login |

The Walking Dead: vége a 10. évadnak – és mégsem

2020. 10. 05. 19:30 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: kritika,

(Aki lemaradt a hírekről, annak jelzem, hogy bár ez volt a 10. évad tervezett fináléja, de a járvány miatt az AMC 6 részre rövidítette le a 11. évadot, és azt 10. évad címszóval hozzácsapta a mostani etaphoz – ezeket az epizódokat most kezdik el forgatni, s majd a jövő év első felében láthatjuk őket. És így hivatalosan a 11., egyben utolsó évad majd csak 2021 második felében indul, cserébe 24 részes lesz.)

Évadzáróról volt szó, tehát volt miért várni a részt – legalábbis elméletben, mert ha felidézem azt, hogy milyen lett a 10×15, akkor nem hiszem, hogy a falat kapartam volna idegességemben, hogy nem látom azonnal a zárást. Szóval tudtuk, vagy legalábbis tudni véltük, hogy lesz itt epikus csata, várt párbaj, nagy karakterhalál, nagy visszatérés és valami gigacliffhanger. És… ezekből volt is, ami megvalósult, de ennél a résznél bőven láttam már jobb TWD-szezonzárót.

Voltak jó dolgok a 10×16-ban, a végeredmény sem értékelhetetlenül rossz lett, de ahogy majdnem a teljes 10. évad, úgy ez is elég szürkére és közepesre sikeredett – csalódásnak nem mondanám, ez már inkább a papírforma. És igazából ez a mostani írók nagy bűne, a sorozat szürkévé tétele. Az, hogy nem pocsék, hanem olykor vannak felvillanásai, csakis azt bizonyítja számomra, hogy jobb írókkal (és kivételesen rendezőkkel!) simán lehetne sokkal jobb is a The Walking Dead.

Valahogy azt érzem, hogy a túlzott belterjessége ölte meg sokak számára a sorozatot, hogy hiába volt több lehetőség rá, egyszerűen nem tudtak, vagy nem akartak frissíteni rajta, hiába buktatták felfele Scott M. Gimple-t (aki, és ezt nem győzöm hangsúlyozni, a TWD indulásának évében egy random országos akció-krimi legalacsonyabb rangú kreditet kapó, co-producer rangú írója volt, a 2. évadban producerként (ez is alacsony rang) szállt be a szériába, hogy az S4-et szinte példa nélkül módon már a legmagasabb rangban, executive producerként és showrunnerként kezdje meg, utóbbit nulla tapasztalattal), a szelleme végig kísértett, és sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna akkor, ha teljes vérfrissítést kap a készítői gárda.

Éppen ezért nem elégedetlenkedéssel folytatom a tovább mögött (spoilerek kíséretében), hanem inkább azzal, hogy miképp igazolta a papírformát a “zárás”.

Annak ellenére, hogy kilátástalannak tűnt Gabriel-ék helyzete (HA-HA!), nem okozott akkora gondot lerendezni a zombikat. A közöttük való mászkálás nagyon jól sikerült és kellőképp feszült volna, viszont minden mást túlhúztak és unalmassá tettek.

A dalra való vonulás a szakadék felé túl lett lihegve (mint ahogy Carol látszólagos önfeláldozása – őt Lydia Ex Machina mentette meg), a zombik mélybe bucskázása kicsit fejvakarósra sikerült, Negan és Béta összecsapása pedig egy finom gore-pillanattól eltekintve ugyancsak csalódást okozott számomra. (Ha már isteni beavatkozás, akkor Maggie Ex Machinát is kaptunk, ami egyszerűen csak lusta írói húzás volt.)

Ciki, nem ciki, a készítők képesek voltak egy “bajban a hőseink” cliffhanger írni a szezon végére. Illetve nem is a hőseink, csak páran. És nem is bajban vannak, mindössze fegyvert rántottak rájuk, de jó eséllyel nem akarnak semmi rosszat, hiszen akkor nem így kezdtek volna neki.

Oké, lehet, hogy Connie előkerülése is cliffnek számít, de jelentkezzen, aki meglepődött, főleg az számíthatott rá, aki tudta, hogy a színésznőt más munkái miatt vonták csak ki a forgalomból. Mint ahogy Maggie is megérkezett, de őt már a reklámok során ellőtték, és nem is a rész végén bukkant fel, cserébe viszont szállított Judith-tal egy nagyon aranyos és érzelmes pillanatot, valamint egy valóban izgalmasnak tűnő kérdést a kaszabolós harcosa kapcsán.

A fent felsorolt 5 elvárható dologból maradt tehát egy: a nagy karakterhalál. Gabriel ugyebár megúszta, viszont elveszítettük… (mindjárt utánanézek, pill) Beatrice-t! Vajon neki több mondata volt, mint ahány részben szerepelt? Jules halála is hasonló lett volna, de ő legalább kötődik valakihez a csapatban, de így annyira tét nélküli minden. Nem is tudom, hogy jelentéktelenebbet tudtak volna-e találni. Talán Scott-ot? Ő mondjuk mindenképp régi motoros, bár a többségnek csak arcról lehet ismerős. (Mintha egyébként Oscar is meghalt volna, de ez csak tipp, a vérfürdőben nem láttam, hogy ki veszett oda még.)

Béta (aki a lövészek valamiért nem szúrtak ki a zombitömegben) hatalmas csalódás már jó pár epizód óta, nagyjából attól a ponttól, hogy kiderült, ki is valójában. A mostani haluzása és befordulása tényleg mélypont volt, engem legalábbis nem kötött le, folyton a “Kit érdekel?”-kérdés visszhangzott a fejemben, és neki is köszönhető, hogy az anno jól induló suttogó bagázs a végére átment céltalanba és röhejesbe.

Eugene-ék szálára írtak pár jelenetet, hogy karakterizáljanak és/vagy szállítsanak valami érzelmi töltetet, de nem hiszem, hogy ezt a vonalat sikerült komolyabban “olvasmányossá” tenni, csak tölteléket jelentettek, némi átkötést egy új közösség irányába, akik kapcsán továbbra is tartom, hogy hatásosabb megmutatni valamit és konkrétumokat kínálni a nézőnek, mint csak sejtetni, hogy “van valami, de nem mondjuk meg, hogy mi”. Itt kvázi semmit sem mutattak belőlük, csak rohamosztagos álarcokat és páncélokat láttunk. Azért, mert ez a készítők szerint jobban üt, mint pár arc? Mert utóbbiak csalódást okoznának?

Egy Greg Nicotero-résznél nem meglepő, ha a rendezésen is köszörülöm a nyelvemet, de szerintem elég rég tettem ahhoz, hogy gumicsontozással lehessen vádolni. Ezúttal viszont tényleg több vizuális megoldást igencsak megkérdőjeleztem és nem láttam mögöttük a koncepciót. És nem csak a rendezői döntések egy részén húztam fel a szemöldököm, hanem némely karakter viselkedésén is, főleg tétovázó Negan-én, de ennek kapcsán az írók előnyben vannak, ők jobban tudják, mit gondol és érez a karakter, bár az az ő saruk, hogy nem verték bele jobban a fejembe, amit tudnom kell, hogy nem lepődjek meg a viselkedésén.

A pozitívumokat röviden is össze tudom foglalni: még mindig lenyűgözőek a sorozat zombijai. A maszkokra és az élőhalottakra, a lemészárlásukra, valamint a vérre nagyon sok pénz elmehet, munkaóráról nem is beszélve, ezen a téren még mindig erősen A+ a TWD, és a elbeszélői, balladai homály is tetszett a karakterek cselekedetei kapcsán, amikor nem tudtuk, hogy min ügyködik Negan és Carol, hogy mi a terv, illetve, hogy Negan mit akar a lifttel, de amikor fontossá vált mindez, akkor kiderült.

És akkor folyt. köv. valamikor jövőre. Most sem hiszem, hogy bárki lerágná a körmét a várakozásban. Addig is itt van nekünk a World Beyond-spinoff, amiben kiemelt szerepet kapnak azok, akiknél Rick van.

24 hozzászólás Ne habozz!

dbew - 2020. 10. 05. 21:12

/b/spoiler

Engem csak egy dolog zavar, hosszú felvezetés, 10 rész, erre Bétát leszedik 10 mp alatt.

Nézőke - 2020. 10. 05. 22:16

…igen gyorsan lerendezték Bétát, ennél nagyobb harcra számítottam.
A szem-gore az így néz ki normál életben? Jó, még nem láttam ilyet sosem (remélem ti sem),de az tuti,hogy akkora ordítás kisérné, ráadásul a tőrök ott már némi agvelőt is érintenének, azonnali a halál.

Viszont a lehulló hullák (lehullák,hehe) CGI iszonyatosan béna volt…és Carol is ott lelkizett, de miért?
..és a végén vártam,hogy észreveszi Maggiet,de kimaradt ez a jelenet valamiért.
(tudjuk ki írta a levelet?)

Természetesen a focistafejű egy akkora 8-ast tol bele a bringába, csak hogy ne haladjanak, hogy csuda javíthatatlan. Ehhez nem elég elesni, ez konkrétan átmegy rajta egy autó,akkor ilyen.
Néha komolyan olyan baromságokat írnak a szereplőknek az írók, hogy kaparom a falat.

..és a végén a rohamosztagosok, ez megint valami új kormányzós világ lehet, de itt azért már némi állami behatást is sejtek, esetleg megmaradt elnök vagy ilyesmi is képbe jön. Az érdekes lenne.

Thomas - 2020. 10. 05. 22:50

Egész jó volt ez így magában:) Vagy csak annak örülök, hogy végre lerendeztük a görög ábécét és valami új dolog jöhet. Aztán, hogy jobb lesz-e vagy rosszabb, az majd elválik, de ez már nagyon hosszúnak tűnt.
Ami igazán már csak egy legyintést érdemel tőlem, hogy megint eljátszották, hogy kiírnak két felesleges szereplőt (Gabriel, Carol), aztán az utolsó pillanatban persze valaki megmentette őket. Azért egy részben két ilyet megjátszani, fú!:)

Necridus - 2020. 10. 05. 23:26

Nekem bejött. Nem volt nagy szám, néha felhúztam a szemöldököm, de elszórakoztatott.

Gabriel… túlélését sajnálom, őt eszméletlenül nem kedvelem, nem is értem, miért van még itt. Carol majdnemhalála meg… Ah, ha nem pár hete jelentették volna be a spin-offukat, egy másodpercre el is hittem volna. De érzelmileg abszolút nem hatott meg, pedig nagyon szeretem Carolt, mégis már annyi ideje depizik, hogy meguntam.

Viszont itt van Maggie, akit szintén nagyon! Örülök, hogy visszatért, szerintem jobb is volt az, hogy a rész eleji jelenetekben (ami olyannak hatott, mintha egy évadzáró előtti rész vége lenne) megmutatták, hogy ő is itt van, és nem csak a semmiből jelent meg a folyosón a kaszással. De mi az a gödör, honnan tudta, hogy ott kell ásni, és hogy már van ott valami? Tippre Carol üzent neki, legalábbis az állt ott a halottak közt, hogy “my son”.

Judith egy angyal! Nem csinált megint semmit, de minden jelenetén mosolyogtam, eszméletlen aranyos, pláne a Maggies jelenetnél!

Eugen-ék szála abszolút nem érdekelt, egyedül Princess beszólásai miatt viszont nem kezdtem el telefonozni közben. Nagyon tetszik az a lazaság, amit behozott. A vége pedig megszokott, sablon cliff, de rossznak mégsem mondanám. Pont itt járok a képregényben egyébként, úgyhogy most van lehetőségem befejezni, mielőtt jönnek az új részek.

A bújkálás tetszett, ahogy az egész terv is, hogy a zenés eltereléssel lehullatják a zombikat a szikláról. De:
-ez a rengeteg emberzabálás most csak flexelésnek volt benne?
-Az a szakadék minden snittben más volt!
-Oké, hogy a zombik a suttogást nem veszik figyelembe, de amikor a horda közepén normál hangerővel beszélgetnek, vagy amikor Lydia a szikla mögött teljesen normális hangerővel szólal meg, akkor már oda kellett volna egyiknek másiknak harapnia.
-a hatalmas horda 2 perc alatt le is hullott?
-amúgy mi volt az az épület, ahol bújkáltak, hogy is jöttek el a városaikból és hogy kerültek oda? Rég volt már, lehetett volna valami emlékeztető, miért hagyták el Alexandriát.

Beta egy hatalmas WTF és nem igazán értettem, mi ez a művészieskedés, az összecsapás se volt egy nagy szám, viszont bejött, ahogy Negan és Daryl összedolgozott. Csak lehetett volna valami komolyabb harc.

+ gagyi volt nagyon, de nekem bejött a maszk ledobásának jelenete. Tök jól érzékeltette, hogy ahogy Lydia elszakad múltjától, úgy a Whisperer korszak is véget ért a sorozatban. Ez emlékezetes marad számomra.

Ja, hogy az Connie volt… Oké, és ki a lovas faszi, aki megtalálta?

szer_paraszt - 2020. 10. 06. 03:05

Nem tudom miert kell mindenkinek rinyalnia ha nem minden evadzaroban hullanak El kozonsegkedvenc karakterek. Epp a minap kezdtem el ujra nezni a sorozatot es gondolkodoba estem. Elso evados karakterek kozul mar csak Carol es Darryl vannak eletben, masodik evad Maggie, harmadik evad Michone…4. Evad rosita Eugene… Konkretan azon gondolkoztam hogy ertelmet nincs ujra nezni az egeszet hisz a karakterek haromnegyede halott. I olyan parbeszedeket hallgattam vegig nem egyszer olyan dramakkal mas kararaktereket erintoen akik mar meghaltak.

winnie - 2020. 10. 06. 05:17

“Oké, és ki a lovas faszi, aki megtalálta?”

michonne virgilje.

winnie - 2020. 10. 06. 05:21

“a ha nem minden evadzaroban hullanak El kozonsegkedvenc karakterek”

nem hiszem, hogy ilyesmi bárkit is zavarna, főleg azt nem akarja az ember, hogy kedvencek távozzanak – bár ha megtörténik, jó eséllyel örökre emlékezetes lesz a végeredmény. az viszont érthető, hogy valaki felhúzza a szemöldökét, hogy ha nincs semmilyen tét, mert a kiemelt szereplőket úgyis megvédik, illetve, ha ki is írnak valakit, akkor az nem a 20 kiemelt szereplő közül való, hanem azokból, akik háttérben voltak. (itt például lehet azt mondani, hogy kiírásra került egy kiemelt szereplő, hiszen béta az volt, de ugye ő nem annyira számít, mert ellenség, és lehetett tudni, hogy valamikor annyi lesz. cserébe az azért gáz, hogy hiába írnak a sokszor már cseppet sem veszélyes zombik részvételével egy valódi veszélyt jelentő jelenetet, fel sem merül a nézőben, hogy a karakterek nagy részét bántódás érheti.)

dexike3 - 2020. 10. 06. 07:25

nagyon nem volt már meg ez a Connie szál.
Magna és ő még a barlangban ragadtak ott miután berobbantották. csak ugye Magna visszatért egy hordával. azt már nem tudom mondta e, hogy Connie meghalt. de azért nekem ez érdekes fordulat volt (még úgy is, hogy nem tudtam csak pihentetik a karaktert).

winnie - 2020. 10. 06. 07:45

Csak annyit mondott pár résszel ezelőtt, hogy együtt menekültek és elvesztették egymást.

Naki :) - 2020. 10. 06. 09:18

A rész végén a lovas nem a fearból volt Strand?

winnie - 2020. 10. 06. 09:46

Virgil volt, akit Oceanside-on “kaptak el”, majd elment a családjához egy szigetre fegyvereket ígérve Michonne-nak, de ott marad, mikor a nő lelépett.

geryT - 2020. 10. 06. 23:55

“cserébe az azért gáz, hogy hiába írnak a sokszor már cseppet sem veszélyes zombik részvételével egy valódi veszélyt jelentő jelenetet, fel sem merül a nézőben, hogy a karakterek nagy részét bántódás érheti.)”

Szerintem ez már régen lejátszott meccs. Betudhatjuk annak is, hogy ezek a karakterek már rengeteg xp-t gyűjtöttek így egy zombi nem kihívás, de annak is, hogy a nézők ingerküszöbe egyre feljebb kerül, ezért rá kell tenni egy lapáttal.

Kezdödött azzal, hogy egy zombitól már senki nem jön zavarba, max ha többen / nagyon sokan vannak. De igazán a suttogók hoztak új színt az irányított hordákkal, akiket nem lehetett tüzijátékkal, vekkerrel meg hasonló trükkökkel lerázni. Aztán maguk a suttogók akik visszatámadnak, lásd. szegény Jesus is pórul járt. Végül pedig az ilyen gigahorda, de lám, még ez sem jelent igazi fenyegetést.

Számomra inkább csalódásra okot adó volt az a mechanikus szerkesztés, hogy az egyik szálon kivezetik a suttogókat, míg a másokon már Eugene és csapata új konkurenciába fut bele. Ráadásul megint a vasúton, ehh, nem lehetett volna buszpályaudvar, HÉV megálló, BKK jegyiroda vagy akármi?

Princess télleg nagyon laza volt, de csak nekem jutott eszembe, hogy ő castingolja az új jövevényeket Stephanie(?) csapatában? Hogy azért volt olyan idegesítő az előző részben mert adott egy hardcore tesztet az új jelölteknek? Végülis nem nyírták ki vagy hagyták ott, hanem vették az akadályt, tehát ha ezt kibírták, akkor van helyük az új brigádban.

De visszatérve, lehetett volna hagyni egy pici pihenőt a két csapat között, mert miért csak abból lehet konfliktust csinálni ha másik társasággal kerülnek kapcsolatba.

Connie és Virgil visszahozása elég gyengusz ötletnek tűnik, legalábbis az utóbbi mindenképpen, ő egy bármikor, bármiért simán feláldozható karakter és amit eddig megtudtunk róla, lényegében nem jó a világon semmire.

Meggie-t pedig vártam, de nekem erőtlen volt az antréja, se nem harcolt, se nem dobott be valami mentő ötletet vagy stratégiai cselt. Miért is hívták őt, várták annyira, kértek tőle segítséget?

Egyébként most először néztem tv-ben és szinkronosan. Utóbbi szimplán értékelhetetlen, de a reklámokkal együtt nekem totál kinyírták a hangulatot. A Cobra11-es promók kétszer mennek minden reklámszünetben, az agyam kiégett tőle.

Hadzsirahim - 2020. 10. 08. 10:08

A végén, mikor felkapcsolódtak a fényvetők és előrohantak a rohamosztagosok a Csillagok Háborújából….hát az tényleg mindent vitt. El.

winnie - 2020. 10. 08. 10:36

gondolom, ennek kapcsán nem lehet mit tenni, mert tippre a képregényből vették át őket.

irgum76 - 2020. 10. 08. 12:47

nekem nekem kifejezetten tetszett ez a rész
a zombik végre jó brutál belezéseket alkottak
Béta hirtelenhalála meglepő volt és nem bánom, hogy így lett elintézve
a Burning Down the House baromi jó dal választás volt
a rohamosztagosok nélkül meglettem volna
ki az a hülye aki zombi apokalipszis idején full fehérbe öltözik?
Gabriel megmördelhetett volna, már megint csak balf*szoskodott a shotival a kezében
Carolért tökre izgultam volna ha nem tudom, hogy spinoffja lesz (köszi kommunikációs osztály)

Csabi-sama - 2020. 10. 08. 20:29

Nem igazán vártam ezt az “évadzárót”, de azt kell mondjam kellemes csalódás volt! Sok minden nagyon tetszett benne, főleg a taktikázások és a hangulat. Ez utóbbi szerintem nagyon fontos, mert évek óta alig van úgy állandó jelleggel. Ha másban nem is, ezt a Suttogós ívet azért is szerettem, mert visszahozta azt az igazi darkos/horror hangulatot, ami talán utoljára a 4. évadban volt?

Azonban távol álljon tőlem, hogy 10/10-et adjak rá, mert elég sok probléma volt vele, de csak a 2 legnagyobbról beszélnék.
Én megértem, hogy nem akarnak fontosabb karaktereket kinyírni, mert a veteránok közül tényleg nagyon kevés maradt már életben/jelen (Ezt “Szer_Paraszt” szépen ki is fejtette), de akkor ne játszunk már el ugyanabban a 10 percben kettő “baitelését” is. Annyira kínos volt nézni, hogy a háttérkarakterek közül 5-6 is meghalt, de Gabriel és Carol nyilván megmentésre kerülnek… Meg hát nem lett ez így kicsit túl szép Happy End? Előző évadzárókban azért mindig volt valami felkavaró is, ami “valósághűbbé/hihetőbbé próbálta tenni” az egészet.

A másik nagy problémám nekem is Bétával kapcsolatos. Több rész elment rá és tényleg egy Boss volt. Azzal nincs bajom, hogy Daryl és Negan legyőzték 2v1-ben, sőt, ezt egyenesen imádtam! De igazán kaphatott volna egy hosszabb harcot. Most komolyan, létezik olyan ember, aki azt mondja, hogy “Jajj de tetszett Eugene-ék biciklis balesete és hogy erre ment el 5 perc”, ahelyett hogy ezt a játékidőt inkább átteszik és úgymond megtisztelik Bétát egy igazi harc lezárással?
Jó persze így meg váratlanabb volt, de ha már Alphát is úgymond ilyen “hirtelen” ölték meg, legalább Béta ellen izzadhattak volna… No mindegy…

Ezt a 2 dolgot leszámítva nekem abszolút tetszett még így is a rész, 8/10-et adtam rá.
A suttogók lezuhanása a maszkkal együtt nagyon szimbolikus és szép lezárás lett. A rohamosztagosok megjelenése pedig egy olyan évadot hozhat, ami MÉLTÓ lehet az All Out War féle Neganes háború után. Egy igazán komolyan vehető fenyegetés. Mert mondhat nekem bárki bármit, a hangulatán kívül ez a Suttogós évad baromira nincs jó helyen. Annyi fegyverük volt és a végére egyáltalán nem érdekelte őket, hogy járkáló-e vagy csak suttogó, mert az összeset elkezdték ölni tucatszámra…
Negan-ös évadok előtt még komolyan is vettem volna ezt az Ívet, de így nehéz volt.

Akárhogy is, a következő évad simán érdekes lehet. Végre tágul a világ és legalább 2 új community-t ismerhetünk meg (Maggie-ét és a Rohamosztagosokét).
Szerintem az se baj, hogy a tervezettnél hamarabb véget ér a sorozat. Már rég le kellett volna zárni, annyira el voltak húzva az utóbbi időben a dolgok sok felesleges töltelék jelenettel és résszel.

Na de akkor most megint várhatunk jópár hónapot a folytatásra!

Quantumleap - 2020. 10. 10. 10:52

Csabi-sama: Nem hiszem, hogy a rohamosztagosok egy újabb ellenség lennének, az unalmas lenne. Vagy gondolom, lesz köztük olyan is, de szerintem valami összetettebb dologról lesz szó.

Enzo - 2020. 10. 12. 00:37

10×16 (pótlás csütörtökről)

Nagyon lezárós jellegű lett ez a rész, a főszálon vidám befejezéssel, ebből látszik, hogy eredetileg egyrészt folytatólagosan tervezték leadni, másrészt évadzáróként funkcionált volna.

Durva méretű hordát szedtek össze a Suttogók, a fenti szemszögből látszott csak igazán. Úgy néz ki, a hiányzó részeket már nem kapjuk meg, de legalább a kimenekülős terv érdekes volt: a kettesével átosonás, az íjjal fedezés az ablakból, és a zene nyomatása. Már csak azt nem értem, hogy a szekér megtorpedózása után miért fordulnak vissza a zombik a torony felé? Hiszen csak simán megszűnt az eddigi hangforrás, de nem kaptak újat, akkor kb csak kavarogniuk kellett volna.

“Az karakterhalálokrúl”:
a két megtörténtnél az egyiknek (Beatrice) a nevét se tudtam egy darabig (de Pipernek hívtam, aki nézett SHIELD-et, tudja hogy miért), a másiknál (Beta) meg maximum a gore-faktorban sikerült jól – amilyen fontos szereplőről volt szó, ahhoz képest meglepően sokkal gyorsabban zárták le ezt a Daryl-Negan-Beta harcot, ez így messze túl rövid lett.
A két belengetett halálból meg igazából mindkettőt el tudtam volna hinni, Carolénak még örültem is volna, Gabrielt meg megmentette a visszatérő Maggie (akit jó látni) és ez a fura szablyás-maszkos nindzsa (akire nagyon kíváncsi vagyok). (Ja meg utóbbi kiszabadította Aaron-ékat is.)
A szakadék szélén lepotyogó zombihorda mellé ledobott Whisperer-maszk (sőt, talán Alfa maszkja, ugye?) lehullása nagyon szimbolikusan jelezte egy korszak végét. Egy olyan korszakét, ami újra színvonalat adott a sorozatnak! Meglátjuk, merre folytatjuk, ha jól sejtem, bővül a világ, többek között a Eugene-ék kis csapatát közrefogó furcsa “rohamosztagosokkal”.

Darabkák:
– Tetszett, hogy megint a hallását elvesztő Kelly szemszögéből láttuk a hordán átkelést :)
– Bétáról végre lekerült a maszk, még ha csak halálakor is.
– Virgilnek a nevére se nagyon emlékeztem, nemhogy arra hogy ő minek/hogyan/miért ment vissza és mit keresett Oceanside környékén, de az a lényeg, hogy yay, megvan Connie! :)

#hétidézete:
“Damn, you’re one really horny dude” :DD /Princess/

takingsider - 2020. 10. 13. 01:23

a járvány miatt rövidebb a twd :) :)
ps. érdekes volt, hogy michonne a végén már nem volt
a rohamosztagosok szvsz profik, katonák, kommandósok stb., x évaddal ezelőtt volt helikopter, ami utalt arra, hogy vannak a hatalmi ágból még életben

winnie - 2020. 10. 13. 07:26

” a rohamosztagosok szvsz profik, katonák, kommandósok stb., x évaddal ezelőtt volt helikopter, ami utalt arra, hogy vannak a hatalmi ágból még életben”

ők nem a helipkopteresek, mert azok a world beyond-spinoffban szerepelnek, de nem is hatalmi ágasok talán.

winnie - 2020. 10. 21. 19:34

” ps. érdekes volt, hogy michonne a végén már nem volt”

őt kiírták már pár résszel ezelőtt, az volt az utolsó jelenése.

interstate_76 - 2020. 11. 23. 08:45

Jajj… Kis késéssel néztem meg a 16. részt. Eddig nem vitt rá a lélek, és sajnos most is értem, hogy miért húzódoztam tőle.

A 80-as évek leggagyibb akciófilmjeinek kiszámíthatóságával vetekszik ez a sorozat! Amikor az első 3 percben tudod, ki a jó, ki a rossz, ki éli túl, ki hal meg, és ki kivel jön össze.

SPOILER ON

Amikor elindultak ki a toronyból, előtte nyilvánvalóvá tették, mi több, ki is mondták (de könyörgöm, minek – szájbarágás legfelsőbb fokon), hogy nem éli túl mki. Nyolcan indultak neki, 7 főhős és 1 kevésbé fontos szereplő. Arra gondoltam, hogy ha utóbbi veszik oda, akkor elsírom magam. Nem folytatom, nem akarok ugyanolyan szájbarágós lenni, mint a TWD írói…

A szereplők utolsó pillanatos, “váratlan” megmenekülései és a rémgyenge zárás a hatásvadász reflektorokkal és a fullbéna, fehér ruhás rohamosztagosokkal már csak hab volt a tortán.

SPOILER OFF

Sztem az írók alulmúlták önmagukat. Ez még töltelék résznek is gyenge lett volna, így viszont nálam eddig ez a mélypont.

Erika - 2020. 12. 13. 19:20

Ki volt végül Béta, mert nekem nincs meg?
Rick vissza fog-e térni? Egyáltalán hol van?
Kik voltak azok, akiket Michonne látott, az a nagy csapat?

winnie - 2020. 12. 13. 23:01

pár résszel ezelőtt amikor különvált, kiderült, hogy valami énekes volt, hallgatta is a saját lemzét.

rick a sorozatba már nem, majd külön filmekben. nem tudni, hol van, 5-6 éve elvitték. majd lehet, hogy kiderül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz