login |

AP Bio: kezdett a 3. évad

2020. 09. 22. 20:00 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

– Anthony, what’s going on over here with all the glitter?
– It’s a multimedia thing I’m working on that combines history, rap, and glitter bombs. It’s sort of the next revolutionary step after “Hamilton”.
– Lost me at “Hamilton”, bud.

Nem véletlen, hogy az NBC egykori komédiája csak évadkezdős posztot kapott tőlem tavaly, ugyanis az S2 3-4. része környékén úgy döntöttem, hogy elengedem az AP Bio-t. Nem volt rossz a sorozat (és nyilván a jelenleg futó 80-100-150 komédia közül a top fertályba tartozik), csak kissé monotonná vált számomra. Most azonban kiderült, hogy egyszerűen csak pihentetnem kellett egy ideig, mert a darálás öli meg számomra.

Ez nem véletlen, hiszen a részek felépítése elég hasonló, de még mielőtt előreszaladnék: ugye az NBC elkaszálta a komédiát, azonban a Peacock (az NBCUniversal most indult streaming szolgáltat platformja) megmentette és feltámasztotta. És milyen jól tette, mert most kiderült számomra, hogy hiányozna a sorozat, ha nem lenne.

Több, mint egy éve nem láttam AP Bio-epizódot, és mivel azért akartam írni a 3. évadról, gondoltam megnézek pár random második részt felhozásképp (kezdtem a 2×09-cel, majd jött a 2×05 – a Whoopsie-vírusvideós és a murder mystery partis rész)), és úgy alakultak a dolgok, hogy a 3×01 után az egész tavalyi szezont megnéztem pár nap alatt. És egy cseppet sem éreztem monotonnak a látottakat. Lehet, hogy csak mázlim volt, hogy két olyan rész hozta meg a kedvem, ahol egyrészt kimozdultak az osztályteremből, ráadásul a három áttekerős tanárnő is elviselhető volt.

Szóval a múltbéli, sopánkodó és kaszáló énemnek üzenem, hogy az AP Bio még mindig jó. Glenn Howerton továbbra sem fogja vissza magát, most, hogy kapott egy romantikus szálat, még emberibb is lett az egyébként full bunkó karaktere (művészet, hogy lehet egy ilyen tahót kedvelni nézőként, de sikerült a készítőknek úgy megírni a figurát), és a gyerekek már teljesen a szívemhez nőttek (akinek feltűnt az előző évadban távozó osztálytárs, a vörös hajú Colin hiánya, az a Mr. Iglesias-béli osztály padsoraiba keresse őt – szóval a Netflix még a komédiák esetében is jobban fizet, mint az országos csatornák?).

Az évadnyitóban Jack Griffin már megint valami egészen elborult hülyeség miatt (ld. a képet) kezd el bosszút forralni, miközben Helen-ből is nebuló lesz az osztályában, ami egy kicsit átalakítja a dinamikát, de gond egy szál sem, mert elég hamar kipörgetik ezt az új szitut, és lehet, hogy minden a régi lesz. Vagy éppenséggel megújul, majd kiderül, mert bár rövidebb a szezon a szokásosnál, az írók gyógyszere már rég nincs meg, és ha hoznak is újdonságokat, a régi, kedvelt paneleknek mindig helye lesz a sorozatban.

Elvetemült volt minden szempontból a kezdés, amiben egy új nézőnek minden szereplő megmutathatta, hogy “mit tud”, még Helen is, akivel semmi bajom, csak éppen a totális slapstick komédiásra vette szála a mindenhova beakadó alsóneművel és a godzillázásával eléggé értelmezhetetlen volt számomra. És (most megnézem a nevüket!) Stef, Mary és Michelle, mivel külön szedték őket, egy pillanatig nem idegesítettek/untattak – remélem, hogy ez a 3×02-ben és a folytatásban is így lesz, mert akkor végképp kötelező lesz a sorozat.

Főleg azért, mert mégiscsak ez az a sorozat, ahol hétről hétre (vagyis most teljes évados volt a premier, de mindegy) látni lehet Patton Oswalt-ot, amint komédiázik. Szerencsétlen jószándékú Durbin-t bármeddig el tudnám nézni, felüdülés az olyan tanaras komédiák igazgatói után, mint a Those Who Can’t vagy a Teachers.

2 hozzászólás Ne habozz!

chris.london - 2020. 09. 23. 00:11

Kezdett? :)
Sokkal jobb, mint az elso ketto volt, hasznalt neki, hogy vegre nem az egesz evadon ativelo bosszuallos szalat eroltetettek. Sokkal kreativabbnak is tunt ez az evad. Pl. van benne egy resz (talan a 3.), aminek az elso 10 perce previously on AP Bio. Erdemes nezni, meg azoknak is, akik nem lattak az elso 2 evadot.

FrankLuck - 2020. 09. 23. 08:05

Meggyőztetek, adok egy esélyt az új évadnak, hátha tényleg kinőtte a gyerekbetegségeit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz