login |

Pilot: Por H o Por B

2020. 08. 15. 14:53 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra, ,

Hogy járhatnék olyannal, akiről az egész ország azt hiszi, kicsi a farka?

Két külvárosi csaj csodálkozik rá a belváros életére? Valahogy így lehetne összefoglalni az HBO Europe spanyol Vagy így, vagy úgy című sorozatát, ami Malasañában játszódik, ami Madrid Brooklynja? Bár ezért lehet, hogy kapok a fejemre.

A lényeg a karaktereken van nyilván. Fiatalon barátok voltak a csajok, de egy pasi közéjük állt, vagyis az egyikük ezt hitte, és vagy 5 évig nem látták egymást. A pilotban kibékülnek, hogy aztán inkább a barátságukról, és Malasaña hipszter furcsaságairól szóljon az egész.

Az egyik lány frissen költözik oda, épp a nem túl sikeres modell karrierjét elengedve egy hírhedt aranyér kenőcs reklám után. A másik egy képregényboltban dolgozik, meg színes mellékállásai is vannak, és már egy ideje ott él. Így különböző szinten vannak a belvárosi életben, valami újra mindig máshogy reagálnak.

Az egészet tényleg a barátságuk tartja össze, már ha mondhatok ilyet. Ez egyben a legnagyobb negatívum is, hiszen eléggé megosztó karakterekről van szó, így ha az egyiküket nem kedveljük, akkor nehéz nézni a sorozatot.

Például H. nihilista, engem eléggé irritált eleinte. Három rész alatt mondjuk megszoktam, de mint tudjuk, ez az érzés nem a kiemelkedő sorozatoknál szokott lecsapni az emberre, viszont tényleg bele lehet rázódni szinte bármi korrektbe így. Míg lehet másokat a vidéki lotyós B. fog jobban zavarni az utcasarkos stílusával. Mármint annyira tipikus, érdekes, hogy van, ami kultúrák között is állandó, például hozzá hasonlót amerikai sorozatokban is gyakran látni.

Tudom, adtam az előbb a két főszereplőnek, de igazából ahogy többet megtud róluk a néző, mélységet kapnak, úgy lesznek egyre szerethetőbb… nem is, inkább emberibbek. Viszont ezek mellé meg nagyon nem illik a szinte szürreális környék, a francia meztelen fotóssal, a hip fiatalokkal. Ha jól olvasom, akkor Malasaña az ellenkultúra helyszíne, ahol nyugodtan élhet minden színes figura. Ehhez képest mondjuk a külvárosi csajokat simán kinézik.

Színes, jól fényképezett a sorozat, akad benne pár jó duma, nem vitatom, szóval el lehet lenni a Por H o Por B-vel, de inkább csak olyan érdekességnek látom. Belenézhetünk egy helyszín életébe, és ha valaki megkedveli a főszereplő csajokat, akkor eléggé betalálhat nála a sorozat, mert, hogy is mondjam, ez ellen nem dolgozik semmi kirívó dolog.

Igazából az egész Vagy így, vagy úgy olyan semmilyen. Nyilván a hipsztereken viccelődés mindig betalál, például a vintage ruhás történetszálat végigvigyorogtam, de mégsincs benne semmi különleges. A kezdő rész 6/10, a következő talán 7, de a harmadik megint 6.

1 hozzászólás Ne habozz!

Derry - 2020. 09. 24. 19:20

Beszarás. Én ennyit Pelleren és Kokason nem röhögtem még.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz