login |

Emlékeztető: Scarlet kisasszony és a Herceg 1. évad

2020. 09. 15. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: ajánló, Anglia lecsap, ,

Ma. 21:00. Epic Drama. Miss Scarlett and The Duke – 1×01 (kritika + magyar előzetes + eredeti, hosszú trailer)

Az A+E Networks International tavaszi kosztümös krimisorozata itthonra is megérkezett, és szégyellem, hogy nem írtam még róla kritikát, pedig a műfaj képviselőjeként azonnal bepróbálós volt – sajnos, mivel eléggé döcögtem a pilottal (szerintem végig sem néztem, tippre elég fáradt voltam, nem a sorozattal volt bajom), nem nagyon értem a végére… Nem baj, itt egy olvasói vélemény:

Nagyon jó, egyszerűen fantasztikus. Humoros, izgalmas, kosztümös, minden ami csak kell. Ez az a detektívsztori amire vágytam. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Kate Phillips és Stuart Martin között csakúgy izzik a levegő.

A lényeg, hogy a sorozat a 19. századi London első női nyomozójáról, aki apja halála után nincstelenül marad, s bár ilyenkor a korszellem azt diktálná, hogy csak házasság révén biztosíthat magának anyagi stabilitást, ő mégis egy magánnyomozói irodát nyit. De a férfiak világában nem egyszerű fentmaradni, ezért szerez egy társat, egy iszákos, nagy játékos, csajozós nyomozót.

A csatorna hivatalos leírása:

Visszarepülhetünk az 1850-es évek Londonjába, a Hasfelmetsző Jacket is életre hívó világba. Itt játszódik az a detektívdráma, amelynek fókuszában egy félelmet nem ismerő, független hősnő, Eliza Scarlet áll. Scarlet kisasszony nem elégszik meg az akkoriban elvárt női szerepkörökkel: édesapja nyomozóirodáját szeretné tovább vezetni. A viktoriánus Londonban azonban ehhez férfire van szüksége!

A Scarlet kisasszony és a Herceg története akkor kezdődik, amikor Eliza apja meghal: szinte nincstelenül hagyja lányát abban az időben, amikor a házasság az egyetlen járható út az anyagi biztonságot tekintve. Az önfejű és már-már tolakodóan kíváncsi Scarlet kisasszony – akinek vérében van a nyomozás – elhatározza, hogy továbbviszi édesapja nyomozóirodáját. Mivel London világát férfiak vezetik, hát a Scotland Yard nyomozófelügyelőjéhez, a Herceghez fordul, akit fiatal fiúként édesapja mentorált. A férfi szerencsejátékos, nőcsábász és az italt sem veti meg, de őszintén kedveli Elizát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz