login |

Pilot: Ratched

2020. 09. 18. 19:40 - Írta: human

34 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Igyekszem minden teljes évados sorozatnak 2 vagy 3 részt adni már egy ideje, de a Netflixre ma érkezett Ratcheddel kivételt teszek, mert ebből nem tudok még egyet megnézni.

Azt mondjuk már látom, hogy milyen ötletük volt a Száll a kakukk fészkének előzményére. Nem olyan eredettörténetre mentek, hogy Ratchedet megtöri a rendszer és ártatlan nővérből gonosz lesz, mivel a pilotban is elég sok rossz dolgot tesz. Aztán a végére kiderül miért. Ellenben a kivitelezés az unalmas és az idegesítő tökéletlen keveréke.

A történet középpontjában egy nő áll, aki nagyon be akar kerülni egy elmegyógyintézetbe nővérként, és ezért láthatóan már a pilotban is mindent megtesz. Emellé kapunk a sötét elméjéből is pár szeletet, na nem szó szerint, csak tesz morálisan aggodalmas dolgokat. Hogy miért ilyen fontos ott dolgoznia? Úgy tűnik, elég nyomós indoka van rá.

A pilot ennek megfelelően az ő cselekedeteivel foglalkozik, és megalapozza a helyszínt, na meg a többi karaktert. Közben pedig a zenével szétszedi az agyunkat. Minden mögött van koncepció, de nem akarom sokat vakarni a fejem ezen. A lényeg, hogy hiába néz ki az egész úgy, mint a Glee, egy horrorsorozatról van szó, méghozzá minden túljátszás ellenére kőkeményen.

Véleményem szerint ennek az előzménynek a könyvhöz viszonyítva semmi értelme. Tipikusan egy ötletet átcsomagoltak egy létező IP-be, névbe, hogy így jobban eladják. Vagy nem értették Ratched nővér karakterét a könyvben és filmben? Nem hiszem.

Ez nem tudom mennyire személyes vesszőparipám, igazából főleg csak azért mondom, mert ennek megfelelően kell kezelni, magában nézni. Nem számít, hogy a könyvben a bürokráciák és az azokhoz köthető korrumpáló hatalom rossz oldalát személyesítette meg. Itt egy teljesen más karaktert kapunk, akiből el nem tudom képzelni, hogy miképp lett az, ami az eredeti műben. De mondom, ez csak amiatt számít, hogy miképp kezeljük.

Az viszont már más kérdés, hogy magában sem működik. Ha egy random nővér és az 50-es évek kezdetleges pszichiátriája lett volna a középpontban, akkor is szétuntam volna magam. Sőt, a film hiába klasszikus, és olvastam anno a könyvet is, egyáltalán nem megszentségteleníthetetlen mű, szóval érzelmileg nem hatott meg, hogy hozzájuk nyúlnak, és így sem nyűgözött le, amit láttam.

Konkrétan nagyjából csak azt tudnám kiemelni, hogy tetszettek a díszletek és a fényképezés. Bevált, gyönyörű színes, tipikusan Ryan Murphy-közeli az egész, iszonyat túljátszott karakterekkel és túlírt, kicsit sem valóságszerű jelenetekkel, azonban a máz mögött teljesen üres. Mint mindig. Na jó, ez csak magas labda volt. A lényeg, hogy ezt most a csomagolás nem adja el.

Sok szőrszálat nem akarok hasogatni, nekem amikor Ratched takarít, és ami előtte van, az volt a pillanat, amikor úgy döntöttem, hogy egy 4/10 után le is zárom ezt a fejezetet. Nyilván a rész végéig kitartottam, de ott sem győztek meg semmiről.

34 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 09. 18. 11:43

ehh, pedig azt hittem, hogy a jó oldalra fogok beállni. és lehet, hogy a folytatás elborultabb lesz, de már a második részre nem nagyon érzem, hogy rá akarnám venni magam:( legalább fun bizarr lenne, de inkább unalmasan bizarr. gondolom, a lobotómia, az elektrosokk (és sharon stone) majd a folyatásban jön.

(és látva, hogy hova ment ki ez az egész, nem is bánom a gyors kaszámat. ahogy írtam délelőtt, biztos, hogy fogják szeretni páran/sokan, de meglepne, ha elsöprő lenne az imádat.)

3/10

Vitya - 2020. 09. 18. 13:14

Elég gyenge 2 rész után. És azt se nagyon értem hogy miről akár szólni

Mikilós - 2020. 09. 18. 20:11

Nekem tetszett, van hangulat. Tipikus Murphy sorozat, ami nem pont a legjobb mert tény, hogy nem sok izgalmas dolog történik, de szerintem Sarah Paulson miatt azért megnézem. És aki rajong az American Horror Storyért, mert megidézi az Asylum és a Freak Show hangulatát.
Két részt láttam, kíváncsi vagyok, hogy mik lesznek.

Plusz pont még a zene, főleg a Psycho filmnek a zenéje amit felhasználnak. A képi világi is érdekes, hogy túl színes, már már cukormázas. XD

winnie - 2020. 09. 18. 20:20

(ja, ha már zene, azt elfelejtettem, hogy nekem nagyon, nagyon zavaró volt, hogy mindent túlhangszereltek vonósokkal. egy dolog, hogy túloznak képben, játékban vagy masban, de itt konkrétan zavart a zene.)

bvr - 2020. 09. 18. 22:01

Nagyon örülök ennek a kritikának mert:

” Tipikusan egy ötletet átcsomagoltak egy létező IP-be, névbe, hogy így jobban eladják.”

ebben ugyan kb biztos voltam, de örülök hogy nem kellett hozzá megnéznem.

“Az viszont már más kérdés, hogy magában sem működik”

ebben pedig a trailer alapján voltam meglehetősen biztos, és még jobban örülök hogy akkor egy “de hátha mégse” miatt nem kell még a pilotot sem megnéznem.

winnie - 2020. 09. 19. 07:06

“ebben ugyan kb biztos voltam, de örülök hogy nem kellett hozzá megnéznem.”

bvr: akkor tudd, hogy ez totális marhaság, csak nem akartam kötekedni humannel. TELJESEN EVIDENS, hogy ez pont fordítva született, miszerint fogtak egy IP-t, és azt gondolták tovább, eleresztve a fantáziájukat. hacsak ez a baj, akkor nem kell aggódnod. ha más is, akkor az valid lehet.

a sorozat inkább szól szerintem az 40-es évek elmegyógyintézeti viszonyairól, illetve egy brutális gyilkosról, mintsem egy nővérről, másrészt mert ha van egy író, akinek van egy passion projektje vagy akármije, ötlete, akkor az nem tud IP-be csomagolni. és nem csak azért, mert munka nélkül dolgozó írók nem tudnak IP-ket venni. ez a sorozat NEM SZÜLETHETETT ÚGY, HOGY VALAKI ÍRT VALAMIT MAJD RÁHÚZOTT VALAMIT. az IP stúdiótól vagy csatornától jöhet, de ettől eleve abszurd úgy dolgozni a tévés világban, ismerve a tévésorozatok fejlesztésének szerkezetét, hogy valaki dolgozik valamin x évig, arra rámozdul egy produkciós cég, és utána azt mondja, hogy lássuk, milyen IP-t húzzunk rá, amikor azt sem tudja, hogy meg lehet venni vagy ilyesmi.

nem, erről a sorozatról mindent elmond, hogy aki írta, az úgy írta, hogy azt sem tudta, hogy valaha tudnak-e szerezni hozzá jogokat. és mégis dolgozott rajta (PASSION!) sokáig, mégis megírta, mert meg akarta írni ennek a karakternek a történetét. (nyilván nem csak a fióknak, mert ha nem tudja eladni, akkor nagyon jó írói sample lett volna számára, és a pilot ilyen szempontból, írói sample-nek tökéletes, mert van íve, világot épít fel benne, karaktereket teremt, stb. más kérdés, hogy hogy csapódott le bennem azok után, hogy Murphy-sre vették a figurát:)

winnie - 2020. 09. 19. 07:10

most rákerestem, és pont ez – egy jó író sample-t akart magának a készítő. (a spec szkriptes műfaj erről szól. ma már nem sok spec szkript készül, mert senki nem akar feleslegesen dolgozni 3/4 évig, általában az írók pitch-ek alapján írnak, direkt berendelésre, szóval aki spec szkriptet ír, az azt nagyon meg akarja írni, bízik benne.) (az IP ott jön a képbe, hogy valóban így könnyebb volt neki felkelteni a figyelmet, de előbb az IP volt, utána a sztori.)

“Romansky wrote the spec script that became Ratched four years ago when he was 25 years old, while still in a film program at Loyola Marymount University. He started on the idea of exploring Nurse Mildred Ratched’s backstory while trying to figure out a premise that he could use to show off his screenwriting skills. “When you’re in grad school, you’re not thinking of writing something that you’re necessarily gonna sell; you’re thinking of writing something that’s hopefully going to get you representation,” he tells Vulture. “I was really just trying to think of some sort of IP that I could reimagine as my own and would have a title that people would recognize and actually want to read.””

“She didn’t have a backstory — all we knew about her is that she was an army nurse,” Romansky says. “I wanted to look at why McMurphy threw her off and rattled her.” To him, it seemed that McMurphy’s overt sexuality was something that especially rattled Ratched. “From there, I thought maybe if the worst things in her life happened to her when she did open herself up sexually and emotionally,” he says, “then that would make sense as to why that would make her vulnerable.”

+

“From that first meeting, Ryan knew exactly what the show was going to look like, what it was going to sound like, what it was going to feel like,” Romansky says. “He said, ‘Think about it, let me know if you want to do this with me.’ I walked two steps out of his office and I looked at my manager and I was like, What the hell is there to think about? It’s Ryan Murphy! So we said we wanted to do it, and we were off and running.”

winnie - 2020. 09. 19. 08:20

összességében sok sorozattal ellentétben ez pont olyan, aminek mindenképp érdemes bepróbálni a pilotját, mert annyira niche, hogy egy kritikából lehetetlen megmondani, hogy melyik olvasó fog azok közé tartozni, akit ez a stílus iszonyatosan megfog.

csak fel kell készülni arra, hogy sokkal többről szól, mint a nővér.

bvr - 2020. 09. 19. 13:15

” akkor tudd, hogy ez totális marhaság, csak nem akartam kötekedni humannel. TELJESEN EVIDENS, hogy ez pont fordítva született, miszerint fogtak egy IP-t, és azt gondolták tovább, eleresztve a fantáziájukat. hacsak ez a baj, akkor nem kell aggódnod. ha más is, akkor az valid lehet”

amit humantől idéztem, az nem igazándiból a sorrendiségről szólt (lásd “pont fordítva”), hanem egy általam kb sosem szeretett sorozatkészítői hozzáállásról, és az a helyzet hogy azzal meg tökéletesen összhangban van az amit írtál. Ez talán itt a kulcsmondatod:
“a sorozat inkább szól szerintem az 40-es évek elmegyógyintézeti viszonyairól, illetve egy brutális gyilkosról, mintsem egy nővérről”

Akkor szóljon erről, és ne legyen benne semmiféle Ratched nővér.

Másrészt ahogy írtam is, egyáltalán nem csak ez volt vele előzetesen sem a bajom, és azt human ktitikája szintén megerősítette. És pont ezért olvas az ember kritikákat, hogy ne kelljen többszáz olyan pilotot megnéznie aminél 0,00001% az esély hogy valamennyire azért tetszeni fog.

Mersby - 2020. 09. 19. 13:52

Így van. Tipikus AHS klón. A komolynak szánt jelenetek is csicsásak, egy csepp vért nem lehet komolyan venni. Nekem elég abból 8 évad (a kilencediket még nem láttam) ettől többet vártam, azt hittem hogy azért ez komolyabb hangvitelű cucc lesz.
A netflix nagyon kezd limonádésodni, és még talán soha nem mondtam ilyet, de az HBO nálam nyerte a szemptemberi hónapot.

Col-Lector - 2020. 09. 19. 14:21

Nekem a pilot is tetszett, a második rész pedig durvan belecsap a borzalmakba. Kicsit persze over the top a szinezes, a zene, es nehol a szineszi jatek is, de tenyleg olyan -winnie szavaival elve- niche a dolog.

A masodik resz elejen mar van focim is, az viszont otlettelen, tulhuzott es banto a zene alatta.

winnie - 2020. 09. 19. 14:48

mersby: ha mar kotekszem:) csak arrol van szo, hogy a netflix minden mufajban utazik. gasztrodoku, ovis sorozat, trash valosagshow es syfy olcso scifi is. attol, hogy valaki latja a chico bon bon majom a csavarkulccsalt, nem fogja azt mondani, hogy ejnye netflix, limonadesodsz, mert a netflix sok csatorna egyutt. a “netflix hbo”-n mas megy, mint a ratched, utobbin nem fair az hbo-s minoseget szamon kerni. abban biztosak lehetunk, hogy mennyisegi szempontbol meg igy is ott van a legtobb kiemelkedoen jo sorozat, de valoban hig a dolog, hiszen ez a sok nagyon, nagyon sok sorozatnak csak kis hanyada, mig az hbo-nak keves sorozatnak a nagy hanyada a kiemelkedo.

persze ez nem vita, csak pontositas. az hbo eseteben egyelore van egy lovecraft country, mert a third day es a we are who we are meg csak egy reszt kapott, igy nem tudunk itelni.

waces - 2020. 09. 19. 14:59

szerintem kicsit tulzo a kritika (persze izlesek es pofonok), ennyire nem rossz. a hangulat es a latvany azert elviszi, de nem szerencses se az AHS-hez hasonlitani, se az eredeti konyvhoz/filmhez (jo, ez utobbitol azert nehez elvonatkoztatni, mert de facto abbol meritett, de ha valaki a konyvhoz/filmhez probalja kapcsolni az nem vagy csak nehezen fog menni). lehetett volna ebbol sokkal jobb is ezzel a csapattal. bar az is lehet, hogy beindul kesobb es elvezetesebb lesz, de ez az elso 1.5 resz alapjan inkabb mindfuck. szerintem legalabb 2 reszt erdemes megnezni mielott kaszalja az ember. messze nem feledhetetlen sorozat, de egy vallalhato kozepes, murphynek volt mar jobb es rosszabb sorozata is.

Mersby - 2020. 09. 19. 16:57

winnie: okes, en a netflix hbo-ra vartam ezt nem a netflix lime-hoz :) penteken jott ki vagyis ezt nagynak is szantak, ugyanolyan lagymatag lett mint az away, na mindegy az hbo-tol lefelejtetted a raised by wolves-t ami lesoporte az asztalt. Egyebkent kivancsi lennek nalad mi megy a netflix hbo-n. :)

winnie - 2020. 09. 19. 17:17

OFF: a raised by wolves nem hbo-sorozat. az az hbo max-é (ami a TNT-re volt tervezve, ők rendelték be), az ő második élőszereplős sorozatuk a love life után.

a “netflix hbo” nem egyénfüggő, inkább tényszerű, így hirtelen, a the eddy, az unorthodox, talán a hollywood vagy a self made, az unbelievable vagy a when they see us tartozik ide az újabbak közül, plusz pár régi, bevált cím.

Travis - 2020. 09. 19. 17:24

Sokat vártam ettől a sorozattól, viszont nem kaptam semmit. Ez kb. egy új AHS évaddal ér fel minőségileg, és az nem sok. Szerintem.

Mersby - 2020. 09. 19. 17:39

waces: igen ám, de sajnos manapság a vállalható közepes nem fér bele nálam, rengeteg a választék, rengeteg a lemaradás, a minimum a szimplán jó. Azért én is nézek még egy részt, nehogy valami zseniálisat rakjak félre véletlenül a polcra.

keca - 2020. 09. 19. 17:40

vállalható közepes? köszönöm, nem!

Zsombi2002 - 2020. 09. 19. 17:41

Hát elég unalmas, azt hittem hasonlít AHS, ezért kezdtem bele, de csalódás. :/

winnie - 2020. 09. 19. 18:28

(Pedig, ha valamire hasonlít, akkor az az AHS. Mind vizualitásban, mind “filozófiában.)

human - 2020. 09. 20. 03:15

jó ez az interjú részlet, mert akkor a másik eset áll fenn (végtére is egy VAGY-ot írtam), hogy szembemegy a karakter ezer éve elismert értelmezésével, mert To Him. Legyen!

winnie - 2020. 09. 20. 07:52

mármint azzal, ahogy mások értelmezik? wat. és mindezt az alapján, hogy az előéletéből semmit nem láttál (mármint a mostani timeline-hoz képest), és a mostaniból is alig? szerintem ez elég elhamarkodott így kijelenteni. amellett, hogy ha most megismerjük az előzményeket, kiderülhet, hogy bizonyos értelmezések félrecsúsztak. (amellett, hogy abban biztos vagyok, hogy nem lesz spot on a dolog, lesznek eltérések az itteni végeredmény és az ottani karakter között, ez a minimum, de nem hiszem, hogy ez grammra való méricskélésen múlik. egy ifjú sherlock holmes sztori is lehet valid attól, hogy bizonyos pontokon (látszólag) szembemegy valamivel.)

Janka - 2020. 09. 20. 09:26

Az első 3 rész nagyon jó volt, aztán lejtmenet ami a 7. részben tetőzött. A 8. rész már nem kellett volna, meg is lepődtem, hogy van tovább. Ha a sorozat alapozás a továbbiakra akkor rendben van. Önmagában nem állja meg a helyét, néhány rész kifejezetten rosszul volt megírva. Néha a mellékszálakra több hangsúlyt fektettek mint a főszálra(ami eléggé vérszegény lett a végére). Hogy mit akartak ebből a sorozatból kihozni az kérdéses. A stílus és a fényképezés valamint Sarah Paulson játéka gyönyörű, de ilyen sztorivezetés mellett sajnos ez kevés.

3/10

human - 2020. 09. 20. 19:43

rendben szétidézed a Ratched íróját, és minden más csak “mármint azzal, ahogy mások értelmezik? wat.”, szóval itt a könyv írója a történet igazi gonoszáról, amit megtestesít a nővér https://www.youtube.com/watch?v=tG8QIcSLtKU ha csak simán a nővér lenne a gonosz, ha két személy ellentéte lenne az egész mű (szexuális mittoménmi, McMurphy threw her off) az csak sima melodráma szerinte, nem pedig a rendszer kritikája. bár nyilván ha nem számít a nővér akkor bármi lehet előtte (bár ez még mindig nem stimmel a részben látott gonoszsággal nekem), de akkor megint ott vagyunk, hogy felesleges töltelék a sorozat. SZERINTEM. Ha már szabadon értelmezünk, akkor meg had értelmezzek én is, ahogy tette a Ratched készítője az eredetivel, úgy én az övével, és zárjuk le.

téglagyárimegálló - 2020. 09. 24. 12:02

Kizárólag Judy Davis miatt bírtam végignézni a 8 részt. A legrosszabb alakítás díj vagy Arany-málna díj már most odaadható a Dr. Hanover (intézetvezető) alakítójának. Még egy pozitívum: az igényes forgatási helyszínek és a lakberendezési ötletek, tárgyak gyönyörűek, főként Sharon Stone villája. A sorozat összességében 4/10.

akosom - 2020. 09. 24. 17:52

Nekem nagyon tetszett a sorozat!

Ha az ember kicsit “művész sorozatként” kezeli, akkor szerintem élvezhető, leköti az ember figyelmét. Sok minden keveredik benne, létrehozva egy egyedi látványvilágot, és hangulatot.
Első rész után nekem is szó-szó volt, de aztán berántott.

Sok jó alakítás is van benne.

8,5/10

(OLED TV-n a színek gyönyörűek voltak!)

ellis - 2020. 09. 27. 11:29

“A legrosszabb alakítás díj vagy Arany-málna díj már most odaadható a Dr. Hanover (intézetvezető) alakítójának.”

Illetve Finn Wittrock semmilyen, faarcú alakításának.

mirdal - 2020. 10. 02. 08:10

Nos, egy hős vagyok, végigkínlódtam az egész évadot…
Sokat nem veszített senki, aki már az első rész után dobta az egészet a lecsóba…
A látvány nagyon megkapó, valóban szép színes, a szemem itta ezt a látványt, a díszletek, a kosztümök, hajkoronák nagyon rendben vannak, csak hát ugye, az a fránya sztori nem akart sikerülni.
Végig kiszámítható, nekem itt-ott már bugyuta a történet, a valóságtól teljesen távol álló jelenetek és reakciók tömkelege burjánzik részről részre a szemünk előtt.
Számos egyéb okból is szörnyűnek mondom, ne kínozza magát ezzel senki.

SteamCat - 2020. 10. 03. 22:36

7. résznél járok, nekem sem tűnt ígéretesnek az elején, de most nem tudom kikapcsolni, nagyon behúzott az egész hangulat meg a szereplőket is adom. 7/10

Bazil - 2020. 10. 05. 10:45

Végre nem csak lehúzást olvasok, és én sem értem, ezt a sok negatívumot. Az egyetlen, ami ellene szól, az az, hogy a film alapján ez a Ratched (fő)nővér köszönő viszonyban sincs a régi Ratched nővérrel. De az aljas(?) húzás ami alapján felkeltették az érdeklődésemet a sorozatra nekem csak bejött, mert én is azért kezdtem el nézni, hogy a “Szál a kakukk… Ratched nővére alapján”, vagy hogy is szól ez?
Ezenkívül nem tudok rosszat írni róla. Vagy nagyon félrement sokaknál, vagy én mentem félre, de ez nekem tetszik. Nem vagyok horror rajongó, ki nem állhatom az agyatlan hentelést, de ez nem az. Horrorparódia inkább, abszurd és olyan hangulatokat ad, hogy le azzal a főnővér fityulával, vagy mivel. Díszletek, jelmezek, színek, világítás, zenék és zörejek és hanghatások, és igen, színészi alakítások. Én például Sharon Stone-t a Casino óta nem láttam így játszani semmiben, vagy nem is láttam semmiben? És kissé eltúlzottak azok az alakítások a színészek által, igen…, de itt ilyennek is kell lenniük, szerintem.
És rengeteg kitekintés és tisztelgés a rég-vagy a közelmúlt filmjei és sorozatai felé. Fargo (a film is, de inkább a sorozat), Hannibal (jaj, de nem szerettem), a Bárányok hallgatnak, Bonnie és Clyde, de egyáltalán a régi gengszterfilmek hangulatai is felsejlenek, vagy Stephen King Halálsoronja, az akkori időkben játszódó sztorijai, de nekem Tarantino-dialógok is eszembe jutottak bizonyos jelenetekben.
Van még két rész, vagyis lehet, hogy elhamarkodom (nem hiszem), de ez minimum egy nyolcas, de inkább kilences. Attól függ mi lesz a vége.
Soha rosszabbat.

winnie - 2020. 10. 05. 10:55

“Vagy nagyon félrement sokaknál, vagy én mentem félre,”

vagy csak én, te és a többi kommentelő más emberek vagyunk, és senki nem ment félre. én sem értem, hogy miért nem szereti a feleségem és az egyik lányom a grízes tésztát.

a negatív kritikákat nem nem érteni kell, hanem elfogadni, hogy vannak:) mármint amellett, hogy a világon nincs olyan film vagy sorozat, ami kapcsán ne lenne egy vagon negatív vélemény is, azon nem lehet mit érteni vagy nem érteni szerintem, hogy “hmm, ez nem tetszett”. vagyis lehet, mert ha valaki leírja, hogy unalmas, akkor annál érthetőbb nincs, még akkor sem, ha más szerint egy pillanatra nem ül le. az egésznek inkább az a lényege, hogy nagyon érdekes látni egy “tetsző” szemszögből, hogy kinek miért nem tetszett, illetve egy “nem tetsző” szemszögből az, hogy kinek miért tetszett. (nekem, a kedvenc filmjeim és sorozataim esetében mindig az az első dolgom, hogy elolvassam a totálisan ellentétes kritikákat, mert nagyon érdekes látni, hogy ki mire alapoz. konkrétan az nem is érdekel, hogy más ember szerint miért 10/10 ez vagy az, hiszen jó eséllyel csak a saját véleményemet olvasnám vissza.)

szóval, ha valami, ami tetszik, elég nagy arányban kap negatív kritikákat, azt csak tudomásul kell venni, hogy “itt van valami, ami nekem nagyon tetszik, de lehet benne valami, hogy sokkal nagyobb a nemtetszési hányad nála, mint más sorozatoknál”.

Bazil - 2020. 10. 05. 11:39

Egy szóval sem mondtam, hogy nem fogadom el a negatív kritkikákat. Azt viszont tényleg nem értem, hogy az általad és többek által írottak alapján egy bűn rossz sorozatnak kéne lennie, és attól szerintem nagyon távol van. Pozitív irányban, természetesen.
És én is szeretem a grízes tésztát. Baracklekvárral és porcukorral. Ha valaki keresné a szakácskönyvben ‘darás’ fedőnéven megtalálja. :)

sherlock20 - 2020. 10. 07. 09:13

Hát ez azért messze nem volt olyan borzalmas mint amilyennek sokan lefestik. Utóbbi ahs évadokhoz képest meg főleg nem.
Remek a hangulata, nyilván nem világ megváltó a történet de ha független kezeljük és nem úgy állunk hozzá hogy ez az előzmény, simán jó popcorn szórakozás.
Szerintem aki az ahs évadokat végig bírja nézni annak ezzel se lesz gondja, Sarah Paulson meg zseniális még mindig.
7/10

Arvid Pekon - 2020. 10. 12. 20:20

Az első kétharmadot kedveltem a szürreális színeivel, a rengeteg nem épelméjű karakterével, és a rejtély bontogatásával..

..ami végül elmaradt. Nekem ez a sorozat elfogyott a végére, mintha kimerültek volna az ötletekből. Még a sokkolás is öncélú lett, mert _kötelezőelem_, de értelme nem volt túl sok. Sajnáltam, mert tényleg bíztatóan indult, az első néhány epizód beszippantott.

Annak idején végig szenvedtem az AHS első évadát, majd a másodikat pár rész után végleg kaszáltam, így ahhoz nem igazán tudom hasonlítani, viszont – nem levonva természetesen Sarah Paulson szerethető karakteréből – de nekem akaratlanul is Annie Wilkes jutott eszembe a Castle Rock-ból, nálam az jobban működött. Igaz, hozzám az a fakó, szürke, kisvárosi nyomasztás jobban passzol.

Nem bántam meg, de a vége miatt haragszom. Emiatt lett csak 10/6

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz