login |

Myst-sorozat készül

2020. 08. 10. 21:45 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: hírek, játék,

Amikor negyedévente belefutok a draftjaim irtásánál pár hónapos, “ez azért megérdemli a kiemelést, nem temetem el a reggeli hírblokkba”-kategóriás hírekbe, amiket pont azzal temettem el, hogy nem írtam meg rögtön, akkor kicsit elszégyellem magam, de olykor a fél-egy éves késések sem okoznak akkora katasztrófát, hiszen pont nemrég jelentették be, hogy készítője lett a tavaly nyáron közösbe bedobott Myst-sorozatnak.

De miről is van szó? Hát persze, hogy univerzumépítős tervekről.

Még tavaly júniusban vásárolta meg a Village Roadshow Entertainment Group a Myst című videójáték (afféle első személyes feladatmegoldós, puzzle-ös kalandjátékszerűség volt 1993-ból) tévés és filmes jogait azzal a határozott tervvel, hogy a meglévő mitológiáját kibővítve multiplatform univerzumot hoznak létre, amiben nem csak tévésorozatok és filmek képviselnék az IP-t, de még nemszkriptelt tévés tartalmak is. És mindezt a produkciós vége a játék egyik készítőjével, Rand Miller-rel képzelte el.

Igazából ennyi a hír (meg az, hogy Ashley Edward Miller aláírt készítőnek és showrunnernek a projekthez), a részletekről elképzelésem sincs, hiszen az egész egy nagy homokozónak tűnik, a Myst a több ezer évet felölelő mitológiával és kánonnal rendelkezik, nem is nagyon részletezném a konkrét sztorit, ami egy barlangban felfedezett, más világokkal kapcsolatot felvenni képes civilizáció körül forog.

Hogy hova kerülhet a sorozat, az kiderül, amikor befejeződik a fejlesztés, mert nyilván a pilotszkript vagy egy teljes évad megírása után fogják megdobálni vele a csatornákat és platformokat.

6 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2020. 08. 10. 22:40

Úristen, ez kábé év híre nálam.

Sangwa - 2020. 08. 10. 22:52

Imádtam játszani az összesen. A játékok zenéi nagyon jók, sokszor hallgatom. Mekkora meglepetés volt, amikor az egyik játéknál fölfedeztem Kígyónyelvű Grímát!

kla - 2020. 08. 10. 22:55

Fuhh, de szürreális érzés a junkie-n Mystet látni. :)

A Myst sorozat talán a szívemhez egyik legközelebb álló fiktív univerzum, már a 90-es évek óta ismerem a játékot, amikor lelkes óvodásként ész nélkül kattintgattam a szigeten, és évtizedről évtizedre mindig felbukkant valamilyen formában az életemben, az összes részét és a lore-t is eléggé ismerem, és etalonnak tartom a Cyan világteremtési filozófiáját játékokban.

Szóval nyilván baromi szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. :) Bár koncepció szintjén nagyon érdekel, hogy hogyan akarják felépíteni. Az a nagyon nehéz ebben, hogy a Myst – D’ni univerzum óriási potenciált rejthetne magában, viszont maga az univerzum, amiből ez a potenciál következne, kvázi egyáltalán nem jelenik meg az eredeti játékban, amit összehasonlíthatatlanul többen ismernek bármi másnál ebből a franchiseból. Annak a vizuális stílusa, és történeti hangsúlyai viszont utólag eléggé kilógnak magából a világból, illetve nagyon zárt cselekménye van, ami nehezen lehet egy sorozat alapja – még így is lehet benne lehetőség, ha a közvetlen előzményeket is beleveszik (Atrus életét kvázi), de nem lesz egyszerű írói feladat. Tulajdonképpen a Myst brand recognition, és a Myst által rejtett lehetőségek állnak elég éles ellentétben egymással, ami valószínűleg elég sok írón kifog, nem csoda, hogy már nagyon régóta mindig röppennek fel ilyen projektekről hírek, de sose lesz belőlük semmi. Ráadásul a megvalósítás is nagyon könnyen mehet el gagyi irányba, amit nagyon rossz lenne látni.

Összességében, kiemelkedő írókra, rendezőkre és büdzsére lenne szükség, és akkor születhetne egy nagyon jó sorozat, de valahogy kétlem, hogy mindezt pont egy 90-es évekbeli játékadaptáció kapná meg. Meg hát, bár még ma is sokan fedezik fel újonnan a Mystet, és mindenképpen örök klasszikus, de azért azzal is vannak kétségeim, hogy ez a brand recognition egyáltalán mekkora is lehet ténylegesen 2020-akárhányban.

Neoprimtiv - 2020. 08. 11. 00:14

Vállalom a totális negatív hozzáállást, de erről nekem a Castle egyik jelenete ugrott be:
– Hát már semmi új ötlet nincs Hollywoodban?
– Most hallottam, hogy megfilmesítik a Space Invadert. Ryan Reynolds lesz a kis sárga háromszög.

Játszottam a Mysttel, még azt is el tudom képzelni, hogy ihletként szolgálhat egy sorozat alapjául. De eddig a multiplatform kísérletek villámgyors halált haltak (ld. Defiance), egy puzzle gameből pedig, ha nem én oldom meg a feladatokat, akkor nem sok marad.

cherockee - 2020. 08. 11. 09:32

@kla-val és @Neoprimitiv-el értek egyet.

– brand: Nekem pont mostanában fog terítékre kerülni (az eredeti idejében sajnos kimaradt), történelmi darab, a jelentősége nagy, de valahogy nem látom, hogy olyan emberek leüljenek nézni a sorozatot, akik nem játszottak vele, csak hallottak róla, … miről, egy 30 éves játékról?

– multiplatform: Nekem is a Defiance jutott eszembe, volt egyáltalán másik komoly próbálkozás? El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet ebből sorozat ÉS valami netes játék, hamarabb látom, hogy a quibi hirtelen augmented reality játékokat indít egy-egy sorozatához, mint ezt.

miles - 2020. 08. 11. 23:37

Én is játszottam ezzel a játékkal, de bevallom ennyi emlékem van erről. Nyilván ennek köze lehet az akkori angol tudásom…teljes hiányához. Ezt persze nem szégyenlem, mert bár a technikumban a jelentkezéskor választani lehetett hogy angol vagy német nyelvet akarok tanulni, de 89-ben annyi nyelvtanár volt itthon, hogy hozzánk már nem jutott. Tehát folytatódott a “kamu” orosz képzés.

Talán az Amiga 500 lecserélése után az első játékaim között lehetett.

Szóval nem tudom mi lesz ez, és igazából a 2 perc nosztalgián kívül nem is mozgat meg bennem semmit.
Ha L. S. Larry kalandjait hoznák ki, az azért jobban feldobna :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz