login |

Pilot-mustra: Three Busy Debras – 1×01

2020. 09. 11. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Addig nem lesz az embernek teljes a(z amerikai) sorozatos horizontja, amíg nem nézi meg pár Adult Swim-sorozat pilotját. A kevésbé ismert animációs szériáik kiváltképp elborultak és ép ésszel nehéz felfogni, hogy ezt így most hogyan, de az élőszereplős szériáik is megérnek egy misét. Nyilván nem olyanokra gondolok, mint a Black Jesus vagy a Joe Pera Talks With You, hiszen ezek szinte kommerszek, de egy Dream Corp LLC vagy Your Pretty Face Is Going To Hell már elég sanszos.

Na, ezek közé szerintem a Three Busy Debras is frankón beillik, még akkor is, ha nem annyira elborult és WTF, de persze már a címe is sugall némi abszurditást, amire később a tartalom rá is erősít. De ha valaki egy random krimire azt mondja, hogy heti 40 perc agyzsibbasztásnak elmegy, akkor egy 10 perces epizódra miért ne lenne idő? Mert az biztos, hogy a sorozat minden epizódjára jut valami emlékezetes poén, általában több is.

THREE BUSY DEBRAS – 1×01 – 4/10

A Three Busy Debras három kertvárosi nőről szól. Akik barátok, jólszituáltak és mindannyiukat Debra-nak hívják. Az ő mindennapi életüket látjuk, ahogy trécselnek, elmélkednek és olykor megölnek egy medencés fiút, hogy aztán kezdeni kelljen valamit a holttestével. Persze pánikra ekkor sincs okuk. És mindez pedig egy elég egyedi, szürreális világban játszódik, amit szokni kell (és megérteni), kár, hogy sok minden csak véletlenszerűnek tűnik benne, és nem tudatos ötlet révén születettnek.

A sorozat készítői és főszereplői nem meglepő módon imprós társulati tagok, az Upright Citizens Brigade-ben “nevelkedtek”, a Three Busy Debras is színpadon született meg először, majd websorozatos formában fejlődött tovább egészen tévéképernyőig. Ez egyébként le is jön, elég jól működnek együtt, megvan köztük a kellő kémia.

A Three Busy Debras tipikusan az a sorozat, amibe minden belefér, és ily módon kőkemény ötletkavalkádot is hozhatna, éppen ezért a visszafogottsága némiképp csalódás volt. Értem én, hogy ezúttal az abszurd és a bizarr humort némi kimértséggel, kertvárosi háziasszonyos karótnyeltséggel prezentálják, de azt hittem, hogy jobban el fog gurulni a készítők gyógyszere.

Persze ez lehet, hogy csak az első rész gyerekbetegsége (nem is értem, hogy míg szinte minden pilotkritikát 2 rész után írtam meg mostanában, itt miért nem szántam még 10 percet az 1×02-re…), és a későbbiekben komolyabban is el tudják majd engedni magukat. Addig is a komikusok (humorprezentációilag) száraz előadásmódján jól el lehet szórakozni, de hosszabb távon több fog kelleni. Még akkor is, ha nagyon, nagyon réteg a célközönség.

3 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2020. 09. 16. 07:42

No, azért se lesz nullkommentes, ha már láttam a pilotot.

Nehéz megtalálni a megfelelő szót – ‘pihent’?
Tényleg nem béna, működik a kémia a szereplők között, de nekem mégis túl sok volt (az abszurd és a bizarr), egyszerűen nem bírtam nézni. Lehet, hogy már csak nem vagyok vevő az ilyesmire, 5-8 éve talán lecsúszott volna (a Your Pretty Face Is Going To Hellt pl. még néztem anno, legalábbis az első évadot), de itt már a második részt sem erőltettem.

k.dave - 2020. 09. 17. 19:21

Látom, más is belehúzott a nullkomment irtásba :D Nekem ez kifejezetten bejött, nem tudom kitartok-e a végéig, de kellően sok gag működött.
Mintha a Monty Phytont kevernéd az Archerrel és a Szex és New Yorkkal.

k.dave - 2020. 09. 17. 19:22

Dehogy Szex és New York, Született feleségek

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz