mögé került, ami elég stabilan ott van a legjobb 10-ben, ahogy a Down To Earth with Zac Efron is tartotta magát elég jól – a The Business of Drugs, mint írtam, kizúgott, akárcsak a Snowpiercer és az Unsolved Mysteries.

De kik jöttek? Nos, kellemes meglepetésként a How to Sell Drugs Online (Fast) 6. helyen nyitott, és még 5. is volt – összesen 9 napot tölt a listán a következő héttel együtt. Mivel bűnügyi doku, ezért a Fear City: New York vs The Mafia listára kerülése sem meglepő, az talán már inkább, hogy már második napján 3. lett.

Még két “újdonság” jelent meg: 8 nappal a visszatérése előtt a The Umbrella Academy. És a Suits. BUMM! Mert magyar specifikációt kapott a 8. évadja, ami még nem volt itthon tévében. Igaz, hogy csak 9-10. helyre futotta, de ez azért nem semmi.

A mostani premierek közül nem lett top10-es – többek között egy másik latin-amerikai sorozatra (ami szinte sehol sem volt top10-es…) és szokás szerint az aktuális ifjúsági komédiára (ami Norvégiában volt a legsikeresebb!) mondott nemet a hazai előfizető tábor, meg egy kajás dokura. Ja, és egy európai darabra is, annak ellenére, hogy a szlovákoknál és románoknál toplistás lett:

 • 07.17: Szájról szájra (Kissing Game / Boca a Boca) 1. évad
 • 07.18: Ici-pici cicák (Kid-e-Cats / Три Кота) 2. évad
 • 07.20: Ashley Garcia: Szerelmes géniusz (Ashley Garcia: Genius in Love) 1. évad (folytatás)
 • 07.21: Utcai ételek (Street Food) 2. évad (Utcai ételek: Latin Amerika (Street Food: Latin America)) 1. évad
 • 07.22: Szerelem az autizmus spektrumban (Love on The Spectrum) 1. évad
 • 07.22: A norheimi vikingek (Norsemen / Vikingane) 3. évad

Az utolsó júliusi hét pont akkor fejeződik be, amikor visszatér a The Umbrella Academy, de még így is előrelépdelt a 2. helyig(!). Maradt tehát élen a CursedDark Desire duó, a Fear City: New York vs. The Mafia pedig pár 3. hely után elkezdett kifele tartani. (A dobogóra a The Umbrella Academy lépett fel a helyére.)

Hat-hat nap után eltűnt a listáról a Down To Earth with Zac Efron és a How To Sell Drugs Online (Fast), és a Warrior Nun is 2 nap után (meg a Suits 1 nap után), de így is nagyot futott), újdonságként pedig 3 sorozatot köszönthettünk: egyrészt a 7 helyen bejelentkezett dokuként az Inside The World’s Toughest Prisons, másrészt a 10. helyen nyitva a Good Girls 3. évad (és egészen a 6. helyig ment előre), harmadrészt pedig a frissen, magyar felirattal felkerülő Modern Family lett listás – és tippre örökzöld. A hét végére egészen a 4. helyig lépett előre.

A mostani premierek közül nem lett top10-es – a Transformers-nek nem jött össze a premier napján, de még van esélye:

 • 07.24: Ereszd ki a hangod! Spanyolország (Sing On! Spain / A Cantar) 1. évad
 • 07.28: Last Chance U (Last Chance U) 5. évad
 • 07.30: Transformers: Háború Kibertron bolygójáért (Transformers: War for Cybertron) 1. évad

1 hozzászólás Ne habozz!

Vodor - 2020. 08. 12. 01:26

Ez erdekes volt, koszi! Az Umbrella Academynek drukkolok hogy siker legyen, ez a masodik evad nagyon jo lett, orom nezni a szineszek jatekat, megha a tortenet nem is annyira kiforrott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz