login |

Pilot: Two Weeks To Live

2020. 09. 10. 15:55 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Mi lenne, ha Hannát az anyja képezte volna ki, méghozzá úgy, mintha egy világtól elzárt szekta lenne a családjuk, és komikusan elindulna megbosszulni az apját? Na, ez az új angol sorozat a végeredménye a kérdésnek.

Nem mellesleg iszonyat hülyén jó a Two Weeks To Live első két része.

A történet középpontjában egy fiatal nő van, aki megszökik a világvégi mindentől elzárkózott családi kunyhóból. Gyerekkorában látta, ahogy valaki megöli az apját, és bár alapvetően csak meg akarja nézni a világot, amikor két srác azt a kamu hírt mutatja neki, hogy csak 2 hét van hátra a világból (innen a cím), akkor úgy dönt, hogy a gyilkos elkapása a bakancslista élére ugrott.

— Hello Jimmy, do you remember me?
— Ermmmmmmmmmmm.

Az első részben már el is jutunk a bosszúhoz, szóval nem egy évadon át kanyarog ez a része a történetnek, avagy nem csak hogy vannak meglepetések, de gyorsan, konkrétan a második rész végére már több olyan szál is van, ami megjósolhatatlan, és igazából a klasszikus angol gengszterfilmek jutnak eszembe róla, nyilván nem egy A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, de kicsit olyasmi.

Az egész 6 részes szezon egy filmnek érződik. Bár minden részre jut egy fordulat, ami átránt a folytatásra, de nagyon egyben gördül a történet, összevágva főcímek nélkül simán elmenne…, hát, moziban nem biztos, bár szoktak hasonló indie akciókomédiákat bemutatni.

Nyilván egy sima bosszú manapság már nehezen adható el (bááár, ld. a John Wick 1. része), viszont ironikus humorral megfejelve már azért adja. Hiába az erőszak, sokkal inkább komikumban erős a sorozat. Egyrészt azzal hülyülnek sokat, hogy tipikus “cool jeleneteket” adnak elő a karakterek, amiket elrontanak. Másrészt a bonyolódó szálak, és a bűnözőkkel összetűzésbe keveredő hármas, a lány meg a két fiú aki hazudott neki, elég jó félreértéses humorra adhat okot. A párnás részen borultam.

Mindezt Maisie Williams vállára helyezték, akiről kicsit a Hit-Girl ugorhat be, vagy épp Mathilda (ezt nem linkelem, ki tudja fejből), csak itt teljesen komikus, ahogy semmit sem tud a világról, viszont bárkit el tud pakolni a szekrénybe, ha úgy adódik.

Az igazi poénokat a kedves srácok, akik harcolni sem tudnak, Mawaan Rizwan és Taheen Modak hozzák. Amikor a csaj benn bunyózik a házban ők meg kinn dumálnak a kocsiban, az annyira klasszikus vígjátékos, hogy simán végigvigyorogtam. Hát még ami utána jött.

Mivel egyben kiadták az évadot, így ha valaki egy vicces 2 órára vágyik, az essen neki. Olyan jobb 7/10 a kezdés, bár szerintem nem lesz klasszikus, viszont tényleg ajánlott.

4 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2020. 09. 10. 20:57

Ó, hát ez nagyon fun volt. Most meg is néztem ezt a 6 részt, és tényleg inkább olyan mint egy 2 órás film, ezt akár még moziban is megnéztem volna.
Pont annyira elborultak a viccesebb részek, hogy még nem fordulnak át röhejesbe, hanem szimplán csak jót lehet rajta nevetni/mosolyogni.

Jó volt a sztori, jók voltak a fordulatok, jó volt a zene és a színészek is. Nagyon egyben volt ez a pár rész. Valóban nem lesz klasszikus, de egy délutáni kikapcsolódásnak tökéeletes.

Sunseeker2k5 - 2020. 09. 13. 20:17

Ezt vajon hányan vették észre ?
https://www.digitalspy.com/tv/a33743701/two-weeks-to-live-game-of-thrones-easter-egg/
Itthon csak a párom, én is átsiklottam rajta, pedig nagy GOT fan voltam.

Balumedve - 2020. 09. 15. 08:12

Nagyon jól indult a sorozat, de az utolsó epizód teljesen hazavágta az élményt. Előző epizódokkal szemben itt az volt az érzésem, hogy komolyan vették magukat, és ez nem állt olyan jól a sorozatnak. A másik problémán pedig az időkorlát volt. Sok angliai sorozatot láttam már, és a legtöbbször nagyon jól beosztják a 6 epizódnyi játékidőt, a nézőnek az az érzése, hogy egy kerek és egész produkciót látott. A Two weeks to live után nem ezt éreztem. Összegezve: tetszett, amit láttam, de nem sokkal ugorja meg nálam a közepes szintet.

k.dave - 2020. 09. 17. 18:42

Nekem feltűnt a mozdulat :D
Más részről nekem két rész után kasza volt. A párnás rész például jó volt, de egy kettő ilyen akadt csak részenként. Sok volt ezzel szemben a kiszámítható hülyéskedés, például az autóban kinn ülős jelenet engem nem szórakoztatott.

+1: Az édesanyját játszó színésznőt nekem már nagyon túlhasználják a brit sorozatokban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz