login |

Pilot-mustra: Mister Winner – 1×01

2020. 09. 14. 15:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

A BBC2 tavasszal indult komédiája korábban kapott egy tévés pilotot, vagyis a visszajelzések alapján került berendelésre, szóval feltételezem, hogy a nézők szerették, amit látnak, de én sajnos nem igazán tudtam együtt érezni velük.

MISTER WINNER – 1×01 – 3/10

A főhős egy bizonyos Leslie Winner, aki minden, csak nem győztes. Egy kedves, jóindulatú fickóról van szó, aki annak ellenére optimista, hogy folyton szopóága kerül – hol akupunktúrás tűnnek a hátában kell tűzriadó miatt elhagyni a munkahelyét, hol egy zongorát kell a városon keresztül tolnia, hol pedig minden szakértelem híján lefestenie egy szobát.

Hiába akar (naivan) jót a Mister Winner, hiába nincs benne egy rosszindulatú porcika sem (max, ha az ügyeskedés annak számít), nem tudtam értékelni. Igen, vannak viccesebb részek benne, de inkább csak némi magától értetődő, fizikai humor esetében (ld. abbahagyja a zongorázás imitálását egy programozható zongorán, hogy elmenjen valahova, az meg elindul újra, így vissza kell ugrania tovább játszani, vagy ezer árut pakol a kabátjába), illetve némelyik kínos szituációnál. (Maga a stílus egyébként nem kínos humorra épít szerintem.)

Néha az volt az érzésem, hogy az első és a második epizód egy része is szkeccs formájában működne inkább, hiszen az egypoénos húzásokra fektették a hangsúlyt, és 20 perc alatt csak túlhúzták ezeket. Arról nem is beszélve, hogy annyira alul voltak teremtve a karakterek, akiket láttunk.

Nem téved nagyot, ha valaki mondjuk a Mr. Bean-hez hasonlítja a Mister Winner stílusát, csak annyi a különbség, hogy itt életszerűbb a főhős, és van némi narratívája az epizódoknak. Azonban Spencer Jones hiába tesz meg mindent, a legnagyobb különbség természetesen az a két komédia között, hogy Rowan Atkinson-é ezerszer jobb volt.

Báj ide vagy oda, egy komédiát megöl, ha csak helyenként vicces. És abban biztos vagyok, hogy sok más, általam lehúzott komédiával szemben, a Mister Winner-nek minden részében van valami vicces, de szumma pár perc vagy egy-két jó jelenet nem kárpótol az unalmas maradékért.

2 hozzászólás Ne habozz!

gromit - 2020. 09. 14. 19:14

“visszajelzések alapján”
Ilyenkor el szoktam merengeni, hogy vajon kinek a milyen visszaejelzései alapján.

Én láttam pár éve a pilotot, úgyhogy teljesen meg is lepődtem rajta, hogy ebből sorozat lett. Bár amúgy remekül beleillik a sorba :D (szarkazmus ON) az újraélesztett Comedy Playhouse-ban volt ugye évente 3 pilot, és az amúgy is gyenge felhozatalból legalább a Mister Winner évében (most utánanéztem, 2017-ben volt) is sikerült megtalálni a leggyengébbet berendelni teljes sorozatra.

Azóta valahogy megint elhalt a Comedy Playhouse. Persze random felbukkanó comedy pilotok akadnak néha, meg új sorozatok is (korábbi pilotból vagy teljesen új), de a felhozatallal továbbra se vagyok megelégedve.

FrankLuck - 2020. 09. 18. 07:19

Én az első rész után még a másodiknak is adtam esélyt (biztosan jó pillanatomban kapott el a pilot), de a festős rész már szerintem is borzalom volt (meg az a vásárlós jelenet is a képen, bár lehet, hogy az még a pilot, nem emlékszem).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz