login |

Pilot: Great Pretender

2020. 08. 27. 21:47 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: anime, kritika, pilot-mustra,

A Netflix saját gyártású animéje, A nagy színlelő, múlt héten érkezett, és csak a zsánere miatt muszáj volt belenéznem: rablós átverős, vagyis heist. Mindezt a történetvezetésre is értve.

Konkrétabban is ez a történet, Japán egyik fiatal szélhámosát kiszúrja és felkarolja egy nemzetközibb, és nagyobb szabású átverésekben dolgozó profi, mivel szüksége van rá egy ügyhöz — más a tippem, de az első 2,5 részben azt még nem fedték fel.

Közösen mennek Los Angeles-be, hogy ott a tapasztaltabb férfi régi társával közösen átverjenek egy producert, aki amúgy egész Hollywood drogdílere. Elvileg csak gonosz embereket ver át a profi csapat, nem pedig kisembereket, így eléggé forró az ügy rögtön, hiszen a producernek fegyveres erői is vannak. Viszont 5 millió dollárt nyilván csak ilyen nagy haltól lehet kicsalni.

A lényeg igazából az átverés, vagyis annak kidolgozása, ami nekem eléggé kettős érzést okozott. Egyrészt ott volt, hogy maguk a részek ügyesen voltak felépítve, tényleg heist-filmes szerkezettel, flashbackekkel, és egy-egy helyzet hátterének későbbi kibontásával. Tudjátok, a lepel lerántós “hogy csinálta”, a “mi az átverés” fordulatok.

Másrészről pedig egy 16+ besorolású animéről van szó, amiben pár konfliktus iszonyat gyerekes. Mármint a szerkezet stimmel, a rajzminőség olyan amilyen, nem kommentálnám, de tipikusan animés “Ááááá!” meg hangeffekt meg mindenfélével van tele. Ezt azért emelem ki, mert nyilván anime nézőknek ez nem akadály, és nekik simán ajánlom, mert érdekes egy heist-animét nézni, viszont átlag sorozatosoknak azért nem egy Cowboy Bebop, ami kicsit jobban visszafogta magát az ilyen megoldásokban, bár persze volt benne.

A lényeg, hogy érdekes kirándulás volt, de érzésre nem ez az anime lopja majd be magát a nyugati nézők szíveibe. Gondolkoztam a 7 ponton, de engem a rajzstílus sem kapott el, így végül 6/10-re hoznám ki az első két részt, hiába kötött le.

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 08. 28. 07:59

én megadtam neki az esélyt, mert human mondta, hogy heist, de még mindig nem megy az anime-fogyasztás:) pedig tényleg vannak benne átverések.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz