login |

Pilot-mustra: My Perfect Landing – 1×01

2020. 09. 04. 15:49 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Valahol sajnálom, hogy a Netflix két import augusztusi sorozata, az idősebb tiniket megcélzó, brit Get Even (Elégtétel) és a fiatalabb tinikre belőtt kanadai My Perfect Landing (Tökéletes leérkezés) közül előbbi kapott magyar specifikációkat. Nem azért, mert utóbbi jobb lenne (amúgy jobb), hanem mert olyan korosztályra lő, amit sokkal kevesebb sorozattal képes megfogni a szolgáltató. Szóval egy ideig itthon marad a lányaimnak az Alexa & Katie, hacsak nem végeztek már vele.

Felnőtt szemmel persze a My Perfect Landing nem egy nagy eresztés, inkább csak egy tipikus sportos, pozitív üzenetű, tinis, családi dráma, melynek középpontjában ezúttal a szertorna áll. De attól, hogy egy sorozat nem szól az én korosztályomnak, a fiatalabbak még bőven élvezhetik, nem hiszem, hogy sok kivetnivalót lehetne találni benne.

MY PERFECT LANDING – 1×01 – 5/10

A sorozat főhőse egy tornász családból származó fiatal lány, akit az anyja saját tapasztalatai miatt mindentől óv és nem is nagyon enged magasabb szinten versenyezni. Ő költözik el Amerikából Kanadába családjával (anyu és öcsi) a saját tornász termet nyitni kívánó nagyapjához élni. Az új környezetbe való beilleszkedését pedig nem csak új barátok színesítik, hanem új lehetőségek, ugyanis iskolájának menő tornász csapata van.

A csúcsra törő főhős sztorijából pedig az csinál inkább outsideres történetet, hogy hiába a tehetséges főhős, ha a tornát versenyszinten (nyolcas kategória) csak titokban művelheti és kénytelen azt kommunikálni a társai felé, hogy ő inkább csak lelkes amatőr (négyes kategória), ami inkább csak lesajnáló tekintetekkel jár – egészen addig, amíg meg nem mutatja, hogy valójában mit is tud.

A titkolózós komponens mellett némi rivalizálás is hoz feszültséget a képbe: először csapaton belül, majd csapatok közötti, ezek tippre egy nagy párbajban, és egy nagy összecsapásban fognak kulminálódni, de addig hosszú az út, és bőven fog hangsúlyt kapni a barátokkal való szál is, mint ahogy az első két részből is kiderült, hogy a sorozat nem akarja hanyagolni az anyukát és a fiútestvért sem, nekik is ad kísérő sztorikat.

A megvalósítás eléggé tévédíszletes, a random színes díszletfalak a Mintaapákat idézte meg, az aláfestő, vidámkodó zene amolyan katalógusból kiválasztottnak tűnik, a konfliktusok pedig gyerekesek, de… a sorozat is gyerekekről szól, szóval. (Kicsit talán a “gonosz” osztálytársból visszavettem volna, hogy csak számítónak tűnjön, ne önsorsrontóan rosszindulatúnak, de tippre a részek előre haladtával ő is kap majd árnyalatokat, meg biztosan “meg is lakol”.)

Ha lenne szinkron, akkor pedig a színészekre sem lehetne nagyon panaszkodni. Így sem teszem, inkább csak megjegyzem, hogy még mielőtt láttuk volna a szaltókat és pörgés-forgásokat (nem csak talajtornáznak persze, volt gerenda és felemás korlát is a pilotban), lehetett tudni, hogy valódi tornászlányokat tettek meg főszereplőnek, akik nem annyira színészek, de legalább a gyakorlatokat profi módon prezentálják, és nem kell kameratrükközni/dublőrözni.

A My Perfect Landing felépítése mind epizodikus, mind évados szinten elég klasszikus – utóbbit persze csak feltételezem, de az 1×01 végén volt egy évadelőzetes, ami elég beszédes volt. Kissé naiv megközelítésű, de teljesen pozitív a sorozat, jó a hangulata (az 1×02-ben még dalra is fakadnak benne), mi kell még?

Én biztos, hogy nem fogom tovább nézni a Tökéletes leérkezést, mert sok újdonságot nem tartalmazhat szerintem számomra, de ahogy írtam, fiataloknak (főleg lányoknak) akkor is ajánlott, ha nem az első efféle szériájuk. Abszolút tisztességesen van elkészítve, hozza azt, ami hozni akar, egy inspiráló sztorit gyerek főszereplőkkel.

1 hozzászólás Ne habozz!

FredT - 2020. 09. 04. 20:40

Én a Netflixes premierjekor belenéztem a torna miatt és azon kaptam magam, hogy két nap alatt lecsúszott az egész szezon. A bájos a legjobb szó rá. Igazából semmi extrát nem nyújt, de a karakterek kedvelhetőek annyira, hogy lekötött végig a gyerekes témák ellenére is. Az biztos, hogy egyébként nem én vagyok a célközönség, de az utolsó rész szállított egy cliffet, ami miatt remélem kap folytatást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz