login |

Ted Lasso: vége az 1. évadnak

2020. 10. 02. 21:30 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Véget ért az AppleTV+ eddigi legjobb sorozata. Ahogy a kezdésnél írtam, egy vicc karakter köré írták a Ted Lasso-t, így kicsit óvatosan ültem elé, de sokkal több lett, és nagyon szomorú vagyok, hogy már vége is.

A Ted Lasso egy Amerikából igazolt fociedzőről szól, akit azért vesz fel egy csapat feje Angliában, hogy a hozzá nem értésével földbe állítsa azt a gárdát, amit a válástól a férjétől szerzett. Egy komor bosszúról van szó, ami közben rengeteg emberélet mehetne tönkre. Viszont egy komédia alapjának elmenne ez a gondolat.

Erre mit csinált a sorozat? Egy teljesen optimista edzővel mindenki életét felforgatta. Ha van olyan széria, ami jól ábrázolja, és nem hülyíti el “hurrá”-vá az optimizmust az ez. Egy karakter sem bír a pozitív és őszinte érzésekkel, szinte mindenkire hatással lesz a végére, jobbá teszi az életét az edző .

Ha már a Raised By Wolves-nál a meglepetéseket emlegettem, akkor erre a fináléra is rá tudom ezt sütni, hiszen kicsit máshogy használta az underdog sportcsapat történetet. De közben minden illett a látottakba. A Ted Lasso úgy feelgood sorozat, hogy közben tényleg bele mer állni minden komolyabb emberi kérdésbe, méghozzá teljesen felnőtt módon.

Itt nincs sok részes erőltetett “később megbeszéljük” titkolózás a karakterek között, vagyis egy van, de az is realistának érződött, hiszen komolyabb dolog, nem pedig felesleges feszültségkeltés. Minden ki volt találva, hogy miképp lehet a legnormálisabban, emberien feloldani a keltett feszültségeket. Valóban ritkán látni hétköznapi helyzetben ilyen valós karaktereket, akik felnőtt döntéseket hoznak, és így állnak a problémákhoz is.

Nem tudom hogy éltessem jobban. A nyár vége-ősz iszonyat erős sorozatokat hozott, és még ezek közül is kiemelkedett nekem a Ted Lasso, mert a tipikus koncepciójából valami tényleg valósat volt képes kanyarítani. Ebben nyilván segítették a nagyon jól kitalált szomorúbb mozzanatok is, hiszen szíven ütötték a nézőt.

Hiányozni fog, de szerencsére már berendelték a folytatást. Remélem nem válik önmaga paródiájává idővel. Á, human, ne lásd ilyen komoran a jövőt, vegyél példát Tedről.

22 hozzászólás Ne habozz!

Caleb - 2020. 10. 02. 21:43

Örülök, hogy hallgattam rád, tényleg egyedi egy élmény. Talán még a Cobra Kai volt (nekem) idén hasonló pár ponton, ott is tudtak nagyon felemelőek lenni, amikor megkívánta a helyzet.

Shannen - 2020. 10. 02. 22:22

Imádtam! Nemcsak, hogy az AppleTV+ eddigi legjobb sorozata, de az idei egyik legjobb újonc is simán.

Nagyon nagyon kellett már egy ilyen igazán feelgood sorozat. Üditően hatottak ezek a tényleg hús-vér karakterek. Egyikük sem tökéletes, de nem lehet nem imádni őket.

Egy nagyon érett, valóban felnőtt sorozat, ami képes meglepetéseket okozni. Egyszerűen jobb kedve lesz az embernek tőle miután megnéz egy részt. Én se tudom, hogy hogy éltessem még jobban a sorozatot, tényleg csak azt tudom mondani, hogy ezt mindenkinek be kéne legalább próbálnia.

Remélem még sokáig velünk marad Ted és a csapat. :)

Diapolo - 2020. 10. 02. 22:45

Nálam egyértelműen a második legjobb idei újonc toronymagasan. Hihetetlenül jó volt ez az évad, nagyon szórakoztató, egy igazi gyöngyszem!

Flanker - 2020. 10. 02. 23:06

“A Ted Lasso úgy feelgood sorozat, hogy közben tényleg bele mer állni minden komolyabb emberi kérdésbe, méghozzá teljesen felnőtt módon.” => A Scrubs úgy feelgood sorozat, hogy közben tényleg bele mer állni minden komolyabb emberi kérdésbe, méghozzá teljesen felnőtt módon. Jó látni hogy Bill Lawrence ezen a téren semmit se változott, hála égnek :)

SzSz - 2020. 10. 02. 23:48

2020 legszórakoztatóbb sorozata volt. 👏🏼

Csaba - 2020. 10. 03. 00:38

Nekem is bejött.😃🤷‍♂️

Aniko - 2020. 10. 03. 00:56

zsenialis szereplogarda, remek tortenet, fantasztikus hangulat es a vege is kivalo alap a 2. szezonra. 10/10 pont az elso evadnak

human - 2020. 10. 03. 03:46

ez jóval felnőttebb mint a Scrubs. Ezt nem negatívan értem nyilván, mindkettő jó.

GodBadka - 2020. 10. 03. 04:49

Nagyon jó kis sorozat. Sajnálom, hogy már véget is ért. Nagyon várom a folytatást. Remélem, hozzák ezt a színvonalat.

Deny - 2020. 10. 03. 09:50

10/10. Számomra 2020 legjobb sorozata volt. Imádtam minden másodpercét és semmibe sem tudnék belekötni.

shopgirl - 2020. 10. 03. 11:58

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Imádtam.

csicseri - 2020. 10. 03. 12:25

Tényleg csak jót lehet írni a sorozatról, annyira életigenlő, szerethető, pozitív,feelgood sorozat. Számomra az idei év legjobb sorozata, annyira más mint a tucat sorozatok, nincs túl gondolva, de mégis kilóg a mostani mainstreamok közül.Nagyon remélem a második évad ugyanilyen jó lesz vagy még jobb! Junkie szavazáson mindenhol jelölni fogom ahol csak lehet, és minden ismerősömnél reklámozom már most is ezerrel:-))))

E_Pluribus_Unum - 2020. 10. 03. 13:00

Új Bill Lawrence? F*CK YEAH! Hogy maradhattam le erről? Pótlás indul.

Crow - 2020. 10. 03. 13:05

Nekem is bejött, szerencsére nem értek a focihoz, szóval nem enrageltem be hogy egy “motivation speaker” sikeres fociedző lehet…mondjuk lehet ezt a pozitívat Lassonak az usaban kéne terjesztenie, rájuk férne…

heidfeld - 2020. 10. 03. 14:46

Mai napig járok még meccsekre, így nehéz elvonatkoztatni, hogy mennyi minden, még közelében sincs a valóságnak.. Aki még sosem látott focit, talán tudhatja, hogy hivatalos mezszponzor ruháiban kell lenni – Mindig, bármilyen, profi klubnál.. 4 márka tűnt fel…
Oké, nem erről szólt.
Nagyon érzelmes, felnőtt mondanivaló, sokszor humorosan, próbálva mindenhez pozitívan állva.
Sajnos, ez nagyon ritka. Drámai helyzetekben, nem is működhet, de ez is egy nézőpont…
Igen ritka sorozatok egyike, ahol mindenki szimpatikus. Át is billenünk ezzel, egy idealizált világba. Oké, drámázás is akad. Emberi gondok. Évad első felében, poénok sem úgy sültek el.
Második fele megható, zseniális. Első nem annyira.
8/10
Házon belül, For All Mankind jobban tetszett. De, ez is nagyon kellemes, jó sorozat.

Crow - 2020. 10. 03. 18:43

Mennyi ellentmondó sorozat van mostanság…elképzelem a “Raised by wolvest” hogy Mother felragasztja a kunyhó ajtaja fölé “Belive”…:)

Python - 2020. 10. 04. 12:18

Tetszett a lezárás, és nagyon várós a 2. évad! :) A PL -ből való kiesés meglepően sokkolt, de innen lehet csak igazából építkezni a következő évad során.

jgxpro - 2020. 10. 04. 14:56

@python Köszi a spoilert, meglepően nem intelligens, a hajtásos növények jellemzően a talajban kialakult levéltelen, szártagok nélküli része, de innen lehet igazából csak építkezni a következő hozzászólásaid során, bár nagyon nem várósak…

Scat - 2020. 10. 04. 19:54

Ez a végtelen kedvesség és figyelmesség, amit Ted nyújt, igazán szívmelengető. Baromi jó volt nézni végre egy olyan sorozatot, ahol nem mindenki egy utolsó szemétláda.

Tetszett, hogy egyáltalán nem voltak vevőek Tedre az emberek, de idővel megenyhültek és megszerették, számomra ettől olyan hihető lett az egész. Klassz volt, nagyon várom a folytatását.

A fordításért pedig jár a dicséret, mert állati jó és ötletes volt sok helyen.

@jgxpro: és mennyire “nem intelligens, a hajtásos növények jellemzően a talajban kialakult levéltelen, szártagok nélküli része” dolog az, hogy egy évadkibeszélő bejegyzés alatt spoilerek miatt hisztizik valaki?
Elképesztő, hogy még mindig vannak ilyen emberek.

Gevin - 2020. 10. 06. 23:19

Nagyon megszerettem a végére.

Adam9456 - 2020. 10. 07. 13:58

Aranyos kis sorozat, jó volt fél órában jó volt. Nem mondom, hogy annyira megfogott mint itt sokakat, de tetszett.

Marcipáncica - 2020. 10. 11. 08:26

Ó, de jól esett ez a kis sorozat.
Az utolsó részekben már rendesen törölgettük a szemünket. Nagyon jót tud tenni néha az ilyesmi az ember lelkének. Az első 1-2 rész számomra döcögősebb volt, vagyis talán nem ez a jó megfogalmazás. Hm, rájöttem mi volt a gondom: pontosan a túlzott optimizmus. Zavart, kicsit bugyutának éreztem, de aztán beindult, és ahogy árnyalódott a karakter, ahogy ment előre a történet úgy vált egyre hitelesebbé és emberibbé az egész. Remélem a következő évad is hozza ezt a szintet. Az biztos hogy ott leszünk!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz