login |

The Boys: vége a 2. évadnak – írta Shyllard

2020. 10. 09. 16:02 - Írta: vendegblogger

29 hozzászólás | kategória: kritika,

Véget ért az Amazon Prime Video egyik legdrágább sorozatának a második évadja, ami a meglehetősen ütős kezdést követően végig képes volt tartani a saját maga által diktált iramot.

Promóciós anyagokban a széria erőszakosságával és a szuperhősmítosz kifricskázásával szeretik hirdetni The Boys-t, miközben ahogy az első évadban is látható volt, ennél sokkal többről van szó. A meglehetősen tág, társadalmi és személyes problémakörökkel foglalkozó sorozat szerintem mindenképpen egy jobb szezont szállított le, mint az előző, ami azért is nagy szó, mert sok rosszat annak sem lehetett a rovására írni.

A tovább mögött enyhén spoileresen folytatom arról, mit is láthattunk.

Első körben a legnagyobb változás volt, hogy ezúttal nem egyszerre, hanem hetiben kaptuk meg az epizódokat a kezdeti hármat követően. Ez a streaming szolgáltatás szempontjából is érthető pénzügyi döntés (hisz hiába szállítanak le remek sorozatokat, egyszerűen nagyon gyér még mindig a tartalomtáruk, nem is szoktam egy hónapnál több időre előfizetni rá időnként – annyi idő alatt gyorsan megnézhető az, ami felgyülemlett), de véleményem szerint mi nézők is jól jártunk vele.

Az első évadban nekem egy idő után lapossá vált a téma és hangulat is, viszont a fokozatos adagolással sikerült elérniük, hogy minden héten izgatottan várjam a következő részt. A cliffhangerökkel felkeltették az érdeklődésemet, s hogy nem kaptam rögtön választ kérdéseimre, sokkal nagyobb lelkesedéssel ültem le az új epizódok elé. Remélem, a következő évadot is hasonlóan strukturálják, bár ez érthetően nem mindenkinek annyira pozitív változás.

A téma terén továbbra sem szégyenkezhettek, hiszen a szuperhősformula feje tetejére állítását ezúttal még több oldalról megtámogatták. A tavaly lefektetett stabil alapokra támaszkodva folytathatták Homelander és a Hetek kibontását, nem félve ezúttal emberibb oldalaikat is előtérbe hozni. Mind a készítők, mind a nézők már egyértelműen tudjuk, hogy mekkora szemetekről van itt szó, így humanizálásukkal egy pillanatra sem kavarták meg a dolgokat rossz értelemben.

A mondhatni főszereplő, Antony Starr elborult Superman-je továbbra is a sorozat sztárja, s ezúttal mintha több játékidőt is kapott volna. Kapcsolata a remekül beilleszkedő Aya Cash Stormfront-jával némiképp épített az első évadban Stillwell-lel ápolt viszonyára is, miközben új oldalait is előtérbe hozta. A nagyra nőtt gyerek továbbra sem képes kezelni, ha nem ő a világ közepe, s ez az egyik tulajdonsága, ami annyira rémisztővé is teszi a hatalmával párosítva.

A tavalyi évadzáróban belengetett fiával való kapcsolata, pedig teljesen új szintre tudta emelni a karaktert. Remek jeleneteket és szövegeket kaptak együtt, ami bár eleinte nem tetszett nekem annyira, a végére nagyon szép ívet írt le. Megismerhettük az őszinte, tényleg jóindulatú aspektusait is a karakternek, aki hibái ellenére nem is annyira megátalkodott gonosz. Árnyalása meg nagyrészt mégis a színésznek köszönhető, hiszen számtalan csöndes pillanatában is mimikáival tökéletes képes volt tükrözni mi is járhat Homelander fejében. Részről-részre egyre jobban tudtam őt sajnálni, miközben egy pillanatra sem vált tragikus hőssé, csupán jobban érthető személlyé.

Az újonnan érkező Aya Cash talán nem csak a meglehetősen érdekes kapcsolatával állította új fénybe Homelander-t, de a még nála is romlottabb személyével. Kezdetektől fogva látható volt, hogy itt valami nagyon nem stimmel vele kapcsolatban, miközben a bemutatkozásánál első pillanatokban mintha Starlight-féle oldalt erősítette volna. Amolyan évad gonoszaként nem csak aktuálpolitikai kérdésekre volt képes reagálni, de lefektette igazi fő gonoszunk határait is. Cash választása pedig számomra külön öröm volt, You’re The Worst óta nekem kedvenc sorozatos színésznőm, remekül képes árnyalni még a legellentmondásosabb karaktereket is.

Rajtuk kívül, a szuperek terén még Maeve, A-Train, Deep és Starlight és még Black Noir (még ha nem is többiekkel egyenlő mértékben) is kapott rendesen játékidőt, de az első kettőt én valahogy sehogy sem éreztem erősnek. Mindkettő vonala érthető és átérezhető, de talán ők a kevésbé érdekes tagja a Heteknek. Saját moralitásával küszködő hőst láttunk már jobbat, mint a harcos amazon, a speedster pedig az előző évadhoz képes meglehetősen egysíkú, pláne, hogy a kegyvesztett hős témája sokkal jobban be van mutatva Deep által.

Vizi erőszaktevőnk továbbra is főleg csak, mint vicc tárgya van jelen, de működik, mert rászolgált rendesen. Starlight meg hiába nem egy érdekes karakter, a Hughie-val való kapcsolata mégis képes fontossá tenni. Black Noir pedig Black Noir, rá panasz nem lehet, bár sok dicsérettel sem lehet ellátni, funkcióját tökéletesen betölti továbbra is.

Halandók terén Hughie továbbra is a csapat szíve, Mother’s Milk kicsit háttérbe szorult, de Frenchie, Kimiko meg Butcher remekel. A francia és szupererős lány kapcsolata számomra továbbra is a sorozat legjobb szerelmi szála (bár egy ideig Homelander és Stormfront elvette előlük a fényt), és remekül játsszák egymásra a két szereplőt. Bőven hagynak jeleneteket nekik, amiben kibontakozhatnak.

Butcher párhuzamba hozása Homelander-rel pedig az évad egyik legzseniálisabb húzása, s az utolsó rész talán azért is ütött olyan nagyot, mert egyértelművé tették mi is az igazi különbség kettejük között. Szerelme, Becca hiába volt elég egysíkú, úgy érzem jó döntés volt lefutni ezt a kört a vele, mert most már nem csak hallunk a szuperhős bébiszitter motivációjáról, de láttuk is azt.

Az említetteken kívül természetesen még számtalan karaktert mozgat a sorozat, de közülük igazán csak Shawn Ashmore Lamplighter-e és Giancarlo Esposito figurája emelkedett ki. Utóbbi Stan Edgar-ja rémisztő és hiteles, semmi meglepetés, míg előbbi remekül képes volt új fénybe megvilágítani a Heteket, még ha kicsit elkapkodott szálat is kapott. Kiírása eléggé gyengére sikerült, bár magát a döntést megértem, kezdett már kicsit túl erős lenni Butcher-ék csapata.

Ahogy érződhet a karakterek útjának leírásából, a kezdő bekezdésben is említett széleskörű témák érintését a szerteágazó szálak bemutatásával sikerült elérniük. A sztárgyár hátterének bemutatása továbbra is előkelő pozíciót foglal, de ezúttal az egyházaknak (főleg egy bizonyosnak) is beintettek a készítők és aktuálpolitikai kérdésekkel sem feltétlen fogták vissza magukat. A szívét az évadnak mégis a szeretet, szülő-gyerek kapcsolat és a girl-power adta.

A legfőképpen apa-fiú/lánya témában kibontott kérdéskörben kaptunk mindkét szempontból betekintést, egy fura módon rendkívül családközpontú évadot eredményezve. A nők erővel felruházását is remekül tudták kezelni, mert egy pillanatra sem volt izzadságszagú a dolog, miközben számos igazán badass jelenetnek lehettünk tanúi. Az évadzáróban levő Stormfront földön való rugdosását nem tudtam mosoly nélkül nézni, annyira szépen felépítették ezt a momentumot.

Karakterek és történet tekintetében tehát nagyon jól összetett, fókuszált, ámde rövid évadot kaptunk, ami nem mellesleg számos remek zenét is megszólaltatott, fantasztikus jelmezekkel és díszletekkel karöltve. A bele fektetett összeg jól látszik, bár az egyedüli nagy problémámat a sorozattal továbbra sem voltak képes kiküszöbölni.

Hiába a jó effektek, jelmezek és díszletek, a fakó színezése a képeknek, ahogy végig pörgettem szemeim előtt gyors az évad részeit, egy szembetűnő jelenettel sem igen örvendeztettek meg minket. Meglehet csak a fakó színek miatt mindez, ami a hangulathoz remekül illik, de elveszi az amúgy szép beállításokból az erejüket. Ezt azért is problematizálom, mert egy vizuális médiumról van szó, s mikor képtelen ténylegesen esztétikailag emlékezetes képkockákat produkálni egy ilyen minőségi sorozat, valahogy nehezebb is visszaemlékeznem rá. Szépnek szépek a beállítások, és emlékezetes jelenetekkel nem szűkölködik a sorozat, de fényképezés terén nem teszik meg azt az extra lépést a készítők, amit minden másban igen.

Összefoglalva tehát egy, az első évadra erősen építkező, de számos téren újító második szériát kaptunk a The Boys-tól, ami téma területén a nagy célkitűzéseknek egytől-egyig pazarul eleget tesz. Anthony Starr Homelander-jének minden pillanata zseniális, a szülői-gyermek kapcsolatba való búvárkodás remek súlyt ad a sorozatnak, az erőszak és a humor páratlan és nagyon üt és még számtalan potenciális jövőbeli gonosz is felütötte a fejét.

The Boys továbbra is párját ritkítja, az Amazon Prime Videos egyik legerősebb popcorn-sorozata, ami nem csak üres látvánnyal, de igazi tartalommal is meg van töltve. Csak abban reménykedek, hogy a következő évadban érkező Jensen Ackles mellett kicsit nagyobb fókuszt fognak fektetni a sorozat vizuális stílusára is.

29 hozzászólás Ne habozz!

humorpalanta - 2020. 10. 09. 12:06

Azt…a…ménküves…
Még mindig libabőrös vagyok.
Hey, Kraut! mostantól a kedvenc beszólásom.
Girls do get it done.
Oké, S3 mikor? :D

Mate4182 - 2020. 10. 09. 12:09

Baromi jo finale volt!

Ritkan nezek meg valamit munka kozben, de ezzel nem tudtam varni.

Deisler007 - 2020. 10. 09. 12:31

Jónak jó volt, de semmi meglepetés… aztán hoppá!wtf?!

ezt a cliffhangert nem láttam jönni, pláne, hogy egy olyan szereplő, aki őszintén szólva nem sok vizet zavart, de hirtelen elég várós lett a harmadik évad. nem kicsit rendezi át a pályát az utolsó pár perc csavarja.

heidfeld - 2020. 10. 09. 13:32

“Szegény” Hughie, mennyi fronton helyt kell állnia:D
Rohadt jó volt a finálé. Erre a csavarra, tényleg nem számítottam. Alapjaiban rendezi át a dolgokat.
Butcher és Becca, többiek előtt:D:D Kb. ilyen lehet, amikor saját szemeddel látod, hogy a Yeti, Loch Ness-i lény, és a földönkívüliek, tényleg léteznek….Ilyen apróság, de jót nevettem rajta.

Mate4182 - 2020. 10. 09. 17:12

Ami nekem meg 1 kis plusz pont volt:

Homelander váll-lapjai (nemtom hogy hivjak az ilyesmit) a Chrysler building sasai.
Ez mar az elejen feltunt es nagyon tetszett!
Vegre szerepelt az epulet :D (ott rantott ra a vegen)

Diapolo - 2020. 10. 09. 17:30

Ma daráltam a 6. résztől és valami egészen lenyűgöző élmény volt így a három egymás után. Ami hihetetlen, hogy a nagyon magasra tett első évad lécét megugrotta, tudták jól folytatni és izgalmas évadzárást írni neki, várom a 3. évadot. Az évad nehezen indult, az első 2-3 résznél azt hittem, hogy próbálja kitalálni, merre induljon. De megérte a várakozás, amit utána produkált, azelőtt le a kalappal. Az évad legyen egy 8,5/10, mert bár fantasztikus volt, az elején kicsit kereste magát.

Yamagato - 2020. 10. 09. 20:05

Hány sorival előfordult, hogy a zseniális első évad után a másodikra a középszerűségbe siklik, féltettem a The Boys-t is rendesen. Humor, belek, profi színeszek, látvány és valami olyan zsonglőrködés a karakterekkel és történetvezetéssel, hogy emelem a kalapom. Ennyi karaktert (akikből a legtöbb eléggé OP) izzadságszag nélkül kordában tartani nem semmi írói teljesítmény. A képregényt olvasva ráadásul azt kell mondjam, ezt hívják adaptálásnak. Még nem láttam ilyet, hogy valami ennyire jól átadja az eredeti mű témáit, karaktereit, mégis mindig csavarjon rajta egyet, hogy ne csak másolja és ha úgy kell, akkor másfele viszi a sztorit, kiegészíti és javítja. Bravó, 9/10, ide a 3. évaddal!

Alain Prosztó - 2020. 10. 09. 20:15

Jaj, mennyire tele volt zseniális momentumokkal és dumákkal ez az évadzáró is!

A szálak lezárására és az újak belengetésére csak 7,5-et adok a 10-ből, de mikor ennyire tökéletes arányban adagolják a tökösséget, a drámát, a perverziót és a humort, akkor mindez mégis ki a jó francot érdekel? :-D

Vincent Vega - 2020. 10. 10. 08:19

Minden perce arany :D

humorpalanta - 2020. 10. 10. 20:07

Amúgy az az érzésem, hogy a fényképezése is azért ilyen, hogy kihangsúlyozza a “mindennapias”-ságát. Mintha benne élnél. Mintha része lennél. Ugye magában a sorozatban is vannak sorozatok és filmek as szupikról (kép a képben), s ennek a hogy is mondjam, magadévá tétele, a fal lebontása a sorozat és az élet között a szerepe. Mintha ebben élnél. Ezt érzem a hírek, hírműsorok folyamatos használatával is.

Amúgy a sorozatról hányfajta elemzést lehetne írni? Nagyon durva. Filmszakmai szemmel, szociológiai szempontjaival, politikai részéről, a hadsereg és szuperhősök témájáról, gazdasági témájáról (hogyan adják el a céget), sőt PR – szempontból is legalább 3-fajta elemzést lehetne írni. Nagyon durva.

Ez a sorozat zseniális. Érdemes lenne akár szaktárgy keretében tanítani és értelmezni.

Shyllard - 2020. 10. 10. 21:35

humorpalanta: Igen, ebben énis egyetértek, hogy ilyenféle lehet az indíttatás, de attól még a mindennapiságot is meg lehet csinálni emlékezetesen. Most őszintén nem tudom miképpen, bár lehet ez csak egyéni ízlés kérdése és mivel én általában preferálom, hogy minél szebb legyen egy sorozat (nem látványos, hanem emlékezetes beállítások), így jobban le is tud húzni, ha ez nincs meg benne… Arrowverse-s cuccoknál pl. egyik fő szempont volt, amiért az egészet kaszáltam. Valami iszonyat átlagos képi világgal rendelekzik az egész.

B - 2020. 10. 11. 09:13

mi pontosan Maeve ereje? mert képes volt követni és a nyílt mezőn meglépni Stormfrontot. tuti nem tud repülni, az előző évadban még Homelander reptette

ender1112 - 2020. 10. 11. 16:51

Maeve golyóálló (sérthetlen?), szupererős. De a soriban valóban nem tud repülni, szóval elég hülyén nézett ki, hogy mindenütt csak úgy ott termett.

Hádész - 2020. 10. 11. 18:25

A fakó színezéssel, mint negatívum, nem tudok egyet érteni. Szerintem üdítő, hogy nem a mostanában (a szuperhős filmekre különösen) jellemző túlszaturált, műanyag hatású színezést használják. Sokkal valószerűbb így a sorozat megjelenése, a látványosabb részeket is beleértve.

Az évad nekem is bejött, bár az eleje kicsit leült számomra, de a második fele bőven kárpótolt. Sok felvetett szál maradt kibontatlanul (Ashley, az egyház mibenléte pontosan, Deep is elsikkadt némileg az évad végére), remélem a 3. etapban foglalkoznak velük.

Isaac - 2020. 10. 12. 10:36

…még mindig KEDVENC :D

Acheron - 2020. 10. 12. 12:45

Egyetértek, nem hiába dicsérik is sokan. Képes volt fölülmúlni az első évadot, ami önmagában bravúr. Ebben a sorozatban gyakorlatilag minden van ami szem szájnak ingere. Humor, akció, látvány, dráma, vér, karakterek, és még sorolhatnám. Még olyan dolgok is amit nem igazán várna az ember, pl társadalom kritika, aktúál politikai reflektálás, stb.
Ami fontos, hogy mindezeket jól adagolja, és jól is csinálja. Néha el is gondolkodtam, hogy a mai ultra PC világban ezt, hogy hozták össze az alkotók, de le a kalappal, és nagyon várom a folytatást.
És ne felejtsétek el, egy jó tanács: Don’t be a C***! :D

ender1112 - 2020. 10. 12. 13:08

Szerintem viszont rosszabb lett, mint az első évad. Még így is jó, de jóval több benne a logikátlanság, a történet kezd szétcsúszni, ráadásul helyenként sikerült unalmat is belecsempészni, ami azért teljesítmény :)

waces - 2020. 10. 13. 10:12

“nagyon gyér még mindig a tartalomtáruk” ??? mar 2017-ben is _nagysagrendekkel_ tobb volt a prime tartalom, mint a netflix.

“As of November 2017, Netflix had 4101 Movies and 2814 Seasons of TV shows. Amazon Prime has a mind boggling 36,412 Movies and 6133 Seasons of TV shows.”

az nem igazan valoszinu, hogy azota csak a netflix fejlodott tartalmilag a prime meg nem. (az mas kerdes, hogy az AI a netflix mogott szo szeirnt paratlan. nem is igazan mondjak el sehol, hogy hogyan epitettek fel)

Hádész - 2020. 10. 13. 17:49

waces: Mondjuk idehaza jóval kevesebb tartalom érhető el Amazonon, mint az usákoknál, legalábbis ahogy észrevettem. A keresőmotor meg borzalmas, ugyanazt a pár címet dobja fel újra és újra. Mikor a sci-fire keresek, alig dob ki valamit, annak a fele sem releváns, aztán mikor valami tök más címet írtam be (talán a Mission Impossible volt), kidobta a Star Trek: Picardot. Ki érti ezt?

waces - 2020. 10. 14. 08:48

Hádész: az engine az vallalhatatlan, mondjuk a Netflixhez viszonyitva (bar ott is bekerult mar a human centipede a csaladi film ajanloba, mert megneztem a bug’s lifeot :) ), nem veletlen, hogy csak demozzak, de soha sehol nem meseltek konkretan arrol, hogy milyen ai van mogotte. a primenak viszont az x-ray funkcioja paratlan.
gondolom az amazon is egyre jobban boviti az k-k-europai piacot (par eve meg a netflix is csak csepegtetett most meg mar felirat/szinkron/lokalizalas).

Hádész - 2020. 10. 14. 09:38

waces: Ilyen téren összeszedhetnék magukat. A saját gyártású tartalom bejövős, meg a konzerv klasszikusoknak is örülök, az x-ray hab a tortán, de valahogy nehezen akarja adni a tartalmát :D
Elhiszem, hogy sok minden van rajta, de keresés vagy szimpla böngészés esetén is kb 100 cím után körbeérek.

Sawyer - 2020. 11. 10. 13:48

El-elnézegettem, de messze nem ájultam el tőle, mint az elején. A részek nagyon hosszúak, az egy órában van kb. 20 percnyi érdemi tartalom. Ugyanazt érzem, mint az American Gods esetében, elmegy az idő felesleges mellékszálakra, időhúzásokra, amik nem viszik tovább a sztorit és nem is érdekesek. Míg például a Maffiózók esetében imádtam minden egyes “időhúzást”, bármilyen mellékes beszélgetést, itt már falra tudtam volna mászni jó néhánytól. A legtöbb karakter a sorozat eleje óta ugyanazon a síkon mozog, minden helyzetben, minden sokk után ugyanazt a kört futja, amit én már unok (kivétel ez alól Homelander, ott van egy pöpp jellemváltozás a gyerek miatt, de ugyanaz a skatulya ő is). Deeppel és A-Trannel látványosan nem sikerült mit kezdeniük, de ha megnézzük a 8 rész felépítését, a harmadik kivételével mindben töltelékpatronok csattogtak, hogy aztán a rész végén legyen egy gyorsan lezavart 2 perces akció. Ott van jópár potenciális főszál, de inkább Kimiko szerelmi szálára és a tesójával féle nyavalygásra megy el csomó idő, vagy a srácok belső, unalmas, kiszámítható nyavalygására. Sok esetben a csattanók sem ütöttek akkorát, mert vagy rész közben történtek, vagy ha a végén, akkor már fejben pörgött a homokórám, hogy mikor lesz már vége. Ezért szerintem egy 40 perc/epizód, 12 vagy 22 részes évad jobban működne, mind felépítés, mind cliffhangerek szempontjából. A tárgyalótermes jelenetet inkább tettem meg volna az évad végére, mint ez a kis pöppenetet. A brutalitás és trágárkodás egyelőre még tetszik, de félek, a következő évadban már nem lesz elég. Mikor belekezdtem az évadba, lement az előző összefoglalója, és hát pár helyen meglepődtem, hogy jé, tényleg – ennyire maradt meg. Szerintem ez a másodikkal sem lesz másképp, pár jelenetre fogok emlékezni hónapok múlva, de többnyire a feledés homályába merül, hiába a remek fényképezés. Egy sorozatnál pedig szerintem fontos az idő múlása, de itt nekem az egész összefolyik, az évad végén sem éreztem azt, hogy „na, most hosszú idő után jön egy nagyszabású, mindent eldöntő rajtaütés”… Szuperhősök esetében rengeteget lehetne róla vitázni, így én várnék majd egy konkrétabb „diagnózist”, hogy melyik szupert hogyan lehet sebezni.

Viszont ami nagyon bejött: a képi világ és a társadalomkritika. Utóbbi nagyon. Ez a sorozat nagyon jól boncolgatja a témát, nem erőltetetten, és olyan dolgokat is kimond, megmutat, amin a mai világban csak lesek. Ezért nagyon emelem a kalapom előtte, és nyilván maradok a következő évadra.

7/10

winnie - 2020. 11. 10. 13:53

tény, hogy idézőjelezted az időhúzást, de mellékszálakkal teljesek a sorozatok, a különbség annyi, hogy a maffiózóknál akkor érdekelt a többi karakter és a történéseik? szerintem inkább a karakterekben keresendő ilyenkor a kulcs, nem annyira a sztorik feleslegességében. teljesen valid egyébként a dolog, mert engem míg itt abszolút lekötnek (1 kivétellel) a nem fővonalas dolgok, addig más sorozatoknál pont azok érdektelensége miatt szálltam ki sokszor.

Sawyer - 2020. 11. 10. 18:47

A Maffiózóknál még az utolsó statiszta is érdekelt, annyira jól fel volt építve az egész, a legemberközelibben bemutatva, amit sorozatban valaha is láttam. Lehet, hogy ott egy egyórás részt 2 mondatban le lehet írni, mégis a rendezés és a karakterek vitték a hátukon, utóbbiban ezek szerint egyetértünk. Itt ha egy 10-es skálán kéne értékelnem a főszereplőket, egy 6/10 lenne az eredmény. Ez egy képregénysorozatnál nem is akkora baj, csak az esetek 90%-ában előre lehet tudni, mi fog történni a jelenetben. És pont a címszereplőkkel nem tudok azonosulni, annyira sablonos karakterek. Deep, A-Train, az igazgató és az egyéb epizódszereplők voltak jók, mert belőlük viszonylag keveset mutattak, így számomra még érdekesnek tűntek.

Konen - 2020. 11. 21. 17:47

Off
A The Boys képregény magyarul megjelent vagy csak angol?

Desmond Wallace - 2020. 12. 04. 21:51

Én most néztem meg mindkét évadot. Szünetet sem tartottam közben.

Szerintem a 2. évad egy picit haloványabb, mint az első, de még így is erős az összkép.

Jó kis sorozat, üdítő színfolt a szuperhősös sorozatok között.

Ha egy-két karaktert nyugdíjaznának, akkor még jobb is lenne.

Mélység egy nagy nulla. Gyorsvonatért se vagyok oda.
Ashley egy vicc, Stillwell nagyon hiányzott ebben az évadban. Ő tényleg erős női karakter volt, a többi csak azért erős, mert van szuperereje.

“Vizi erőszaktevőnk továbbra is főleg csak, mint vicc tárgya van jelen, de működik, mert rászolgált rendesen.”

Gyorsvonat nem szolgált rá? Ő simán kinyírta a csaját. Annál nem kell nagyobb bűn. Persze mindkét karakter kispályás Hazafihoz képest.

Energiavampir - 2021. 04. 22. 12:38

3. évadról bármi hír?

winnie - 2021. 04. 22. 14:17

milyen hír? írtunk infókat, hogy kik szerepelnek, stb. gondolom majd jön valamikor jövőre.

Energiavampir - 2021. 04. 24. 10:54

köszönöm, jó tudni hogy lesz :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz