login |

The Goldbergs: vége a 7. évadnak

2020. 08. 13. 19:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Lehet, hogy a szokásos körök lesznek, szóval csak amolyan kibeszélő lenne inkább ez a finálékritika, ha már érkezik a 8. évad. Majd. Kicsit visszanéztem “valahova a 80-as évekbe”, és mosolyogtam párat.

A legnagyobb pofára esés az volt, hogy tényleg ennyire keverik az epizódokat, vagy mi volt itt? A finálé előtti részben barátnője van Goldbergnek, levezetik, hogy szinte családtag a lány, az utolsóban meg mennek a szalagavatóra, mintha az lenne az első randijuk.

Amúgy az egészet a szokásos Goldbergs-hangulat dominálta, ami nem meglepő így a sorozat címe alapján. Kicsit olyan érzés volt, mintha a popkult utalásokat csak erővel tuszkolnák bele, pedig a szív és az üzenet működne azok nélkül is. Mármint amire a részeket kivezették, a számunkra fontos emberek mellett levésről, az aranyos volt és talán még fontos is, a Pretty In Pink nem is kellett volna bele. De akkor oda lenne a nosztalgia?

Viszont a feketelevest most nem tudom visszafogni, mert két olyan olcsó húzás is volt, amin a teljes erőlködést éreztem. Az egyik, hogy a kórházban és később a nagypapával is bemutatták a TEEF technikát, és a lépéseket konkrétan kommentálta a másik oldal: “a szemébe nézek empatikusan” – erre megszólal akinek a szemébe néznek, hogy “ez engem most megnyugtat”. Eléggé csak pislogtam.

Ezen kívül tudom, hogy Goldberg anyja milyen, de tényleg ennyire karikatúrát csináltak belőle mostanra? Ahogy kicsapta a balhét mert a kicsi fia csókolózott egy lánnyal, és túlerőltetetten közéjük tolakodott az horrorfilmes volt. Látni mögötte a célt, de iszonyat, hogy is mondjam, gagyi húzás volt így levezetni a dolgot.

Hát nem nyertek vissza maguknak, pedig régen szerettem a sorozatot. Aki még mindig kitart, az lehet továbbra is jól elvolt vele, hiszen a szív néha még látszik.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 08. 13. 19:24

hát, igen…

5/13/20 (We.) 8:00 PM ABC (#721) Pretty in Pink
5/6/20 (We.) 8:00 PM ABC (#722) The Fake-Up

JJ - 2020. 08. 14. 09:22

uhh, engem a 2. Évadnál elvesztett a sorozat, ritkán eszembe jut, de nem győztél meg, hogy visszatérjek

human - 2020. 08. 14. 21:10

winnie: költői volt, nyilván felcserélték, inkább csak meglepett, hogy egy 7. évadban ilyen előfordul

winnie - 2020. 08. 14. 21:47

mármint elég gáz tényleg, mert olvasva a leírásokat és teljesen egyértelmű a dolog.

05.06 ” Adam and Brea’s relationship is going well until”
05.13 ” Adam and Brea decide to go to prom together,”

csak arra tudok gondolni, hogy jobb a cliffje vagy a lezárása a résznek, de még akkor is láttuk a folytatást szóval…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz