login |

Dancing With The Stars – Mindenki táncol

2020. 10. 11. 15:59 - Írta: Necridus

17 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Nem nézek magyar tévét, pláne nem kereskedelmit, de a TV2 Dancing With The Stars – Mindenki táncol műsorára azért felkaptam a fejem több okból is. Szeretem a táncot, ezért is jött be az RTL-es Szombat esti láz anno, emellett pedig gyakorlatilag minden mást elfeledve hatalmas figyelmet kapott a csatornától – a műsorvezető már ezt hívta az ország legnagyobb házibulijának, pedig azt eddig Till Attila mondhatta a Sztárban Sztárra. Akkor az most már nem menő?

Pár hete a Sztárban Sztár színpadán leplezték le a magyar DWTS műsorvezetőit, zsűritagjait és versenyzőit. Stohl András és Ördög Nóra nyilvánvaló volt, hogy szerepet kap, és melléjük Lékai-Kiss Ramóna igazolt át a TV2-höz. Ördög, mivel a Szombat esti lázban már úgyis volt műsorvezető, a zsűribe ült be, mellette pedig Molnár Andrea, Kováts Gergely Csanád és Schiffer Miklós foglalnak helyet az ítészek között. Háromnak azért köze is van a tánchoz, ez dicséretes, de arról, milyen zsűriként szerepeltek az első részben, egy kicsit később.

Az igazi húzónevek azonban nem ők voltak, hanem Gabriela Spanic, a Paula és Paulina egykori főszereplője. Ő engem speciel hidegen hagyott, de azért meglepő és értékelendő lépés ez a csatornától, eddig nem nagyon volt még ilyen kapásra, külföldi sztár szerepeltetésére példa.

Ha már ekkora a felhajtás, akkor gondoltam, nézzünk bele, mire fel, miközben félreteszünk minden egyéb gondolatot, ami elriaszt attól, hogy tévé elé üljek és megnézzem a TV2 műsorát, amire Gönczi Gábor szerint az egész ország várt – majd megnézzük a nézettséget. A baj, hogy kábé eddig is tartott az izgalom.

A bruttó 3.5 (!!!) órás első rész technikailag okés lett, kihozták a belőle a lehetőségekhez képest a maximumot, a stúdió nagyon szép, csillogó és látványos, azonban mégsem lett túl szórakoztató a műsor. Hiányzott a lényeg. A tánc és a szórakoztató versenyzők.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

A műsorvezetőknek minden elismerésem, hogy kiállnak ennyi időre élőben és nyomják a műsort, de ettől még ki kell mondani: esetlenek voltak mindketten. Stohl a zsűri és a versenyzők közti beszélgetést vezette le…, illetve ez lett volna a feladata, de nem sok vizet zavart. Olyannyira nem, hogy Ördög (aki egyébként rendesen idegesített a végére) rengetegszer meg se várta, míg szót kap, már a tapsvihar közepén el is kezdte mondandóját.

Lékai-Kiss pedig a fellépések után rövid interjúkat tartott a sztárokkal. Jó kérdéseket tett fel és olyankor legalább nem teli torokból üvöltött, ami most a TV2-n úgy látszik, nagyon menő, de azért érezhetően jó párszor tétova, tanácstalan volt. Egyszer még Marsi Anikót is odahívta, hogy most ő kérdezzen valamit Spanic-tól, mert ő tud spanyolul.

Még mielőtt a műsor felépítésére rátérünk, muszáj megemlékeznem az intróról: a Citadella tetején lévő Szabadság-szobor egy diszkógömböt emel az égbe, majd elkezdi riszálni a csipőjét! De ha ez nem elég nevetséges és gagyi, akkor utána sorban mutatják a táncosokat Budapesten elszórva az út közepén/metró aluljáróban táncikálni. hogy aztán egy nagy jelenethez jussanak, ahova Gabriela Spanic, a műsor közepe beautókázik, majd olyan koreográfiát nyomnak le, amire mi kábé a harmadikos farsangon táncoltunk. És a zsűri is beszállt ebbe.

Ahogy a start erőltetett volna, úgy a folytatás is. A táncok inkább a show kedvéért voltak, nem azért, hogy igazi tánc legyen. Igen, ezt a zsűri is megmondta, tudjuk, hogy mindenki az első lépcsőfokon áll, innen még bőven lehet hova fejlődni. Három párost tudnék kiemelni, akik úgy igazából táncoltak, nem csak belibegtek és lépkedtek, de egyértelműen Pásztor Annáék voltak azok, akik megmutatták, mi lenne a minimum, mi az, ami tánc és szórakoztató.

Meg is látszott a pontokon, hogy ez még nagyon nem az elvárt színvonal, sokszor a zsűri sem tudott mit kezdeni az előadásokkal. De amikor végre volt egy tényleg táncoló párosunk (a musicalprofi Détár Enikő és partnere), akkor meg nem magáról a táncról beszéltek, hanem arról, hogy a színésznő mennyire idős és milyen jó lábai vannak. Ez nem színvonal.

Tehát, a műsor a megszokott kiesős versenyreality-struktúrára épül: bemutatkozó videó, fellépés, zsűri értékelés, rövid interjú, majd pontozás. Ez ment 12 párossal, utána meg volt képük még egy magyar mash-upot mutatni a táncról az elmúlt öt évtizedből hét különböző előadótól, ráadásul úgy, hogy egyik sem énekelt, csak tátogott. Végül természetesen egy párostól elbúcsúztunk, ők produkálták a zsűri és a nézői szavazatok alapján a leggyengébb táncot.

(Apró megjegyzés: természetesen a világsztárunk nem esett ki (jogosan), bár első sem lett, lehet tippelni, hogy meddig marad/hagyják bent.)

Látszik, hogy rengeteg pénzt tett a TV2 a Dancing With The Stars-ba, hiszen a technológiai háttér, az élő zenekar és a színpad, a ruhák, a hajak és a sminkek is abszolút passzoltak a műsorhoz (bár a páholyban adhattak volna egy kanapét a tűsarkúban három óráig álldogáló hölgyeknek), mégis a lényegi rész, a hírességek és a tánc elég kínosak lettek. Voltak tényleg szórakoztató részei (Pásztor Annáék és Détár Enikőék tánca főleg, Spanic izgulása a tánc kellős közepén, valamint Emilio HAJDÜDÜDÜDÜ ikonikus jelenetének gyakorlatilag újrakreálása), de még bőven lenne min csiszolni.

Nem látom sok értelmét annak, hogy egy versenyrealityt pontozzak, de mint első, kedvcsináló, igazán szórakoztató és lekötő rész ez csak egy közepes eddig. Meglátjuk, mit hoz a továbbiakban, de egyelőre az újabb mérsékelten sikeres, bár ahhoz képest nagyon stabil és hosszú életű külföldről vásárolt licenc a TV2 újabb mellélövésének érződik – de persze a nézettség fog dönteni, nem az, hogy nekem hogy tetszik.

A TV2-nél valamiért úgy döntöttek, hogy túltolják az önpromót, saját maguk dicséretét – enélkül nem maradna a néző? Gönczi és az ország házibulija után még Hollywoodnak is titulálták az egészet, amitől azért még igen messze vagyunk – mindenki összevetheti a valóságshow-t az amerikai változat jelenleg futó 29. évadjával – még akkor is, ha múlt héten a műsorvezető rossz párost nevezett meg az utolsó kettő között, és a valódi kiesőjelöltet vissza kellett hívnia a biztonságból.

Ezen az oldalon egyébként visszanézhetőek a fontosabb jelenetek, csak készüljön fel mindenki, hogy végig úgy beszélnek majd minden egyes pillanatról, mintha világmegváltó lett volna. De sajnos nem az.

17 hozzászólás Ne habozz!

ata - 2020. 10. 11. 17:00

A vege mashup az nagyon kínos volt, amikor Szűcs Judit es Fero tatogtak. Legalább ne a regi felvetelekbol raktak volna be az eneket, hanem valami ujabbol…
Amugy a szinpadot azt szinte 1 az 1-ben a rtl musorabol loptak. Zenekar is ugyanott helyezkedett el.

Margarita - 2020. 10. 11. 17:35

Szerintem jo volt.felvetelrol kell nezni, es akkor a reklamot, felesleges locsogást le lehet pörgetni.

winnie - 2020. 10. 11. 17:40

na, igen, ez igaz lehet, a kérdés, hogy jó-e az, amire ez igaz?:)

ahogy írtam a family guy kritikájában a héten: a 22 perces animációs sorozatepizódokból bitang erős 3-4 percet össze lehetne vágni, de ettől még a sorozat felejtős nálam, egy unalmas focimeccs is lehet érdekes 1,5 perces összefoglalóként, viszont értékelni a teljes produkciót kell. ld. még a magyar és az amerikai survivor – az egyik napi 60 vagy 80 perc, a másik heti 40 perc (és előbbi 3 résszel fed le talán annyit, mint utóbbi) – jónak csak az egyiket tudnám nevezni. pedig zanzásítva a másik is az lenne. (a különbség annyi, hogy odakint kivételesen nem nettó 40 perc, hanem 80 perc egy DWTS-epizód, szóval nincs akkora eltérés, mint más műsoroknál).

len90 - 2020. 10. 11. 17:41

Szokásos TV2 szint…talán kicsit jobb, de azt hozta amit várni lehetett tőle.
Szegény Gabriella Spanic pedig vagy nagyon bevolt parázna vagy tényleg ennyire rossz táncos, de ha nem fog látványos fejlődést mutatni, akkor nem sokáig fogják tudni “justifikálni” a továbbjuttatását, ami annak fényében mindenképp kellemetlen lenne, hogy a TV2 egy hónapja a csapból is őt folyatja.

Egyébként a TV2 honlapján már lehúzták a számokat, elvileg 1 millió+ néző és 25%-os 18-49-es share, így elsőre hozta az erős marketing amit kellett, de szerintem ez is elég gyorsan fog hanyatlani, mert sajnos a szórakoztató faktor tényleg hiányzott belőle…bár szerintem az a Sztárban sztárból is kezdetektől fogva hiányzik valahogy mégis évek óta megy…azért talán nem fog a Bödörék sorsára jutni :D

Tom Vajner - 2020. 10. 11. 17:43

A nézettség szempontjából elég jól kezdett:

“A Dancing with the Stars 20 órakor közepesen kezdett, de már a falunk alatt hatalmasat nőtt a nézettsége. Az RTL-es sorozat végével pedig tovább emelkedtek a táncos műsor számai és összességében 24 százalékot produkált. Ezzel pedig letarolta az este második felét és még a Sztárban sztár leszek! tavaly őszi első adásánál is jobban kezdett.” (SorozatWiki)

winnie - 2020. 10. 11. 17:48

érdekes lesz a folytatás, mert alapból benne van egy nagyobb zúgás, de nem érzem, hogy ez az a műfaj lenne, be tud állni a sztárban sztár szintjére. az rtl kvázi elengedi a napot, mert bár lesz egy falunk+apatigris-ismétlés kombó, de utána csak apatigris (ami szépen be is dőlhet, mint a bödörék.)

a kérdés, hogy ki az okosabb: a tv2, amely a két hétvégi estére csinált két nagyszabású realityt, és azokkal két erős eredményt és hoz egy 1-1-et, vagy az rtl, ami egy realityvel hozza az 1-1-et és elengedi a szombatot.

Samott - 2020. 10. 11. 18:43

Nincs az az isten, hogy egy harom es feloras tancos musort megnezzek. RTL egyebkent elengedte: egy bugyuta vigjatekot ismeteltek a Falunk utan. Abbol is mar csak egy resz van oszre, es jon az Apatigris a vagohidra. Ha csak nem lesz bukas a tancika, de a jelek szerint az RTL nem keres versenytarsat nekik.

lacczko - 2020. 10. 11. 19:04

Azért annyira nem volt nagy siker. Míg együtt ment a Mi kis falunkkal, a sorozat leverte. Utána nagyágyú ellenfél nélkül nem csoda, hogy növekedett… Ez a kezdés korrekt, de nem űbersiker.

winnie - 2020. 10. 11. 22:19

“Utána nagyágyú ellenfél nélkül nem csoda, hogy növekedett… ”

ez nem így működik. ha eltekintünk attól, hogy szombat este nem csak két csatorna működik és feltételezzük, hogy nem csak a mi kis falunk után van az egyetlen műsorsáv a héten, ahol nincs ellenfél, akkor ilyen alapon egy csomó helyen lehetne milliós a nézettség. és nincs sehol sem milliós nézettség. ennyi. eleve milliós nézettség csak elvétve akadt eddig az évben. a sikeres kezdés, az sikeres kezdés. még akkor is, ha a mi kis falunk erősebb volt. arról nem a tv2 tehet, hogy utána nem volt nagyobb konkurencia. a konkurencia hiányéban is lehet gyengén teljesíteni.

Thomas - 2020. 10. 12. 00:54

Ezek szerint nem táncolnak olyan jól a sztárok, mint az amerikaiban szoktak az első héten? Már gondolkozom pedig, hogy megnézzem, de mennyi ez, kb. nettó 150 perc? Azalatt majdnem 4 sorozatrészt megnézhetek:)

Rapguruz88 - 2020. 10. 12. 07:52

Kíváncsi lennék mennyibe kerülhet egy rész ebből

agyy - 2020. 10. 12. 09:58

Valami botrányosan vontatott, határozottan unalmas volt. Pedig eskü próbálkoztam. Majdnem egy órát bírtam, aztán inkább néztem a Lucifert.

Garrett27 - 2020. 10. 12. 11:38

Nagyjából követtem, mert a gyerek nézte. Innentől viszont egyetlen percet sem vagyok hajlandó erre a valamire pocsékolni. A tánc sosem érdekelt, ez a giccsparádé műsornak meg nem műsor. Lékai Kiss meg Stohl ordítozásából pedig egy életre elég volt ennyi.
Na de hogy Feró még ide is le tud alacsonyodni!!!!!

DorKa - 2020. 10. 12. 11:56

ez valami irtó gagyi volt, plusz indokolatlanul hosszú, pedig a régi formátumot szerettem anno. Ördög Nórát inkább betették volna műsorvezetőnek, mert az a természetesség, ami jellemző rá, azt itt zsűrizés közben teljesen elvesztette. Kiss Ramónának meg olyan szintén művi és irritáló minden megszólalása, hogy jobb lett volna, ha megmarad Barátok közt a műsorvezetés helyett. a táncok se voltak kiemelkedőek. és a “főattrakció” Spanic-ot meg úgy forgatta a partnere, hogyha nem tudom, h húsvér nő, simán guminőnek nézem.

winnie - 2020. 10. 12. 15:46

“Míg együtt ment a Mi kis falunkkal, a sorozat leverte. ”

kiegészítés: míg együtt mentek, 4+-ban a Dancing nyert. 18-49-ben a Falunk.

Stevie - 2020. 10. 12. 20:12

Szerintem meg lehetett nézni, már ha az embernek kötélből vannak az idegei, mert Stohl “Buci” és “Rami” olyan szinten harsányak, irritálóak voltak, hogy Tilla hozzájuk képest a visszafogottság szobra.
Emilio pedig annyira kell egy táncos műsorba, mint sárgaláz a lepratelepre. És hogy nem esett ki kapásból, hát az röhejes. Sajnálom szegény partnerét, még egy-két adás és idegösszeomlást kap. Az a “táncos”, aki azt mondja a profi partnerének, hogy Neki ne mondja meg , hogy mit csináljon, majd “imprózik”, na az menjen el a …ba.
És az a kiérdemesült szappanopera “sztár” minek kellett? Annyira mű az a nőszemély, hogy tényleg lehetne guminő is. Nem tudom mennyit kaphatott, de nem hiszem, hogy visszahozza az árának a tizedét sem.
De azért, hogy valami pozitív is legyen: Pásztor Anna nagy meglepetés volt nekem, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó. Volt azért két-három pár akiken látszott, hogy urambocsá’ még élvezik is amit csinálnak.

kron0s - 2020. 10. 17. 21:36

Hát a tv2-nek ezt is sikerült elb*szni.Szörnyű!Mondjuk én voltam hülye, hogy esetleg mást gondoltam.
Az rtl 10 éve minőséget tudott csinálni!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz