login |

Riverdale – A kezdet itthon is

2020. 09. 16. 17:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: könyv,

Bár itthon nem véletlen a “Netflix Film”-plecsni, hiszen hivatalosan ott érhető el a sorozat, de mind tudjuk, hogy valójában a CW képregény-adaptációjáról van szó. Az első évadról itt a kritikánk, ha valakit az eleje érdekelne.

Talán olvasva jobban beleláthatunk a szereplők fejébe. Már ha akarunk. Gondolom, van rajongó, akinek megvolt a Micol Ostow által írt regény. Kérdés, hogy a sorozat mellett megy a sztori, vagy csak simán adaptáltak? A cím, a Riverdale: The Day Before előzményre utal, az érdekessége pedig a szerkezete, miszerint több szemszögből, a főszereplőkéből meséli el a sztorit.

A 3500 forint a fogyasztói ára, a Maxim Könyvkiadói Kft. gondozza. A hivatalos tartalma pedig a tovább mögött.

A Riverdale című nagy sikerű Netflix-sorozat első évadának előzménysztorija! Imádod a sorozatot, és nem tudsz betelni vele? Vagy még nem kezdted el nézni, de kíváncsi vagy rá? Akkor ez a regény neked szól! Hagyd, hogy beszippantson Riverdale városának rejtélyes világa!

A vörös hajú Archie, Jughead, a szavak mestere és a jó kislánynak tűnő Betty hosszú évek óta minden nyarat együtt szoktak tölteni. Ez a mostani azonban más, mint az eddigiek. Archie egy titokzatos személy miatt kifordul önmagából, sportolás helyett gitározik és dalokat ír, elhanyagolva a magányos Jugheadet, akinek a rossz társaságba keveredő apja miatt igazán szüksége lenne egy barátra. Ráadásul most Betty sem tudja megoldani a problémákat, ugyanis Los Angelesben gyakornokoskodik egy magazinnál, és folyton keresztbe tesz neki, ami megnehezíti, hogy elfojtsa a benne lakozó sötétséget – megvannak a maga gondjai: valamint nem beszélve arról, hogy bármit tesz ellene, még mindig arról a bizonyos vörös hajú szomszéd fiúról ábrándozik. Aztán ott van még a pletykalapok üdvöskéje, az IT-lány Veronica, aki alól szép lassan kihúzzák a luxustalajt a családja nem túl tisztességesen szerzett vagyona miatt, és ezáltal egyre közelebb kerül Riverdale-hez, ahol nem is tudja, mi minden várja majd

1 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2020. 09. 16. 21:55

Én már olvastam, kicsit felemás érzéseim voltak.

Sztoriban azt a nyarat mutatja be, amikor meghalt a Blossom fiú, a kötet a srác halálával ér véget, kvázi amikor maga a sorozat elkezdődik.

A négy főhős kap saját nézőpontot, plusz vannak benne kis színesként levelek, chat beszélgetések a mellékszereplőkről is.

Akadt olyan történetszál, amit jól eltaláltak, de itt-ott úgy éreztem mintha az írónő nem látta volna a sorozatot, konkrétan kitalált olyat, hogy SPOILER Betty a gyakornoksága alatt Veronicáról akart egy cikket írni, órákon át kutatott róla, de a sorozat első részében ennek nyoma sem volt, hogy “hé, rólad kutattam a nyáron, hívtalak is, de nem tudtam interjút csinálni veled, de kösz, hogy most a barátnőm vagy”.

Szóval kicsit csalódás, a Sabrinás előzményregény mérföldekkel jobb lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz