login |

Pilot-mustra: Hoops – 1×01

2020. 08. 23. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Oh, Shannon, you should see these two horses fuck each other. It reminds me of our first date when we watched those horses fucking each other.

Bár legtöbbször nem szoktam animációkat pontozni, a Netflix pénteki premierje, a Ziccerdobás esetében mégis megteszem, mert úgy vélem, hogy (amellett, hogy nekem nem nagyon jött be a pilot), ez a stílus a többségnél nem fog nagy sikert aratni. Vagy pont akkor kell számítani sikerre, ha a néző leginkább a cifra káromkodásokon meg a polgárpukkasztáson röhög?

HOOPS – 1×01 – 2/10

A sorozat főhőse egy kosaras legenda apja árnyékában élő középiskolai kosárlabdaedző, aki elég lúzer – vagy legalábbis a csapata az. Épp ezért az infantilis és verbálisan agresszív férfi megpróbál beszervezni egy új srácot, akiről azt gondolja, hogy vele sokkal jobb lesz a csapat. (Ezt a sztorit az utolsó betűig már egyszer sokkal jobban megcsinálták pár hónapja a Robbie-ban, csak ott nem egy nagyon magas srácról gondolja az edző, hogy jó kosaras, hanem egy feketéről.)

This whole pricing system is a goddamn mess. You’re sittin’ there, you’re sucking all those fucking dicks, fucking these guys. You gotta suck four dicks for two fucks. Honey, your numbers don’t add up. Your neck is gonna fall off from sucking all those dicks.

A pilot ugyan meccsel kezdődik és azzal is fejeződik be, de inkább alapoz, felfirkantja a játékosok totál egy szavas karakterét, valamint pár felnőtt szereplőt (a többség iskolai figura, de van egy ex-feleség is), miközben az edző azzal próbálja a csapatba való belépésre bírni a magas gyereket, hogy megígéri neki, hogy közösülhet egyet a mérkőzés előtt. Csakhogy erre össze kéne szednie a pénzt a helyi szexmunkásnak.

A Hoops meg sem próbálja eladni, hogy mély akar lenni. Nyilván szórakoztatni akar, és azt is prosztó módon. És ez nem lenézés vagy minősítés, a prosztó humor jó párszor nekem is bejön, sőt, itt is volt vicces mondat, amikor szóba került a “multiple dicks” témakör (jól végigjátszották és még vissza is hozták), de az kissé aránytévesztés, hogy konkrétan minden humor obszcén dolgokhoz kapcsolódik. Meg ahhoz, hogy az edző szexet akar szervezni egy kiskorúnak.

Even if you did have multiple dicks, no one’s gonna suck them more than one at a time.

Amellett, hogy a pilot nagyja is elég unalmas volt számomra, a bajokat az tetézte, hogy végig azon aggódtam, nehogy szívrohamot kapjon a főhőst hangoló Jake Johnson. Már az első jelenetet végigkiabálja. de akkor azt a meccs hevének tudtam be, csakhogy később sem lankad, végig pörög, és egy idő után már kifejezetten zavart ez az ordibálós stílus, amibe más karakterek is beszálltak. (A plusz pont a végső értékelésben Ron Funches-nek jár, aki visszafogottan beszélt, bár lehet, hogy csak egy kontrasztot akarnak megalapozni későbbre.)

You guys are like family, except we don’t date each other.

Nem látok sok értéket meg szórakoztató faktort ebben a sorozatban, valójában semmi kreatív nincs benne. Létezik, és tudom, hogy a moziban is sokan nevetnek, amikor “csúnyán beszédet” hallanak (én is megtettem), viszont illene máshol is röhögtetni. A poénok hiánya, a pszichopata és egy pillanatig nem kedvelhető főhős, a sztereotíp diákok mind-mind arra késztetnek, hogy már második esélyt se adjak a Hoops-nak. Pedig tetszett a koncepció, és a Ted Lasso-nál is említett underdog-faktor is vonzó.

3 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2020. 08. 28. 21:55

en ma megneztem 4 reszt es bejott.

Nagyon a hatarokat feszegeti az alparisag szintje de, talan csak az elmult 1-2 ev tultolt pc maniaja miatt, ez most bejon.

Bevallom volt par sirva rohogos jelenet a 3-4 reszeknel

Ahogy latom nem sokan mentek ra itt a junkien (kommentek alapjan) de ha ugy lesz en akar meg az evadrol is irnek

winnie - 2020. 08. 28. 22:15

oké, köszi előre is. az a baj egyébként, hogy tök jó lenne, ha nem pc lenne a humor, de ez csak simán alpári volt. de ez csak egy rész, szóval simán lehet, hogy a folytatásban már másabb. biztos, hogy alakul idővel a dolog.

Diapolo - 2020. 09. 07. 12:27

Engem nem tartott meg egy rész után, nem szoktam nagyon fennakadni ilyeneken, de az az érzésem volt, hogy az egész az alpáriságra volt kiélezve, mindenféle cél nélkül. Ez kasza lett a pilot után.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz