login |

Family Business: a 2. évad – írta Mate4182

2020. 10. 11. 21:00 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: Európa is létezik, kritika,

Tavaly már volt kritikánk a Netflix francia sorozatának 1. évadjáról, de már a legelején szeretném leszögezni hogy a Családi biznisz nem olyan mint a Weeds. Pedig egy megözvegyült emberről és a családjáról szól akik titokban fűvel kereskednek. A két széria közötti párhuzamok nagyjából ennyiben ki is merülnek, meg talán abban, hogy itt is zsidó családról van szó, de ez jóval fontosabb szerephez jut, mint Nancy-éknél.

A Családi bizniszben főszereplői szinte egytől egyig folyamatosan hazudoznak egymásnak és mindenki másnak, aminek meg is van a hátránya, ami egyben a sorozat alapvető mozgatórugója is: folyamatosan bajban vannak.

Számomra eddig hezitálás nélküli 9/10 az egész sorozat, évadok, kezdések, finálék, szóval mondanom sem kell, hogy piszkosul ajánlom. A tovább mögött spoileresen folytatom.

A második évad egy évvel később veszi fel a fonalat, az üzlet virágzik és látszólag életük legjobb időszakát élik a Hazan család tagjai. Persze amint elkezd kibontakozni az évadnyitó, egyből kiderül hogy Joseph boldogsága a pénz miatt nem sokat ér, mert az éppen megszületett hármas ikreit csak hetente láthatja. A családja pedig el is van tiltva a bébiktől. 

Aure se tudja világgá kürtölni a boldogságát, mert a párkapcsolatát a rendőrnővel, titokban kell folytatnia. Az öreg Gerard pedig büszkén jár el a csoportos rehabra, de közben folyamatosan füstöl titokban. Oliver, aki bár nem vérszerinti, de bátran kijelenthető, hogy tiszteletbeli Hazan, szintén látszólag megtalálta azt a fajta boldogságot az őrült Clémentine mellett amit keresett, de persze ez sem marad így sokáig.

Az első évadhoz képest nem csak a család lett egyre bevállalósabb hanem a sorozat is. Volt az évadban egy fergetegesre sikerült fejlövés (hihetetlen hogy egy ilyen, rajzfilmszintű geg mennyire tud néha működni), hullákkal furikázás, hulla eltüntetés, kolbásztöltés (még mindig a hulla vonalon mozgunk), egy szó mint száz: a második évadra bekeményített a família és az őket elöntő probléma-cunami.

A hat epizódba ismét sikerült meglepően sok eseményt belerakni, a három főkolompos még börtönbe is kerül, ami megint csak egy remek humor forrás és amit a sorozat ki is használ rendesen. Szintén elismerésre méltó, hogy mennyi karaktert mozgatnak, és még a mellékszereplőként felbukkanókat is remekül használják, ha szükség van rájuk (gondolok itt a börtön koncertre például).

Gerard, mindamellett hogy először végigszívja a rehab időszakot, megismerkedik egy gyönyörű, korban is hozzá passzoló nővel, akivel idővel szerelemmé mélyül a kapcsolata.

Így alakul, hogy Gerard újdonsült barátnője alakítja a drog kartell fejét, amit Joseph újdonsült ex-barátnője le is fényképez, azzal a szándékkal, hogy kiváltsa a srácokat a börtönből, nem tudva hogy a nő nem drogbáró hanem Gerard barátnője (akinek itt még nem elég csavaros, az szánja rá azt a délutánt és tényleg nézze meg, mert ezt még tovább fokozzák).

A finálé feltette a pontot az I-re a fentebb említett csavarral, kíváncsian várom hova fokozzák ezt a következő évadra, hiszen lassan annyira benne vannak a bűnügyi nyilvántartásban/slamasztikában, mint a Nagy pénzrablás főhősei.

Személyes megjegyzésként remélem, a harmadik évadban kiderül, hogy miért zöldséglevessel öntözik a palántákat.

Egy technikai dolgot viszont muszáj felrónom, ami nem a sorozat hibája, de a megtekintésénél szerepe van. Szörnyű a felirat. Többször kihagynak mondatokat a fordításból, rengetegszer teljesen mást mondanak, mint írnak  (és itt nem szinoníma tételekről beszélek, hanem konkrétan teljesen mást jelentő dolgokat).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz