login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók (08.07-08.13)

2020. 08. 16. 17:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: magyar nézettség, Netflixes nézettség

(Az előző heti toplista – a Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

Na, vágjunk is bele, főleg, hogy sok elemezni való nem lesz, hiszen a The Umbrella Academy a teljes második hetét leuralta (és tegnap a 3. hetét is egy első hellyel kezdte), szóval megállapíthatjuk, hogy népszerű itthon. Mint ahogy a Cursed is népszerű, hiszen már a negyedik hetét tölti zsinórban a dobogón, ami nyilván nem kíván kommentárt, még akkor sem, ha tudjuk, hogy jóval ritkásabb mostanság a blockbuster premier a Netflix-en. (Bár, ahogy a poszt végén is írom, 08.07-én azért jó pár sorozat indult vagy folytatódott, és némelyik lemaradása elég nagy csalódás.)

A World’s Most Wanted még a 2. helyre is felkapaszkodott pár napra, de elkezdett csökkenni, a Dark Desire, mint az elmúlt hónap másik hosszan tartó sikere viszont visszakerült a dobogóra, mint ahogy a La Casa de Papel is ismét 4. lett péntekre. Az örökzöldek közül a Lucifer helyezése az új szezonra való készülés előjele is, a Modern Family stabil, és a The Witcher mellett a 13 Reasons Why lett ismét, teljesen random top10-es. Ez magyar sajátosság, szóval csak a nemrég szinkront kapó 1. évad lehet az oka.

Sajnos A martfűi rém hat nap után már nem része a listának, amiről az újoncok közül összesen öt nap után a The Rain, hat nap után pedig a The Seven Deadly Sins is lekerült, viszont az 5. helyes debütálása után egy teljes hetet szerepelt rajta a Selling Sunset, ami azért érdekes, mert a dokureality tavaszi 2. évadja nem lett top10-es. Az ok szerintem nem a sorozatra való rátalálásban keresendő, hanem abban, hogy az S2 premierjének hetében csupa aktuális darabbal volt tele a top10, most pedig 3 jobb híján felférő, “régi” premier is felfért. Azaz simán lehet, hogy ugyanannyian nézik, csak a top10-be könnyebb volt felkerülni.

A mostani premierek közül nem lett top10-es – mondanom sem kell, hogy a spanyol A nyílt tenger lemaradása hasznos infó, a többi (állatos doku, animáció, stb.) már kevésbé meglepő:

  • 08.07: A majomkirály újabb legendái (The New Legends of Monkey) 2. évad
  • 08.07: A nyílt tenger (Alta Mar / High Seas) 3. évad
  • 08.07: Varázslók: Arcadia meséi (Wizards: Tales of Arcadia) 1. évad
  • 08.07: Aprónépek (Tiny Creatures) 1. évad
  • 08.07: Ezt jól kisütöttük! Mexikó (Nailed It! Mexico) 2. évad
  • 08.07: Ereszd ki a hangod! Németország (Sing On! Germany) 1. évad
  • 08.10: Vígjátékok találkozása (Game On: A Comedy Crossover Event) 1. évad
  • 08.12: Egészség(telen) ((Un)Well) 1. évad
  • 08.12: A Greenleaf család (Greenleaf) 5. évad

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz