login |

Délelőtti videó 2.: The Comey Rule

2020. 09. 24. 10:50 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: minisorozat, video,

Az amerikai elnök és az FBI általa kirúgott igazgatójának viszonyáról szóló minisorozat korábban kapott egy meglepő és mulatságot teasert (ld. a tovább mögött), amiben azt dalolják, hogy “Fuck you, James Comey”. De utána betoltam a második hosszú előzetest is, amiben érdekes látni az amerikai politikusok “énjeit”. Fura lesz úgy látni a sorozatot, hogy szatírának tűnik, pedig tudjuk, hogy a valóságra épül.

10 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2020. 09. 24. 11:39

Ez botrányosan rossz a bemutató alapján. Lehet hogy jó ötletnek tűnt amikor kitalálták, de most már nevetséges.

winnie - 2020. 09. 24. 11:49

nem merem megnézni a premier előtt, de erősen tartok tőle

egyrészt azért, mert mégiscsak nem egy politikus kontra politikus sorozat, hanem egy tisztségviselő a főszereplő, másrészt pont azért, amit beleírtam, hogy gőzöm nincs, hogy csapódhat le majd bennem az, hogy nyilván lesznek benne abszurd (meg más) dolgok, és mégsem kezelhető az egész szatíraként, és azt sem nagyon lehet mondani arra, ami történik benne, hogy mekkora baromság, mert minden bizonnyal megtörtént hasonló módon. arról nem is beszélve, hogy tele van olyan emberrel, akik részei a kinti politikának, és itt más arcuk lesz. így az egész színjátszókörös, imitálós is lehet.

már előre látom, hogy 50 bekezdést fogok írni róla és állatorvosi lóként látok hozzá a kritikában….

clegane - 2020. 09. 24. 13:32

miből tűnik szatírának…?

nekem speciel az jött le, hogy valami komoly dolgot akartak, de Trump mint karakter a való életben annyira abszurd és szürreális, hogy teljesen hiteltelenné tesz a jelenléte egy “komoly” politikai drámát. egyszerűen meglátja az ember ezt a szereplőt és ahogy kinéz, ahogy beszél, ahogy viselkedik, az egész miatt a néző teljesen képtelen komolyan venni a többiek részéről faarccal előadott politizálást-drámázást, azzal együtt, hogy tényleg pont ilyen figura a valóságban is. stranger than fiction!

Enzo - 2020. 09. 24. 13:49

Ami ijesztő, hogyha megnézi az ember a YouTube-videó kommentjeit. Elképesztő trumpista többség van, az eggyel korábbi trailer alatt láttam ilyet főleg, és a dislike-olók száma is durva. De hogy nem is az, hogy vita lenne, hanem ilyen egyöntetűnek tűnik az egész, hogy “ez egy sz@r, ez egy vicc, és nevetségesek a demokraták”.

winnie - 2020. 09. 24. 13:59

clegane: jaja, pont erre célzok. ha a valóságot ábrázolod, az tűnik szatírának, vagy ahogy mondod, abszurdnak. (oké, az lehet, hogy a years and years-re igazabb volt a szatíra, mert ott teljesen hihető a populista politikus, és az is hihető, hogy sok embert maga mellé állít, és ott inkább csak el van túlozva pár aspektus. itt viszont nem annyira hihető, mármint, ha lenne alternatíva, biztos sokan lennének, akik mást tolnának, meg tényleg arról van szó, hogy valaki képes úgy kommunikálni, mintha ovis szinten lenne (vagy lennének), ebben a “engem bántanak, BAAAD” stílusban, amit ha sorozatban lát az ember, az több, mint cringe.

(most sajnálom, hogy annyira sosem érdekelt a politika, főleg nem az amerikai, hogy követtem volna a republikánus elnökjelölt-jelölői arénaharcot, amikor még mindenki őszinte lehetett és csépelhette a saját oldalán állókat. nem semmi folyamat lehetett, ahogy érettebb/szakmaibb vagy szalonkképesebb arcok lemorzsolódtak.)

csb - 2020. 09. 24. 20:50

Akkor jól gondolom, hogy a magyar HBO végül nem vette meg, ugye?

winnie - 2020. 09. 25. 05:10

vilagpremierre legalabbis nem, es az szokott lenni altalaban. talan tul retegnek belik a temat?

Geza Kovacs - 2020. 09. 27. 19:03

Honnan lehet tudni, hogy szatírikus lesz? Vagy azt hogy nem? Honnan tudjuk, hogy a trumpista kommentelőknek nincs igaza? Honnan hogy nem? Még le se ment a sorozat!

winnie - 2020. 09. 27. 19:18

Geza Kovacs: épp ez az, hogy nem lesz szatirikus, csak épp most olyan abszurd a valóság, hogy ha azt egy az egyben, tök korrekten dokumentálva megfilmesítenék, akkor szatírának tűnne. szerintem ezt pártállástól függetlenül mindenki elismerheti. hogy nézne ki egy bármilyen sorozatban külső szemlélőnek az, hogy valaki kiáll a támogatói elé, és kijelenti, hogy amerika kezelte legjobban a válságot a világon? vagy bármi más random hazugsággal való kommunikáció, ami azonnal cáfolható? más lenne, ha egy politikus direkt hazudik, mert kampány, meg az az érdeke, ezt így kell tenni, és főleg, ha szakember, vagy ért hozzá, akkor el is lehet fogadni tőle. a cél szentesíti az eszközt, de itt ugye az elnök eleve egy ovisként van kezelve a stábja által, mint kiderült, nem szabad neki olyan infókat adni, ami miatt besértődik (ld. negatív előjelű közvéleménykutatások, olyan COVID-jelentések, amiken amerika nem szerepel jól), cserébe viszont elérik azt, hogy hisz abban, amit mond, hiszen tudják spinnelni úgy az igazságot neki, hogy azt tovább tudja adni hitelesen.

Az, hogy kinek miben van igaza, nem hiszem, hogy érdekes, hiszen aki csak oldalakban képes gondolkodik, akár pro, akár kontra, az előre eldönti, hogy fogja véleményezni a látottakat – illetve ahogy írtam, aki pro, az azt fogja mondani, hogy szar az egész (és, ha jó, akkor nem fogja azt mondani, hogy “de nagyon jó volt”:), aki kontra, az viszont, ha szar, akkor ki fogja mondani, hogy szar, mert szekunderszégyen. Nem? Aki mondjuk az elnököt isteníti, és lát valami olyat a sorozatba, ami rossz fényben tünteti fel, az nem azt fogja mondani, hogy hmm, elgondolkodtató, amit lát, meggondolni az istenítés kapcsán magát meg pláne nem fogja, inkább azzal nyugtatja magát, hogy “ez hazugság”, holott egyrészt gőze sincs róla (csak ugye az a csuklóreakció, hogy “EZEKKK HAZUDNAK!”), az lenne a logikus, ha azt mondaná, amit gondol, hogy “ez így van, de fuck that shit akkor is őt támogatom”, ld. sárga meg savanyú, de a mienk.

winnie - 2020. 09. 27. 19:37

igazából arra gondolok, hogy ha mondjuk mike pence lenne az elnök, akkor a világon semmi szatirikus vagy abszurd nem lenne a valóságban. ő képviselné azt, amit képvisel, még akkor sem twitteren BAD-ezne folyton, ha a tanácsadói azt javasolnák, hogy csinálja minél többet, nem mondana magától értetődő abszurditásokat, stb. persze nyilván én másképp látom trumpot, hiszen a tévés pályáját a legelejétől fogva követem, még írtam is a blogon 2006-ban a valóságshow-járól, ami nagy kedvencem volt, még dvd-n is megvan:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz