login |

Pilot-mustra: The Walking Dead: World Beyond – 1×01

2020. 10. 05. 15:50 - Írta: winnie

32 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– We could die.
– We could live.

Engem kifejezetten érdekelt a The Walking Dead második spinoffja, ami itthon az Amazon Prime Video-n debütált. Annak ellenére, hogy a TWD és a Fear The Walking Dead olyan, amilyen, még nem jelenti azt, hogy egy újabb sorozat ebben a világban törvényszerűen jobb vagy rosszabb lesz. Minden a készítő, írógárda, karakterek és persze alapkoncepció függvénye. És a TWD:WB alapjait kifejezetten izgalmasnak találtam.

A 10 évvel a járvány kitörése után játszódó sorozat középpontjában ugyanis olyan gyerekek vannak, akik számára jóformán csak ez a világ létezett, ebben nőttek fel, ergó a gondolkodásmódjuk is a zombik által elözönlött világhoz és a megsemmisült, alternatív Amerikához idomult. Velük mindenképp el lehet mesélni olyan sztorikat, amikre eddig nem volt lehetőség. A kérdés csak az volt, hogy sikerül-e?

THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND – 1×01 – 6,5/10

Annyira nem vagyok otthon a The Walking Dead-es mitológiában, de rémlik a fenti egyenruhán található, három egymásba fonódó körös jel, ami a másik két sorozatban is feltűnt. A sorozat ennek a Hármas Szövetségnek (Portland, Civic Republic, Campus Colony) építgeti a mitológiáját úgy, hogy egy 9671 lélekszámú omaha-i egyetemi kampuszon kezdünk, ahol megismerünk pár fiatalt, akik (miután történik ez-az) úgy döntenek, hogy titokban kiszöknek, hogy elinduljanak egy küldetésre.

– How are we bad, exactly? Come on. Tell me.
– You don’t let anyone in or out. You won’t let people communicate with your people. Or vice versa. You don’t tell anyone where you are. And you have our dad.

A küldetés lényegtelennek tűnhet (két lánytestvér az apját akarja megkeresni), de mégis lényegessé teszik azzal, hogy egy tudósról van szó, akit a Civic Republic vitt el a helikoptereivel, hogy segítsen a gyógymód (GYÓGYMÓD!) utáni kutatásban. És mind szép és jó, az már viszont annál gyanúsabb, hogy a miniállam titkolózik, a gyerekek nem kommunikálhatnak az apjukkal, aki titokban segélyhívásokat küldözget, meg egyébként is gyanús, hogy valami nem stimmel a háttérben. Megannyi kérdés, amire választ lehet várni.

The science exchange with the Civic Republic is about building trust. This is the first time that they’ve let anyone inside their borders, wherever the hell their borders are.

Aki a The Walking Dead-es mitológia iránt érdeklődik, az ezt olvasva talán felkaphatja a fejét, azonban a fejvakarós cliffhanger ellenére úgy tűnik, hogy ez a vonal nagyjából a C-szál lesz majd, aminek a sztorija összességében, ha kitesz majd egy epizódnyi játékidőt (ne legyen igazam). És viszont szembemennék ezzel, és azt mondanám, hogy ha valami érdekes lehet a sorozatban, akkor pont a tinik vonala.

Na nem feltétlenül az, ahogy a járvány kitörésének idejére kapunk visszaemlékezéseket (és feltárul előttünk egy “nagy személyes titok”), vagy ahogy az egyiküket fura álmok gyötrik, hanem tényleg jó volt látni, hogy mennyire másképp gondolkodnak, mint a másik két sorozat szereplői, a körülményeik miatt sokkal optimistábbak, a zombik nem annyira tényezők számukra, és konkrétan inkább gyerekek, mintsem felnőttek. És épp ezért kecsegtet az “odakintre” való kerülésük miatt felgyorsuló felnövésük.

A gond csak az, hogy a tesókon kívül (egyelőre) nem túl érdekes a többi szereplő, a viszonyuk pedig pláne csak erőltetett dinamikákat tartalmaz (a tesók kivételével). Nyilván idővel fogják csak megalapozni őket, esetleg mindenki kap majd saját epizódot, de tényleg nagy vázlatosak, főleg a két biztonsági ember.

A kezdés érdekes felfedezés volt (bár annyira nem hozott lázba, mint a Fear The Walking Dead pörgős pilotja), tetszett, de a folytatás kapcsán el sem tudom mondani, hogy mennyire szkeptikus vagyok. Nyilván kap még 2 részt a sorozat, hogy eldőljön, mihez kezdjek majd vele, de elvileg most kezdődik az ezerszer látott vándorlás, ami újabb random fenyegetéseket és henteléseket jelent majd – és ez csak egy történetszál. (Azt sajnáltam, hogy a kampuszon nem töltünk sok időt, pedig érdekes volt látni a szokásokat, ahogy a betegekkel bántak, ahogy a zombik migrációs szokásait vizsgálták.)

Az aggaszt ugyanis, hogy bár a sorozatnak konkrét végpontja van (a megérkezés, ergó 2 évados lesz a sztori), a közbülső történetek, ha beigazolódnak a sejtéseim, akkor eléggé széttagoltak lesznek, és nem tudom, hogy mennyire sikerül mindegyik szálat (a gyerekek, a biztonságiak, a köztársaság + természetesen flashbackek), a részenkénti 8-15 perces minisztorikat érdekesre megírni. De már előfordult olyan, hogy előre temettem valamit a jó start után, és a készítők rácáfoltak a szkepticizmusomra, szóval most itt a lehetőség ne csak egy CW-s stílusra fazonírozott The Walking Dead-et kapjunk.

(A sorozat egyébként annak ellenére, hogy a mitológiát is építgeti, nem hiszem, hogy nézés szempontjából komolyabb előfeltételt kívánna meg. Főleg, hogy az egyik szereplő narrál, így az expozícióval sincs gond, gondosan elmondják, hogy mi az alaphelyzet.)

32 hozzászólás Ne habozz!

monti - 2020. 10. 02. 17:07

megnéztem….olyan semmitmondó, remélem ha elindulnak kalandozni érdekesebb lesz

FP Jones - 2020. 10. 04. 14:29

Nekem nagyon bejött. Felüdülés volt a sima TWD után.

cherockee - 2020. 10. 04. 16:43

engem az átívelés érdekel benne, mert a személyes szál nekem unalmasnak tűnt (a rész második felére két ember személyisége megcserélődött, és kiderült “az egyik nagy titok”, de szó szerint belebotlottak, no spoiler, de nekem ez ócska volt). és én se látom magam előtt, hogy annyira más lenne majd a megyünk a romos világban hopp egy zombi, mint előzőleg. viszont az tetszik, hogy limited series, a két évad, és lezárt lesz a történet.

dexike3 - 2020. 10. 05. 16:22

még nem láttam, de hamarosan pótolom. de így látatlanban, akkor értelmet nyer majd FTWD Morgan immunitás is. lehet Lennie James mindegyik sorozatban feltűnik?

winnie - 2020. 10. 05. 16:33

majd valaki mondja meg, hogy ez a 10 év a többihez képest hol helyezkedik el:)

monti - 2020. 10. 05. 18:27

winnie – 2020. 10. 05. 16:33
majd valaki mondja meg, hogy ez a 10 év a többihez képest hol helyezkedik el:)

kb a járvány kitörése után 11-12 évvel, a fekete helikopteres vitték el a walking deadbol a főszereplőt is, sajna a nevét már elfelejtettem, szoval az eredi sorozat vége után pár évvel játszodik de +/- pár év

Batawanga - 2020. 10. 05. 18:58

@monti
Rick a járvány kitörése utáni 59. napon ébred fel, innen indul az eredeti sorozat. Kb. rá 3 év 2 hónapra van a hídrobbantás és helikopteres kimenekítés. Most kéne emlékeznem, hogy Judith, aki a 309. napon született, még ennyire bébi volt Rick eltűnésekor? Mindegy, a lényeg, hogy ez a +10 év jóval későbbi történet, tehát még az is benne van a pakliban, hogy a végén összefutnak a seriffel.
https://collider.com/walking-dead-timeline-explained/

Ehh, kedvet kaptam a 10. évadhoz, pedig nagyon kiszálltam belőle egy éve. :)

motch - 2020. 10. 06. 09:39

A fő sorozatot már rég kaszáltam, de ha itt elkezdenek tényleg a zombikkal foglalkozni és nem bandaháborúzni akkor lehet belenézek, decsak majd a második-harmadik rész után.

Kecske - 2020. 10. 06. 15:34

Szinkron készült vagy esetleg lészül hozza?

winnie - 2020. 10. 07. 01:08

ilyesmit nem lehet előre tudni. lehet? nem valószínű, hiszen az amazon eddig egy sorozatnak, a mr. robotnak csinált?

akárhogy is, itt jelezni fogjuk, ha kap valamilyen magyar premiert: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/01/22/2020-as-hazai-sorozatos-premiernaptar/

a_n_d_r_e_w - 2020. 10. 07. 01:32

Fellelkesultem a kommentek hatasara (nemelyikere) de sajnos szerintem nagyon gyenge. Ahogy winnie is, en is adok neki meg 2 reszt, de erzem kasza. Opening pedig nagyon tetszett, jo az alafesto zene, hangulat megvolt. Viszont az a brutalis mennyisegu expozicio meg ahogy a karaktereket probaltak lenyomni a torkunkon… Szerintem egy jo tortenet es a jo karakterek maguktol bontakoznak ki, a nezo lassan ismeri meg oket, elkezd valamilyen szinten azonosulni veluk es aztan szorit ertuk. De itt az epizod fele gyakorlatilag monologok es dialogusnak alcazott monologok, ahol elmondjak, hogy marpedig miert is szeresd ezt a karaktert!!! Belolem pont ellentetes hatast valtott ki. Tortenet detto. Ahelyett, hogy magatol lett volna erdekes es titokzatos, eroteljesen sulykoltak beled, hogy marpedig hudenagytitok van es erre legyel nagyon kivancsi. Jo is lehetett volna, ha mindent sokkal kimeletesebben es kimertebben, profibban adagolnak. Igy viszont amator modon probaltak a torkomon lenyomni. Sajnos viszont nem izlik :( Majd 2 ev mulva (talan) elolvasom wikin mirol szolt, de valoszinuleg nem szenvedem vegig.

Diapolo - 2020. 10. 07. 08:10

Ez engem nem kapott el. Anno a Fearrel is elszenvedtem egy darabig, de miután elveszett az újdonság varázsa, feladtam. Itt még ennyi kraftot sem érzek benne. 4/10, és le is tettem a pilottal a darabot.

irgum76 - 2020. 10. 08. 07:58

Batawanga:

de Rick eltűnése után a TWD-ben is volt jó néhány év ugrás
Judith most olyan 10 éves lehet
tehát kb egy időben lehetnek

irgum76 - 2020. 10. 09. 15:41

1×02

nekem ez a rész jobban tetszett mint a pilot
jó volt látni a bénázást a tanultakkal ellenében

egy bajom van akármilyen helyzetbe is kerül a négy fős csapat egy pillanatig nem tudok nekik drukkolni mert nem hiszem, hogy kiírnának valakit közülük

(aztán lehet egyszer csak meglepnek nagyon)

winnie - 2020. 10. 09. 16:09

de az ilyen meglepetés nem jó, mert az csak erőltetett sokffaktor lenne – a sokk kedvéért. a kihívás tényleg az, hogy valami úgy legyen érdekes, hogy nem az a kérdés, hogy ki él túl valamit. hanem mondjuk hogy hogyan vagy milyen áron. azért olykor az sem mindegy.

irgum76 - 2020. 10. 09. 18:26

de ha mondjuk 7-8 fő indult volna kirándulni akkor sokkal izgalmasabb lehetne
szerintem
bár az sincs kizárva, hogy idővel bővül a csapat

F.attila - 2020. 10. 10. 11:30

Helló. Hát ugyanúgy segget csináltak a szájukból, mint a fear the walking deadnel ahol azt ígérték a zombijárvány kitörését mutatják be (lett belőle 1-2 rész)

Itt azt mondták, hogy olyan gyerekek akik ebbe nöttek fel.
A flashbackekben azért elég “idősek” már. Tudják mit vesztettek, emlékeznek az előző életükre.
Ráadásul sok felnőtt is van a kolóniában. Tehát ez csak egy újabb település mindennapjai sorozat lesz.

Az kellett volna, hogy olyanok szerepeljenek mint Judith. Akik abba születtek, az a normális nekik. Fogalmuk sincs az előző világról és, hogy az ilyen emberek hogyan viselkednek stb.

Vagy akkor másképp kellett volna reklámozni. Plusz nem sokkal járhat a sima WD után időrendben.

Compass - 2020. 10. 10. 14:10

Igaz, hogy ebéd után néztem de kétszer szunnyadtam el rajta. Első rész alapján minden lesz csak izgalmas nem. Legtöbb sorozatnál adok magamnak legalább 3 részt mielőtt kaszálom, itt is így lesz.
Addig bízom benne, hogy nem azon az úton halad majd a sorozat ami miatt az eredetit sokan abbahagyták.

winnie - 2020. 10. 10. 14:45

de epp az a lényege az első résznek, hogy jelezze, nem ilyen lesz a sorozat. itt megmutatták a mostani életüket, a sorozat pedig az útjukról és a korábbi életükről szól majd.. szóval emiatt nem kell aggódni. (más kérdés, hogy engem az izgalomnál minden jobban érdekelne, már, ha az izgalom akciót jelent. ha jó sztorit, akkor viszont jöhet.)

DarthMalgus - 2020. 10. 11. 02:48

Hát sztem kritikán aluli!! Komolyan a sokat szidott anyasorozat legrosszabb részei is jobbak mint ez!! Ezek a karakterek…. vicc!!De az még semmi maga a cselekmény teszi nevetségessé az egész eddig felépített walking dead világot!!!

Spoiler
komolyan nem bírom megérteni mit akart az apja a segélykérő üzenettel hogy majd a két kamasz lánya menjen megmenteni vagy mit??!!De amivel végképp nevetségessé teszik hogy 4 gyerek lőfegyver nélkül akik közül 2 pul size 0 élettapasztalattal elindul New York ba megmenteni mert ők élni akarnak meg látni a világot holott a megmaradt emberek közül szinte mindenki ölne hogy olyan helyen élhessenek mint az a kampusz!!A testvér sorozatokba felfegyverzett felnőtteket tépnek szét a zombik nem is túl nagy hordák a bandák at már meg se említem!Normális esetben nemhogy 1800km nem tudnának megtenni de már 10 után zombieleség lenne belőlük!!Két dolog miatt végig szenvedem mert amit elkezdek néni azt mindenképp végignézem és hogy milyen baromságot írnak forgatókönyvbe arra hogy miért kellett egy 10 ezres ártalmatlan kolóniát az első rész végén kiirtani mikor alig van élő ember már a bolygón!

Jence4 - 2020. 10. 11. 08:09

DarthMalgus: Az anyasorozaton szimplán elalszok, mert annyira unalmas, itt a bemutatás során is érdekes volt, mert kaptuk folyamatosan az infókat, de… mi a bajod a karakterekkel. Mármint érdekes vagy sem, az egy dolog, de mitől mondod, hogy “ezek” egy lányra vagy fiúra, akiket alig ismerünk? Mi olyan kirívót találni bennük, azon kívül, hogy szimpatikusak vagy nem szimpatikusak? Nem is értem.

De ezeket félretéve, az már végképp vicc kategóriának tűnik, hogy nem érted, hogy miért indulnak el. Elindulnak, mert azt hiszik, hogy ezzel segítenek az egyetlen családtagjukon, akit ismernek. Mert nem ismerik a külső világot. Mert a gyerekek kíváncsiak. Merészek. Mert nincs mitől félniük. Mert 10 éve burokban vannak és már piszkosul unják. Még, ha nem is érthető, még ha te nem is indulnál el, azért azon meglepő, hogy meglepődsz, hogy mások másképp gondolnák. És ők nem tudnak semmilyen bandákról. Igen, lehet, hogy 10 kilométer után meghalnak, de attól, hogy te paráznál, ők még próbálkozhatnak.

Jence4 - 2020. 10. 11. 08:11

Amúgy meg mintha kicsit túllihegnéd a zombikat a 10 kilométerrel. Jön egy zombi? Basszus, kikerülöd, ha nem akarod fejbe vágni. Jön sok zombi? Nagyobbat kerülsz. És próbálsz végig nyílt terepen maradni. Ezek a lények annyira le vannak untápolva, hogy szinte semmi esélyük az ember ellen, ha nem valami zárt helyen vannak sokan. Egyszerűen csak figyelni kell, és akkor olyan, mintha nem is lennének. Látsz magad előtt egy ezres hordát? Akkor meg még nagyobbat kerülsz és meg van oldva.

Egyébként nem New Yorkba mennek.

irgum76 - 2020. 10. 11. 09:39

DarthMalgus:

sok badarságot írsz össze

de ez érdekelne:

“és hogy milyen baromságot írnak forgatókönyvbe arra hogy miért kellett egy 10 ezres ártalmatlan kolóniát az első rész végén kiirtani mikor alig van élő ember már a bolygón!”

valamiről megint lemaradtam?
mert én csak annyit láttam, hogy a megjelölt zombikat kinyírták

Kiss Balázs - 2020. 10. 11. 16:47

Még csak az első részt láttam, így lehet, hogy később egész más derúl ki de nekem is furcsa az utolsó jelenet. Egyrészt, honnan kerültek elő a katonák, azzal az egy helikopterrel nem érezett annyi, másrészt a halottak között nem csak régebbi tetemek voltak, harmadrészt átkutatták az összes épületet, azt meg melyen alapon tehetnék? Esetlég még az lehetne, hogy a fiatalok indulása után torték át a falakat a zombik, de évekig nem történt meg, pont akkor?

Sidoka - 2020. 10. 11. 19:08

Ilyen gyenge castingot nem tudom mikor láttam utoljára nincs egy szimpatikus karakter…
A fő szotry erdekes lenne, de attól félek én is hogy abból minimálisat fogunk kapni.
Pár részre maradok, meglátjuk.

Mammut - 2020. 10. 11. 20:25

Judith elvileg a 10. évadban lett 10 éves, szóval akkor ez a sorozat valahol a fősori 9. évadának elején járhat, nem?

A kampuszhoz képest Rickék kb. a kőkorszakban éltek még après-Neganban is.

Mindenesetre zombis tiniszappan pipa. Vagy azt a Freakish már kipipálta? Bár az szerintem érdekesebben tálalta.

SPOILER:
Az első rész végén tényleg legyakták az egész kampusz kolóniát? 10 ezer főt? Klónlombikbébi programjuk van, hogy a kihalás szélén így sorjázzák a halottakat?
Az apjuk azért kért álcából segítséget a lányoktól, mert tudta, hogy mi lesz a kampusszal és elcsalta onnan őket? Mert az tényleg hülyeség lenne, hogy két tinitől kért valós segítséget egy helikopteres sereggel szemben, hacsak nem lesz crossover az eltitkolt nagynénjükkel, Supergirllel.
A második rész végén amúgy a zombik hazaugrottak vacsizni, hogy annyira szabad lett a tűz mellett az út a sétához?

Isaac - 2020. 10. 12. 11:37

Na az abszolút látszik,ezek a gyerekek mennyire elszigetelve élnek (legnagyobb gond,hogy csináljak dugipiát a bulira) és ahogy elnéztem az egyik főszereplőt nem porciós fejadagok vannak,az éhenhalás szélén ;) Azt leszögezhetjük tartják magukat a mindenkiben ott a vírus és ha kampec,akkor átváltozol (tetszett a rács az ajtón,ami benn tartja az előforduló eseteket) . Ami ebből adódik is csak egy olyan ember indul el egy ekkora utazásra,hogy lövése sincs a veszélyekről,aki max könyvekből tud a világról (ha nincsenek bandák és walkerek,de vadászni sem tudsz) , valószínűleg valahol az út szélén maradsz holtan. Valaki más is írta,de szerintem is Apuka csak el akarta csalni a gyerekeit onnan, látván mit csináltak a díjbírkózóra nőtt Guinevere csapatai a kampuszon. Hacsak nem kapnak maguk mellé egy Aragorn típusú kószát ( annó a hobbitoknak is annyi lett volna ) ,akkor ez egy rövid évad lesz ,amennyiben tényleg csak róluk szólna :D

irgum76 - 2020. 10. 12. 11:51

“Az első rész végén tényleg legyakták az egész kampusz kolóniát?”

újranéztem és szerintem nem ők gyaktak és nem hiszem, hogy az egész elpusztult volna
szerintem a végén, hogy a kis csajt keresik csak a néző megtévesztésére szolgál
de valszeg később megtudjuk

Toncsi - 2020. 10. 12. 11:57

túl egyértelmű lenne a dolog, de akkor mi a franc lehet? meg aztán ők is ott voltak, nem? vagy ez valami későbbi állapot? (és a kékre festett zombiknak volt bármi jelentősége azon kívül, hogy elmagyarázzák, miért csinálják a festést? mármint a végén, ahogy mutogatták őket.

irgum76 - 2020. 10. 17. 07:13

1×03

aszem ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna…

Enzo - 2020. 10. 22. 17:18

1×01 (pótlás múlt keddről)

Korrekt kis kezdés volt, nem is baj, hogy az epizód végére sikerült csak ténylegesen elindulni, így maradt idő előtte bemutatni a status quo-t meg a karaktereket. Az új “közigazgatás” része érdekel a leginkább, ehhez jó volt a külön posztot is kapó rajzolt térkép, amin látszott a Civic Republic – Portland – Omaha (+ez a Campus Colony) felosztás. Szépen adagolták az információt flashback formájában is, azért örültem, hogy nem húzták még tovább anyuci halálának bemutatását, így is kicsit sokszor ugrottunk vissza a múltba. Maga a jelenet meg amúgy elég beteg, majd biztos lesz kiborulás, ha egyszer Hope elmeséli, hogy mi történt pontosan, pláne mert naná, hogy pont Elton anyját lőtte le, meh.

Karakterileg örülök, hogy valós, hétköznapi kinézetű szereplők vannak, nem modellalkatúak – nem mintha az anyasorozatnak ez problémája lett volna, csak most úgy valahogy feltűnt, hogy nem ez a klasszikus széplány-szépfiú felállás van (főleg Iris meg a nagydarab srác). Mondjuk azért Hope, azaz Alexa Mansour ezt ellensúlyozza rendesen, mert gyönyörű, remélem hogy látjuk eleget a képernyőn. A Huck nevű csaj elég vagány, ő a másik kedvencem, meg az Elton nevű kissrác is jófej.

Darabkák:
– Az elején megkavart kicsit a szépen kialakult infrastruktúra, emlékeztetnem kellett magamat, hogy “hát persze, ez nem flashback, hanem ennyi idő eltelt”…
– Aputól az egyik könyvbe írt üzeneten elmosolyodtam: “Iris – study, but have fun. Hope – have fun, but study.” Találó :D
– A zombifestés vicces, előhozhatnák többször ezt a szálat, mert ötletes, hogy valaki a járkálók migrációs szokásaival is foglalkozik apokalipszis idején.
– Meglepően erős cliffhanger volt a végén, Campus Colony lerombolva, vajon mennyivel lehetünk később?

Enzo - 2020. 10. 23. 20:17

1×02

Hmm. A gyerekek kinti világbeli bénázása valahol félúton van az örvendetes és a fárasztó között. Mármint: végre egy sorozat, ahol nem minden szereplő tökéletes headshotokat osztogat, ugyanakkor néha annyira életképtelenül bénák, hogy már a falat kaparja az ember :D Pedig még önvédelmi óráik is voltak. Jó, persze, most vannak először kinn úgy igazán vadonban, meg nem is felnőttek, fogadjuk el, hogy ez ilyen. Iris például taktikailag lehányja a zombit, az is egy módszer. :DD

Negatívumok a részben:
– Hope a fél államon történő átgyalogláshoz na mit pakol be a hátizsákjába? Egy billárdgolyót. Az logikus. :D
– Nekem kissé fura, hogy ennyit beszélgetnek az emberiség kihalásáról (főleg Elton), amikor inkább azt az irányt mutatja a sorozat alapfeltevése is, hogy 10(?) évvel az apokalipszis után tök jó kis kolóniák alakultak ki, infrastruktúrával, minden – persze, jelen vannak a zombik, de innen bőven nem érezném úgy, hogy nincs visszaút.
– Furcsa vágás: Felix valahova elsunnyog az éjszaka közepén, amit nem mutatnak (snitt és reggel van), majd 5 perc múlva mégis megmutatják flashbackként. És igazából nem is konfrontálódott a szülei zombi verziójával, ami még semmilyenebbé tette a jelenetet.
– Valahogy a napszakok változása is fura volt a részben: a gyerekek pirkadatkor indultak a buszokhoz, aztán átverekedték magukat, és a következő jelenetben már megint este van, amikor az égő gumikat nézik. Felixék meg egy esti jelenetben olvassák az “We are the endlings” feliratot, amit a gyerekek a pirkadatos elmenéskor írtak, ergó 1 nappal később értek oda Felix és Huck … de hogy lehetnek 1 teljes napnyi hátrányban, amikor gyorsabban haladnak, és eggyel kevesebb éjszakára álltak meg pihenni?

Pozitívumok a részben:
– A coming out-os flashbacknél elsőre csak csodálkoztam, hogy ez mégis kiről szól, de aztán szerencsére becsatolták a jelenbe, hogy ez Felix háttérsztorija.
– Maga a “blaze of g(l)ory mint helyszín, szerintem kellően érdekes és nehéz terep – ahogy nézem, kap is még egy epizódot.
– A méhkaptáras zombi mennyire kreatív volt, wow! Király, hogy ennyi évad anyasorozat és FearTWD után még mindig tudnak kitalálni eredeti ötleteket zombikra.
– Aranyos jelenet volt a fára épített faházban a “Big Mo” gurítgatás meg a monopolyzás :)

Ui.: Felixtől a “keeping a safe distance is the difference between life and death” mondat mennyire mást fényt kap így koronavírus idején :’D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz