login |

Drunk History: Florence Nightingale Revolutionizes Nursing

2020. 09. 14. 18:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: video,

A Comedy Central-os Drunk History (kritikánk itt olvasható – itthon Tömény történelem címen készült belőle 2 évad) koncepciója pofonegyszerű. Egy szkeccs vagy antológia sorozatról van szó, azaz minden részben 3-4 külön, történelmi sztorit láthatunk, amit egy komikus vagy színész narrál. De van két csavar: az egyik, hogy a narrátor ittas. A másik, hogy a (sokszor híres) színészek, akik előadják a kosztümös jeleneteket, tátognak, azaz lipsync-elnek a becsiccsentett narrátor szavaira, a végeredmény pedig nagyon szürreális. Nem feltétlenül az vicces, amit mesélnek, ahogy mesélnek, hanem az, ahogy eljátsszák.)

Azokat a sztorikat mindig jobban szeretem, ahol ismerem a narrátort – akár korábbról, akár korábbi epizódok parádés teljesítménye nyomán, amik miatt természetesen visszahozták őket. Az ápolónő Florence Nightingale történetét például Paget Brewster meséli el, a főszereplője pedig Minka Kelly.

Videó a tovább mögött.

5 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2020. 09. 14. 19:45

Legnagyobb sajnálatomra nem lehet összehasonlítani a hazait a külföldivel, de csak egyetlen igazi oka van mindennek, mégpedig az, hogy a jóval kisebb költségvetés okán az itthoniban sokkal kevesebb a flashback jelenet, és sokkal több a jelen.

Az egy más kérdés, hogy maga az előadó mennyire erőltetetten teszi magát, mindkettőnél voltak gáz arcok.

Shyllard - 2020. 09. 14. 20:01

Mostanában nagyon rákaptam, főleg mert még tök sok új dolgot is lehet belőle tanulni kevésbé ismert eseményekről is.

Shadow - 2020. 09. 14. 20:38

Huhh, ezt az epizódot nem rég láttam. Most próbálom csak azokat az epizódokat megnézni, amelyikben Paget Brewster mesél vagy játszik. Meg láttam, hogy Terry Crews is szerepel 1-2 epizódban, azt is megnézném. Én úgy vagyok vele, hogy ha látom, hogy olyan arc bukkan fel a szériában, akit szeretek akkor megnézem, de amúgy nem.

winnie - 2020. 09. 15. 07:25

igen, eleinte én is így mentem neki ,mert nem érdekelt a sok ismeretlen haver és/vagy komikus, de akad pár olyan zseniális (vagy csak ittasan zseniális), hogy azóta mindenkit nézek:)

FrankLuck - 2020. 09. 18. 07:40

Nálam sajnos teljes részekként nem működött, vannak nagyon jók, de sokszor végig kellett szenvedni a 8-9 percet. Az tény, hogy az amerikai verzió vérprofi a magyarhoz képest, a lipsync mindig ‘spot on’, ami azért sokat hozzáad az élményhez.
A ‘Florence Nightingale Revolutionizes Nursing’ viszont tényleg szuper, egy ilyen színvonalú rész jó kezdőpont lehet bárkinek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz