login |

Family Guy: kezdett a 19. évad

2020. 10. 05. 21:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Magic 8 Ball, is the Fox network sustainable in this new streaming world?

Alapvetően hosszú litániát akartam levágni a Family Guy-ról és arról, hogy manapság, amikor ugye már nem Seth McFarlane a sorozat mindenhatója, mennyire üti meg a szintet a sorozat, hogy egyenletes-e a színvonala, sőt, egy vargabetűt abba az irányba is akartam tenni, hogy míg egy dráma írószobája kábeles sorozat esetében lehet, hogy csak 4-7 fős, míg országoson 10-12 fős, addig egy komédiánál nem ritka a 15 író, viszont egy országos animációnál 20-25 alatt nem nagyon találunk írószobát. Utána meg az volt a tervem, hogy duzzogva írok egy kicsit a részről is, hogy nem újul meg a sorozat (ami sokak szerint nem is baj, mert minek megjavítani, ami nem romlott el).

Erre nem pont egy olyan premiert pakoltak elém, ami tele volt tévésorozatos utalásokkal?! Persze volt egy másik mérföldkő is benne, hiszen Stewie megszólalt, legalábbis azok hallhatták az első szavát, akik nem szokták hallani (azaz majdnem mindenki). Ez engem annyira nem indít be, de ha már a megújulás hiányát említettem, azért mégiscsak egy érdekes mérföldkő. (Az mennyire köztudott, hogy ki mennyire érti Stewie beszédét? Mert ahogy olvasom, ezt interjúkban tisztázták a készítők, és ami a sorozatban látható, az közel sem annyira konzekvens.)

Szóval. Engem továbbra is lenyűgöz az, hogy olykor képesek a készítők a random poénokat integrálni a történetbe (sokszor pedig nem, csak odavetik elénk a valóban szellemes megoldásokat), egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mehet egy epizód írási folyamata, hogy képes egy író a semmiből előhúzni viccességeket és a többiekével versenyeztesse azt, hogy végül a legjobb bekerüljön a szkriptbe, hogy aztán még ezer és egy kereszteződésnél kihúzhassák. Ez már egy alkalommal sem kis meló, de heti 5 napon át iszonyat kemény lehet – na, ezért vannak legalább két tucatnyian egy animációs írószobában.

– What if that’s the only thing I’ll ever be able to express? Anger. What kind of a person would I be then?
– Larry David, Lewis Black, a Trump voter, everyone on Twitter.

Szerencsére a mostani részben a tévésorozatokat vették elő (volt valami történet is), kaptunk Mindhunter-t meg Curb Your Enthusiasm-ot – ha pedig valaki véletlenül mindkettő rajongója, akkor az pedig a Caillou-n nézhetett, hogy az mégis micsoda (itt kiestek azok, akiknek nincs gyerekük) – affranc gondolta volna, hogy a két kultikus sorozat bedobása ellenére legjobban a kanadai animációs széria köré felhúzott poénokat fogom értékelni. (Elismerés az írószobának, hogy képesek voltak idáig elkanyarodni a barinstorming közben, valakinek megint ebbe a korba léphetett a gyereke.)

– So Caillou decided to look himself up on Wikipedia.
– God, this is dull.
– Maybe I’m supposed to be a cancer survivor, and this show is very inspiring.
– But Caillou wasn’t a cancer survivor. The show’s creators just made a weird choice. Caillou’s low-testosterone father again indulged Caillou’s tantrum, clearly trying to raise a sociopath.

Ezek utalások szerencsére simán elvitték az olykor ásítós epizódot (valamiért egy animációs rész esetében 50-60-szor nézek a játékidőre, hogy még mennyi van hátra), amiből szerintem egy bitang erős, már-már legendás 4-5 percet össze lehetne vágni (a színpadátrendezés!). De ez nem alázás, hanem inkább elismerés a részemről, a kezdés is korrekt volt, vissza fogok nézni, ha megint bedobnak valami érdekes témát, de rajongó csak akkor lennék, ha a család összes tagját tudnám úgy értékelni, mint Peter-éket.

We don’t know how to end these shows anymore, so we just do nonsense.

2 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2020. 10. 06. 12:54

Annyira szerettem régen, remek humora volt, de már jóideje nem az igazi, kaszáltam is. Pedig nagy fan voltam, néhány részt betéve tudtam.

De ahogy a Simsponst és a Bob-ot bármikor szívesen leülök megnézni, ezt már nem bírom. Túl nagy csalódás a szememben, pedig sokkal jobban kötődtem hozzá, mint az előbb említett kettőhöz.

Kosztúr Nikolett - 2020. 11. 18. 23:04

Briant hiányolom magyon is. Ezzel az uj kutyával nagyon nem jo a sorozat

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz