login |

Inhuman Resources: vége az 1. évadnak

2020. 09. 16. 20:00 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, minisorozat,

Ahogy a pilotnál is említettem, az itthon a Netflixre felkerült Embertelen erőforrások nem az az akciósorozat, aminek elsőre tűnik, hanem morális kérdéseket és dilemmákat vesz elő és boncolgatja főszereplőjének és családjának az életét. Alain főhősünk lányai ugye igen jó úton haladnak a sikeres élet felé, ő azonban nagyon mélyen van, és lehetőséget kap a gödörből való kimászásra nem túl tiszta módon.

Amiről rögtön a tovább mögött beszéljünk spoileresen.

Nem húznám sokáig: ütős kezdés, erős a közepéig, majd leromlik a végére, ami nem azt jelenti, hogy borzalmas volt és kínzásnak tökéletes, csak a kezdeti feszültség és hangulat nem tudott átjönni a végén, és üres maradt.

Alain eléggé túltolta a teszt teljesítését a harmadik epizódban, hiszen fegyverrel hadonászva túszul ejtette a cégnél dolgozókat, sőt, egyiküket meg is sebesítette. Ezért börtönbe is vonult, ahonnan később a tárgyalására vitték az utolsó részben, ahol lánya képviselte, családja pedig azon volt, hogy Alaint ártatlannak ítélje meg a bíróság.

Majd Alain ismét embertelen módszerrel megvezette lányát, hogy elérjék céljukat. Emiatt azonban az egész családja elzárkózott tőle, de a cég foglalkoztatni kezdte. A minisorozat mondanivalója tehát, hogy vigyázz mit kívánsz, mert ára van. Alain meg akarta kapni az állást és pénzhez jutni, de a családja elvesztésével fizetett érte.

A történet egyébként teljesen korrekt, nem azzal van a baj, hogy a teszt a harmadik részben volt, és csak a hatodikban vitték bíróságra az ügyet, hanem azzal, hogy nem sikerült tartani a hangulatot. Egyszerűen unalmasba csapott át, már nem lehetett azt érezni, hogy van még lejjebb, nem maradt meg a feszültség folyamatos fokozása, ami a pilotban nagyon tetszett.

Azért a végén történteket még elég szemét dolog volt megmutatni: Charles, Alain barátja megtámadta a cég vezetőjét, amibe bele is halt, Alain pedig immáron egyedül élve végzi a munkáját a cégnek igen sok pénz ellenében, nem túl tiszta módon. Olyannak látszott, mintha egy fejvadász indult volna legújabb küldetését teljesíteni. Mintha megalapoztak volna egy második évadnak, ami tudjuk, hogy nem lesz, bár lehet, hogy érdekesebb lenne egy fejvadászos sorozat Alainnel.

A hajléktalan Charles egyébként a lepukkant lakókocsijában hogyan netezett és használt színes nyomtatót? Na de nem ez a fontos – csak mókás pillanatokat okozott-, hanem az, hogy a hat részes minisorozat ügyesen kezdett, de lankadtan zárult, és ha a pilot 8/10 volt, akkor legalább 2 ponttal kevesebbet kapna a zárásra. Ez nekem az egyszernézős kategóriába megy.

1 hozzászólás Ne habozz!

Neel - 2020. 09. 16. 22:05

Ja-ja, ráuntam én is a felénél sajnos, pedig csak hat részes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz