login |

Pilot: Filthy Rich

2020. 09. 23. 20:15 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

Mindent megpróbáltam, de tényleg. Az a helyzet, hogy a FOX “drámája” szerintem még a zsánerén, a szappanoperás gazdagokról szólókon belül sem erős, nemhogy az általános sorozatos színtéren.

A történet középpontjában egy vallásos(ságot színlelő?) család áll, ahol az anya amolyan Martha Stewart vagy Oprah, az apa pedig a 2,2 milliárd dolláros cég feje, amit teljesen a hitre építettek. Épp egy webáruházat akarnak nyitni, ahol minden beszállító oszthatja majd ezerrel a keresztény értékeket, így a vásárlók nyugodtan költhetik a pénzt.

A bonyodalom pedig abban a formában üt be, hogy a fater repülőgépe lezuhan (rajta pár fizetett nővel), és a végrendeletéből kiderül: 3 házasságon kívüli gyermeket is nemzett 3 különböző nőktől. Azokat is bele vette az örökségbe. Na ez utóbbi nem tetszik a volt nejének, aki ki akarja túrni a fiatal “fattyúkat”, ahogy ő nevezi. Közben inog a cég, hiszen nincs erős CEO, a teljesen vér szerinti gyerekek sem boldogak a helyzetben, és még egy hatalmas cliffhanger is jut a végére.

Azért is mentem bele ennyire a történetbe, mert szerintem már abból könnyen leszűrheti mindenki, hogy van-e kedve belenézni. Mármint ez esetben mondhatni rétegsorozatról van szó, aki nem bírja az efféle szappanokat, vagy épp nem sok sorozatot látott eddig, az nem itt fog beléjük szeretni.

A gondjaim egyáltalán nem a történettel vannak, sőt, az szerintem kellően csavaros, sok kavarásra nyitott, és a pilot eleji flash forward miatt még azt is tudjuk, hogy valami hatalmas történésbe torkollik majd a sok feszültség. Gondolom addigra minden sakkbábu előkerül, és talán még a “féltestvérek” némelyik is kavar egymással. Jól elszállt.

A főbb probléma a kivitelezés. Egyrészt, ha valamit Filthy Richnek hívnak, akkor süssön már belőle a vagyon. Pár kocsi és helyszín adott, de nem jön át semmi a 2,2 milliárdos vagyonból a képen. Nem oroszlánok vannak egy születésnapi bulin, csak többnyire olcsó díszletekben villognak a szereplők, pörgetik a drámát.

Nyilván az is elmondható, hogy a pilotnak sok mindenen át kellett rohanni, azért volt kapkodós, de a lendülete mégis borzasztó volt. Semmi flow, csak egymásra kevert zenék, villámgyorsan lezavart karakterek, hogy végre eljussanak a feszültséghez, amit mintha komolyan vennének, pedig ha minden ilyen elnagyolt, akkor talán még nagyítaniuk kéne inkább rajta.

Valahogy az írás és a képek nem találták meg az összhangot. Ez nálam nagyon mellé ment, konkrétan, ha valaki ilyesmire vágyik, akkor inkább a Netflixen is elérhető Dynasty-t ajánlom. Részemről nagyon 4/10, teljesen kihagyós a Filthy Rich másfél rész után

8 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2020. 09. 23. 21:10

Én élveztem, gyorsan elment. Nem lesz életem sorozata, de a történetben bőven van, lesz itt bőven sz*rkavarás, ami lekössön. Tetszett, hogy humorosabb jeleneteket is raktak bele, nem a sírós, fejüket fogdosós szappanjelenetekkel bombáztak.

Dynasty-t pár rész után abbahagytam, pedig ott azért Liz Gillies hatalmas húzóerő volt, és nekem is az ugrott be egyből, csak itt az eltitkolt gyerekek szála jobban megfogott. Meglátjuk, mi lesz.

SPOILER:

A vége, hah, mennyire kétes. Egyrészt Isten óvjon attól, hogy külön szálon egyedül kalandozik, másrészt jópofa volt, és rendesen belekutyulhat, amikor hazaér, és kiderül, hogy még él, és az egész végrendelet semmis. De addigra már jó nagy változások mennek végbe.

winnie - 2020. 09. 23. 21:24

én egyébként tényleg azt hittem, hogy be fog jönni, de nem. majd írok egy 2 részeset, mert ugye eleve kijött az első 3, de a harmadikat már nem nézem meg.

vannak jó dolgai, a humoros része, vagy legalábbis ez a fun szappanos komponense jó lenne (az 1×02-ben az előző részek tartalmából (amiben volt pilotból kivágott jelenet is…) 10/10!), de valahogy nem lett jól összerakva, vagy a rendezés volt béna, nem tudom. illetve nem mindig értettem, hogy a karakterek miért úgy reagálnak ahogy.

pedig az ármánykodással el lehet lenni, a képmutatós cucc is erős (simán vallásosak, de nekik a vallás mégiscsak elsődlegesen biznisz), és az anya meg a szexmelós csaj tiszta fallon és az anyja lehet, csak annyi a kiegészítő szereplő, akinek egyelőre se íze, se bűze. idővel gondolom, jók lesznek, de karakterként nem meglepő módon egyelőre csak aubrey dollaré jött be, mert ő mindenhol bejön (a gazdagék lánya), de például ott van a fiú felesége, aki 2 rész alatt csak karikatúra maradt, egy vázlat, skicc, gőzöm sincs, hogy milyen, mit akar és miért. dettó a tesója, aki ügyeskedik az anyuval, anyu ellen, meg sztárprédikátor, de üres egyelőre.

a SPOILERES cliff meg nyilván whatever, kiszámítható és marhaság, de csak nem lesz elszigetelve. (mondjuk a második részben már kapott némi kapcsot.) és ha nem lesz, akkor a sorozatnak az alapfeltevése ugrik, és akkor csak egy nagy, modern családos dráma lesz.

3-4/10

winnie - 2020. 09. 23. 21:26

(a pilot cliffje, basszus, egy az egyben megvolt egyébként egy másik sorozatban, de az istenért nem jut eszembe, hogy melyikben. valaki? ugyanez, hogy valakivel történik valami, aztán a legvégén egy random ember mellett látjuk.)

human - 2020. 09. 23. 21:44

ez a kritika is majdnem két részes lett, de feladtam a második közepén

Necridus - 2020. 09. 23. 21:49

Supnat? :) Flash? Stranger Things (bár ott előzetesbol derult ki)? Agents of Shield? Egyelőre ezek ugrottak be, de nekem is nagyon ismerős dolog ez.

Kisanna - 2020. 09. 24. 06:57

Ez borzalmas volt tenyleg:)
Pont, ahogy irod, gagyi. Es Kim Cattrall arca.. nem tudom, mi tortent, botox vagy a kilo smink, de ijeszto volt.

sebien - 2020. 09. 24. 17:59

halálos iramban filmek SPOILER

“valakivel történik valami, aztán a legvégén egy random ember mellett látjuk”

sorozat nem jut eszembe, de pl a halálos iramban filmekben Michelle Rodriguez karaktere a 4. filmben “meghal”, majd a 6-ban az aktuális rosszfiú mellett tűnik fel amnéziásan.

Diapolo - 2020. 10. 09. 08:04

Nagyon ismerős volt ez a sztori, bár kétségkívül vicces is. Nekem mégsem jött annyira be. Két rész lecsúszott, de hiába érdekes, meg sejthető, hogy mi lesz, nem áll össze nekem. 6/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz