login |

Emlékeztető: A harmadik nap 1. évad

2020. 09. 15. 19:30 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló, Anglia lecsap,

Ma. 20:00. HBO. The Third Day – 1×01 (kritika 21:30-kor vagy holnap + magyar feliratos előzetes)

Ma két kiemelt HBO-premiert is kapunk, hiszen mindkettő tévében is nyit azonnal (ez, gondolom, feliratos sugárzást jelent), nem csak az HBO GO-ra kerül fel (szegény Des, nevető, vagyis síró harmadikként a digitális platformra ment csak). Az egyikről még ma este jön a kritika, a másikról pedig holnap, de persze addig is várjuk a ti véleményeiteket.

Mondom a hívószót: Dennis Kelly, aki nem más, mint a Utopia készítője. Ennyi elég is?

Nyilván a sorozat nem egy Utopia lesz, viszont cserébe már évek óta azt olvashatjuk róla, hogy milyen különös a koncepciója. Sokat nem is árultak el róla, én meg nem akartam spoilerezni (itt írtunk valamit a sztoriról, de nem tudom, mennyire pontos, és már töröltem is a fejemből), de két 3 részes adagból áll (az egyikben Jude Law, a másikban Naomie Harris szerepel), és korábban arról volt szó, hogy a két félévadot egy élő színházi esemény fogja összekötni, amivel ez lesz a világ első immerzív tévésorozata (nem előzött a Dispatches From Elsewhere?), azaz a nézők is részt vehetnek benne, részeseivé válhatnak a történetnek. Legalábbis így volt sokáig, kérdés, hogy a járvány hatására a májusi halasztás után volt-e/lesz-e valami felvétel?)

A hivatalos leírás:

A Dennis Kelly forgatókönyvíró-producer (Utópia) nevével fémjelzett minisorozat két 3-3 epizódból álló szegmensből áll: a Nyárból és a Télből. Az előbbiben Sam (Jude Law) egy rejtélyes szigetre kerül a brit partok közelében. Találkozik a szigetlakók egy csoportjával, akik bármi áron készek megvédeni a hagyományaikat. A Tél című részben Helen (Naomi Harris), az erős akaratú kívülálló azért érkezik a szigetre, hogy választ kapjon a kérdéseire. Ezzel azonban összetűzést robbant ki.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 09. 15. 20:01

tipikus EMMAFAL-sorozat az első rész alapján. Attól, hogy valami fura, meg WTF, meg érdekes a fényképezése, még NEM FELTÉTLENÜL lesz számomra jó, és itt csak vártam, hogy mi a franc van, és mi lesz a végén, és egyelőre nem nagyon győzött meg.

az ne nézze meg, aki plotért néz sorozatokat, mert annyi történik benne, hogy egy férfi egy lánnyal elmegy egy “szigetre”, ahonnan nem tud időben hazaindulni, így ott marad estére. (ehhez jön némi telefonos mellékszál, és annak találgatása, hogy mi lehet ez a furcsának tűnő hely meg az olykor fura emberek.)

helyenként persze tök jó a hangulata, és szuper jó snittek is vannak, a végére, amikor összeáll, lehet, hogy piszok nagy payoff lesz, de erről nehéz véleményt mondani nem 3 rész alapján. mármint a pilotról lehet, de egyelőre gőzünk nincs, hogy mi a franc akar lenni, és pláne hogy függ össze majd a két félszezon.

Shyllard - 2020. 09. 15. 20:41

Winnie: Lehet elfogult vagyok valamennyire, de engem baromira lekötött a kezdés. Szuper artsy-fartsy az egész, nem csak a sztori, de a beállítások miatt is, de nekem spec iszonyat Midsomer hangulatú volt. Persze lehet rosszul fog kisulni az egész, de szerintem csak akkor, ha megprobaljak megmagyarázni a dolgokat. Ha tartják az irányt, jó kis réteg sorozat lehet szerintem.

Shyllard - 2020. 09. 15. 20:43

+beállítások alatt értem pl.: Konkrétan, mikor auto elallta az útját és kereste a tulajat a kocsinak, a kamera mozgás meg képminőség miatt is egy pillanatra azt hittem egy Lars Von Trier filmet nézek.

winnie - 2020. 09. 15. 20:49

igen, az eleje hipnotikus volt, amíg jude law-val mentünk, de nekem a falusi dolgok, a beszédesebb részek (paddy considine kivételével), annyira nem voltak berantósak. túlságosan “valami van” stílusú volt csak, és annyi pluszt nem adott. plusz a lãtomásoknak annyira nem vagyok a rajongója, de érdekel, hogy mi van itt.

Shyllard - 2020. 09. 15. 20:55

Reméljük a legjobbat, vannak benne érdekes szerkesztői döntések. NEkem a vágások, sokszor jelenetek szokatlan egybe mosása, időrendi sorrend felcserélése eddig a legzavarobb, de nagyon bízok benne, hogy ennek oka van.

cherockee - 2020. 09. 15. 21:27

@winnie:

tökéletesen egyetértek…kivéve, hogy az emmafal rövidítést nem ismertem még, ez-meg-mi-a-…?

winnie - 2020. 09. 15. 21:52

ez meg mi a f*ne akart lenni?:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz