login |

Pilot: Trigonometry

2020. 09. 27. 21:45 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Itt a You Me Her utódja, avagy újabb poliromantkus komédia érkezett, ezúttal a BBC2-ra, ami azt is jelenti, hogy nem fordul el szemérmesen a kamera. Ezt nem a meztelenség miatt mondom, hanem igyekeznek valós dramedy-t tenni az asztalra.

A szigetországban már tavasszal lement az első évad, de nemsokára érkezik az HBO GO-ra itthon Trigonometria címmel, szóval bárki számára elérhető lesz.

A történet középpontjában egy londoni pár áll, akik anyagi gondok miatt kénytelenek kiadni a szabad szobájukat. Ide költözik be egy szinkronúszó, aki balesetet szenvedett, és most nem tudja mit kezdjen az életével, mert úgy érzi eddig csak a sportjának élt, nem került kalandokba, és amúgy is, mi lesz most vele.

A bevezető alapján pedig tudjátok, mi következik: a pár női tagja eléggé bi, a mostani pasija előtt 7 évvel korábban még nőkkel volt kapcsolata. A pasi sem közömbös az új lakó felé. És mintha a volt sportoló is nyitott lenne arra, hogy unikornis legyen.

Az alaphelyzet viszont nem oda tart, hogy szex-szex-szex folyamatosan, hanem az érzelmi oldaláról közelítik meg ezt a felállást. Konkrétan onnan, hogy miképp nyílik ki a fő kapcsolat egy harmadik személy felé. Láthatjuk a kételyeket, a félmosolyokat, a tétovázást, a határok megremegését. Már amikor nem 2 centire teszik a szereplőktől a kamerát.

Többnyire a kidolgozás is onnan érkezik, hogy nem tolakodó, hanem velük él, vagy hogy fogalmazzam meg, intim. A vágás kicsit zavaró néha, és az életük-munkájuk is elnagyolt, hogy az írás egy részébe kössek, de közben meg az érzelmi rész, amikor a három főszereplő egymással csinál bármit, az nagyon visszafogott, érzelmes.

Két rész alapján olyan ez a sorozat, mintha belenéznénk egy, illetve hát, három életbe. Mármint nyilván minden dráma ilyesmi, de ami itt van, az nincs százezerszer feldolgozva, főleg nem ennyire valóságosnak érződő módon.

4 hozzászólás Ne habozz!

dukyka - 2020. 09. 28. 00:45

Elég intim sorozat. Nekem nagyon tetszett az egész évad, érzelmileg tényleg működik.

“nem oda tart, hogy szex-szex-szex folyamatosan, hanem az érzelmi oldaláról közelítik meg ezt a felállást.”

Mondjuk, amikor az első közös “egymásra találást” nem mutatják, hát az elég frusztráló. Főleg annak fényében, hogy végig lassan építik a szexuális feszültséget, többször majdnem csókolóznak, és amikor végül eljutnak a tetőponthoz, akkor azt mi nem látjuk, de konkrétan semmit. Nem explicit tartalmat vártam, de ha már ilyen módon “húzzák” a nézőt, akkor ne legyen az, hogy átugorják az egészet.

SirAlex0717 - 2020. 10. 05. 10:07

Nagyon pozitív csalódás ez a sorozat, gyakorlatilag végig kézzel fogható a szexuális feszültség és a kémia a 3 főszereplő között. Teljesen berántott a dolog. Nagyon érdekes, főleg Ray szemszögéből, aki annak ellenére érzi magát teljesen jogosan fölöslegesnek nagyon gyakran, hogy a másik két fél is oda van érte.

Engem az egészben csak az zavart, hogy a képminőség gyakran tragikus, a vizes jeleneteknél meg gyakorlatilag értékelhetetlen.

Dawnie - 2020. 10. 16. 18:33

Tetszett. Annyit tennék még hozzá, hogy szerintem ez nem komédia, hanem dráma.

Snoopyzit30 - 2020. 10. 19. 13:06

Igen, ez egyértelműen egy dráma. Néhol talán kicsit sok is volt belőle. Összességében egyébként tetszett, hogy az írók beletették amit kellett, de szerintem a párnak csak azért kellett hogy feldobják kicsit az életüket. A szinkronúszó csajnak viszont kell még dolgozni magán nem keveset lelkileg.

7,5/10

****SPOILER*****
Most akkor együtt maradtak vagy nem? Mert az utolsó beszélgetés alapján szerintem nem, de közben az utolsó jelenet alapján meg igen, bár nyilván ez csak a jelen állapotra vonatkoztatható, hosszú távon szerintem nem életképes ez a megoldás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz