login |

Pilot: Raised By Wolves

2020. 09. 03. 21:48 - Írta: human

131 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ha valaki arra panaszkodik, hogy minden sorozat ugyanolyan, az nézze meg A farkas gyermekei első két Ridley Scott által rendezett részét, és sorolja már a teljesen hasonlókat, hátha kimaradtak valamiért. Nem azokat ahonnan merít, hiszen egészen a keresztes hadjáratokig nyúl vissza. Talán a vallási felhangok és a sci-fi mivolt miatt a Battlestar Galactica zseniális rebootja áll hozzá legközelebb.

Tudom, a történetbe kéne vágnom, mindjárt, de tényleg muszáj még jobban kiemelnem, hogy mennyire más ez a sorozat, mint bármi, ami mostanában befutott. Ezt a minőségre is értem, kivéve az első nagy jelenet fizikáját. Kivételen ide is rántom a pilotra a 9/10-et, a következő két részre pedig 8-8 jár. Részemről az, hogy meglep, hogy kitör szinte mindenből, az nagyon-nagyon sokat adott hozzá.

Hangulatban már könnyebb hasonlítani, le sem tagadhatná vizuálisan, hogy az Alien rendezője ült mögötte, amit nyakon öntött egy kis Terminátorral, és még az angol Humans felé is kacsingatott. De valójában az androidokról sokkal inkább az érzéseit kutató David ugrik be a Prometheus-ból.

A történet szerint a Földnek annyi, szóval a melankólia adott, de még mielőtt befejeződött volna ott az emberiség története, azok különböző vallási frakciókra szakadva irtották egymást… és az elszabadult mesterséges intelligenciát? Ez utóbbi csak a tippem így a három rész alapján.

A pusztuló Földről különböző módokon menekültek: az ateisták lefagyasztott embriókat küldtek előre egy kis hajóban két androiddal, Apával és Anyával, akik igyekeznek felnevelni őket. A naphívők (Praise The Sun) pedig egy bárkát építettek, amivel hibernálva tartottak a legközelebbi lakható bolygóra.

Elsőre azt gondolnánk, hogy a túlélés és a furcsa androidok lesznek előtérben, de elég gyorsan eszkalálódik a történet. A két említett szál nyilván összeér, viszont még így is minden rész úgy fejeződött be, hogy nem tudtam hova viszik, tényleg nem kiszámítható semmi, amit extrém megfejelnek a flaskback-ek a háborúra. Egyetlen dologra van tippem, amit a 3. rész vége igazolni látszik.

Mindeközben nem csak a gyereknevelés lesz téma, de megkerülhetetlen a vallás kritikája és egyben fontossága is. És még ki tudja, mi minden. Az évad végére majd többet tudunk. Komplexnek tűnik a Raised By Wolves, de mégsem bonyolultnak, és nem hatalmas expozícióval és túlzsúfolással indít, hanem kellő tempóban építkezik.

Bár mindenhol Ridley Scott nevét látom, de valójában ő “csak” executive producer, na meg a nagyon fontosnak számító vizuális alapokat lefektette az első két résszel, de a showrunner Aaron Guzikowski, aki korábban a The Red Roadot csinálta, de mellette írt valami Prisoners című egyszerűen fogyasztható, könnyed filmet is.

Tudom, kicsit kérges szívű vagyok, baromira sok sorozatot láttam, így nekem biztos adott a másféleség hozzá, de mostanában nem igazán láttam ennyire megragadót, különlegest. Ezzel kellett volna indulni az HBO Max-nak, nem a Love Life-fal.

131 hozzászólás Ne habozz!

Lobot - 2020. 09. 03. 22:31

Ez eddig elég érdekes, két részt néztem meg. Még a trailert láttam régen, de csak annyi maradt meg, hogy majd érdemes lesz bepróbálni. Az első rész lekötött, a második már nem tud olyan meglepő lenni, de eddig tetszik. Bár a szakál matyit nem tudom miért hagyta életben, mindenki mást gondolkodás nélkül szétsikított.
Azt gondoltam képregényből adaptálták, de aztán megnéztem, hogy kiírta és, hogy az igen jó Prisoner is az ő müve. Bizakodom, hogy nem BSGzim vagy prometheusozák el és továbbra is szórakoztató marad.

Mof - 2020. 09. 03. 22:39

Csak az első részt néztem meg, és ez most üdítően jól esett! Tetszik, hogy semmi Asimov, ugyanakkor a moralitás mégis ott volt Father-nél. Mother berzerkerként meghát ‘sztak.a! Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

Rammsch - 2020. 09. 04. 01:25

Csak 2 részt láttam, az tetszett…
Jó ez a posztap sci-fi a vallással keverve. :O

irgum76 - 2020. 09. 04. 07:16

nekem is bejött

szép, jó a tempó
a lassú elnyújtott jelenetek után hirtelen felpörgés nagyon hatásos
érdekes a high-tech és a középkori viszonyok ábrázolása
de ami a legjobban tetszik, hogy (így 3 rész után)nem tudom kinek kéne drukkolni
úgy tűnik itt nincsenek jók-gonoszak egyik fél sem normális
talán majd a flashbackekből tisztul a kép

várom a folytatást

Crow - 2020. 09. 04. 08:43

Jó cucc lesz, nekem bejön. Pont kellően a határon (emberség) vannak az android designok, így akárcsak mi, emberek, a robotok is feszegetik a határaikat, a szabad akaratot (legyőzhetik e a programozásukat, végül is erről szól szerintem).
Kicsit mondjuk tápos a Necromancer így eléggé háttérbe vannak szorulva az emberek…maradtak 20an az emberiségből és a maradék 10 meg nekimegy egy ilyen félistennek, hát, én biztos tárgyalnék vele vagy húznék a bolygó másik oldalára…

Hádész - 2020. 09. 04. 10:02

Nem annyira fogott meg az előzetes alapján, de a leírás alapján nekivágok.

gwoemul - 2020. 09. 04. 10:44

Én csak belenéztem, de nekem a dizájn olcsónak tűnik. Ez a fólia-overall meg az űrhajó olyan, mintha a látványon spórolnának. remélem, nem lesz igazam, vagy ha mégis, a történet kárpótol érte.

irgum76 - 2020. 09. 04. 10:49

gwoemul:

hát nagyon nem spóroltak a látványon

Crow - 2020. 09. 04. 11:44

Hát az egész új bolygó egy fos depresszív hely, szürke sivatag szal jah nyomott a látvány, de mikor flashback van, háború ilyenek azért villog a scifi oldal is..

punyapapa - 2020. 09. 04. 12:22

Most csak az első részt tudtam megnézni.
Az egyik legjobb pilot volt, amit láttam.
Nekem nagyon bejött az egész. A látvány, meg az, hogy nem csináltak nagy cliffhangert az első rész végére, hanem építik a sorozat világát.

Python - 2020. 09. 04. 21:08

Összességében 3 epizód után 8,5/10 lazán megvan! Sorozatos a CGI, de itt nem spóroltak semmin szerintem. Rég láttam ennyire jó Sci-Fi sorozatot, és nekem is BSG ugrott be elsőre, hogy anno a BSG pilotnál éreztem magam ennyire felspanolva egy Sci-Fi sorozat közben. ;)
Sci-Fi rajongóknak azt mondom, hogy kötelező, de másoknak is ajánlom, nem csak a látvány, meg a hangulat miatt. Boncolgatnak itt elég komoly, és mély kérdéseket is bőszen.

Desmond Wallace - 2020. 09. 04. 22:06

Bejött az első rész.
Határozottan érdekel, hogy mit hoznak ki ebből.

punyapapa - 2020. 09. 05. 02:06

Most, hogy megnéztem a három részt, az a véleményem, ha az HBOmax ilyen sorozatokat fog szállítani, akkor a Netflixnek nem a Disney+-tól kell tartania.

Gabi - 2020. 09. 05. 11:53

Első rész után felmerült bennem 1-2 kérdés, az elsőn valószínűleg átsiklottam, mert elég fáradt voltam amikor néztem, de Mother miért ilyen OP?

az epizód feléig “vergődik” aztán hirtelen GODmode on?

Aztán felmegy egyedül és kiírtja az egyik vallási frakciót totálba?

irgum76 - 2020. 09. 05. 13:00

Gabi:

a további részekben flasbackekben nagyjából megmagyarázzák

Mersby - 2020. 09. 05. 14:10

A kevesebb több lett volna. Az első rész után csak a látvány messze nem elég 2020-ban. Belesűrítettek egy 2 órás filmet a pilotba és ez így maszlagnak érződik. Nem tudom milyen évet írunk az első résznél (2100+ talán?) de mi az az uniformis a szektásokon te jóságos napisten. 10/6.5 a pilot

Ronaldo - 2020. 09. 05. 19:15

Mersby: Nem maszlag. A későbbi részekben tisztázzák le, amit az első részben volt. Rengeteg helyen láthattunk már ilyen megoldást.

Mersby - 2020. 09. 05. 20:11

Na a második rész mindjárt más, összeszedett, ütős, nagyon egyben van. Amellett hogy Anyát imádom, a hideg futkos a hátamon a mosolyától! 10/8.5

heidfeld - 2020. 09. 05. 22:38

Sorozatos a CGI a jelmezek meg… Ha, ilyen a jövő, le nem fagyasztom magam:D
A többi viszont nagyon egyben van. Színészek különösen. Érdekes a történet. Fleshbackeket jól használják. Mondjuk, kell is.
Viszont. Ilyenek harcoltak, ateisták mellett, miért a Mitras-hívők küldözgették a túlélőket?
Egyébként – bár a sorozat szempontjából mellékes -, Sol- Mitras két, külön Istenség/kultusz , ami a rómaiak idején olvadt össze.
Erős 7.5/10

zoliszekely - 2020. 09. 05. 22:50

Jó kis sorozatnak ígérkezik, akár még az év újonca is lehet!
Mindkét oldalt meg tudom eddig érteni, de egyikre sem tudok még állni. Campion egyébként a legszimpatikusabb karakter a történetben.

Lenny - 2020. 09. 06. 03:24

heidfeld:
Nekromatákra gondolsz az alatt, hogy ilyenek harcoltak az ateisták mellett? Nekem eddig az jön le, hogy azok kvázi harmadik fél voltak a háborúban, lásd Marcus mondja, hogy az atesiták sem tudtak átprogramozni egy nekromantát.

Nekem nagyon adja a sorozat, tényleg egyedi az egész, főleg scifi rajongóként nagyon üdvözlöm!

Alyssamorningway - 2020. 09. 06. 10:49

“Father is cracking Dad-Jokes” ezen behaltam.

babrafax - 2020. 09. 06. 13:16

Az első rész a vége miatt annyira nem tetszett,de a 3-dik már kiforrottabb lett.Gyanúsak ezek a végtelen végű lukak.Szerintem a bolygón van egy értelmes faj.

Sidoka - 2020. 09. 06. 19:05

Engem “Anya” nagyon idegesít…
Amúgy 3 rész után még nem tudom hova tenni a sorozatot. Pár részt még adok neki.

SirAlex0717 - 2020. 09. 07. 10:00

Nem szoktam mostanában kommenteket sem olvasni, sem írni.

DE BASZKI!!!

Végre megint egy olyan sorozat, ahol lehet gondolkozni. Nekem bejön a Sc-Fi rész, a hangulat is nagyon adja, és szerintem minden nagyon ötletesen van kitalálva, engem elragadott az egész.

Anya hatalmasat alakít, az arcának minden rezdülése pontosan visszaadja, hogy épp melyik oldala dominál.

A vallás és ateizmus harca remek alap egy ilyen világvégét okozó háborúhoz.

Elképesztő mennyiségű potenciál van még a sorozatban, és nagyon érdekel mindkét fél, bár én eddig az ateistáknak szurkolok.

Campion pedig a leggyarlóbb kis szemétláda jelenleg.

Spoiler lehet:
Nekem gyanús, hogy mindkét felet átverték és kimenekítettek 2 maréknyi embert a két oldalról a Földről, majd jött a nukleáris tél. Minden jel arra utal a bolygón, hogy ez a föld a tél után. A hibernálással az lehetett terv, hogy megvárják a Föld lakhatóvá válását.

irgum76 - 2020. 09. 07. 11:28

SirAlex0717:

nekem az intróban mutatott bolygó robbanások után az az érzésem, hogy itt nem lesz nukleáris tél a Földön mivel nincs már Föld

engem inkább az izgat vajon melyik fél “lőtt először”
illetve mi volt előbb a tyúk vagy a tojás
az ateisták jöttek létre az elnyomó egyház ellen vagy az egyház jött létre reményt adva az ateista technokrata világban
egyenlőre szerintem mindkettő lehet

Csigusz - 2020. 09. 07. 12:10

Első két rész alapján érdekes cucc, és nyilván maradunk rá.
Vannak benne szájtátós fordulatok meg történések, bár annyira nem dobtam el az agyam tőle, mint pár fórumon a nép.
A Mother-t játszó színésznő nagyon jól alakít.

Vamp - 2020. 09. 07. 15:17

SirAlex0717:

Nem hiszem, hogy ez a Föld lenne, pár éjszakai képen kicsit több hold/közeli bolygó van a kelleténél az égen :)

Sztm a Nekromatak nem harmadik fél voltak, inkabb arra gondoltak, amikor mondták, hogy nem tudták őket még az Ateisták sem átprogramozni, hogy alapvetően gyilkolásra készültek, nem gyereknevelésre… Ha jól értelmezem, az androidok nem az ateisták “privilégiumai” voltak, vannak/voltak szép számmal mindkét frakció oldalán. (simán lehet, hogy a hívőknek is voltak ilyen tipusú androidjaik…)

Azt valaki észrevette, hogy amikor a Paul gyerek elkeveredett, akkor talált valami kis “baba” szerű, gallyakból összerakott valamit? Az nem arra utalt, hogy vannak értelmes lények a bolygón?

SirAlex0717 - 2020. 09. 07. 19:32

Vamp: ráadásul ember alakú volt a bábu, ami csak erősítette a földes teóriám.
Nekem am a repülő gyilkos android ötlete is nagyon bejön! Kíváncsi vagy, hogy kiderül-e, hogy mennyi volt belőlük és mi a gyengepontjuk.

Kakukktojás - 2020. 09. 07. 20:02

irgum76

Nem értem a kérdésedet ha mind a három részt láttad akkor tisztán világít hogy a napisten hívők az uralkodó osztály a földön, ellenük lázdahtattak fel az ateisták, akiknek nem volt annyi hatalmuk, ez több fronton is látszik az eddig bemutattakból. Bár a nekromanták valóban elég erős androidok, de a filmben is elhangzott hogy azokat nem a hitetlenek irányították. Az is tény hogy a naphívők egy nagy űrhajóval indultak útnak az ateisták viszont egy párszemélyes “kis micsodával” tudtak megmenekíteni pár embriót, eléggé vesztésre álhattak, de nem csodálkozok, mert úgy tűnik hogy a földi javakat a hívők birtokolák nagyrészt(mint most is :)

irgum76 - 2020. 09. 07. 20:19

Kakukktojás:

ez kb olyan mintha a második világháborúból kiragadnál pár random hetet és az alapján ítélnéd meg a háború kitörését és a végkimenetelét
szerintem

Szekrényláb - 2020. 09. 07. 21:21

Nekem is a BSG ugrott be először, pozitív értelemben. Annál jobb sci-fit azóta sem láttam, A farkas gyermekei súrolja a szintet, eddig. Engem kicsit zavar az ateizmus propagálása, és hogy a vallásos mithraistákat kb fogyatékosnak tüntetik fel – a spiritualitás nem egyenlő a tudatlansággal vagy a butasággal. Persze vannak olyan droidszerű hívők, mint amiket itt futószalagon látunk, de azért na..

Remélem a harmadik részben látott szenvedés ezen a bolygón lezárul, vagy valami új irányt vesz, mert nem volt túl érdekfeszítő.

Python - 2020. 09. 07. 22:32

@Vamp:

A talált bábúhoz: Tippre szerintem a verembe esett kis csaj az esetleg túlélhette, mert valakik megmenthették?!
Viszont a rájuk támadó “állatok” is gyanúsak, mert nagyon humanoid szerűnek tűnnek, mint egyféle atomháború utáni sugárzás miatt elkorcsosult humanoid utódfaj.

human - 2020. 09. 08. 03:44

SirAlex0717 : szerintem a talált bábú: vagy anyáék csináltak már valamit, elvielg 12 embrió volt, mi 6-ot látunk, amiből 5 meghal – vagy több robotot is küldtek, nem anyáék voltak az egyetlen esély a túlélésre.

Vamp:
“Sztm a Nekromatak nem harmadik fél voltak, inkabb arra gondoltak, amikor mondták, hogy nem tudták őket még az Ateisták sem átprogramozni, hogy alapvetően gyilkolásra készültek, nem gyereknevelésre…”

szerintem nem, ahogy utalok is rá a posztban, mert a bárka résznél mintha a naphívők is bujkálnának előlük. Plusz ha az ő robotjaik lennének, akkor nyerték volna a háborút?

winnie - 2020. 09. 08. 05:12

Szekrényláb: nem egyenlő. pontosan. ezzel egyetértek. de attól, hogy valami van valahol, az azért nem is propagálás. és, ahogy írod, vannak droidszerű hívők, de ha nem is lennének, akkor is mutathatnának ilyeneket, mert ők éppen ilyenek. de attól sem nekünk nem kell azt gondolni, hogy csak ilyenek vannak, sem a készítők nem akarnak ilyesmit sugallni. (arra célzok, hogy ilyenkor nem hiszem, hogy az lenne a jó, ha PC-módra kiegyensúlyoznák az ábrázolást, hogy középutasként mindenki korrektnek találja. olykor jó szélsőségeket megmutatni, hogy felnagyítsanak dolgokat és problémákat, és oda kell képzelni a kiírást, hogy “bizonyos ábrázolt dolgokkal nem feltétlenül ért egyet a csatorna és/vagy a készítő”:)

Blobov - 2020. 09. 08. 07:53

Azért a harmadik résznél kijött, hogy már nem a nagyobbik Scott rendezte. Nem volt rossz az sem, de távol volt az első két rész inhumán gyönyörűségétől.

reatard - 2020. 09. 08. 12:17

A látványvilág nekem nagyon tetszik egyszerre archaikus/időtlenül mitikus és közben futurisztikus, úgy, hogy közben a század eleji ős sci-fiket is megidézi és színpadias is, de közben meg a képernyőn is üt.

A Nekromantákat szerintem a Sol hívők alkották, de az ő kezükből is kicsúszhatott az irányításuk. Csak abból tippelem, hogy a főpap vagy ki mintha “our”ként hivatkozott volna rájuk.

Az nekem is megütötte a fülemet, hogy 12 embrióval érkeztek de csak 6 gyerekről tudunk akik a gen-1 voltak, és nem is kezdtek neki a többi “kiköltésének” mikor veszélybe került a kolónia fenntartása, inkább jeleztek/gyereket raboltak.

Lenny - 2020. 09. 08. 22:41

Ka a lényekről azt gondolom, hogy a föld alatt rejtőzhettek, de az anyahajó ahogy lezuhant, ugye megrepedt a talaj és akkor jöttek a felszínre. Szerintem sem a Föld egyébként.

B - 2020. 09. 09. 12:27

“nem jó ha PC módra kiegyensúlyozzák az ábrázolást”
Bár nem vagyok hívő, nekem úgy tűnik hogy a PCség mellőzése csak akkor lehetséges mostanság, ha a kereszténységről van szó (a mythra hívők szertartásai elég egyértelmű utalások). A “béke” vallásával nem lennének ilyen bátrak, a mostani cancel culture mellett nem lehetséges hogy muszlimokat hasonló módon elvakultnak, bigottnak és kegyetlennek állítsanak be

karit - 2020. 09. 09. 12:32

“elvielg 12 embrió volt, mi 6-ot látunk, amiből 5 meghal”

“Az nekem is megütötte a fülemet, hogy 12 embrióval érkeztek de csak 6 gyerekről tudunk akik a gen-1 voltak, és nem is kezdtek neki a többi “kiköltésének” mikor veszélybe került a kolónia fenntartása”

Mielőtt a komp belecsúszott a lyukba, a felső sorban négy bőröndöt mutattak, amiből hármat (plusz a sátor-csomag) mentettek ki Anyáék – legalábbis ennyit hoztak magukkal –, azaz valószínűleg a maradék embriót a negyedik bőröndben(?) megsütötte Campion, amikor sikerült kis bajból nagyot csinálnia.

B - 2020. 09. 09. 12:33

Amúgy utána olvastam, kb min 50 fő szükséges a stabil populáció fenntartásához, de ez már a nagyon minimum, és olyan drasztikus intézkedések kellenek mint a kötelező terhesség, poligámia, és a kapcsolatok előre megtervezése
Itt maradtak vagy 20an, szóval ha nem szednek elő még valahonnan embert, kihalás de minimum belterjes beteg populáció várható
Thanks PsychoMum!

lock - 2020. 09. 09. 18:26

Eddig bejön a sorozat bár egyelőre nem az a hajletevős élmény mint amit sok kritika sugallna de mindenképp van benne potenciál hogy az legyen. Egy dolog zavart csak de az nagyon.

A föld halott, van kb 1000 tulélő egy hightech űrhajón meg egy kisfiú egy koszlott kőházban két androiddal. Erre Anya fogja magát felmegy az űrhajóra elrabol még öt gyereket majd a hajót a megmaradt emberiség többszáz tagjával, készletestül mindenestül belecsapja a bolygóba. Komolyan az volt a terv hogy az emberiséget ez a hat gyerek meg két lejáró szavatosságú android fogja életben tartani? Oké a hívők kiírtása még magyarázható azzal hogy az androidnak a programja szerint csak az ateisták megmentése a célja, (bár Apa egyértelművé tette hogy azért ez a cél felülírható amikor a hívőkre akarta bízni Campiont) de a hajót miért kellet tönkrevágni? Az eddig mutatott képességei alapján simán meg tudott volna ölni mindenkit anélkül hogy tönkretesz valamit aminek újjáépítéshez az emberiségnek még a legjobb esetben is évszázadok kellenének. De neeem inkább legyen a 6 gyerek egy kőkarszaki viskóban egy olyan bolygón ahol 5 gyerek már meghalt egy (akkor még) misztikus betegségben. Remélem több ilyen baromság nem lesz.

reatard - 2020. 09. 10. 00:00

lock: Ehhez tegyük hozzá, hogy a hajón egyértelműen több gyerek volt mint 5, szóval még ha Anya úgy is gondolja a technológiára nincs szüksége a reménybeli ateista társadalomnak, de minél több gyerekkel kéne bebiztosítani a fennmaradást, főleg, hogy addigra megélte, hogy úgy hullanak mint a legyek.

Bikuci - 2020. 09. 10. 12:35

Szerintem Anya célja, hogy az emberiséget ellenállóvá tegye sugárzó anyagokkal szemben, ez a főcímet is magyarázná. A prófécia árva fiúról szól. Egyelőre 2 árva fiú is van.

Adam9456 - 2020. 09. 10. 16:04

Az előzetes alapján azt gondoltam, hogy nem lesz nagyon az én vilagom ez a sorozat, de 3 rész után számomra pozitív csalódás.
Érdekes történet, pazar látványvilág, és a színészek is jók, még a gyerekek is. (a Mothert játszó nőtől pedig kiráz a hideg).
Már ha jól láttam elérhető is a következő két rész.

irgum76 - 2020. 09. 10. 19:51

eddig is bujkált bennem a gyanú, hogy a képi világ stb nem véletlenül hasonlít az Alienre
így a negyedik epizód androidos jelenete elgondolkoztatott, hogy nem-e lehet, hogy ez a sorozat is az alien univerzumban játszódik?
valaki tudja hányban futott ki a Nostromo?
igaz a bővített kiadásban mutatták a Földet és akkor egyben volt

walaki - 2020. 09. 10. 20:33

Végre, de jó sorozat!
Az első három után drukkoltam, hogy maradjon a színvonal, de felesleges volt aggódnom. Igaz, csak az első két részt rendezte Scott, de szerencsére hozzáértők vették át a stafétabotot.

A hangulata nagyon jó, bár eléggé darkos. De a sztorihoz nagyon is ez illik. Egy-két apróság zavar csak a hívőkkel kapcsolatban (egy vallásos, tudományt tagadó csoport sose lett volna képes elkészíteni egy ilyen űrhajót, nemhogy a Nekromancereket), egyébként kifejezetten érdekes témákat feszeget. Nagyon jók a szereplők reakciói. Az rettenetesen tetszett, ahogy az ötödik részben a saját csapdájukba sétáltak bele a hívők!

Kár is ragozni, aki szereti az igényes sci-fit, az mindenképpen nézze!

walaki - 2020. 09. 10. 20:40

@irgum76: nem lehet ugyanaz az univerzum, mert az Alienben a nagyvállalatoké volt minden, ők kolonizáltatták a bolygókat is. Itt meg nem maradt még csak mutatóban sem vállalat, mindent felemésztett az eszetlen földi háború. Az egyetlen, emberszállításra is alkalmas űrjárművet itt vallási fanatikusok építették és nem a Wayland-Yutani. A kettő között csak annyi a hasonlóság, hogy mindkét univerzumban fehér az androidok vére :-)

Azorka - 2020. 09. 10. 21:23

Ez megint egy olyan sorozat, aminek nagyobb a hype-ja mint a lángja. Vagyis sokan fogják isteníteni, mert valaki elkezdte isteníteni, apokaliptikus, sci-fi, android, stb. Én nagy reményekkel vágtam neki, majd meglepve érzékeltem, hogy 15 perc után majdnem elaludtam, és még csak azt sem értettem, hogy, miért, minek ez, és hova ez a kivitelezés 2021-ben.
Adtam még két rész esélyt de sajna feladtam. Legnagyobb előnye, hogy szerepel benne Niamh Algar, aki Stephen Graham-mal a 2019-es év legemlékezetesebb sorozatának egyikét hozták össze a The Virtues-sal. Nézze inkább mindenki azt.

delMaar - 2020. 09. 10. 23:38

@lock @reatard: teljesen egyetértek. az értelmetlennek tűnő kaszabolásánál majdnem feladtam.

amúgy a minőség miatt nem szólhatok egy szót sem, az AppleTV-nél hoztak hasonló szintet ami meglepetés volt mostanában.

nem tudom mi a frász lehet ez újabban nálam, de pár napja a Tenet-nél (ott a kis Washington, és Debicki), most meg itt is azt vettem észre (a Vikinges Fimmel, meg ugye a Mothert játszó Amanda Collin miatt), hogy az átlagosnál is jobban irritálnak, zavarnak adott esetben a szereplők. totál elcseszi a hangulatomat, régebben nem voltam ennyire szenzitív erre. :))

reatard - 2020. 09. 11. 13:06

Najó, nekem az 5. rész a sim-es flashbackkel nagyon otromba múltfeltáró megoldás volt, az eddigi csepegtetédek sokkal jobban felcsigáztak, pláne, hogy akkor a történet is jobban haladhatott volna előre.

Lobot - 2020. 09. 11. 14:18

Azorka, én nem találkoztam a hypeal. Még pár hónapja láttam trailert akkor gondoltam is, hogy ezt majd meg kell próbálni, aztán el is felejtettem. Megnéztem az első részt és végig lekötött, nem kalandozott el a figyelmem, nem kezdtem mobilt nyomkodni. Eddig nekem rendben volt ez az 5 rész. Én egyébként szeretem a sci-fi-ket, de ha buta mint mondjuk az Interstellar vagy a Tenet akkor lehet benne bármennyi űrhajó, robot vagy tudom is én akkor nem fog érdekelni. Ez eddig tetszik, mondjuk nincs is nagyon más amit lehetne nézni.

Shannen - 2020. 09. 11. 16:57

A pilot tényleg az egyik legjobb volt, amit az utóbbi időben láttam. Pedig nem vagyok nagy sci-fi fan, és nehezen is szoktak elkapni az ilyen sorozatok.

De itt öt rész után is azt érzem, hogy érdekelnek a szereplők, kíváncsi vagyok mit rejt ez az bolygó és hova fog kijutni a két szemben álló csapat.

Mind Anya és Apa nagyon eltalált karakterek és a színészek is szuperek, sőt ami ritka, a gyerekszereplők is teljesen jók.

walaki - 2020. 09. 11. 17:31

@Azorka: nem értek egyet, én sosem szoktam adni a hype-ra. Én mindig magam döntöm el, hogy valami tetszik-e vagy sem, sosem hagyom, hogy mások mondják meg helyettem! :-)

Ezt a fórumot pont azért szeretem, mert itt mindenki úgy mondja el a véleményét, hogy közben alá is támasztja azt. Ha pedig ajánlanak valamit, akkor mindig oda szokták írni, hogy kiknek, vagy hogy milyen másik sorozat/film kedvelőinek ajánlják. A lényeg, hogy a posztolvasók így tudják mihez viszonyítani, és eldönthetik maguk! Még sosem találkoztam itt olyannal, hogy valaki azt mondta volna, ezt nézzétek, mert most ez a divat!

A sorozatra visszatérve, nem azért tetszik, mert valaki istenítette, hanem azért, mert én jónak tartom (az előző posztomban felsorolt okok miatt). Mondjuk a téma korántsem közérthető azt tegyük hozzá, kell hozzá egy bizonyos fokú élettapasztalat, hogy értékelni tudd, ezt elismerem.

Szekrényláb - 2020. 09. 11. 21:55

Caleb figurája kezd Gaius Baltarosodni. Szerintetek mi lehet az a meleget adó kocka?

winnie - 2020. 09. 11. 21:59

“@Azorka: nem értek egyet, én sosem szoktam adni a hype-ra. Én mindig magam döntöm el, hogy valami tetszik-e vagy sem, sosem hagyom, hogy mások mondják meg helyettem! :-)”

nem ez a hype-ra adás. az a hype-ra adás, csúnyán szólva az, hogy mások mondják meg, hhogy mit kezdj el nézni. és azt kezded el nézni, amit nyomnak. és azért mégiscsak a hype-olt sorozatok topikjában találkozunk legtöbbet:)

nyilván ebben nincs semmi rossz, a hype segít abban, hogy az érdekes, téged érdeklő témákra felfigyelj.

Python - 2020. 09. 12. 11:52

Tetszett, most már tudjuk, hogyan készült Anya. Az a titokzatos “őslakó” pedig szerintem még az elején a járatba esett kiscsaj lesz, aki valahogy túlélte, méghozzá a lények segítségével.

Szekrényláb - 2020. 09. 12. 12:31

A vallásos vonal viszont kezd nagyon zagyva lenni, már nem csak keresztény elemek lelhetoek fel benne, hanem hinduk is – a nem ártás elve és az, hogy a papok nem ölhetnek, de a harcosok igen. Mint valami New Age szekta.

A negyedik rész tetszett idáig a legjobban, viszont néha túl gyorsnak hat a történetvezetés. Egy evadosra van tervezve, vagy lesz belőle több is? (remélem az utóbbi.)

fairi - 2020. 09. 13. 01:50

Hatalmas a potenciál egy csavarra.
Nem az ateisták, hanem a vallásosak a nagy android kedvelők. A nekromancer nem ateista fegyver volt.

Jelenleg a sztori egy nagy plot hole, vallásos háborúnak nincs értelme, nekromancer sokkal fejlettebb technikát képvisel mint amit 2145-ös Földön láttunk (testének molekuláinak átrendezése, puha bőrből golyóálló páncél, hanggal molekulaszintű manipuláció, gravitáció manipuláció).

Vagy nagy szar lesz az egészből, vagy lesz egy-két meglepetés. Tipp: Sol létezik és valójában egy MI (sőt lehet alian AI).

korum - 2020. 09. 13. 20:59

Az is lehet, hogy a másik 6 embriót a lyuk alján valaki felnevelte…

irgum76 - 2020. 09. 13. 22:55

Fairi:

szerintem az már kiderült, hogy a nekromancerek a hívők oldalán harcolnak az 5. részből

Korum:

azok elvileg már döglöttek voltak

Nézőke - 2020. 09. 14. 14:32

..a másik 6 embriót a 4. részben láthattuk,hogy hógolyónak hitte pár gyerek, és Campion elvitte a balhét.
Én ezt hámoztam ki belőle.

Így 5 rész után több a kérdés, mint a válasz, azonban hiába a szuper hekker, azt a modult nem tudta kiiktatni,hogy ne ölj embert?

Így jogos a más által is felvetett kérdés: mi értelme 6 (5) gyereket megmenteni, miközben kiírtja az emberiséget?

Gyanítom,hogy azt a lépést a program szerinti “6 felnevelése minden áron” kód adta,de akkor meg ez a szerelmi és érzelmi szál, amit beraktak Mothernak az 5. részben, ez így nagyon kilóg ennek fényében.

De nagyon jók a karakterek, egyik részben még gyűlölöd, a másikban szurkolsz neki, aztán fordítva…
:D

walaki - 2020. 09. 14. 16:00

@Szekrényláb: nem tudom, miért lenne ez hindu? Ez tökre tipikusan keresztény, egyetlen egy pap se harcolt a keresztesháborúkban, csak lovagok és a pórnép. A nem ártás elve meg tipikusan a tízparancsolat, nincs ebben semmi furcsa. Ez utóbbi egyébként minden vallásban megtalálható, de valahogy mégis mindig megfeledkeznek róla a drágalátós hívek…

@Nézőke: talán az lehet, hogy a vallásosak egyértelműen az ellenségei, míg a gyerekeket át lehet még nevelni a józan észre (nincs még annyira kimosva az agyuk, mint a felnőtt fanatikusoknak). A 6 darab gyerek egész biztos, hogy szerepel az alapprogramjában, szóval szvsz érthető, hogy “kipótolta” velük.

(Csak halkan jegyzem meg, hogy 6 ember nem képes túlélni. Egy kolónia indításához legalább 50-100 ember kell, de inkább több, különben túlságosan előtérbe kerülnek a vérfertőzés hátulütői pár generáció után és kihal a populáció.)

Szekrényláb - 2020. 09. 14. 16:22

walaki: “A nem ártás elve meg tipikusan a tízparancsolat, nincs ebben semmi furcsa. Ez utóbbi egyébként minden vallásban megtalálható, de valahogy mégis mindig megfeledkeznek róla a drágalátós hívek…” – a keresztények leölhetnek állatokat és részegeskedhetnek (a papok is simán, amit a mai napig nem értek, hogy miért is – az alkohol tompítja az elmét, egy csomó pap küzd alkoholizmussal) a hinduknál a brahmanák viszont nem. A harcosoknak ugyanakkor engedélyezett a vadászat – a sorozatban ez ki is lett emelve.

Blobov - 2020. 09. 14. 18:24

@walaki: a templomosok, johanniták, német lovagrend mind szerzetesnek minősültek. Tomori Pál érsek volt, mégis kiváló katona hírében állt, valamint ő volt a hadvezés a mohácsi csatában. A kánonjog valóban ellenzi a papok fegyverforgatását, de ettől függetlenül az élet mást hozott :)

ZilogR - 2020. 09. 16. 07:42

Egy ateista humanoid “Anya”, aki az ösztöneire hallgatva életre dúdolja halva “született” gyermekét és egy full racionális humanoid “Apa”, aki a “gyermeke” túlélése érdekében felveti, hogy engedjék a vallás útjára a fiút és ezek “vitáznak” egymással, miközben megerősítik egymást abban, hogy a feladatuk megvédeni a másikat… Hmm, na nézzük!

Nézőke - 2020. 09. 16. 09:38

..reflektálva a “hány egyed tart fenn egy populációt”- témára, teljesen igazatok van.

Ezeknek két évente kell szülni,ami mondjuk legfeljebb 10-15 szülés,utána egyszerűen képtelenség többet,és ha minden második gyermek lány,akkor az még szerencse.

Elég szarul találta ki ezt a Teremtő, vagyis lehet hogy jól kitalálta a 12 embrióval, de most már Mother által válogatott csapat van,és ahelyett, hogy mondjuk két fiú-négy lányt diktálna a programkódja, vagy pl ne hat,hanem az 12 gyereket hozott volna le (jól láttam,hogy voltak még a holoszobában?).

így olybá tűnik,hogy az egész programkód csak Mother boldogságát szolgálja, nem pedig az emberiség fennmaradását.

Csavar: kiderül,hogy tényleg ezt akarta a nagy Campion, és nem érdekelte hogy fennmarad-e a faj.

Enzo - 2020. 09. 17. 22:04

1×01 (pótlás)

Hű, ebben a kezdésben aztán volt anyag. Az epizód végén azt éreztem, hogy “jó, és mi lesz még? a trailer csak az első részhez készült, nem a teljes évadhoz?” – annyira kipipálhattunk majdnem minden epic jelenetet, amit az előzetes mutatott. Mother baromi OP, és hát nem számítottam arra se, hogy ilyen gyorsan “lecserélik” majdnem a teljes gyereksereget is.

Darabkák:
– Remélem kapunk azért valami előzménysztorit is, hogy mi történt a Földdel, meg ilyenek.
– Azt is remélem, hogy látunk olyan szörnyet, aminek a csontvázát megtalálták :)
– A főcím fura, de legalább nem egy kaptafára készült.
– Amanda Collin nagyot játszik, annyi szent.
– Father viccei… jaj :’D a mágneses mondjuk tetszett, még nem ismertem :D

1×02 (pótlás múlt csütörtökről)

Hát akadt néhány felkavaró jelenet a részben: már a plasztikai műtét az elején WTF, aztán a patkányboncolás főleg fúj, meg hogy Mother ki-be rakosgatja és cserélgeti a saját “sima” és OP szemét (most komolyan a szeme a fegyver?), és persze a kislány amikor mesélte, hogy a hibernáció alatt megerőszakolták, hát az se volt egy könnyű műfaj – mondjuk így érthető, hogy a többi gyerekhez képest ő miért nincs annyira kiakadva a hajón levők kiirtásán.

A 2145-ös bostoni flashbacknek és a creepy csontvázlény megjelenésének is örültem, a necromancer kifejezés említése pedig meglepett.
Ugyanakkor van pár dolog, amit (még) nem értek:
Miért segített az android (fake)Marcuséknak a múltban? Most mégse kell az “OP szem” a lebegéshez, csak a sikítós gyilkoláshoz? Marcus hogy a tökbe’ nem ébredt fel arra, hogy épp zuhan le a lyukba? És honnan kerül oda a többi mithraista?

Timi - 2020. 09. 18. 08:20

Imádom! Zseniális

irgum76 - 2020. 09. 18. 15:28

ezzel a hatodik résszel sikerült engem rendesen meglepniük
nem számítottam ilyen fordulatokra pláne nem az évad közepén
nagyon tetszett

bluh - 2020. 09. 18. 17:11

Figyelni kell a részletekre, de szinte minden kérdésre megadták eddig a választ.
Egyértelmü hogy nem a Földön vannak, van jópár eset amikor látszik az ég, plusz el is mondják hogy valamelyik kepler bolygó a cél állomás.
Mind a két fél használ androidokat a necromancer azonban a vallásosak fegyvere. Az is elhangzik, hogy az ateistàk szerint androidok is nevelhetnek gyerekeket, a szektàsok szerint azonban csak emberek nevelhetik öket.
Aki azt szürte ki hogy a sorozat próbàlja az ateizmust promotálni az szerintem nézze meg ismét a részeket. A hívöknél van a hatalom. Ök vannak többségben, egységesek, eröforràsokban sincs hiàny.
Míg az ateistàk az ellenàllàs, sokkal kevesebb eröforràs, a technologia jelen van ugyan de a nyomor is pl. a gyerekek kiképzése katonàknak jelenetek. A
Anya és Apa és a pàr embrió pedig szerintem egy magànyos ellenàlló akciója volt és nem az egyesült ateista kormàny àltal tàmogatott küldetés…mivel nincs ilyen szervezet a sorozatban. A fickó egyedül dolgozott valószinüleg évekig, hogy àtprogramozza azt hívök àltal megalkotott gyilkoló gépet.
Így én nem vàrtam azt hogy majd újra sikerül népesíteni a bolygót, legfeljebb 2 vagy 3 generàciót.
Az eddig làtottak alapjàn én azt mondom hogy a földet egy tipikus szekta aminek sikerült bekebeleznie az emberiséget és a szektàban nemhívök hàborúja pusztította el.

Dearborn - 2020. 09. 18. 22:30

Tetszik hogy nincs jó és rossz, az elején drukkoltam a Sol hívőknek, de már teljesen az androidokkal szimpatizálok. Mondjuk nem lepődnék meg ha ez még megváltozna. Na, ilyen egy jó sorozat.

SPOILER ON

Ezt a halott kislány látós dolgot annyira nem értem, csak nekem nem esik le?

A 7. rész végi “én vagyok a kiválasztott” rész teljesen váratlan volt, de akkor így sajnos ez el fog menni Travis Fimmel Show-ba. Biztos húzónévnek szánták, de szerintem a Vikingsben ezt már láttuk tőle.

SPOILER OFF

Python - 2020. 09. 18. 22:33

Még 3 rész van hátra az évadból, meg ugye a HBO berendelte 2. évadot. :) Érdekes fordulatok voltak a 6-7. epizódokban, azért ez egy vérbeli Sci-Fi sorozat megspékelve egy jó nagy adag filozófiai töltettel. Kíváncsian várom, hova is fogunk a fordulatok után kifutni az évad végére. Van egy olyan megérzésem, hogy nem egy vidám végkifejlete lesz az évadzárásnak.

Python - 2020. 09. 18. 22:39

@Dearborn: Túlélte a kiscsaj a gödörbe esést, és ott élnek a lények, amiket vadásznak. Szerintem azok nevelték fel, és ráragadt jó pár szokásuk, vagy odalent nem csak ezek a lények élnek, hanem értelmesebbek is.

Marcus úgy hallucinálja, hogy ő a kiválasztott, de szerintem meg pont azért súgta neki a hallucináció, hogy hagyja meg Anya életét, mert védelmeznie kell a kiválasztottat, aki sanszosan Campion lesz.

Szekrényláb - 2020. 09. 18. 23:32

Nekem kezd uncsi lenni, a hatodik rész volt a mélypont. Mother iszonyat irritáló, alig várom hogy likvidálják – ami sajnos soha nem történik meg. Az összes hallucinaciot szerintem az a kocka okozza, Marcus karakterének a szenvedése számomra érdektelen, a saját magával harcolasa pedig inkább vicces és fárasztó volt, mint érdekes. Félek, hogy az utolsó három részben sem történik majd semmi azon kívül, amit eddig láttunk :emberek vs robotok egy idegen bolygón, némi haluzassal és dramazassal megspekelve. Amilyen jól indult, annyira ellaposodott. Egy olyan karakter sincs, akinek drukkolnek (talán Paul), egyedül Mother pusztulasat kívánom :D

Szekrényláb - 2020. 09. 19. 09:44

@Python a kiválasztott címre jelenleg 3 személy is eselyes (sőt 4)

1.Campion
2.Paul – ő is árva és Mythras városát építi kövekből
3.Marcus – de sztem nem ő lesz, az túl uncsi lenne
4. A sisakos eroszaktevo – róla nem tudunk semmit – viszont ugyanúgy haluzik/haluzott, és a hang parancsára erőszakolta meg a lányokat. Vagy – ő maga mászik bele az emberek és robotok fejébe hangkent.

korum - 2020. 09. 19. 09:49

Sőt, Mother is lehet a kiválasztott….

Szekrényláb - 2020. 09. 19. 09:50

És még egy dolog: Father az most színlel? Mert ugye Mothert megmentette annak ellenére, hogy atprogramoztak.

Szekrényláb - 2020. 09. 19. 09:55

@Korum – a próféciaban árva fiú szerepel nem? Bár az tény, hogy Mother elég férfiasra sikeredett női android :D

reatard - 2020. 09. 19. 10:04

Most érzem azt, hogy nagyon túltolták a kísértet/halu/hang vonalat, hogy már prófécia és kiválasztott is van az meg a hab a tortán. Ennyi misztikus klisét egy rakáson… Az első részek alapján nagyon-nagyon mást vártam, és ez nekem egyelőre nem a pozitív meglepetés kategória.

Timi - 2020. 09. 19. 17:57

Nekem nagyon bejön és szerintem sem Marcus a kiválasztott.

korum - 2020. 09. 20. 11:12

Jó kérdés, hogy egy androidnál mennyi értelme van a nemnek…

arra viszont nagyon kiváncsi vagyok, hogy a végén tényleg valami misztikus magyarázat lesz, mint a BSG-ben, vagy végül valami nagyon scifi…

Nézőke - 2020. 09. 20. 22:25

Szekrényláb: Father nem játssza meg, de az ujja régi program szerint működik,és nem bír magával.
Ezért döntötte ki a poharat is, és ezért ragadott rá a kötélre. Tiszta mák,hogy pont arrafelé csúszott a kötél amúgy…

Szerintem a próféta a születendő gyermek lesz az Tempestben…
apropó az apa halálát nem mutatták, így még valahol az erdőben kell lennie…
tippre a kövi részben pont beléjük botlik (a felvigyázó androidja is él még)

Lucius nem lehet ennyire hülye (a színész már a Cali kartellt is átverte, bocs, spoiler), szerintem elrakta az infót magában, bár annyira elvakult,hogy valóban csak legyintett volna Mother szavaira?
Egy két keresztkérdéssel simán lebuktathatná őket, és amúgy miért nem az eminenciás úr vezette a keresztelőt?

..és hát kiderült,hogy a többi gyereket megölte Mother odafönn… és mégis neki szurkoltunk a 7.részben.
Szörnyű.

Nézőke - 2020. 09. 20. 22:27

…és szerintem a 2.évad nem róluk fog szólni. Tippre vagy visszaemlékezés lesz, és akkor még van esély,hogy róluk szól, vagy más csapatot mutat be.

Mazsi - 2020. 09. 21. 12:32

Azt észrevettétek, hogy Campion és a Teremtő mennyire hasonlítanak egymásra? Csak úgy mondom… :-)

Nézőke - 2020. 09. 21. 14:51

Mazsi: érdekes felvetés.
Egyelőre viszont még azt sem tudjuk,hogy Campion miért élte túl a radioaktív kaját.
Ha esetleg időcsavar lenne,akkor a nagy Campion bizonyára felvértezte volna Mothert a kajatudással.

Az is érdekes,hogy amint az androidok érzékelték,hogy szar a kaja, miért nem keresnek megfelelő másik helyet? Elhangzott már a trópusi oldal a bolygónak.

Szekrényláb - 2020. 09. 22. 09:36

@Nézőke – amúgy engem is zavar, hogy már legalább 10szer elhangzott a sorozatban a trópusi terület, de mégsem indulnak el oda. Plusz miért nem jöttek rá arra az androidok, hogy a gyerekek radioaktív kaját esznek, ha egyszer van étel vizsgáló programjuk.

irgum76 - 2020. 09. 22. 10:21

Nézőke:

nem hiszem, hogy Mazsi időcsavarra gondolt volna
hanem, hogy esetleg klónja vagy ő az apja
(bár nekem nem tűnt fel a hasonlóság, de nem is figyeltem)

Szekrényláb:

szerintem a trópusi zóna csak kamu ha nem az lenne akkor már rég elköltöztek volna
de lehet rám cáfolnak majd

a “répának” csak a magja volt rádióaktív és azt is csak akkor észlelték mikor elkezdett öregedni és megfertőzni az egészet

Ufonauta - 2020. 09. 22. 11:52

Nem rossz, de kezd elromlani a vallási vonal miatt.
Elég sok hiba van benne.
-Az androidok egymással szóban kommunikálnak ami tök lassú, főleg vészhelyzetben.
-Android benézte a radioaktív kaját…
-Sol hívők nem tudtak volna összehozni ilyen technikát, mert egyébként nem elég intelligensek.
-Bárkán nem lettek volna túlélők ekkora ütközés után, mindnkiből csak egy paca maradt volna.
stb.

irgum76 - 2020. 09. 22. 13:14

Ufonauta:

nem rossz komment de elég sok az érvelési hiba benne…

Szekrényláb - 2020. 09. 22. 13:46

@Ufonauta : miért nem elég intelligensek? Bennem Marcus sem éppen egy akadémikus professzor benyomását kelti :D

Running - 2020. 09. 22. 14:58

Jól indult, de hamar kifutott az érdeklődés. 7. résznél járunk és egy helyben topog a sztori, karakterépítés sem sok, meg más sem. 3 helyszínen zajlanak az események, vérunalom.
Ebből így klasszikus nem lesz, de még jó sorozat sem. A Csillagközinek majdnem minden része érdekes és izgalmas volt, itt eddig talán az 1-2 volt jó, a többi…pfff.
Nem hiszem el, hogy manapság ennyire telik.

Running - 2020. 09. 22. 14:59

Kimaradt, de remélem lassan kezdenek ezzel a halu dologgal valamit, mert jelenleg ez irányítja a karaktereket és roppant dühítő, hogy semmit nem tudni erről a vonalról. Béna ez így.

ericghar - 2020. 09. 22. 23:06

Ufonauta:
Ráadásul a radioaktív növény hamarabb vágta volna gallyra az androidokat, mint az élő dolgokat.
Nem értem ezt a szenvedést, meg azt sem, hogy közben miért nem ráz meg SENKIT az, hogy gyakorlatilag kihalt az emberiség (meg kompletten a teljes Föld elpusztult). Ok, hogy az androidokat nem érdekli, de amúgy senki mást sem?

irgum76 - 2020. 09. 23. 07:29

Ericgha:

“Ráadásul a radioaktív növény hamarabb vágta volna gallyra az androidokat, mint az élő dolgokat.”

ehhhmm
már mér?
kend 22. századi robotikából diplomázott?
értem én, hogy vízzel megy de mi hajtsa?

olyan badarságokat tudtok írni, hogy az ember a falat kaparja…

Szekrényláb - 2020. 09. 23. 10:41

Mondjuk az is érdekes, hogy a fenébe mehet végbe egy növényben maghasadas, de végül is mindegy.

pityu - 2020. 09. 23. 19:30

Így a 7. részre teljesen elpárolgott a lelkesedésem, pedig az első rész engem is letaglózott. Valaki írta sokkal feljebb az első rész láttán, hogy ez egy ízig-vérig sci-fi: a kissé nevetséges kosztümök tisztelegnek a hetvenes évek űr-eposzai előtt, a reménytelen és rideg környezet engem is a Prometheusra emlékeztetett, a realisztikus sci-fik után itt most sok futurisztikus cucc látható, és volt az első részben annyi misztikum, amitől a néző kicsinek érezhette magát egy nagy és ismeretlen univerzumban. A második résznél ébredt egy balsejtelmem, hogy a “The 100” által kimaxolt “maroknyi földlakó küzd a megosztottsággal és a túlélésért egyszerre” klisé felé vesszük az irányt. (Tehát frakciók küzdenek egymással, egyik a másikból átigazol, mindegyiknek van erénye és bűne, de egy még nagyobb veszély közeleg stb.) Nagyjából ezek miatt fáradtam bele a nézésbe:
– a Sol-kultusz nem több annál a Gondos bocsok jelmeznél. A Tarkovszkij-féle Solaris óta epekedek egy olyan amerikai sci-fire, amiben az istenekről nem az derül ki a végén, hogy csak gátlástalan kuruzslók voltak álruhában. Sol is gondolom valami rádióadás lesz a jövőből, vagy valami kézzelfogható sarlatánság. Sosem tudnak az amerikai sci-fik nagyobbak lenni a Földnél, a Földön látható dolgoknál.
– 2020-ban ne kelljen már olyan “tudományos-fantasztikumot” néznem, amit egy átlagos néző ki tud kezdeni. Ide értem az összes értetlenkedést ebben a kommentszekcióban. A radioaktív répamag problémáját, a “Heaven”-ről le nem mentett gyerekek problémáját, a trópusi öv felderítetlenségét, a hallucinációkat, stb. Minden földobott labda egész érdekes, és valami kliséként esik le, amit már láttunk B-kategóriás szappanoperákban. Elég érdekes például androidokat kapni főszereplőként, de néhány epizód után már csak a külsőségek maradnak: fehér vér, hülye ruha, buta mozgás, máskülönben dühöt, csalódottságot, meg minden mást éreznek, és hajtja őket. Az egyik szimulációban Mother még szerelmeskedik is egyet, mert utat enged a valódi érzéseinek. WTF…
– A sorozat a próféciákat kezdi a fő helyre tenni. Eleinte teljesen mellékes volt, a vallásos frakció a sehová sem vezető hóbortja. A 7. részre viszont már a sorozat alapállása, hogy egy prófécia beteljesedését követhetjük nyomon.
– Travis Fimmel évadokon át változatlan mimikáját el tudtam még viselni, amikor itt mellékszereplőként indult. Viszont mióta átvette a vezér szerepét, pont mint a Vikingekben, de a módszereivel nem ért mindenki egyet, pont mint a Vikingekben, és dolgok gyötrik, pont mint a Vikingekben, és a feleségétől emiatt apránként eltávolodik, pont mint a Vikingekben, onnantól engem elvesztettek. A Vikingekben legalább minimálisan érdekes volt, hogy sikerül-e neki, amit akar. Itt küzd egy gyerekért, aki nem az övé, és akit teljesen kontraproduktív a kortársaitól elszakítva a trópusokra vinni gyakorlatilag meghalni… hát nem tudom.
– Jönnek majd még hajók a Földről (van utánpótlás, minden szereplő halála súlytalan): láttuk már a The 100-ban, de az legalább pörgős volt és nem vette magát komolyan.

…de azért kicsit kíváncsi vagyok az évadzáróra.

Lobot - 2020. 09. 24. 21:05

Az elején tetszett, de érdeklődésem vesztettem.
Ezt el lostozták.

walaki - 2020. 09. 24. 22:19

Nekem speciel a 7. rész kifejezetten tetszett. Elég jó horrorjelenetek voltak benne. A folytatás viszont már nem annyira.

A radioaktivitás tök rendben, minden élő szervezet radioaktivitást bocsát ki magából. Bizony, amikor este odabújtok az asszonyhoz, akkor is megemelkedett sugárdózist kaptok! Az alacsony dózis teljesen hétköznapi dolog, a természetben mindenhol előfordul (főleg azért, mert a radioaktív atomok a tápanyagokkal együtt beépülnek a szervezetbe, no meg a normál atomok is bomlanak, bár elég magas felezési idővel.) Egy földönkívüli növényben is simán felgyűlhetnek, akár olyan mértékben is, ami már ártalmas az emberre. Ez teljesen hihető. Hogy az androidok nem tudták, annak meg az az oka, hogy a landolóban van a műszer, amit meg ugye csak nemrég szereztek meg.

Viszont a vallás terén nagyon kezd gázos lenni a sorozat. A 8. részben kiderül, hogy voltak képesek a vallásosak ilyen androidokat alkotni, de hát a magyarázat az elég necces. Mondhatni több, mint hihetetlen. Amolyan igazi Prometheus-os zagyvaság.

SPOILER
Ugyancsak gázos Caleb/Marcus pálfordulása, képtelenségnek érzem. Akárcsak a gyerekek ateistává válását. Éveken át vallásosnak nevelték őket, majd egyik napról a másikra elveszítik a hitüket? Miért is? Mint ahogy az is necces, ha tényleg a kislányt helyi lények nevelték fel, akkor hogy lehet képes a plafonon mászkálni? Remélem erre fény derül, mert ez így eléggé képtelenség. Szerintem inkább valami helyi életforma vette fel az alakját / telekommunikál így.
SPOILER OFF

Valahogy nagyon nem sikerült ezt az ateista-vallásos ellentétet jól megfogni, sok sebből vérzik az egész. A hangulat mondjuk továbbra is jó, érdekes, de a 8.-9. részre határozottan veszített a varázsából.

irgum76 - 2020. 09. 25. 05:45

nem a hívő vs ateista a fő kérdés ennél a sorozatnál
eddig is pedzegették már de most egyértelművé tették, hogy az anyaság a fő kérdés
az összes sci-fi meg minden egyéb csak körítés

Uff

B - 2020. 09. 25. 13:04

Egyre jobban az az érzésem, hogy valami bődületes nagy baromság lesz ebből a végén. terhes pszichoanyubot…
Az elején úgy voltam, hogy a hívőknek szurkolók, mivel ők az emberiség maradéka és anyubot önző módon kiirtotta őket
De annyira ostobának vannak ábrázolva…
A gyerekek meg… Megölték a szüleiket, elrabolták őket, erre mind Stockholm szindrómás lesz?
Marcus akkor megkattant…
Azért érdekel a rejtély annyira hogy nézzem:
Ki a magányos csávó? Mi a fene mégis Sol? Vmi alien? Mi történt a Földön?
De érzem hogy csalódni fogok…

kulup - 2020. 09. 25. 16:03

A 9. rész elején kaszáltam, amikor egy kerti slaggal nyomta a vért a magzatnak a terhes android. Ebből a vallásos baromságból is elég volt.

Nézőke - 2020. 09. 25. 21:28

én akkor nyerítettem fel egy kicsit,amikor kb 8 órán keresztül folyt a vér a vödörfejűből egy legalább 6 méteres csövön (amibe önmagában egy liter legalább elfér..) és nemhogy nem halt meg,hanem még aztán vissza is folyt az a legalább 5 liter, és ugye tudjuk,hogy már fél liter veszteség is komoly problémát okoz.

A technikára a magyarázat,hogy az égből jött le,arra még lesz majd utalás a legvégén, és abból fog a második évad kiburjánozni.

A SOL hívők meg meglátják,hogy az android szülte meg a jóslatban szereplő nagyvezért, oszt térdre borulnak.

Amúgy az miféle random,hogy ha nem tépi le az ujját,akkor sosem derül ki,hogy a hologrammal üzen?

Remélem Marcus úgy marad,és semmi csoda nem történik,mert már unalmas volt.

Szekrényláb - 2020. 09. 25. 22:58

Hat ez… Az első 2 rész még tok jó volt, aztán folyamatosan laposodott el, most pedig atment komplett baromságba. Mit csinált eddig a magzat? Hogyan aktivalodott? Hogyan kezdett nőni egy robotban? A szimulációs szex ejtette teherbe a robotnőt, vagy eddig is a hasában volt? A sisakos csokanak jó sok vére lehetett… :D Szentírások és kódok meg robotika aha…a végén kiderul, hogy a földi Campion maga Sol, csak utazgat az időben és ő írta a szentkonyvet.

Krissz - 2020. 09. 26. 13:03

A Földön háború dúlt mert a vallásosok és az ateisták nem egyeztek. A vallásosok nekromantákat épitettek android technikával hogy mindent kiirtsanak ami nem hivő. Lakhatatlan lett a bolygó ezért új Földet keresve hajókra szálltak. Titokban egy mérnők ateista elkapott egy nekrót és családalapitásra programozta hogy új jövője legyen az emberiségnek és lakható holdra küldte egy társ-androiddal. A csavar ott jön hogy nem csak átprogramozta a nekrót hanem impregnálta is egy embrióval ami elképzelhetetlen. Azért döntött igy a mérnők mert a nekrók annyira erősek hogy nem lehet ellenük felvenni a harcot, saját fegyverét forditotta az egyház ellen ezzel a húzással. Egy maréknyi vallásos csoport megtalálja a holdat és szembesül egy magzatát védő nekromantával ami mindent képes elpusztitani. Erről szól a sorozat. Tipikus Scott faszság az egész erőltetett alien prequel vonallal az android és ember kapcsolatra alapozva.

Desmond Wallace - 2020. 09. 26. 17:47

Hát kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből az évadzáróra.
Az elején még volt az egésznek egy különleges hangulata, de aztán egyre több lett a marhaság.

Az ateista-hívő ellentét kábé óvodás szinten van tálalva, de még sok helyen bele tudnék kötni. 9 rész alatt szinte semmit sem tudtunk meg a bolygóról. Éjjel esik a hó, de nappal azért nőnek a radioaktív növények.

Enzo - 2020. 09. 27. 01:30

1×03 (pótlás múlt csütörtökről)

1. Ja, hogy ennyien túlélték a zuhanást a mithraisták, hát az mondjuk minimum meglepő.
2. A gyerekek ha az ő táboruk felé indultak el, ahol épp Mother is garázdálkodott, akkor utóbbinak nem kéne pont szembejönnie a visszaútján és kiszúrni őket?
3. Szép kis csapat, lazán ott hagyják Pault…
4. Marcus ügyesen lavírozik, hogy ne derüljön ki a turpissága :)
5. Na legalább megvan, mitől betegek a gyerekek, Fater meg persze pooont megment mindig mindenkit. Kivéve szegény Paul, aki beleesett a csapdába.

Mersby - 2020. 09. 27. 12:00

A nyolcadik részt kezdtem, mintha vígjátékot néznék, Anya teljesen idegenen viselkedik mint eddig.

pityu - 2020. 09. 27. 17:13

fél-SPOILER
kilencedik rész végén járok, Marcussal a legvégén ami történt, az alapján körvonalazódik egy koncepció, nem teljesen random, ahogy a dolgok történtek a vallással kapcsolatban (kihez beszél Sol és kihez nem).
fél-spoiler off.
Ha végiggondoljuk, mi következik abból, amit az utolsó képsoron láttunk, akkor a technikai kritikáinktól eltekintve egy kerek történetet kapunk. Én csak azt sajnálom továbbra is, hogy ennél a körvonalazódó történetnél sokkal több fantázia volt az első részben, valami soha nem látott sorozatra tippeltem, erre ezt kapjuk a végén.
Én nem is nevezném vallásnak egyébként a Sol-kultuszt, hanem babonás szabálykövetésnek. Egy ateista szemében a történelmi vallások is ilyenek, pedig ha kicsit szétnézünk, az ayahuascásoktól az ezoterikusokon át a kanonizált kultuszokig találunk egy olyan vonást, ami sokkal érdemesebb a megfilmesítésre, mint a babonás fundamentalista prototípusa (a birka). A Battlestar Galactikában (ami ezzel együtt is a legnagyob kedvencem) is Pythia próféciái ha úgy vesszük, lényegében egy hiteles információforrás volt, aminek hitelét már csak nagyon kevesen fogadták el, hiszen az idősík csak egy részén vált relevánssá (a 12 kolónia pusztulása után). Magukat az isteneket nem igazolták a beteljesült próféciák, csak azt, hogy Pythia tudott valamit már sokkal korábban. A kultuszok és vallások azonban sejtések és intuíciók alapján kutatják az időtlen rendező elvét a világnak, nem egy-egy eseményben kínálnak pontos eligazítást. A keresztény tanításban sem az a mozgatórugó, hogy valaki megjósolt valamit, a jóslat az legfeljebb motivál, nyomatékot ad. Hanem a vallásoknak van egy vezérelve. És az ígéret az, hogy ha ezt a vezérelvet jól követed, akkor részévé válsz a harmóniának, és kisimulnak a dolgaid. A bizonytalanság és a kétely a kísérője, amik dacára az ember mégis hisz, és néha visszaigazolást kap, de amikor megkapja, akkor sem lehet biztos. Ha viszont egy “távbeszélőn” utasít egy létező személy dolgokra, akkor egy bábjátékot látunk, amiben nem csillan meg a természetfeletti, csak egy létező személy, aki többet tud tenni, mint a többi szereplő.
Ilyen értelemben védhető a sorozatban a Sol-kultusz, mert a valóságban is ilyen vallásról volt szó: egy római császár átvette a keleti vallások istencsászár kultuszát, így a racionális császári utasításoknak a birka-effektussal is nyomatékot adott (hidd el, hogy jó lesz így, istenként mondom). De engem az ilyen Scooby doo történetek nem érdekelnek.
Az androidos vonal is a régi lemez. Tudományfilozófiai alapvetés, hogy pusztán dedukcióval, meg indukcióval nem jutunk túl messzire, szükség van intuícióra is. A mesterséges intelligencia határa ez: indukciót és dedukciót hibátlanul végez, megfejti a sudokut, megnyeri a sakkjátszmát, megnyer minden olyan dolgot, ahol minden szükséges információhoz hozzáfér, de ennyi. Egy lefutó program. Ennek a programnak lehet adni prioritásokat, pl. kíváncsiságot, azaz keressen újabb és újabb információkat, ne csak beépítse, amit véletlenül kap. Be lehet programozni, hogy olyan mondatokat mondjon, ami megnyugtat egy átlagos gyereket. De egy mesterséges intelligenciát nem lehet gondolkodóba ejteni (mikor időről időre visszatérsz egy-egy kérdésre), vagy kétségeket támasztani benne (hiszen azonnal kiadja a helyes diagnózist). Egy mesterséges intelligencia nyitott minden információra, és az állítás-rendszerét azonnal módosítja előítélet-mentesen, ha “megtud” egy módosító információt. Racionális: a lehető legjobban jár el az információit alapul véve, és ha valamit nem tud megoldani, akkor nem jön zavarba, csak felcímkézi, hogy ellentmondásba ütköztek az információi, és tovább lép, vagy lefagy, a programozás minőségétől függően. Egy android nem olyan, mint egy ember, mégis újra meg újra azzal próbálnak a filmek szórakoztatni, hogy egy android jófej lesz, fellázad, gyereket szül stb.
Száz szónak is egy a vége: az első rész alapján valami újszerű sorozatra számítottam, és nem azt kaptam.

nade - 2020. 09. 28. 13:12

Mersby – 2020. 09. 27. 12:00 “Anya teljesen idegenen viselkedik mint eddig.”

Nekem is ez jutott eszembe.

Msrcus meg Mary-nek hívja Sue-t.
Mary Sue :) szóval ő nem hal meg a közel jövőben … ?

Ufonauta - 2020. 09. 28. 14:56

Jól futott az egész, az android gyereknevelés érdekes volt, de a Solosok megjelenése és a szellem feltűnése után semmi teteje az egésznek. A kilencedik részt harmadik nekifutásra tudtam megnézni annyira érdektelen baromság lett a végére. Remélem kaszát kap. A viking csákó annyira nulla benne minden tekintetben, szinészi játékot nézve is, hogy már fáj nézni.
Folytatom a BSG újranézését, fényéveket ver a mai sci-fi-kra az a sorozat, talán csak az expanse tudta némileg megközelíteni.

walaki - 2020. 09. 29. 19:33

@pityu: “…ami sokkal érdemesebb a megfilmesítésre, mint a babonás fundamentalista prototípusa (a birka).”

Ebben igazad van! Szerintem az állhat mögötte, hogy az USA-ban mindig is erős volt ez a fajta vallásos fanatizmus (a hivatalos nezeti mottó is “In God we trust”). Hogy mást ne mondjak, a Cosmos sorozat után az interjúkban mind Neil deGrasse Tyson, mind Ann Druyan arra panaszkodtak, hogy “ma Amerikában valóságos boszorkányüldözés folyik a tudósok ellen”.

Szerintem erre utalva kerülhetett a babonás birka (meg úgy az egész vallás-tudomány vita) a sorozat középpontjába. De ez csak szerintem, lehet, tévedek.

B - 2020. 10. 01. 14:57

Két opció, vagy valami Alien/Prometheus szerű valami ez, vagy robotanyu megszülte az antikrisztust, és a királyságot ígérő hang a sátán, vagy mi a fene.
Szóval igen, jó nagy hülyeség bármelyik is legyen

walaki - 2020. 10. 01. 18:02

10. rész

Egyet kell értsek @Lobot-tal. Nekem is csak az járt a fejemben, hogy te jószagú atyaúristen, mégis mi akart volna ez lenni?

@winnie: szerintem nem a stílussal van baj. A látványvilág és a zenei aláfestés nem rossz, sőt. Itt a sztori vállalhatatlan, sőt értelmezhetetlen szvsz.

Hosszasan sorolhatnám, mi minden baj volt az utolsó résszel, de úgy érzem, felesleges. Ez egyszerűen kritikán aluli. Esküszöm, bármelyik Ed Wood filmbe több kohézió szorult. Elég annyit mondani, hogy sikerült alulmúlni azt, hogy a Prometheus-ban valaki felvágja a hasát, majd félórára rá kötelet mászik. Az ehhez képest semmiség.

Véleményem: értelmezhetetlen zagyvaság, a józan ész mindenféle mellőzésével. Se logika, se értelem, se mondanivaló nincs benne (a fizika komplett hiánya meg már sajnos magától értetődő).

Ha még valaki nem kezdte volna el, ne is tegye. Rengeteg olyan sorozat van, amivel sokkal, de sokkal jobban jár.

Zoli - 2020. 10. 01. 21:08

Fantasztikus sorozat .
Gyönyörű látvány brutális zene hangzás.
Igazi elgondolkodtató nagybetűs SCIFI
Mindnkinek akinek szívügye a műfaj ajánlott.

jedilovag - 2020. 10. 01. 22:36

@walaki: XD

Szekrényláb - 2020. 10. 02. 11:21

Az évadzáró volt eddig a legjobb rész. Várható volt, hogy nem emberi gyerek fejlődik a robotban, mivel kissé gyorsan nőtt. (alien-re tippeltem volna, még jó hogy nem az lett). A hangokra és látomásokra viszont még mindig nincs magyarázat. Illetve a magmán való áthaladás azért kissé durva :)

Szekrényláb - 2020. 10. 02. 13:55

Mi van akkor, ha az egész mithraista vallás a kiválasztottal együtt, egyfajta üzenet volt a Kepler bolyóról a földieknek? Mert ahogy láttuk, mind kígyók, mind pedig emberek éltek a bolygón egykor. Mi van akkor, ha a Sol hívők Bibliájában kódoltan leírt Necromanta fegyver eredetileg a kígyó elpusztítására rendeltetett, csak aztán a fegyvert az emberek egymás ellen használták fel? Most feljutott a bolygóra Mother személyében (aki közben világra hozta a kígyót is), a szeme talán megvan valahol. Azzal le tudná győzni?

Krissz - 2020. 10. 02. 16:43

Hát ez jo nagy trollkodás lett megint mint a Covenant. Mostmár biztos vagyok benne hogy Scott csak szopatja az embereket amiért átiratták vele a Prometheus 2-3 at. Honnan jött ez a kigyó? A falon fel volt festve de akkor is mekkora troll már.

secret - 2020. 10. 02. 17:52

felesleges 10 oramat, amit belefektettem, sosem kapom vissza.

osszefuggestelen, kovetkezetlen, ad hoc, nincs mondanivaloja.

vegigneztem, mert vartam, hogy lesz benne ertelem es majd a helyere kattan minden, de nem ez tortent. fuhhh, mennyire nem.

B - 2020. 10. 03. 09:44

Az az érzésem, hogy szerintem előbb kaszálják el a sorozatot, mint a sok nyitott kérdést megválaszoljanak, és esélye legyen a végén valami egész képet adni.

norbi - 2020. 10. 03. 10:49

Érdekes, mert amúgy nekem iszonyatosan bejött mindegyik rész.

Utálom amúgy a scifit, a cyberpunk jeleneteket de ez a második rész után eléggé beszippantott. Nagyon sok nyitott kérdés van de ez így van jól. Kitudták tölteni úgy is a részeket, hgoy semmire se kaptunk nagyon választ.
Kaszálni már csak azért nem fogják mert tippre elég jó lehet a nézettsége.

ericghar - 2020. 10. 04. 06:29

Tizenplusz óra az életemből, amit tölthettem volna mással is. Szerencsére alienek nem voltak benne.. eddig. Bár az utolsó részt megnézve erre nem vennék mérget.
Ui.: a Corridor Crew bad cgi sorozatába tuti bejutnak a 10. rész kulcsjelenetei

Tomiszomoru - 2020. 10. 04. 13:33

Scott idoskorara alkalmatlan mindenre. Ez egy vicc: osszefuggestelen, szarul kitalalt foshalmaz.

Mazsi - 2020. 10. 04. 23:49

Nem ilyen kígyószerű izék csontvázai hevernek szanaszét a bolygón?

Norbi - 2020. 10. 06. 13:22

De. A showrunner ki is fejtette, hogy ugyan olyanok vannak, csak valamennyire a dnsuk valtozott hiszen mother szulte oket.

Illetve hogy a kigyok emberek voltak hajdanan, csak ugye visszafejlodtek.

reatard - 2020. 10. 06. 14:31

Norbi:

NEM a kígyók fejldődtek ki az emberekből, hanem a szörnyek amiket ettek. Nem kéne az ign minden hülyeségét bekajálni, csak elolvasni a showrunner eredeti nyilatkozatát, ha már rá hivatkozol.

Szekrényláb - 2020. 10. 06. 17:11

Ez, hogy az android segítségével jött létre a kígyó, kB ugyanaz mint a Prometheusban az android által kitenyesztett szörnyek.

norbi - 2020. 10. 06. 18:16

“NEM a kígyók fejldődtek ki az emberekből, hanem a szörnyek amiket ettek. Nem kéne az ign minden hülyeségét bekajálni, csak elolvasni a showrunner eredeti nyilatkozatát, ha már rá hivatkozol.”

A kettő nem zárja ki egymást. Evoluciós visszafejlődés.
Ember >> szörny ember >> azok a wayward pines szörnyek >> kigyók.

De majd elolvasom az eredetit.

Enzo - 2020. 10. 13. 16:52

1×04 (pótlás – hú de elmaradtam ezzel is…)

Főszál:
Mother kivette a nyomkövetőt mindenki lábából, és megtudtuk, hogy a gyerekek rontották el a másik 6 embriót, azért lett csak 6 gyerek a 12-ből. Ez az állatmegölősdi szürreális volt, főleg a végén ahogy Tempest megölte a csontvázlényt és evett belőle, elég fucked up befejezés. De ki lehet ez a creepy kislány, aki elcsalná Fathert is, mint múltkor Pault…

Marcusék szála:
Marcus azért eléggé kihozta Ambrose elégetéséből a maximumot, úgy néz ki, ő az új főnök. Tetszett, ahogy rájöttek a gyerekdallal, hogy Ambrose előtt lebuktak, azt viszont furcsálltam, hogy tényleg mindenki a vezetőjük ellen fordult volna, ha tényleg ő akarta volna megöl(et)ni Marcust?

#hétidézetei:
“At least you’re not intelligent. I died once. Death can be very unpleasant when you’re intelligent.” :D /Father/

“-Can I name it?
-If you wish to.
-What was that name of the Earth food that everybody liked?
-Pizza.
-Yes! I love that name… pizza.” :DD /Campion & Father/

Enzo - 2021. 01. 14. 18:30

1×05 (pótlás)

Hát, alig lehetett valamit felírni innen – Marcusék megtalálják a gyerekek jeladóit meg valami különös gyors mozgású valakit… ja meg előtte az erőszakolós foglyot, akin nagyon fura ez az androiddal összehangolt börtönsisak… ééés szürreális szex közbeni látomás… ööö oké?
Mothert meg Tally szelleme odavezeti a podhoz, hogy kapjunk egy egészen hasznos flashbacket, Campion Sturges-ről, az ateista hackerről, aki elkapta és átprogramozta Mothert anno. (Mondjuk a baba nyakának a kitörése azért elég WTF jelenet volt, még ha a baba android is.)

1×06 (pótlás)

Ez volt az a rész ami után egy kicsit szüneteltettem a sorozatot, holott egészen akciódúsra sikerült az epizód. Három nagy támadás is volt, változó sikerrel: a Mother elleni robbantós merénylet a podnál azzal a tükör-lencse-szerű izével nem sikerült, Mary kiszabadítós magánakciója valamennyire igen, Paul beépített ügynökként visszaküldése meg félig (OP-szemek ellopása pipa, Marcus viszont nem öli meg Mothert, mert egy hang – talán maga Sol? – azt mondta neki)

Darabkák:
– Luciusnak ez a kivégeztetős sztorija elég fucked up: hálás azért, hogy Marcus (az igazi) saját maga ölte meg az apját és nem egy androiddal végeztette ki? WTF?
– Hogy találták meg Marcusék a pod-ot, ahova Mother jár?
– Áhá, szóval Campion volt Tallynek álcázva, hogy odacsalja Mothert… de úgy érzem, hogy ez nem magyaráz meg minden ilyen látomást (Paul, Father és Holly is látta ugye Tallyt[?]), vagy például a furcsa rajzokat se.
– Megint szexjelenet, megint hallucinációval…
– Uh, a tábor elleni támadáskor Fathertől a csapdával ölés elég brutális :O

#hétidézete:
“-I’m gonna tell him.
-Alright, Caleb. Yeah, how’s that gonna go? ‘Hey, buddy, so we shot your mom and dad. And then we spent 13 years lying to your face about it. But you know what? We sure do love you.'” :D /Mary/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz