login |

Pilot: The Luminaries

2020. 08. 19. 15:55 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Még egy aranyásós sorozat, csak ez most nem realista, na és nem az amerikai helyzetet mutatja be. A BBC2 gyártatta, de ez talán csak a szereplőgárdán látszik.

A történet az 1860-as években játszódik, amikor sokan Új-Zélandra mentek az ottani aranyláz miatt. Meg akarták csinálni a szerencséjüket, ahogy a főszereplő kalandornő is tervezi, de természetesen a már ott levők sem néznek mindent elfogadóan, folynak a saját játszmáik.

Mondhatnám, hogy a helyszín eladja, de a pilotban nem sokat nézhetjük Új-Zéland gyönyörű tájait. Hogy mi van helyette? Egy flashforwardos szerkezet, ami valahogy be kéne rántson minket. Mondjuk csak 6 rész az évad, szóval nem kell annyira hosszú időre elköteleződnünk.

A kérdés inkább az, hogy egy haláleset, és a főszereplő nő sorsa elég érdekes-e a kitartáshoz. Részemről nem annyira érzem, méghozzá azért, mert egyszerűen nem voltak érdekesek a karakterek addig. Lövöldözéssel akartak kezdeni, de utána ahogy elindultak azokhoz az eseményekhez, az unalmas volt. De még az aranylázat sem éreztem senkin igazán, nem bugyogott a kapzsiság.

Elvileg sok mesterkedés várható, ugye már a kezdésben, persze a mutatott jövőn kívül, is megy az utalgatás mindenféle dologra, de olyan… semmiben lebegő az egész. Az írásba tényleg nem kötnék amúgy, bár nem nyűgözött le, de amikor az egyik fordulatot az hozza, hogy egy vadidegen összetépi a főszereplő útmutatását, erre az meg nem tesz semmit, az durván olcsó volt. Még ha utána minden más a helyére is kerül.

Igazság szerint nem tudom hova tenni a sorozatot. Gondolom mert A fényességeka hivatalos tartalma itt, adaptációja, de a hivatalos leírásban a “szerelem, gyilkosság és bosszú epikus története” már első körben is furcsa volt, tipikusan nagyszabású romantikus regényes.

Bár az elején azt mondtam, hogy a helyszín nem villog, ellenben azt el kell ismernem, hogy jó sok koszos deszkaváros díszlet van, és hát a szereplőgárdában Eve Hewson, Eva Green és Himesh Patel villog, szóval nem arra utaltam, hogy olcsó lenne, mert nem az.

Gondolom, van aki végig látta, most már itt a felület kibeszélni is, de szerintem kitűnt a fentiből, hogy nem rántott be, tipikus 6/10 a kezdés. Lehet benne puskapor, de részemről nézek inkább valami mást.

1 hozzászólás Ne habozz!

Florebell - 2020. 06. 24. 23:04

Én élveztem nagyon. Bár egy kicsit csalódás volt, hogy háttérbe szorult a misztikus szál, mivel nagyon jól állt a sorozatnak. Tényleg izgalmas, fordulatos. Néha azért nehéz volt követni a múlt és a jelen folytonos váltakozását. Összességében viszont élvezetes és a látvány lélegzetelállító. Egy újabb minőségi bbc-s mini.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz