login |

Most akkor filmsorozat vagy tévésorozat?

2020. 10. 06. 18:30 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: antológia, kampány, video,

Ez a példa nagyon jól mutatja, hogy mennyire mesterséges a határ filmek és tévésorozat között, hiszen míg a Hulu sorozatnak nevezi az Into The Dark-ot (ami horrorfilmek havonta érkező füzére), az Amazon filmeknek hívja az ugyancsak a Blumhouse által gyártott Welcome To The Blumhouse epizódjait, pedig a sorozat ugyancsak horrorfilmek füzére lesz, amik közül az első négy a héten és jövő héten érkezik, és valamikor majd a folytatás is hasonló módon jön.

Mi természetesen nem hagyjuk magunkat megvezetni, ez is epizodikus antológia lesz és foglalkozunk majd vele, akármit is mond az Amazon. Most annyira nincs persze összekötő koncepció, mindössze arról van szó, amit Jason Blum mindig is csinált, kreatívoknak ad lehetőséget arra, hogy elkészíthessék saját filmötletüket, és ha valaki jó fogadtatásban részesül, az nyilván tovább lehetőséget fog kapni a produkciós cégénél.

Ma a Black Box és a The Lie került fel a kínálatba (magyar specifikáció nélkül…), jövő héten pedig jön az Evil Eye és a Nocturne – elnézve a szereplőket és készítőket, a különbség annyi az Into The Dark-hoz képest, hogy nevek szintjén egy fokkal magasabbra pozicionálhatták ezeket.

  • The Lie – a tánctárborba apjával tartó lányról, aki az úton kiszúrja osztálytársát, megállnak és felszedik, de a jó tettükért cserébe borzalmakat kapnak. Szereplők: Mireille Enos, Peter Sarsgaard, Joey King, írta és rendezte: Veena Sud,
  • Black Box – egy balesetben a feleségét és memóriáját elvesztő férfiról, aki egy kísérletben vesz részt, hogy utóbbit visszaszerezze, de ennek során megkérdőjelezi a saját valóságát. Szereplők: Mamoudou Athie, Phylicia Rashad, Amanda Christine, Tosin Morohunfola, Charmaine Bingwa, Troy James, írta: Osei-Kuffour Jr. és Stephen Herman, rendezte: Osei-Kuffour Jr.,
  • Evil Eye – egy anyáról, aki megvan győződve arról, hogy a lánya új fiúja annak a férfinak a reinkarnációja, aki megpróbálta őt megölni 30 éve. Szereplők: Sarita Choudhury, Sunita Mani, Omar Maskati, Bernard White, írta: Madhuri Shekar, rendezte: Elan Dassani és Rajeev Dassani, executive producer: Priyanka Chopra Jonas,
  • Nocturne – egy tehetséges zongoristáról, aki Faust-i alkut köt, hogy átvegye nővére helyét egy klasszikus zenei iskolában. Szereplők: Sydney Sweeney, Madison Iseman, Jacques Colimon, Ivan Shaw, írta és rendezte: Zu Quirke.

A plakát alatt, a tovább mögött a 4 epizód/film előzetesei.

12 hozzászólás Ne habozz!

gromit - 2020. 10. 06. 20:12

tévéfilmsorozat? :)

human - 2020. 10. 06. 21:06

vagy “a besült blumhouse filmek temetője”, amiket végül nem akart moziba küldeni. pl ha jól látom a the lie 2018 óta kész.

Silver-sama - 2020. 10. 07. 05:46

Nekem mindegy minek híjuk őket, csak legyenek

Reeka - 2020. 10. 07. 10:41

Mireille Enos, Peter Sarsgaard, Joey King, Veena Sud – ilyen nevek mellett ez azonnal nézős!

winnie - 2020. 10. 07. 11:06

lehet, hogy ma csekkolom az egyiket. de ha valaki látta őket, ne fogja vissza magát.

Thomas - 2020. 10. 07. 12:35

Akkor vajon a költségvetés is magasabb lesz, mint az Into the Dark esetében? Arról azért tettem le, mert valahogy egyáltalán nem volt ambiciózus a megvalósítás, látszott rajta az olcsóság, nem volt több, mint semmitmondó, B-C-D filmek gyűjteménye. Most erre is legyinthetnék, de talán a The Lie és a Nocturne kap egy esélyt. A kritikát azért megvárom:)

winnie - 2020. 10. 07. 13:14

na de mekkora a magas koltsegvetes, hiszen a blumhouse ugye moziba is kabe annyibol csinal filmeket, mint amennyibe egy ujonc orszagos sorozat epizodja kerul, nagyjabol.

nekem egyebkent az into the dark siman belefert, es voltak nagyon jok benne:)

Thomas - 2020. 10. 23. 19:17

Hát nem tudom, mennyiből készülhettek ezek? A Happy Death Daynek például normális, filmes kinézete van, az 5 ill. a folytatás 9 millióból készült. Na azok zseniális filmek, de a Halloween is jól nézett ki, igaz, az már 10 milliós.

A The Lie-nak meg ez a fakó, tévéfilmes kinézete, amit nem szeretek, pár helyszín, főleg belsők, süt belőle az olcsóság. Pedig ez az, ami már régen készen van, biztos hogy nem direkt az Amazonra készült. Hát nem voltam tőle elájulva, olyan film, amit tipikusan végignézek, ha már elkezdtem, mert nem rossz, de egy percre nem tudott kimozdulni a középszerűségből, a nagy csavart is félúton kitaláltam. 5/10.

A Nocturne-t meg nem is osztályoznám, mert félúton kilőttem, annyira nem érdekelt. Az is elég fakó és olcsónak tűnő volt.

winnie - 2020. 10. 23. 21:09

igen, a the lie alapból moziban ment, filmfesztiválon mutatták be, bár nem tudom, mennyibe volt. a csavar…, nekem érdekesen alakult, mert már csak a cím miatt is csak erre tudtam gondolni az első pillanattól kezdve, utána viszont minden arra utalt, hogy mégsem ez történt, mert néhány reakció túlzott volt, és nem hittem volna, hogy ha ez a helyzet, akkor sem történne más és másképp. szóval úgy lepődtem meg a végén, hogy elhitettem magammal, hogy mégsem az a csavar, ami lett.

Thomas - 2020. 10. 24. 13:24

Nekem kb. az álomjelenetnél esett le, hogy ez lesz a csavar, csak azt nem tudtam, hogy mit akartak elérni vele, tehát összehozni a lány szülei, vagy csak kínozni a másik lány apját, bosszút állni valamiért, hát egyik sem lett:)

Majd ha nézed a Nocturne-t, figyelj a legelső jelenetre, meg ahogy az fényképezve van, az mindent elmond. Ha nem minimál költségvetésből készült volna, akkor kaptunk volna mondjuk külső kameraállást is, nem ilyen sután nézett volna ki az egész jelenet.

Thomas - 2020. 11. 22. 00:06

Most láttam a Fantasy Islandet, szintén Blumhouse-os film, az 7 millióból készült, és eszméletlen jól nézett ki, nagyon szépen volt fényképezve. Ezek szerintem maximum 1-2 millióból készülhetnek, amiknek ennyire semmitmondó képi világuk van.

winnie - 2020. 11. 22. 08:10

én is most láttam:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz