login |

Finálé előtt: The 100

2020. 09. 30. 16:20 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: video,

Höjj, mi lesz itt a finálé után? Rég láttam nem túl nagy nézettségű, ámde fanfavorit sorozat utolsó szezonja esetében olyan arányban negatív reakciókat, mint a The 100-nál, elég csak a kibeszélőre pillantani. Tényleg ennyire ellentmondásos lett? De vajon sikerül úgy zárni, hogy egyesek keserű szájíze megédesedjen? Nem lesz egyszerű.

A tovább mögött az utolsó rész előzetese és egy részlete (valamint egy készítő által kommentált betekintő) – a készítő (akinek ez a rész lesz a rendezői bemutatkozása) meglepetés vendégeket is ígér. (Érdekesség, hogy egyébként az előző rész utolsó jelenetével kezdődött volna a finálé, csak úgy túl hosszú lett volna.)

9 hozzászólás Ne habozz!

Kol - 2020. 09. 30. 17:10

Teljesen elégedett vagyok ezzel az évaddal amíg Murphy életben van.
De komolyan, szerintem durván túlzás ez a sok negatív kritika, az előző évadokhoz képest, igenis jó lett a hetedik évad. Talán annyi a baj vele hogy az utolsó.

winnie - 2020. 09. 30. 17:30

ezt jó olvasni, és gondolom, sokan így vannak vele, de sajátvélemény alapján nem nagyon lehet a negatív kritikák kapcsán a mennyiségre következtetni. mármint úgy értem, hogy az ember magából kiindulva vagy elhessinti azokat, mert érzi, hogy nagyon rendben van, amit lát (és akkor mindegy, hogy kevés vagy sok a negatív vélemény, számára így is, úgy is invalid a dolog), vagy látja, hogy másoknak komoly gondja van, és bólint az érvelésekre.

OFF: én kimaradtam mindebből, és csak az utolsó szezonban jutottak el hozzám a mindezeket kiváltó infók (ld. kibeszélő), de a rajongók egy szűk rétege elég szánalmas bullynak tűnik a hiszti alapján, amit ma délután is rendeztek twitteren. lehet, hogy elhamarkodott ítélkezni, és azzal is lehetne érvelni mellettük, hogy csak nagyon szenvedélyesek, és “elvették a játékukat”, és ezért jogosan fújnak a készítőre, de amit tesznek, az rém visszatetsző.

Ezekiel. - 2020. 09. 30. 17:47

A sorozatban sok logikátlanság van, főleg ebben az évadban kiemelkedően sok. DE ettől függetlenül szerintem teljesen élvezhető a sorozat, igaz ez nem a legjobb évad de ettől függetlenül ezt a sok negatív kritikát nem érdemli meg.

Cleda - 2020. 09. 30. 19:01

Én sem akarok elhamarkodottan dönteni, de az tény, hogy ez az utolsó évad valahogy nem jött össze.
Tele van elhamarkodott, vagy teljesen logikátlan döntésekkel, de szerintem egy sorozat sem ér annyi belefektetett energiát, hogy konkrét lincselés legyen belőle az interneten. Majd max a finálé után duzzogok egy kicsit, ha olyan, de mindenesetre szerintem jobb lett volna, ha az ötödikkel ért volna véget – ha más miatt nem is – a fanservice miatt (na jó, a backdoor pilot kicsit meghozta kedvem a prequel-hez).

Mondjuk én sem gondoltam volna, hogy out of all people pont Murphy lesz az, aki itt a végén a sorozat fénypontja lesz, vagy hogy egyáltalán idáig kihúzza.

Kol - 2020. 09. 30. 19:24

@Cleda

Hát igen, nekem az első részek óta Murphy a kedvencem és nagyon meglepődtem, hogy egyáltalán a második évadot megélte, ezért is mondom, hogy a sorozatban magasan ő kapta a legnagyobb karakter fejlődést.

winnie - 2020. 09. 30. 19:46

tudom, hogy csak szavak, de megint csak, mert ilyen napom van: sok negatív kritikát nem érdemel, de keveset érdemel?:) ez nem ekvivalens azzal, hogy “tetszik, de nem tökéletes, vannak hibái”, mint ahogy a “nagyon gáz” sem egyenlő azzal, hogy sokat érdemel. ha valami sok negatív kritikát, akkor azt szerintem mindig megérdemli, mert… sok negatív kritikát kap. akkor is megérdemli, hanem számomra 10/10.

itt szerintem az a kulcs, hogy mi az oka a negatív véleményeknek. mert ott már lehet érvelni azzal, hogy ez vagy az nem jó érv.

Kowimen - 2020. 09. 30. 22:04

Nekem is tetszett az évad, egészen az ominózus 13. részig, szerintem a legtöbb embernél az verte ki a biztosítékot. Spoiler nélkül, amit ott megléptek, nem volt feltétlenül baj, hanem AHOGY meglépték. Írói szempontból nem volt jól kivitelezve, sem felépítve annyira, hogy legyen bármi értelme. Én is Murphy happy endjéért szurkolok, így kell végigvinni egy karakterfejlődést egy sorozatban.

Ezekiel. - 2020. 09. 30. 22:39

Az IMDB pontszámok nagyon lehúzzák, bőven megvannak 7 pontnál többek a mostani részek is szerintem..

@Bianka: feliratok.info oldalon megtalálod a feliratokat.

Nézőke - 2020. 10. 01. 09:11

..én még nem vagyok túl a finálén, de teljesen megértem a negatív kritikákat. Gyakorlatilag arról van szó,hogy szinte minden karakter sorsa véletlen és random húzások során dől el, és olyan alapvető logikai hibák vannak már benne (pl. sisak kinemhasználása) hogy nem tudunk együtt izgulni a szereplőkkel.

Ennél talán még az is jobb lett volna,ha nem keverednek kalandokba, hanem a lassú bolygón nézzük őket, mint egy kamaradrámát.
(amúgy ez se jött vissza, egyiküknél sem látszott – akár csak lelkileg – megviselte volna őket 4-10 év lassú bolygózás a barátaik nélkül. Hope pl eltöltött leglaább 8 évet azzal a kiképzőpasival,aztán egyszer lett csak megemlítve általa, pedig az élete több mint felét vele élte)

De vannak pozitívok is. Clarkeot, Murphyt megszerettük.

Ha meghalnak, én már csak azzal elégednék meg, annak lenne hatása.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz