login |

The West Wing: a 3. évad

2020. 09. 10. 21:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Várjunk csak, nem erre emlékeztem. Mondjuk jó rég láttam legutóbb ezt az évadot, lehet a negyedik jobb húzásaival kevertem, amikor túlestem az ismétlésem utóbbi lépcsőjén?

Bár akár azt is feldobhatnám, hogy vannak dolgok, amiket lehet jobb lenne a múltban hagyni? Ezt egyáltalán nem úgy értem, hogy Az elnök emberei 3. évadja rossz lenne, viszont 2020-ban a felépítése kezd egyre jobban zavarni. Olyan “öreges”, pedig nyilván csak a klasszikus országos tévés dolgokat veti be.

Konkrétabban: “a mai fiatalok” már nem is tudják, miért ismerünk olyan kifejezéseket, hogy sweeps, de a 3. évadon tisztán látszik, hogy jobb részeket szállítottak azokban a hetekben, amik a reklámozás szempontjából nagyon sokat jelentettek. Az egyben kitojt szezonok, és a ki tudja milyen reklámköltések idejében már nehéz felidézni, hogy a 22 részes évadok emiatt is hullámoztak minőségben. Egyszerűen nem lehet mindig 100%-on pörögni, mert akkor semmi sem emelkedik ki?

A második évadnál sokan ellenkeztek velem a negatívumokról, és lehet így utólag többnek kell helyet adnom, mert “idén” jóval kevesebb emlékezetes mozzanat volt. Talán a “ha meghalok” az alelnökkel, bár kicsit túl komolynak éreztem egy papírlap adogatását, mégis működött az érzelmi csúcspont. Viszont negatív csúcspont is volt, amikor Sorkin igyekezett a szexuális zaklatásról írni szálat.

Meg ugye érdekes kérdések kerültek elő a demokráciáról (ezt idézi majd fel a különkiadás), és ott volt Josh szerelmi szála, meg huszárvágással megoldották az elnök hazugsága vonalat. Viszont az emlékeimben úgy élt az évad, hogy keményen a kampányról szól, a kezdése is ilyen, és így lehet az elvárásaim miatt, de még inkább alul teljesített, mert az egy nagyon halvány fő szál volt, nem pedig a részeket domináló.

Igazából az egész évad túl komor volt, bár persze ezen már vitáztunk, hogy nyilván a Fehér Házhoz illik a dolog, viszont alig mert játszani Sorkin. Most az epizódcímeket is átböngésztem, és igazából az említett Stirred tetszett nagyon, az Enemies Foreign and Domestic se volt semmi, hiszen Ian McShane (májusi sweeps rész:) mindig jó. Na meg persze a Bartlet for America, ami elég nyilvánvaló, mivel a flashback konstans fasza Sorkinnál.

De mindeközben több minden került elő, amit kicsit olcsónak éreztem. Egyrészt a terápia a Night Five-ban, másrészt a finálé. Gondolom utóbbi külön posztot is megérne, mert a 2. évad befejezése, “verése” után egyszerűen soknak éreztem ezt. És amikor Josh-t felhívják a hírrel, akkor végképp csak pislogtam, hogy egyáltalán honnan tudja Josh a nevét és miért döbben le? Mármint itt arra gondolok, hogy túlhúzták azt az érzelmi beatet.

Most már csak a kampány jön, nem? De erről majd legközelebb. Bár valamennyire kapcsolódik is, mert nem tudok nem mosolyogni a Toby-Bartlet közötti “mutassuk meg ki az intelligensebb vezető, a nép arra szavaz majd” álmodozáson. Már akkor is durván valótlan húzás volt, de 2020-ból visszanézve aztán főleg.

2 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2020. 09. 10. 21:50

Ahogy a 2.évadnál, itt sem értek nagyon egyet a fentiekkel, bocsi human. :)

Én 2 éve néztem végig a sorozatot és az első 3 évad nekem szinte hibátlan volt, nem éreztem, hogy “öreg” lenne a sorozat, ahhoz túl jó az írás.

Nekem ebből az évadból is rengeteg emlékezetes rész maradt meg, plusz Mary-Louise Parker is remek visszatérő karakter lett.

Az évadfinálé pedig szerintem igenis ütött, nem éreztem, hogy túl lett volna húzva érzelmileg.

Szerintem ez még az az évad volt, amikor Sorkin is beletett mindent, amit tőle tellett. Nekem a 4.évad kezdett hullámzani, de erről majd annál a posztnál. :)

Illetve, lehet az Isaac and Ishmael-t érdemes lett volna még megemlíteni a posztban. Amennyire látom, az tipikusan egy olyan rész, amit vagy szeretnek vagy utálnak a TWW-nézők.

human - 2020. 09. 11. 04:03

nem tudok ilyen részről ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz