login |

Pilot: We Are Who We Are

2020. 09. 15. 21:30 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Mondhatnám, hogy az Akik mi vagyunk le sem tagadhatná a rendezőjét, a Call Me By Your Name-ért felelős Luca Guadagnino-t. Azért a készítői között ott van mellette Paolo Giordano, és Francesca Manieri is. Akinek az a film nagyon nem tetszett, az szerintem ne is próbálkozzon a sorozattal.

Ritkán mondok ilyet, de annyira hasonló a hangulata, és akinek valamiért a melegség probléma film- vagy sorozatnézés közben, és emiatt zsigerből nem nézte meg a Szólítsd a nevedent, az itt is biztosan találkozhat hasonló témákkal. Bár Guadagnino és a többiek most nem kellett, hogy annyira egy témára fókuszáljanak, így még élettel telibb az egész.

A sorozat egy Olaszországban levő tengerpart-közeli katonai bázison játszódik, ahova új női parancsnok érkezik a partnerével. Na meg fiával, aki a történet középpontja. Nagyon furcsa srác, akinek New York után ebbe a bázisos környezetbe kell beilleszkednie. Ebben az új barátja, egy ottani lány segíti majd, aki vele együtt a felnövése során az identitását keresi.

Ennyi “történik” a pilotban, aki azért ülne elé, hogy micsoda csavaros dráma, az csalódni fog. Inkább amolyan életrészletnek nevezném, amit a megvalósítása tud feljebb emelni, vagyis tette is ezt számomra. Viszont, ahogy említettem, itt tényleg nem kell egy fiatalra, egy érzésre koncentrálniuk, így szinte mindenki kaphat rendes kifejtést, nem csak egy első szerelem van célkeresztben, és emiatt sokkal valósabbnak is érződik, hiába vannak benne “kényelmes” írói fordulatok néhol.

A megvalósítás pedig fantasztikus. Konkrétan a trailernél kicsit féltem, hogy túl sorozatos lesz, de nem, lenyűgözően filmes. Annyira jól átadják az új helyre, új életbe kerülő srácot érő ingereket képileg és hangilag, hogy öröm nézni. Ez utóbbi, a hang lehet fel sem tűnik elsőre, csak a hatása, de nézzétek újra valamelyik jelenetet, amelyik tetszett.

Ennek ellenére elismerem, hogy a főszereplő srác idegesítő tud lenni, de ahogy tegnap is emlegettem, ebben legalább konzisztens. Nem az van, hogy hirtelen csinál valamit, ami nem illik hozzá, csak hogy így legyen dráma, hanem végig ilyen különc, “emo-lázadó”, akinek láthatóan nem természetesen a viszonya az anyjával. Viszont ennek megfelelően nézőket megosztó figurának tűnik.

Akkor a 8/10 mellé most szólhat a Same Drugs. Újabb különleges sorozat érkezett. Szerintem a finálénál találkozunk.

14 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2020. 09. 15. 21:22

Nekem nagyon bejött, elég különös hangulata van, valószínűleg a főszereplő “furcsa” mivolta miatt.

winnie - 2020. 09. 15. 21:33

jó volt. ezek a jó szerepek, ahol ennyire magáévá tehet valaki egy karaktert, az ilyen figurákon eleg komolyan dolgozhatnak. még akkor is, ha olykor arcon vágná az ember:)

ha mar említed, nekem pont az jutott eszembe, hogy aki annyira nem full zenelaikus, mint én, az néhàny számnál bólintott, vagy a zenék számára is kevésbé ismertek voltak?

human - 2020. 09. 15. 22:22

effektekre gondoltam, de szerintem zenében a nagyon ismertek mellé (Kanye, Chance the Rapper) volt pár hangulatos választás, ami kevésbé ismert, meg olyan is ami csak a hazájában, de azért iszonyat hallgatott youtubeon pl. És hát John Adams-szel kezdeni se semmi.

Atir - 2020. 09. 15. 23:04

Azt a flegma mindenit! Tetszett. Ez a gyerek nagyon jó színész, már az IT-ben is bírtam. Olyan gyorsan felnőnek.

Shannen - 2020. 09. 16. 07:32

Egyetértek, Guadagnino le sem tagadhatná, hogy ezt ő hozta össze. Ami nem baj,mert a CMBYN-et is szerettem.

Így egy epizód után bizony el kell ismerni, hogy baromi hangulatos az egész. Már az alaphelyszín, a katonai bázisbis érdekes, és még jobb, hogy Olaszország adja hozzá a hátteret.

A főszereplő srác nagyon jó, nem kell ugyan, de viszi a hátán eddig az egészet.

Egyébként nekem a viselkedéséről és az anyjával való kapcsolatáról a Mommy c. Xavier Dolan film is eszembe jutott (pl. mikor felhőtlenül ugrál a varroda mellett vagy amikor konfliktusba kerül az anyjával). Igaz ott a srác különcsége a viselkedészavarából adódik, itt meg szimplán tipikus tinédzser a srác.

A kezdés 8/10. Jobban meggyőzött eddig mint a The Third Day.

sherlock20 - 2020. 09. 16. 14:34

engem is megkapott egyből az egész hangulata, érdekes karakter a srác kíváncsi vagyok hova fog kifutni ez az egész

Jasi - 2020. 09. 16. 22:01

Jó volt nézni. Viszont olyan bár nem hasonló mélységben és dózisban mint a Márk Ruffalos sorozat abból a szempontból, hogy egyszerre egy rész bőven elég belőle egy hétre. De inkább hónapra. Erős atmoszféra, egy szimpatikus de antipatikus főszereplő, nagyon disszonans szülő gyermek kapcsolat, kíváncsi vagyok mire fog kifutni az egesz. Az biztos hogy különleges és mégis pont ezért életszerű minden mozzanata. A rendezést meg imádom a Call Me óta.

Reeka - 2020. 09. 17. 10:57

Imádtam a Call Me By Your Name fimet, úgyhogy instant nézős ez a sorozat. De majd egyben tervezem megnézni.

Python - 2020. 09. 17. 12:16

Erős sorozat lesz ez is, így egy epizód alapján. Aztán majd meglátjuk.

Nikolka - 2020. 09. 22. 01:43

@Jasi

Egyetértek. Bár 90%-bam darálva nézek mindent, ez tipikusan az, amiből nem bîrnék több részt nézni a héten.

Nekem is nagyon tetszett egyébként a rész és főleg hangulata.
Tényleg ilyen egy katonai bázis? Számomra ez is nagyon érdekes volt, ahogy bemutatták a saját kis világukat.

sherlock20 - 2020. 09. 23. 09:20

hát a második rész egészen érdektelen volt, a caitlin vonal egyelőre messze kevésbe érdekes mint fraseré. de jövőhéten gondolom egybe ér a kettő és talán jó lesz megint.

tommy - 2020. 09. 24. 00:27

meh, sose szerettem ezt az 1 rész 1 karakter formátumot, főleg ha egy cliffhangert ezzel húznak el plusz egy részig.

Nikolka - 2020. 09. 24. 23:13

Nekem tetszik 2 rész után is. Nagyon megfogott ez a hangulat. Nekem a 2. rész kicsit jobban is tetszett, mert nem voltak benne a kötelező bemutató körök.
Csak a kor dolgok zavarnak kicsit. Pl. Caitlin apja simán a pasijának látszik. Nagyon furcsa, hogy ő az apja. Amúgy is elég furcsa viszony van köztük.
Caitlint 14-15 évesnek lőttem be az első rész alapján, bár nem tudom, hogy van az ottani iskolarendszer. De elvileg most kezdte a középsulit. A barátnője (neveket sajnos nem tudok még) viselkedése alapján simán 16-18-at mondanék. Közben most jött meg neki először, ami olyan 12-13..
Akkor van a haverjuk, neki sem tudom a nevét. Ő parancsnok?! Közben 14-15 évesekkel “bulizik” délután?

Anni - 2020. 09. 26. 00:01

2 rész alapján eléggé bejön. Nagyon mai és érdekes témát boncolgat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz