login |

A koronavírus sorozat áldozatai (frissítve)

2020. 08. 25. 22:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: COVID-19, hírek

Ideiglenesen vagy végleg be nem fejezett sorozatok, félbeszakadó (de később mindenképp folytatásra kerülő) csonka szezonok, kettészedett évadok, két évad között extrém hosszúra nyúló szünetek – ezek általában a COVID-19 járvány konkrét hatásai a sorozatokra, de akad néhány olyan széria vagy projekt, ami konkrétan azért kapott kaszát, mert van ez a vírus.

Gondoltam, ezeket összeszedem – a lista folyamatosan frissülni fog, ha még akad hasonló, és próbálok csak olyan címeket feltüntetni, ahol konkrét megerősítést nyert vagy hitelt érdemlő az értesülés a COVID-hatásról:

(0. helyre ide írnám az Empire-t, aminek a sorozatzáróját nem tudták leforgatni, és a Supernatural-lel ellentétben utólag sem volt rá lehetőség, de tervbe van véve esetleg egy tévéfilm elkészítése lezárásnak.)

 1. Messiah: 03.27 – a Netflix elkaszálta, nem lesz 2. évad. A szolgáltató nem merte bevállalni a globális forgatást a bizonytalanság miatt, hiszen március végén abszolút nem lehetett tudni, mikor normalizálódik a helyzet annyira, hogy a sok nemzetközi helyszínen forgatni lehessen. És feltételezem sürgette az idő őket, hogy döntsenek, így nem tudtak, mit tenni.
 2. Evel: 07.14 – a USA visszamondta a Milo Ventimiglia főszereplésével tervezett, Evel Knievel-ről szóló event sorozat berendelését, mert nem tudták leforgatni a korlátozások miatt a This Is Us forgatási szünetében, nyáron pedig már késő lett volna elkezdeni, esélytelen volt időpontot egyeztetni a színésszel, így a csatorna kiszállt a projektből. Persze lehet, hogy a stúdió talál más otthont neki.
 3. The Society: 08.21 – a Netflix visszamondta a 2. évados berendelést és kaszálta a sorozatot. A terv a márciusi halasztás után a szeptemberi forgatáskezdés volt, de a produkciós dátumok körüli bizonytalanság és az elég nagy szereplőgárda ráérésének biztosításával való bűvészkedés, valamint a járvány miatt megnőtt költségek nem tették lehetővé a szolgáltató számára a folytatást.
 4. I Am Not Okay With This: 08.21 – a Netflix kaszálta a sorozatot, nem lesz 2. évad. Bár nem volt berendelés hivatalosan, az S2-es szkriptek már elkészültek. Mivel a The Society-vel együtt jött a hír, nem tértek ki külön az okokra, így ezek kapcsán itt eléggé sötétben tapogatózunk, de mivel nem tavaly nyári, hanem idei év eleji sorozat volt, ezért még nem ketyeghetett annyira az óra, illetve a szereplőgárda sem volt nagy. (Így csak tippelni tudunk: vagy a hivatalos berendelés híján így nem verte magát költségbe a Netflix, így kiszállhatott kezeit mosva, vagy túl régen forgott a sorozat első szezonja, és tovább nem lehetett húzni a döntést, és nem merték vakon bevállalni, mert nem érezték biztosítottnak a feltételeket.) Akárhogy is, ez váratlan volt.
 5. I’m Sorry: 08.26 – a truTv visszamondta a 3. évados berendelést és kaszálta a sorozatot. A 10 szkript elkészült, márciusban két hetet már forgattak is, a producerek a folytatás feltételein rágódtak, amikor a csatorna értesítette őket a döntésről, ami akárcsak a The Society és az I Am Not Okay With This esetében, elég nagy meglepetésként érte őket. (A fő ok az, hogy a sorozat 100%-ban valódi helyszíneken forgott, és stúdióban kellett volna folytatniuk, de a díszletépítés túlságosan megdobta volna a költségeket.)
 6. Cortés y Moctezuma: 09.05 – az Amazon lefújta a Javier Bardem főszereplésével tervezett 4 részes minisorozat forgatásának folytatását. A széria minden idők legnagyobb spanyol nyelvű produkciója lett volna, hatalmas díszleteket építettek neki, és két hete forgattak Mexikóban, amikor le kellett állniuk. Eleve a leállás nagyon költséges volt és a hatalmas büdzsét 10%-kal megemelte volna, még a mexikói viszonyok is eléggé bizonytalanná tették volna a forgatás újrakezdését.
 7. Stumptown: 09.17 – az ABC visszamondta a 2. évados berendelést. Arról van szó, hogy nem tudják időben elkezdeni a forgatást Los Angeles-ben (az áprilisi forgatásbefejezés esélytelenségét emelik ki), és túl drága a sorozat ahhoz, hogy függőben tartsák. A késlekedés egyik oka a los angeles-i helyzet mellett az, hogy ugye showrunner-váltás volt és a kreatív irány meghatározása is késlekedett, szóval ennek belövésével is voltak komoly gondok. (A költségeket egyébként az is megdobta, hogy az új körülmények között a kaszkadőr-jelenetek, a városban való forgatások és a romantikus szálak felvételének költsége is igencsak megugrott.)
 8. GLOW: 10.06 – a Netflix visszamondta a 4. évados berendelést. A szezon forgatása már tavasszal elkezdődött, egy részt rögzítettek is, de, mint kiderült, a több hónapos előkészítés és tervezgetés után, az újraindítás költségei túlságosan megnövekedtek ahhoz, hogy a Netflix bevállalja a produkciót (természetesen mindenkit kifizettek a 4. évadra). Ezek: a Los Angeles-i forgatás (ott elég nehéz még forgatni nagyobb produkciót), az, hogy a premier csak 2022-ben lehetett volna, valamint a sok fizikai kontaktust megkívánó forgatás, hiszen izzadással, közel arcba lehelésekkel járó pankrációs jelenetekből bőven akadna az új szezonban is.
 9. On Becoming A God In Central Florida: 10.08 – a Showtime visszamondta a 2. évados berendelést a megnövekedett költségek miatt.
 10. The President Is Missing: 10.14 – a Showtime visszamondta a berendelést. A sorozat forgatását a produkció közben kellett leállítani, majd a járvány jelentősége miatt az elnökkel történő dolgokat át kellett írni a szkriptbe, mert az eredeti változat nem működött volna, teljesen újragondolásra szorult volna a széria.
 11. Americanah: 10.15 – az HBO Max visszamondta a berendelést, mert az egyik főszereplő, Lupita Nyong’o már nem ér rá a sorozatra, amit a tavaszi-nyári időszakban terveztek forgatni.
 12. Queen Sono: 11.30 – a Netflix visszamondta a 2. évados berendelést. A sorozat végzetét egyértelműen a vírus jelentette, ami elég komoly produkciós kihívásokkal szolgált, lévén az első szezont is 37 különböző helyszínen forgatták, többek között Dél-Afrikában, Nigériában, Kenyában és Zambiában.
 13. Year of The Rabbit: 01.20 – a Channel 4 visszamondta a 2. évados berendelést.
 14. Defending The Guilty: 04.06 – a BBC nem tudta elkezdeni a 2. évad forgatását, leginkább a színészek más projektjei miatt, de ez a “kavarodás” a vírusnak köszönhető, ahogy a produkciós cég is említi.
 15. The Banker’s Wife: 05.12 – az Amazon Prime Video lefújta a sorozatot, mivel továbbra sem nagyon lehet megvalósítani a több országban való forgatást, és hogy tovább lehessen halasztgatni, az a színészek és a könyv opciójának újabb meghosszabbításaival járna, így növelve egyre jobban a költségvetést.
 16. Don’t Forget The Driver: 05.14 – a BBC2 visszamondta a 2. évados berendelést.

5 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2020. 08. 26. 03:12

Számomra eddig két nagy áldozata volt a vírusnak, az egyik az American Idol, aminek már sosem lesz normálisan befejezve a 18. évadja, a másik meg a The Society, aminek a folytatását már nagyon vártam. Nehéz kérdés, de az Idol mindenképpen jobban fáj, mert ezt a méltatlanul elbagatellizált évadot nagyon sokáig fogom még emlegetni, míg az utóbbi évekből az egyik kedvenc újonc sorozatom sajnos gyorsan a feledés homályába fog esni, az meg esélytelen, hogy azzal fájdítsam a szívem, hogy ezt a 10 részt valaha is újranézem:( Sajnos lehetett rá számítani, hogy lesznek a vírus miatt váratlan kaszák, de pont erre egyáltalán nem gondoltam, mert teljesen abban a hiszemben voltam, hogy tavaly leforgatták a 2. évadot.

winnie - 2020. 08. 26. 04:30

Az időzítés tökéletes volt, mert ma hajnalban kiderült, hogy az I’m Sorry 3. évados berendelése is vissza lett vonva.

kiwagyok - 2020. 08. 26. 20:40

Tudtommal a Survivor 41 is áldozat lett. :-( Mármint most ősszel nem lesz. Na ez a tragédia.:-)

winnie - 2020. 08. 27. 05:26

minden sorozat csúszik, ami nem télen forogna, a survivor is csúszik. áldozat akkor lenne, ha megszüntették volna.

FrankLuck - 2020. 08. 30. 10:23

Az ‘I Am Not Okay With This’-nek nemrég ugrottam neki – eredetileg nem terveztem, de nagyon jókat írtatok róla, így gondoltam megéri – és tényleg. Tipikusan az a sorozat, ahol 5 perc után tudod, hogy végig fogod nézni (ez is egy tökjó példa a ‘harmadik rész után beindul’ sorozatok ellen).
Az I’m Sorry konkrétan fáj, a jelenleg futó egyik legjobb komédia volt, 5 másik nézős szitkomomat adtam volna helyette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz