login |

Emlékeztető: A káosz ügynökei 1. évad

2020. 10. 01. 19:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló, doku, kampány,

Ma. 23:10. HBO. Agents of Chaos – 1×01 (eredeti, hosszú előzetes) – az HBO GO-s világpremier után a tévében is, talán magyar szinkronnal.

Az HBO saját gyártású politikai dokusorozata egy olyan témával foglalkozik, ami már nagyon régen jelen van (ld. mondjuk az Árnyékvonalakat, amiről nemrég írtam is kritikát), azonban a most használt eszközök révén mindenképp a modern kor gyümölcsének számít: az amerikai belpolitikába való külföldi beavatkozásról lesz szó benne, arról hogyan ásták alá az oroszok az ottani demokráciát, és segítették a megosztottság és a káosz kialakulását az országban, hogy az a saját érdekeiket szolgálja.

A rendezőt, Alex Gibney-t nem kell bemutatni, mostanában elég sok projektben szerepet vállalt, a téma is elég érdekes ahhoz, hogy lássuk, lehet-e bizonyítani bármit is. A hivatalos leírása a szériának a következő:

Különös aktualitást ad a kétrészes dokumentumfilmnek, hogy az idén elnökválasztás lesz az Egyesült Államokban. A 2016-os választáson ugyanis nemcsak Donald Trump győzelme okozott meglepetést, hanem az is, hogy – a hírek szerint – Oroszország beavatkozott az amerikai belpolitikai küzdelembe. Az alkotók ennek járnak utána, belemerülve a demokrácia aláásására irányuló tervekbe, felhívva az amerikai közvélemény figyelmét arra, hogy a káosz kialakításában az oroszokat belső erők is segítették.

1 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2020. 10. 01. 22:35

Biztos érdekes, de lehet csak rosszmályúság beszél belőlem, de az amerikaiaknak egyszer nyal vissza a fagyi, egyszer kell megkóstolniuk a saját levesüket, amiket már több mint egy évszázada főznek és mekkora ügyet csinálnak belőle. Várom a dokut, ami az USA más országok demokratikus működésébe való beavatkozásairól szól, de az nem férne bele két részbe.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz