login |

Bob’s Burgers: kezdett a 11. évad

2020. 10. 02. 19:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

HAZUDTAK NEKÜNK!

Visszatért Amerikában a képernyőre a Bob burgerfalodája, és én ismét elcsodálkoztam azon, hogy nem semmi karriert futott be a sorozat, ahogy a kezdeti lesajnálások után felkarolta a kritika, majd a szakma is, mely már a 2. évad óta folyamatosan az 5 legjobb animációs sorozat között tartja számon, ha az Emmy-jelölésekből indulunk ki (meg az S7 győzelméből), miközben itthon elég megosztó a széria, hiszen amellett, hogy sokan elismerik, még a rajzolt sorozatok fanatikusai között is vannak a sikerén értetlenkedők.

A siker együtt járója az is, hogy a készítő, Loren Bouchard hirtelen nagyon nagy név lett animációs körökben, és mostanság kezdte el megosztani kreatív energiáit, ugyanis az AppleTv+ tavasszal mutatta be az első új sorozatát, a Central Park-ot (amit minden Bob-rajongónak ajánlok, a DNS-e egyértelmű, itthon magyar felirattal jött, természetesen), ami ugyancsak elég jó reakciókat kapott, és főleg azért említem, mert a mostani nyitányra eléggé rányomta a bélyegét.

Szóval hazudtak nekünk, mert nem a vírusos résszel nyitottak (nem korona-, hanem másfél vírus, a járvány előtt egy évvel megírták már, nincs összefüggés), hanem egy frissebb epizóddal, ami hihetetlen, hogy mennyire nem jött be nekem. Alapból sem csoda, ha egy Bob’s Burgers-rész csak úgy elszáll a semmibe, de a mostanit konkréten képtelen voltam hosszabb ideig nézni, annyira érdektelen volt a két sztoriszál.

Mondjuk engem eleve irritál, hogy még egy animációs sorozatnál is képesek a 20 perces epizódot két, 10 perces Adult Swim-hosszra kalibrált miniepizódként eladni, és itt is ez történt. Egyrészt Bob slusszkulcs-keresés közben apróra zsugorodott, hogy ragasztószalagokkal és kazettákkal társalogjon és hangyák elől meneküljön szürreális körülmények között, másrészt pedig a gyerekek ugyanazt a tapsikolós játékot (annak van neve? anno, a 80-as években nálunk menő volt általánosban, ma nem tudom, hogy mennyire divat) játszották el vagy féltucatszor, csak más szöveggel, Tina nagy bánatára.

Ennyi. Totál külön sztorik, melyek közül az egyik nem illett a Bob-ba, vagy legalábbis bármelyik animációs széria hozhatott volna ilyen részt, a másik meg arról szólt, hogy ugyanarra az ütemre hányféle verset képesek írni az írók (ld. Central Park-beütés, ugyanis az a sorozat musicales). Nem mondom, hogy a versek nem voltak szellemesek, főleg, amikor a mellékszereplők hozták a saját variánsaikat, de csak a rímek számítottak bennük, és nem ért meg 20 percet az, amit 3-4 perc alatt el is tudtam volna olvasni.

Ez így elég zsenge volt, de majd jövő héten, amikor tényleg jönni fog a vírus rész. 2021-ben pedig az idei évről elhalasztott mozifilm maximalizálhatja a sorozat ismertségét és nézőtáborát. Iszonyat kíváncsi lennék a bevételeire normál körülmények között, főleg hogy itt 10, illetve 11 év után próbálkoznak ezzel, miközben a The Simpsons esetében 18-at vártak vele, a Family Guy pedig még mindig nem jutott el a mozikba. Pedig!

2 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2020. 10. 02. 19:41

Ó, életem 3. junkie-s kritikája :)

Lord Fox - 2021. 08. 14. 20:40

Nem értek egyet,nekem nagyon tetszett

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz