login |

Pilot: Sneakerheads

2020. 09. 25. 19:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bár ránézésre nem sok embert fog elkapni az Edzőcipő minden mennyiségben, de elég nagy reményekkel ültem elé, hogy hátha feelgood móka keveredik belőle a láthatóan nem túl nagy költségvetés ellenére is (ld. a Netflix csak felvásárolta magának, nem ők gyártották.).

A vágyam félig teljesült?

A történet egy egykor ritkacipővel kereskedő csávóról szól, aki majdnem elvesztett mindent 5 éve, de inkább kiszállt, a családi életet választotta, a szép feleségét, a gyerekeket. Most viszont visszahúzza az üzlet, a ritkaságok vásárlása, eladása, a pörgés.

A leírás alapján akár arról is szólhatna, hogy valaki visszaszáll az alvilági üzletbe, és talán pont ez a kontraszt is kicsit a sorozat erőssége, hiszen “csak” legális adás-vételről van szó, lehetne bélyeg, vagy óra, vagy bármi az áru, itt edzőcipő. A visszanézés közben persze változott a piac meg a játékosok, de a régi haverja nagyon örül, hogy újra feltűnt, plusz új barátságokat is kötnek.

Tudjátok mi ugrott be? Amikor Turtle kapta a cipős mellékszálakat az Entourage-ban. És látszólag Los Angeles sneakerhead közössége ehhez is hozzájárult a helyszínekkel és ritka cipőkkel. Sőt, pár híresség is, például Hasan Minhaj is vállalt cameót, de szerintem a pilotban látható cipőkészítő az volt, aki a Goldblumos mókában is feltűnt.

Nyilván a cipős tematika nem minden, az egészet a karakterek kellene előre repítsék, és 2 rész alapján ez megy is. King Bach nagydumás sidekickként remek, a főszereplő egész jól egyensúlyoz a nosztalgia/régi élet, és az új között. És persze jó ritka sportcipőket látni, érdekes belenézni ebbe a szubkultúrába.

Azért a negatívumok mellett sem akarok teljesen elmenni, a feelgoodsághoz kicsit sok az erőltetett dráma. Mármint egy része kell bele, hisz az asszony nem nézheti boldogan, hogy a férje több ezer dolláros cipőket “forgat” és kockáztat, és ez a fő bitó lebeg a karakter feje felett a titkolózás közepette, de valahogy tényleg rosszul lett felvezetve a családi konfliktus.

Rétegsorozatról van szó, így megadom neki a 7/10-et, mert a kezdés teljesen lekötött, de csak a közösségbe való belenézés miatt, a dráma nem működött. Akit érdekel, hogy miért és hogy pörögnek ezek a cipők ennyiért, annak ajánlott csak, rendes sorozatként eléggé akadozik már a kezdés is. De mivel hat rész a szezon, alig két óra, így lecsúszhat könnyen.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 09. 25. 19:33

tetszett. nem nagyon tudnám osztályozni, az a 6-7/10 szint, ami simán nézős, de nem azért, mert hú, de A+, hanem mert szellemes, jókedvű, és mert megy benne a verbális adok kapok egy szubkultúra tagjai között, akik nagyon kenik vágják a maguk témáját, amit a kívülállók, akár én, mint nézők, nem vágnak.

szórakoztató, ennyi. semmi magasröpt, de ahogy hajtanak a cipőkre, ahogy szívnak és sikert aratnak, ahogy rivalizálnak, az mind remekül nézeti magát. tipikusan az, amikor az egész sokkal több, mint a részek összessége.

human - 2020. 09. 25. 21:36

igen, a jól adódik össze remek jellemzés, magában semmi sem igazán erős benne, nem jó-jó, csak valahogy mégis működik.

cherockee - 2020. 09. 25. 23:41

Tökéletesen egyetértek, engem a téma is érdekelt, tetszett a trailer, 2 óra alatt végignéztem az egészet, jobban szórakoztam, mint az elmúlt évben bármelyik (film) komédián, meglepett, főleg hogy nem érződött se a kis költségvetés, se a nagy nevek hiánya, tetszett a ritmusa, karakterek, úgy az egész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz