login |

Supernatural: folytatódott a 15. évad

2020. 10. 09. 21:50 - Írta: Necridus

14 hozzászólás | kategória: kritika,

A koronavírus nélkül már fél éve búcsút vettünk volna a Supernaturaltől 15 év után, de a CW úgy döntött, amíg nem tudják az utolsó részt is leforgatni (két héttel a forgatás vége előtt kellett kényszerpihenőre menni), addig nem is adnak le több epizódot, így 7 rész a 2020/2021-es szezonra lett tolva. Ugyan a járvány még nem ért véget, de a forgatást befejezték a fiúk, így ma megkezdődött a last ride. 

Így azt gondolhatnánk, végre a lényegre térünk (és ha tényleg így lesz, heti kibeszélővel jelentkezem a CW leghosszabb ideje tartó sorozatának utolsó hét epizódjáról). De sajnos még mindig nem ez a helyzet, ami érthető is, elvégre ez a rész nem kvázi évadnyitónak készült, mégis azt gondolnánk, ennyivel a vége előtt most már igazán a főszál lesz a fontos. Azt remélhettük, ismét Isten ellen mennek a fiúk, elővesznek valami random Man of Letters könyvben talált misztikus fegyvert, és hadba állnak.

De nem. Ennek ellenére mégis az évad jobbik részei közé tartozik a Supnat – 15×14. A tovább mögött röviden beszéljünk róla. Spoilerekkel.

Na jó, lehet, hogy csak hiányzott már a heteimből 40 percnyi Odaát, azért élveztem ennyire. Az epizódban a múltból megjelent a Men of Letters “házvezetője”, akivel remekül kijöttek a fiúk. Kvázi a mindig kedves és gondoskodó nagymama képében tárult elénk (elsőre), aminek következtében Sam és Dean egyre felszabadultabb, boldogabb pillanatokat élt meg a bunkerben. És ezt volt igazán jó látni!

Ahogy Jensen Ackles ismét előhozza Dean gyerekes oldalát, ahogy Sam és Dean egyfajta boldog életet élnek, azt nagyon jó érzés volt látni. Nem győzték le Chuck-ot, nem mentették meg a világot, gyakorlatilag semmi nem változott, de végre valaki vigyázott rájuk és megkapták azt, amit gyerekként sosem. Öröm volt látni, hogy nem az Impalában, összeráncolt homlokkal ülnek csöndben és feszengenek.

A másik fontosabb szál központi figurája Jack volt (Cas még mindig sehol), aki tavasszal visszakapta a lelkét, így marja a bűntudat. Gyakorlatilag depressziós tinédzserként a szobájában ült sokáig, mire Mrs. Butters-nek sikerült megnyílnia. De a gonosz Mary Poppins (köszi Dean a kifejezést!) csak egy szörnynek tartotta Jack-et, ezért el akarta söpörni a Föld színéről, hogy a maradék egyetemes vadászt megvédhesse.

Ezzel pedig Jack-et próbálták kicsit lelkileg kínozni, ami a könnyes arcok és zokogó üvöltözések nélkül is remekül működött. A végén pedig ismét előjött a családias hangulat, ahogy a fiúk az igazságra ráébresztett házvezető távozása után megünnepelték Jack születésnapját.

Időhúzás? Igen. Olyan események történtek, amik igazából semmivel nem viszik előrébb a sztorit? Igen. Hiányzott a főgonosz és a 4. főszereplő? Igen. Mégis élvezetes és szórakoztató rész volt? Igen! De jövő héttől azért már belelendülhetnénk. Ahogy látom, Cas kapja a főszerepet a 15×15-ben.

14 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2020. 10. 09. 23:17

Ez 5 évaddal ez előtt elment volna egy normális résznek, de ide most nagyon nem való már. Én azt hittem, ezt most forgatták, hogy kevesen szerepeljenek benne, de ha ezt még eredetileg is komolyan gondolták, az úgy még gázabb.

Nikki - 2020. 10. 09. 23:36

Nagyon élveztem, hozta a Supnat-érzést, a hangulatok tökéletesen váltakoztak, Jensen meg lubickolt a szerepében; egy ilyen rész után érzem jobban, hogy bizony hiányozni fognak a fiúk.

cherockee - 2020. 10. 10. 00:00

Csatlakozom, én kifejezetten jól szórakoztam, a történet tetszett, a hangulatba jól visszazökkentett, nem is vettem észre, de már el is felejtettem a sorozatot, most már el tudom képzelni, hogy hiányozni fog.

sziszko - 2020. 10. 10. 07:54

volt itt minden, humor, dráma, régi hangulat, nagyon fognak hiányozni, nagyon jó rész volt

danonino1984 - 2020. 10. 10. 09:29

Nagyon jó részt volt! :)

Mikilós - 2020. 10. 10. 09:43

Nekem is tetszett. Aranyos, vicces rész volt.
Jensen Ackles beszólásit mindig imádom.

Dang it! Dang—damn it. DAMN IT!
“Language”, my ass! – Dean Winchester

Az Odaátban én mindig is jobban szerettem, a kreatív, vicces, vagy izgis filler részeket. A 6. évad után, a fő szállak, annyira nem voltak erősek már.
Várom is, de ugyanakkor nem is az utolsó részt.

Jesszus, MÁR CSAK 6 RÉSZ VAN HÁTRA

wondorog - 2020. 10. 10. 10:16

Szerintem ez nagyon is jó helyen volt itt, kvázi az utolsó boldog pillanatok a nagy dráma előtt.

szirial - 2020. 10. 10. 11:01

Vessetek a mókusok elé ezért, de én remekül szórakoztam, jól esett ez a túltolt drámázás-világmegmentés közepette.
A hangulat mindent vitt. Jó volt látni, milyen jól érzik magukat a Winchester tesók. És szerintem a színészek is lubickoltak a jelenetekben.
Egyetlen problémát az okoz, hogy Dean melyik egy sorosát jelöljem a hét idézetének.

HunPack - 2020. 10. 10. 11:43

“ Az Odaátban én mindig is jobban szerettem, a kreatív, vicces, vagy izgis filler részeket. A 6. évad után, a fő szállak, annyira nem voltak erősek már.”

En sztem a 8. evad korul kaszaltam a kb. 15. apokalipszis utan, egyszeruen idegesito volt a fo szal addigra. Amugy en is AA kreativ, vicces filler reszeket adtam, most kedvet is kaptam picit.

Ela1010 - 2020. 10. 11. 22:30

Szerintem jo lett volna ezt a nenit megtartaniuk, valahogy rabeszelniuk, hogy segitsen. Eleg erosnek tunt.

Hádész - 2020. 10. 11. 23:02

Nekem is bejött ez a rész, és a címe alapján (Last Holiday) gyanús, hogy innen már nincs megállás, még ha lesz is MotW, gondolom be lesz kötve a főszálba. Tippre még ennek a résznek is lesz szerepe a továbbiakban, és a bunkerből előszednek valami hasznos funkciót még a végjátékhoz.

Kissur - 2020. 10. 12. 14:01

15×14
Tökéletes visszarázódó rész volt. Egy kis pozitív hangulat is volt, könnyed is volt az egész, nem hiányzott a lelkizés.
Többször mondtam már, hogy én szívesen nézném azt is, hogy a tesók csak úgy random szörnyekre vadásznak. Na most ez pont olyan rész volt, és teljesen elvoltam vele.

Lili - 2021. 10. 13. 22:36

Valaki nem tudja, hogy most akkor lesz valaha szinkronosan a 15-ik évad és, hogy mikor?

winnie - 2021. 10. 14. 05:13

lesz, és nem tudni. a naptárban jelezni fogjuk meg a hírekben is: https://www.sorozatjunkie.hu/2021/01/10/2021-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz