login |

Délelőtti videó 3.: Patria

2020. 09. 24. 11:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, video,

Az HBO Europe (hivatalosan) első bejelentett spanyol sorozata Fernando Aramburu bestsellere alapján készült és májusban indult volna, csak az utómunkákat a koronavírus miatt nem sikerült befejezni, így szeptember végén láthatjuk.

A helyszín Baszkföld, és a 30 éven keresztül ívelő történet az ETA szeparatista terrormozgalomról szól, mégpedig két családon keresztül, akiket megoszt az erőszakos konfliktus. Az egyikben egy anya élete áll a feje tetejére, amikor az ETA megöli a férjét otthonában, és ezért kapcsolata a másik család anyukájával megszakad, hiszen annak fia az ETA-hoz tartozik. Mindkét család kénytelen gyásszal, valamint morális ellentmondásokkal dacolni, miközben az élet megy tovább.

A tovább mögötti 3 magyar feliratos teaser, és a teljes előzetes, ami még nincs ilyen formában.

3 hozzászólás Ne habozz!

checkmate - 2020. 09. 24. 20:30

Ó, ez nagyon jól néz ki.

Bocs, ha tök alap dolgot kérdezek, de hogy szokott ez lenni? Elindul 27-én az HBO Go-n, ezek szerint magyar felirattal. Várható, h a közeljövőben lesz hozzá szinkron is? Érdemes rá várni, vagy elképzelhető, h nem szinkronizálják le egyáltalán?

winnie - 2020. 09. 24. 20:33

passz, jó kérdês, ez változó. tévés premiert is kap aznap, és a kiemeltek két héttel kesőbb sokszor kapnak szinkront. ha műsorra kerül az első rész két héttel később a tévében, akkor már akkor lesz, egyébkent max később. ha lesz.

Python - 2020. 09. 27. 12:56

HBO GO -n dupla epizódos premier, ma este 21:00 -kor a HBO3 -on szintúgy, és bizony magyar szinkron is van hozzá. ;) Utána vasárnap esténként 21:00 -tól a HBO3 -on és vasásrnap hajnaltól a HBO GO -n heti egy epizóddal folytatódik majd a sorozat.

Nálam 8,5/10 lazán megvan, kőkemény és lassan építkező drámasorozat, némi Rómeó és Júlia beütéssel. Kiemelkedő színészi alakítások, némelyik jelenet olyan mély drámát hordoz magában, főleg a 2, részben, hogy bizony megkönnyezed. Kapásból egy utcai ETA gyilkossággal indít a sorozat, ami felvezeti a két család történetét. Nem spoilerezek direkt, mert ez az a sorozat amit kvázi látni kell! Baszk szeparatizmus, ETA terror, az államhatalom hasonlóan véres viszontválaszai az erőszakra majd a trailer alapján, mert az első két epizód tényleg csak a drámai és főbb szálak alapjait rakja le, viszont ezeket bőven. Több idősíkon játszódik, főleg 1990 -ben a merénylet idejében és kb. az ETA 2011 -es egyoldalú fegyveres aktivitásának beszüntetésének bejelentésének időszakában.
Azt nem mondom, hogy mestermű; de a jobb féle történelmi drámasorozatok közé tartozik, még ha egy regényt is adaptáltak ebben az esetben egy sorozattá. Igen erőteljes és pozitív meglepetés a HBO Europe -től! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz