login |

Archer: kezdett a 11. évad

2020. 09. 21. 21:40 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Fel kellett lapoznom, hogy pontosan hányadik évad indult, mert olyan érzés, mintha az Archer már az eszmélésem óta menne. Mármint ezt néztük már az oviban is, és vigyorogtunk, hogy miképp űz viccet a régi kémfilmekből és sorozatokból, amiket persze addigra már mind láttunk.

Viccet félretéve, azért valahol szomorú lesz, amikor majd leköszön majd a sorozat. Még nincs kitűzött vég, nyugi. Nyugi? De előtte még mindenképp itt van az, amikor Archer már felébredt a kómából, viszont változások történtek a valóságban közben.

Várjunk csak, a lényeget már össze is foglaltam. Míg a kómás évadok különböző zsánerekkel való hülyülésre adtak terepet, a film noirral, a kalandfilmekkel és az űrben játszódással bontották meg a csapatdinamikát és monotonitást mindig, addig itt volt a legegyszerűbb váltásra is a lehetőség: amíg Archer ki volt ütve, addig a többiek mit kezdtek az életükkel.

Úgy tűnik, hogy a csapat és az ügynökség a kóma évek alatt önismeretbe és -fejlesztésbe kezdett. Nem meglepő módon ettől boldogabbak is lettek a tagok. Na, ide bicegett be Archer, a régi értékeivel és szokásaival, tökéletes terepet adva az íróknak a súrlódások során drámák és poénok elsütésére.

Mindezek azt is magukkal hozták, hogy tulajdonképpen az előző évadokhoz hasonlóan ismét mindenki kicsit más lehet. Cyril most a kigyúrt fő ügynök (bár ezzel már játszottak a PI-évadban), a terepen ő dirigál. Cheryl is normálisabb életet kezdett. Lana hozzáment egy kopasz milliárdoshoz. Igazából csak Pam a régi valamennyire. Nem csoda, hogy rögtön benne van az “új rend” bomlasztásában is látszólag.

Nem azt mondom, hogy így újra lett tétje a sorozatnak, de a képzelgős évadokkal ellentétben a jobban bevált recept kiforgatása egyelőre tetszik. Bár igazán csak az űrkaland hagyott hidegen, de mégis többet vigyorogtam itt, ahol Archer a béta lett, és ez ellen lázadozik.

I was jsut thinking maybe I’d just do what I did yesterday. You know, stare into he void. The void stares into me.

Ez a nagyon 2020 kezdés pedig extrán fűszeres volt. Archer is back.

10 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2020. 09. 21. 22:38

Nagyon sok hasonszőrű animációs társát hagytam abba időközben, ennél sosem merült fel a kasza gyanú. Most is hozza a szintet. Azért érdekes, hogy hosszan futó komédiák szintjén, személy szerint ponthogy az FX-es Archer, meg It’s Always Sunny In Philadelphia azok, amik nem égtek ki. Lehet tudott valamit a csatorna?

Mom - 2020. 09. 22. 08:38

A második rész végére azért nagyjából visszahozták a status quót. Pont azon gondolkoztam, hogy aki új dinamikára vágyik, annak talán csalódás, aki viszont a régi időket vágyta vissza, az talán ennek örül legjobban?
Én nem is tudom eldönteni egyelőre, hogy melyik csoportba tartozom. A bottle évadokat nem annyira szerettem, de mégis csalódott voltam, amikor a második rész végére értünk, és amit sejtetett a továbbiakról.
Na meglátjuk még az arányokat, lehet, hogy ennek a felemás érzésnek az évad végére nyoma sem marad bennem.

winnie - 2020. 09. 22. 09:10

fontos lehet egyébként, hogy ugye ez az első szezon, aminek az írásában már nem vesz részt a készítő.

Mate4182 - 2020. 09. 22. 11:55

Winnie – na ezen ledobbentem.
Nekem fel sem tunt pedig 10 evadot daraltam be par honapja szoval relative friss meg az elmeny emleke!

Szerintem zsenialis huzas volt ez a komabol ebredes dolog mert rengeteg olyan lehetoseget rejt amikor meghazudtolodik valami az elmult 3 evadbol, tekintve hogy az csak a koma volt de valahogy megjegyeztuk

Az is nagyon jo alap hogy abban a 3 evben mindenki valtozott, szerintem ebben van eleg alapanyag meg jo par epizodra

Cave - 2020. 10. 04. 18:55

A magyar megjelenésről van valami ?

winnie - 2020. 10. 04. 19:11

itt vannak az ismert magyar premierdátumok: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/01/22/2020-as-hazai-sorozatos-premiernaptar/

itt minden infót jelzünk.

ha nincs, akkor a korábbi szezonok kezdési időpontjaiból nagyjából lehet következtetni arra, hogy mennyi késéssel érkeznek itthon az epizódok.

Elnar - 2020. 10. 18. 22:00

Na ez bennem most tudatosult, hogy van 11. évad. Gyorsan le is daráltam a már kint lévő részeket, és hát, holy shitsnacks, van itt minden.
Szépen kezdik visszahozni az összes karaktert Archer után :D

Mom - 2020. 10. 23. 08:38

Így 7 rész után azt kell mondanom, összességében tetszik az irány, amit felvettek. Archer valahogy érzőbb lény lett, jobban együtt tudok érezni vele, fogékonyabb a környezetére is egy kicsit, de mégsem annyira, hogy az teljesen karakteridegen legyen. Megtartottak egy csomó elborult dolgot, ami a kóma előtt működött, de közben mégsem azt érzem, hogy ott folytatták volna, ahol abbahagyták, ezzel semmissé téve az eltelt három évet. Miközben őrületes változásokról nem annyira beszélhetünk. Sőt, a legnagyobbat talán Cyril karaktere változott és utána következik Archer, a többiek nagyjából ugyan azt hozzák.

Bencsamencsa - 2021. 03. 26. 23:48

Én megvártam a magyar verziót, mivel ennél a sorozatnál nálam sokkal inkább átjöttek úgy a poénok. Most tartok a negyedik résznél és mindjárt jön az ötödik és eddig érdekes érzéseket kelt. Ez alapvetően egy comedy sorozat, de valahogy most a hangsúly eléggé komolyra fordult. Értem ezt úgy, hogy Archer igyekszik visszanyerni az eredeti szerepét, de mindenki körülötte igazából csak átgyalogol rajta, a sorozat pedig ezt elég erősen igyekszik is éreztetni. Nem vagyok biztos benne, hogy egy leginkább vígjáték sorozattól azt a hatást várnám, hogy már relatív sajnálnom kelljen a főszereplőt, mivel mindenki azt érezteti vele, csak miatta voltak “romlottak”. De alapvetően nincs bajom igazából az iránnyal, el tudnám még nézni jó pár évadig ezt a sorozatot.

Kodi - 2021. 04. 04. 21:31

Végig néztem a 11. évadot miután kijött magyarul. Viszont nem igazán értem, hogy az utolsó részben miket takarnánank azok a “beszaggatások” egyes karakterekkel kapcsolatban? Itt-ott beugrana valami Archernek a kómából?
Örülök, hogy végre a régi stílust hozza, csak kár, hogy minden új évadban csak az utolsó rész utolsó 3 perce hoz nagyobb változást, vagy elgondolkoztató jelenetet.

Egyébként valaki tudja, hogy a 10. évad utolsó jelenetében mit takarnak Malory mondatai? Nem tudtam hova tenni. Valakinek vélemény? Kíváncsi lennék.

Az ember mindig több fejleményt várna a valós sztorival kapcsolatban, erre itt-ott elejtenek egy érdekes mondatot a legvégén és tedd oda ahova akarod, majd várd meg a következő évadot.
De wikipedia szerint lesz 12. evad is. Már várom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz