login |

Pilot: neXt

2020. 10. 07. 21:20 - Írta: human

34 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

Újabb emlékeztető, hogy nem szabad reménykedni? Tudom, nem mindenki pattant le az országos tévés sorozatokról, de míg a blog indulásakor még kiemeltnek éreztem az őszt, addig az utóbbi években már nagyon kevés nézős sorozatot hoztak a “nagyok”.

Persze, becsúszik pár jó tőlük, amikor megerőltetik magukat, de azért sok az olyasmi is, mint a FOX-os neXt. Aminek a pilotja nem sikerült jól.

A sorozat elvileg modern mesterséges intelligenciás kutatásra alapozott, és így akart szólni egy esetleg elszabaduló MI-ről, de valójában fogtak egy ötletet, az intelligencia robbanást (ami 1965-ben íródott), és elrohantak vele egy tipikus sorozat irányába.

A történet középpontjában egy tech cég kirúgott feje áll, aki amolyan Elon Mush + Steve Jobs keverék – goromba viselkedésben is. Azért tették ki, mert a mesterséges intelligencia-kutatást az atombomba felé tartó versenyhez hasonlította, csak szerinte az algoritmusok alkotói nem igazán gondolkoznak az esetleges következményekről. Ugye Musk is hasonlókat mondott, és azt, hogy mire a törvények reagálnak, az túl késő lesz, olyan lassú kormányzási folyamatokról van szó.

Akár jól is hangozhatna az előbbi felvetés, de a többi szálat még nem mondtam. Egyrészt már a kezdő részben is egyértelműen kinyír valakit egy mesterséges intelligencia. Az FBI pedig elkezd nyomozni, de a csapat vezetőjének van egy másik erőltetett “ketyegő bombás” ügye. Sőt, még otthon sincs rendben minden, hiszen a gonosz Siri/Alexa-másolat mintha befolyásolni akarná a gyerekét, mert öntudata van.

Ha pedig mindez nem lenne elég, a tech zseninknek is sok titka van, de ezeket nem fedem fel, mert csak a rész végére derülnek ki. A lényeg, hogy a legtipikusabb csapatösszehozó rész ez a pilot, és már most ledobták a “komolyan vett sci-fi” témát. A Limitless ugrott be róla, vagy a The Mentalist, szóval a csapat-nyomoz sorozatok. Nem a legrosszabbakra kell gondolni, mint mondjik az NCIS, de gyorsan megérkeztünk a sablonokba.

Igazából lehet, hogy az elvárások ütközése itt a fő gond, aki egy nulla sci-fire számítva ült elé, az jól is szórakozhatott. Például John Slattery mindig jó, szerintem itt is, és milliárdos, nárcisztikus karaktere miatt egy percig nem unatkoztam a piloton, már amikor ő volt a képernyőn, hiszen peldául a nyomozó otthoni szála még a tipikus vonalak között is a legtipikusabb. Nyilván szükség van rá, de fárasztott már így 10 percben is.

Nem tudom, hogy írjam még jobban körbe a neXt-et, hogy bár nem erős a pilot, de közben megis simán el lehet nézni. Aki “háttértévét” keres, annak szerintem még ajánlani is tudom, ebből a szemszögből volt benne valami így 1 rész alapján. És amikor a vasalásra figyelve kimarad 2-3 perc, akkor sincs gond, hiszen nem eresztik el a nézők kezét.

Az egészben talán az a legszomorúbb, hogy jobb mesterséges intelligenciás sorozatot még országos csatornán is szállítottak már nekünk pár éve a Person of Interest személyében. Most pedig itt tartunk, egy háttérbe illő limonádénál (szerencsére ott volt a Devs nörd sorozatnak idén). 5/10, és lehet a végén találkozunk, csak hogy összezavarjam a pontozást.

34 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2020. 10. 04. 14:49

Az első rész egész jóra sikerült. Nem tudom merre indulnak a folytatásban, de egy részt még bepróbálok.

cherockee - 2020. 10. 05. 12:34

Szerintem is jó volt, szakmabeliként végignézve a röhejes hülyeségek és csúsztatások száma viszonylag kevés volt :), egész kevés, én ennek már örülök.

Geza Kovacs - 2020. 10. 07. 17:18

Nagyon tetszett. Az első percétől az utolsóig. Ezek a történetek kilóra megvesznek engem. A Mr Robot is így kezdődött, az első évad tetszett is nagyon, utána zagyvaság lett belőle. Ez remélem megmarad ilyennek.

Alain Prosztó - 2020. 10. 07. 21:48

Nem tudok mit hozzátenni. Talán csak annyit, hogy ha nem tobzódnánk a jobbnál jobb (leginkább kábeles/streaminges) sorozatokban, akkor megnéznék egy ilyet. De nem ez a helyzet, szóval részemről ennyi volt.

Diapolo - 2020. 10. 07. 22:30

Nekem kifejezetten meglepetés volt. Lekötötte a figyelmem, érdekes is volt, ha nem is maradok az évad végéig 1-2 rész simán benne van még, ha pedig sikerül mit felvázolni, akkor több is. Nem váltja meg a világot, volt már ennél jobb is, de a 7/10 mindenképp jár, egy esélyt megérdemel.

Tényleg csak az a kérdés, hogy tudják-e ezt az AI elszabadulást jó köntösbe bújtatni.

Artie - 2020. 10. 07. 22:45

Egyből bukó!

Naturális intelligenciát használtam ennek megállapításához!

Deny - 2020. 10. 07. 22:58

Nekem felemás volt a pilot. Alapvetően lekötött, és érdekel a folytatás, mert az alapsztori elég para, és kíváncsivá tettek, viszont több helyen is leült, ami nem túl szerencsés egy pilotnál. 6/10.

Aniko - 2020. 10. 07. 23:23

hattertvnek is gyenge volt a pilot

Tyberius - 2020. 10. 07. 23:55

A gyerek szála engem is bosszantott, untatott. Alapvetően érdekel a téma, de nem igazán erre számítottam. Azt hittem, sokkal később lesz csak felfedve, hogy az MI csinálja a fesztivált. Max azt tudom elképzelni, hogy lesz majd hirtelen egy “jó” MI is vagy fasz tudja. Vagy a Next a jó MI, de van egy gonosz ikertesója. Jah az volt már a POI-ban.

Szóval nekem gondom volt a tempóval is. Pár részt adok neki még, aztán lehet megy a levesbe…

human - 2020. 10. 08. 00:48

“Tényleg csak az a kérdés, hogy tudják-e ezt az AI elszabadulást jó köntösbe bújtatni.”

az eddigiek alapján szerinted?

Crow - 2020. 10. 08. 06:09

“Feltöltöttem pár dolgot a couldba és észrevettem ezt a kódot”…Omg.

Crow - 2020. 10. 08. 06:35

“Sikerült lefényképeznem a kódot mielőtt letörölte magát”… Keményen hasít a szuperintelligencia!

Diapolo - 2020. 10. 08. 07:43

“az eddigiek alapján szerinted?”

A 3. rész környékén kifullad az egész, de már lehet a következőnél. Maga a téma érdekes lenne, de a megvalósításra az elnagyolt szót tudnám használni. A hullámzását pedig LeBlanc tök jól szemlélteti a pilotban. Miután beverte a fejét a rész kb. közepén, egész a rész végéig csak kereste magát, csak díszlet volt, maga a jelenléte nem tett hozzá semmit a jelenetekhez. Szerintem a 2-3. rész végére ez bukta lesz, de hajrá, lepjenek meg, hátha tudják ezt jobban is.

JKJ - 2020. 10. 08. 08:39

Sajnos nagyon jó esély van rá, hogy beleesnek a szokásos csapdába amikor M.I. témáról van szó. Miszerint a szuperintelligens M.I. számára mi állunk az időben, annyira lassan cselekszünk. A lassított felvétel enyhe kifejezés. Amikor az okos ember megpróbálja kijátszani a gépet, akkor ezer lépéssel lesz csak lemaradva a gép mögött.

Nyilván ebből nem lenne jó sorozat, de talán itt valami más módon veszik fel a harcot. Ha nem, akkor nem sok jót jósolok a történetnek.

human - 2020. 10. 08. 12:27

szerintem pl jó fordulat lett volna, hogy az az exec nem “ó, magát úgysem engedné letörölni” gagyi blöff, hanem igazi, de már nem működött.

winnie - 2020. 10. 08. 15:00

azért én bíztam benne, de ez számomra nem volt túl érdekes. és tényleg elég sok mellékszál volt, ami nem túlzottan indított be. látom benne, hogy simán lehet rajongója, de szerintem egyik szál sem keltette fel igazán az érdeklődésemet, jobban örültem volna valami epizodikus cuccnak, mint annak, hogy minden részben haladnak előrefele a megindított szálakon. legalábbis gondolom. (EDIT: igen, elnézve a tartalmat, mennek tovább a next-tel, a bullyzással, slattery lányával, slattery egészségével és ilizával is)

3-4/10

human - 2020. 10. 08. 18:49

én is bíztam benne, azért kezdett így a poszt, meg ugye a plakátnál is említettem.

winnie - 2020. 10. 09. 05:37

jaja, csak arra célzok, hogy a véleményed ellenére.

JKJ - 2020. 10. 14. 14:00

Még a harmadik rész után sem tudom hova tenni. Eddig szerintem bőven több a pozitívum, mint a negatívum.

SPOILER

Szerencsétlen kerekesszékes. Két hétig irányították.

winnie - 2020. 10. 14. 14:52

jövök róla írással. nekem nagyon nem jön be, vagyis nem érdekel, de ezt csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon kellemes meglepetés – azoknak, akiket érdekel egy tudományt és elméleteket használó AI-s kergetőzés (ki kerget kit?:). az 1×03 fő szála remekül volt felépítve, tiszta paranoia, és basszus, a csavar annyira adta magát, de meg sem fordult a fejemben. és igen, nagyon durva belegondolni. na, majd a kritikában. részemről kasza, de ezt sokan szeretnék.

és, ami fontos, az évad lezárt, önálló szezonokban gondolkodnak a készítők.

cherockee - 2020. 10. 14. 15:24

Most nézem a 3. részt, nekem a második-harmadik jobbnak tűnt, mint a pilot, és elég ötletesnek tartom. IT-s vagyok, nyilván baromság amit beszélnek szakszavak szintjén, de a történet nagyjából az, ahogy érthetővé lehet tenni ezt emberek számára, hogy mit tudna tenni egy AI, de akár egy nagyon gyors és koordinált hacker csapat is.

Geza Kovacs - 2020. 10. 15. 23:47

Nagyon tetszik 3 rész után is.

Enzo - 2020. 10. 28. 13:56

1×01 (pótlás péntekről)

Korrekt kezdés volt, igazából sok meglepetést nem okozott az alapsztori és a trailer után, talán egyedül azon lepődtem meg, hogy LeBlanc hallucinál, ezen kívül inkább csak necces dolgok voltak, amik a realitást nem biztos hogy erősítik (Akers kihallgatása ott helyben az épületben, neXt egy routeren keresztül áttölti magát “a’internetre”, kissrácnak rögtön pisztolyt ajánlgat Iliza). LeBlanc hatalmas szövegeket tol (lásd lentebb), Salazar egyelőre semmilyen (bár érdekes rajta a H alakú heg, meg hogy Weiss mentette meg anno), a mellékszereplők mérsékelten érdekesek, pl. a CM nevű hacker. Meglátjuk, egyelőre egy jó közepes, de néha jó valami kevésbé misztikus mindfuckot is nézni.

Darabkák:
– Volt pár ismerős arc: Gina ugye Maya a The 100-ból (+Heroes:Reborn, Agents of SHIELD), meg Sean Akers is ismerősnek tűnt (IMDb szerint Harper’s Island meg Eureka)
– Azt hittem a végén kb felrobban a szerverterem, azért pörögtek fel a ventilátorok… :D

#hétidézetei:
“-Sorry. Uh, it’s Asperger’s.
-Asperger’s?
-Yeah, I don’t have it. I’m just a dick.” :DD /LeBlanc/

“-I admire your work very much, if not your spotty record in hiring women.
-Oh, Ted did all the hiring. I did Ted’s wife.” :DD /LeBlanc/

1×02 (pótlás vasárnapról)

…és egészen jól hittem – ha nem is felrobbant, de kigyulladt :D

A cold open, ami talán egy flashforward lehet Salazar jövőbeli kihallgatására(?), érdekes volt, azon kívül igazából szinte csak Ethan és Iliza (mekkora Alexa áthallás BTW) szálán haladt a dolog. A kissrácnak szerencsére megjött az esze, elég erős lett volna előkapni a fegyvert a suliban, aztán meg csaliként használták, de jól csinálta, például ügyes trükk volt megfenyegeti Ilizát, hogy beszél róla a szüleinek. (Ha már ügyes trükkök, CM és a network logging utolsó pillanatos átpasszolása Ginának is tetszett.)
Szegény szülők, kemény lehetett végighallgatni azt a sok szemétséget, amit “Iliza” mondott a gyereküknek… nem csoda, hogy szétverte a végén a srác :D

Amúgy azt hittem, hogy a végén levő főcímnél a bal alsó sarokban levő kódrészlet jelent valamit, vagy legalább részről részre változni fog, de sajna nem :/

Enzo - 2020. 11. 27. 20:26

1×04 (pótlás múlt csütörtökről)

– Látszik, hogy sok idő maradt ki két rész között: majd’ másfél perces a “previously” :D
– A deepfake videóval újabb eléggé aktuális témát sikerült behozni a sorozatba.
– Most vajon Abby tényleg örökölte LeBlanc betegségét, vagy azt a hívást is csak haluzta a fickó?
– Na jó, arra nem számítottam, hogy a felvezetett fickó öngyilkos robbantó lesz, azt hittem, csak simán CM-et akarja kinyírni. Főnök (Mathis) meg elég önfeláldozó volt, RIP…

#hétidézete:
“-If this program is out to get us and it’s so smart and so powerful, why doesn’t it set a nuke off in every city in the world?
-This guy’s your boss?” :DD /LeBlanc/

1×05

Hát erről a részről se tudtam sok mindent felírni: LeBlanc és lánya menekülnek, Ted meg akarja magát ölni, aztán neXt segítségével megzsarolja a vezetőséget, Ginában meg van annyi becsület, hogy minden nézeteltérésük ellenére foggal-körömmel védi CM életét. Ez a szál egészen tetszett egyébként, de nem ez lett a legjobb, hanem a kabinos vacsora, ahol szinte tapintható volt a kitörni készülő feszültség, nagyon jól megcsinálták a készítők. Azt nem láttam jönni, hogy Nacio konkrétan Shea apja, WTF :O
Amúgy azt hittem, úgy lesz vége, hogy Ethan bejön anyuci pisztolyával, de nem, ennél cliffhanger-esebben hagyták abba, mint ahogy LeBlanc-ék menekülését is, ami lassan átcsaphat autós üldözésbe.

Geza Kovacs - 2020. 12. 03. 23:23

Hat résznél már egyértelműen kuka. Örvendetes, hogy önkritikát gyakoroltak, és ráhagyták, de azt nem tudom, mit gondoltak a készítéskor, amikor a sokaknak már a kezdetkor is sablonos (nekem épp tetsző) informatikai mesterséges intelligenciás főszálat elvitték ebbe a családon belüli, sehova sem vivő nyöszörgéses marhaság irányába.

Enzo - 2020. 12. 14. 19:38

1×06 (pótlás)

Shea szál:
Utolsó pillanatos gyerekmentés, meh. Nacio ha ügyesebb, akkor kiszúrja Shea kocsijának a kerekeit, és nem tudnak azonnal utánamenni. Shea meg komolyan otthagyja a puskát a hangárban Nacio lelövése után? Rendőrtől ez elég fura. Megtudtuk a sebhely eredetét is, és hát elég durva gyerekkora lehetett a csajnak :(

LeBlanc szál:
Játszanak a készítők a hallucinációval rendesen, Paul Ted-et haluzza, aztán már önmagát (level 2?)… még az lenne szép, ha most meg kapna egy hívást, hogy Abby nem örökölte a betegségét, és nem tudná, melyik hívás volt az igazi :D
Abby meg… naivan keresztbevágja az egészet GonoszTed parancsára, pedig a meghajtót kellett volna kihúzni rögtön, amint észlelte, hogy baj van. Hát összességében szerintem ez annyira nem jó deal, hogy a drive letörölve, cserébe meg csak annyit tudnak, hogy Tednél van a szerver…

Mi volt még? Gina és CM a csöveseknél, de itt alig kaptunk valamit. Az a húzás viszont tetszett, hogy neXt a saját tudásának hasznosságával érvel több fronton is: Pault meggyógyíthatná, illetve ugye Ted is az általa feltalált dolgokat hasznosítja.

david - 2020. 12. 22. 18:47

1×06-ban Slattery az irodában marha jó volt, szinte már Family Guy-ba illő jeleneteket hoztak össze :D

david - 2020. 12. 22. 18:48

sorry, 1×08 akart lenni

Enzo - 2020. 12. 27. 13:06

1×07 (pótlás szerdáról)

Na, együtt a teljes csapat a kis bunkerben, Salazar keményen nyomja Teddel szemben a “rossz zsarut”, akinek nincs vesztenivalója, és meg is érkezik az első csavar: neXt a kínai hadsereg kezébe kerülhet az átadáskor… aztán mire elkezdenék bosszankodni, hogy “peeersze, majd pont odaérnek közben kocsival a reptérre Paulék”, addigra jön a második: neXt csak el akarta kapatni magát az NSA-vel, nem akart se Szingapúrba, se Kínába menni. Cseles!
Ben meg nem csak furán kiabálja az FBI szót a gyanúsított üldözése közben, de még áruló is, a faterjának kell a szerver patriotikus okokból. Meh.

1×08 (pótlás tegnapról)

Micsoda foreshadowing volt az elején Salazar kihallgatása, ki se írták utána, hogy “x nappal korábban”, úgyis tudjuk. Körvonalazódik a nagy és merész terv: kilopni a vírust a Zavától és belopni az NSA-be. Ted ügyesen meggyőzte az FBI-ügynököt, Paul betegségével érvelve, és így időt nyert a tesójának, hogy kijusson – imádtam ahogy amaz túszejtőt játszott :D Amúgy nem tudta volna elküldeni valahogy a vírust neten?

#hétidézetei:
“-What was that?
-It’s just people screaming.
-Why are they screaming?
-Because I have a gun.” :DD /Paul/

“Do any of you have a dollar? I’d kill for a candy bar. Sorry, that’s a bad choice of words.” :D /Paul/

Enzo - 2021. 01. 09. 18:56

1×09 (pótlás)

Ez az egész NSA-s küldetés valahogy… hát nem volt a műfaj csúcsa, no. A kézzel begépelendő kód még poén, de egyébként maga a kód elég fake-nek tűnik, és hát több ponton is erős bajok vannak a valósághűséggel. Meg mondjuk megbeszélhettek volna valami kódnyelvet, ha már Ginának NSA telefonról kellett felhívnia a kiscsapatot, de persze akkor nem működött volna az átverés (amin egyébként meglepődtem), hogy Paul kvázi beáldozta a csajt a szerver cluster ID-jének megszerzéséért.

Darabkák:
– Huh, Ben még épp idejében lebukott a csapat előtt. És mivel sajnos neXt gyorsreagálású, így RIP Benfater.
– Éreztem én, hogy neXt jön az ultimate deallel: Paul-t megzsarolná a gyógyulásával…
– Ez a Ray nevű arc (mármint a színésze) nagyon furán néz ki, mintha össze lenne nyomva a feje a függőleges tengely mentén :D

hétidézete
“-Have you ever actually blown anything up?
-You mean besides my marriage?” :DD /CM&Paul/

1×10 (pótlás dec31-ről:D)

1. Abby hogy találta meg Ty-ékat, hogyha Shea tudtán kívül ment oda nekik segíteni?
2. Azért valljuk be, neXt az NSA-ben is megállíthatta, vagy legalább jobban akadályozhatta volna ezerféleképpen Ginát meg ezt a Natalie nevű csajt, meg a fickót, aki végül hallgatott rájuk…
3. A csavar tetszett a tetőponton, hogy Paul kihúzta neXt-ből a gyógyír 1/3 részét, és ez elég is volt neki, pontosabban Abby-nek (ezek szerint valahogy a nagy bumm előtt még ezt az egészet elintézte, szólt a Sri Lanka-iaknak, hogy vegyék kezelésbe a lányát).
4. Elgondolkodtató volt a végén a Paul flashbackjében előadott “control problem”, hogy nem lehet jóra programozni egy mesterséges intelligenciát, mert nem tudjuk megfogalmazni, hogy ez mit is jelent.
5. Gondolom mivel nem tudták a készítéskor, hogy kasza lesz a sorozat, azért csak kellett egy cliffhanger a végére…de így már inkább kihagyható az utolsó jelenet :D

Hát na, finoman szólva nem ez lett a “következő Person of Interest”. Egynek elment, de valahol meg tudom érteni a kaszát is. John Slattery mint LeBlanc volt a fénypontja az egésznek, hatalmas szövegeket tolt, rajta kívül talán néhány érdekesebb mellékszereplő, meg a technológiai paranoia-érzet, amit ki lehet emelni, és ennyi. Next please! *ba dum tss*

Tyberius - 2021. 02. 08. 00:43

Most tartok a 9-dik résznél, de igazából baromira szenvedve haladok a sorozattal, de ilyen csak azért is befejezem alapon tolom már.
Azért valamit észrevettem az íráson. Ez egy 24 évad volt, úgy az 5-dik évadtól. És ebbe most minden negatívumot beleértek. Anno, amikor Many Coto felbukkant a Star Trek: Enterprise-nál és elkezdték szállítani az összefüggő történteket a 3-4-dik évadban az addig számomra ritka foss korábbi szériákat ismétlő színvonal emelkedni kezdett és bár a nézettség addigra a béka segge alatt volt a sztorik minősége alapján jöhetett volna a folytatás.
De aztán ugyanez az arc (Coto) meg a 24-es haverjai valahol az 5-dik évad után elvesztették a fonalat és ugyanazokat a fordulatokat szarták ki magukból évadról évadra, max helyenként csempészve némi kreativitást a sztoriba.
És miközben néztem a NEXTet (első 8 rész), visszaköszönt az összes olyan szál, fordulat, amit kifejezetten untam és utáltam egy idő után a 24-ben. Salazar olyan volt mint egy Bauer klón, de komolyan, olyan mintha egy női Jack Bauernek lett volna megálmodva, a gesztikulációi, amikor Tedet hallgatta ki, tisztára Keifer képe derengett fel előttem. Aztán a fordulatok, a semmiből az utolsó pillanatban felbukkanó gyilkosok, meg lassan kibontott, de végtelenül unalmas árulások stb… mintha fogták volna a “hogyan írjunk egy foss 24 évadot sablont” és lepakolták volna az asztalra, majd annak mentén kitöltötték a hiányzó részeket a NEXT sztorijával, csak épp kihagyták az “events occur in real-time” formulát.

De lehet csak én vagyok így vele, de még mielőtt tudatosult bennem Coto jelenléte, már akkor úgy éreztem, hogy durva hasonlóságok vannak a két sorozat szerkezete között. Aztán egyszercsak elkaptam a nevét és hirtelen összeállt a kép.

Még 2 rész. Mondjuk köszi Enzonak hogy összefoglalta nagyjából, eddig se voltak nagy reményeim, de így legalább csendes unalommal tudom végig ülni a maradékot. És hogy miért nem nézek akkor valami mást. Perverz kíváncsiság hajt…

winnie - 2021. 02. 08. 09:01

á, teljesen elfelejtettem, hogy nem írtam erről. köszi!

Netrat - 2021. 05. 24. 10:37

Mindig az első ötlet a legjobb! Elindítottam a pilotot, és azonnal ott a FOX logó az elején: nyúltam is a delete gombhoz, hiszen már ennyiből lehetett tudni, hogy ez az izé élvezhetetlen lesz. De aztán csak elkezdtem nézni, és kb. 30 percig szenvedtem. Azután töröltem az egészet. Jó lenne, ha mindenki így tenne.
Az alapötlet értelmetlen, de elcsépelt és agyonrágott: a fellázadó gonosz számítógép vagy program története idegesítően unalmas. Különösen az egy informatikusnak, például nekem. A 2001 űrodisszeában még érdekes volt és hihető a hibásan programozott HAL számítógép “megőrülése”, de azóta túl sokszor éltek (vissza) ezzel a fordulttal a filmkészítők; egyedül az Interstellarban láttunk normálisan működő robotokat.
Egy professzionálisan kódolt program esetében lehetetlen annak “öntudatra ébredése”, akárhány routert csempésznek be idióták a mainframe mellé. Aztán az is természetes egy ilyen fércműben, hogy az FBI redundancia nélkül, egyetlen példányban menti el egy bűnügy adatait, de a valóságban ez elképzelhetetlen. És sorolhatnám a pilotban elhangzó további ökörségeket, de minek.
Szóval a FOX logó láttán egyből törölnöm kellett volna ezt a vackot, és sajnálom, hogy nem tettem meg.

winnie - 2021. 05. 24. 10:49

pedig a fox hozza az országos csatornán a legjobb és a legbevállalósabb sorozatokat, mindig is a foxra volt ez igaz – sok jó sorozatról marad le az, aki a fox helyett mondjuk cbs-re vagy abc-re gyúr.

a sorozta kapcsán: aki olvassa a kommentet, annak mérlegelnie kell, hogy melyik informatikusnak “hisz”, a kommentelőnek, vagy azoknak, akik a sorozaton is dolgoztak. mert bár el lehet vetni bizonyos dolgokat, hogy “ilyen nincs”, de nyilván sok ilyet elhangzott a történelem folyamán, és aztán mégis lett. nincs okom kételkedni az igazadban, de az biztos, hogy a sorozat jó pár valid elméletet, valódi szcenáriót szajkóz és kurrens technikai vívmányokat dob, mint például a robotrajzós 1×03-ban a lágyrobotikai dolgok.

egyébként pedig nem hiszem, hogy mondanom kell ilyesmit, hiszen magától értetődik: a fikciónak a lényege, hogy kitalált dolgokról szól. ez a sorozat is. kitalált dolgokról, amik révén nagyon sok valós dolgot is sorra vesznek. nyilván, aki nem tud elvonatkoztatni a hétköznapi életttől, annak ez a műfaj nem való.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz