login |

Fear The Walking Dead: kezdett a 6. évad

2020. 10. 12. 19:30 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Azok után, hogy kifejezetten tetszett a Fear első szezonja és kiszálltam a második első felében, minden (fél)évadban megkapja tőlem az esélyt a sorozat, hátha berántanak az új történetszálak (a negyedikben sikerült, tíz részig meg is tartottak). És erre most kifejezetten nagy esély volt, ugyanis ez a szezon afféle epizodikus antológiát ígért, egymástól külön futó minitörténeteket, amiket más és más karakter köré építenek fel.

Mondjuk a koncepció miatt kissé elhamarkodottnak tűnhet a döntésem, hogy már az első rész után kiszállok az S6-ból (pedig én tényleg nagyon bíztam), de a folytatásba is belepillantottam (a screenereket az AMC jóvoltából kaptuk), de valahogy nem érzem, hogy Morgan-nel olyan jól kijönnék, ezt a karaktert már egy percig sem tartom érdekesnek, még úgysem, hogy végre megváltozik, másmilyen lehet.

A 6. évad első felének epizódjait tehát Morgan sztorija fogja összekötni, aki az évadnyitóban találkozott szövetségessel és nagy ellenlábassal is, és szállított egy elég komoly WTF-ot (ha valaki nem látta az előzetest, akkor jól meglepődött), de valahogy számomra inkább az unalom lengte át a 6×01-et, és a sok szócséplés még a kellemes westernes alaphangulatot is agyonvágta. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Morgan Jones is dead.

Értem és megértem Morgan-t, de sajnálom, engem nem érdekel az a karakter, aki kinyilatkozik és kvázi felkínálja magát a zombiknak, még akkor sem, ha a végére szerzett magának egy új fegyvert, és deklarált egy új filozófiát a fejlevágással. Nem. Szóljatok, ha Morgan odébb áll. Mert meghalni nem tudom, hogy fog, de az órája biztos, hogy ketyeg, a halottak is azért nem bántják, mert belengi a halál szaga.

A legbosszantóbb a nyitányban az volt, hogy nem csak Morgan idegesített, hanem a segítőnek behozott Isaac is, és bármennyire is tűnt ígéretesnek Ginny fejdobozolós embere, nem húzta sokáig, így a magabiztos vezérből sziszegő kígyóvá változó nő a rész végén megadta a folytatáshoz az alaphangot, amivel remélem, nem csak annyi volt a céljuk az íróknak, hogy leszereljék a nézők “Miért nem tudatja a többiekkel Morgan, hogy életben van?”

Az epizodikus sztorik, valamint Morgan és Ginny átívelése mellett még egy “rejtély” érkezett, ami keretet adott az évadnyitónak, a graffitisek, akik kapcsán egy kulcs és egy tengeralattjáró került a képbe. Biztosan lesz, akit az efféle csali felvillanyoz, de számomra túl random volt a húzás. (Az pedig, hogy ki gyógyította meg Morgan-t, nem hiszem, hogy nagy rejtély lenne. Mármint akkor ha egy új szereplő tette. Ha valaki ismerőst láthatunk viszont, az más kérdés.)

A Dave Erickson 3 évad utáni távozása után showrunneri pozícióba érkező Ian Goldberg és Andrew Chambliss annak kapcsán jó munkát végzett, hogy saját identitást adtak a sorozatnak és teletömték új karakterekkel, és a crossoverező figurák ellenére sem hiszem, hogy a Fear The Walking Dead összetéveszthető lenne az anyasorozattal, s nem csak azért, mert itt vándorolnak. Azonban hiába szállít a duó olykor remekbe szabott ötleteket, ez az antológiás szerkezet is a szuflából való kifutásra utal. Mondom ezt akkor is, ha szerintem random rövid történeteket nagyon jól lehet mesélni egy zombiapokalopszises világban.

13 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2020. 10. 12. 19:37

szerintem pont, hogy nem volt unalmas. bár én bírom az ilyen típusú epizódokat.

winnie - 2020. 10. 12. 19:48

simán lehet, hogy átaludtam az izgalmas részeket:) igazából vártam, hogy történjen valami, bedobjanak valami érdekeset, de csak morgan vergődött, amire az új guy rá is duplázott. pedig a bárdos rosszfiú jól indult, a kezdés rendesen felcsigázott. akinek morgan közepesen bejön, annak jó eséllyel nem lesz gondja a résszel, akinek nem, annak kínszenvedés is lehet.

Necridus - 2020. 10. 12. 20:22

Én a mai napig nem értem, hogy egy tök jól működő Clarke családot miért kellett így megritkítani, háttérbe szorítani, és Morganre építeni a további évadokat. Ez a karakter annyira gyenge volt már a TWD-ben is, hogy megláttam, és már nyúltam is az egérért, hogy áttekerjem a jelenetét. Rettentően kifulladt, túlhasznált karakter, akinél bőven vannak jobbak (Alicia pl., aki konkrétan már csak mellékkarakter), de mégis itt van és kapja folyamatosan az újabb sztorikat.

Minden évadban gondolkodom, hogy visszatérek, mert jó hírük van a részeknek, de ha még mindig ennyire Morgan-központú az egész, akkor Isten ments! Pedig mennyire jó volt, amikor nem a depis Morgan életét lehetett követni (akit szerintem nem is tud a színész úgy alakítani, hogy egy másodpercre is szimpatikus figura legyen), hanem Clarke-ék első napjait ebben az új világban, ahogy rettegve menekülnek, miközben próbálják családjukat összetartani, szeretni és reménykedni. Akkor még azt éreztem, hogy valódi érzelmeket tudtak átadatni a színészekkel (egy fiktív világban), volt egy kimondottan feszült hangulata. De ez már az indiános, szürkülő, távolba merengve beszélő évadban kihalt…

Sasfioka - 2020. 10. 12. 22:23

Morgan akkor immunis vagy nem? Ennyi édekelne, de nem akarom megnézni.

Mikilós - 2020. 10. 12. 23:06

Nem volt egy eldobom a hajam rész, de közepesnek elment. Amugy @Necridus adom amit mondasz. Sajnálom én is, hogy a Clark családot így lerombolták. Mert úgy is külnc sorozat lett volna, ha családi dráma ként folytatják tovább.

Pont a rész nézése közben gondolkodtam el azon, hogy már a sorozat a 6. Évadanál tart, és amikor a TWD jart a 6. akkor indult el a Fear. És, hogy nem is gondoltam volna, hogy ez a sorozat, mennyit változott itt a 6. Évadra. Kissé fura így visszagondolni, hogy mi lett volna, ha maradnak Clarkék és azt nezhettjuk ahogy túlélnek vagy nem tudom.

Abban azért még bizakodó vagyok, hogy Madisom visszatér valamikor, nem pont erre az évadra, de majd valamikor.

Kicsit az évadról még, nem tudom, hogy ez így előnyére válik, hogy mindig új karakterek, meg történet. Ez szerintem csak fél évadik húzzák el, legalább is remélem. Továbbra is azért maradok, mert zombis meg azért már nehezeb mondok le egy éveken át követő sorozatról.

Thomas - 2020. 10. 13. 00:24

Nekem is párszor eszembe jutott már, hogy a 4. évad végi kaszám után harmadszor is vissza kéne szállnom (egyszer már a 3. évad végén is kaszáltam), de aztán elolvasom, hogy itt van Morgan és el is megy a kedvem az egésztől:) Borzalmasan fárasztó volt ez a karakter már a TWD-ben is, itt meg még rátett egy lapáttal, szóval lehet, hogy ezt már nekem nem kéne erőltetnem.

winnie - 2020. 10. 13. 07:31

“Morgan akkor immunis vagy nem? Ennyi édekelne, de nem akarom megnézni.”

akár úgy is lehet mondani. nem bántják, annyira le van amortizálva, ennyi.

dexike3 - 2020. 10. 13. 07:44

@Sasfioka:
sajnos nem lépték meg ezt a készítők :(. ehelyett deus ex machina egy ismeretlen megmentette, akiről még nem tudunk semmit. de biztos visszatérünk majd ehhez később. valószínűleg Virginia csapatából lehet valaki.

irgum76 - 2020. 10. 14. 09:22

az elején kicsit húztam a számat, hogy még egyszer eljátsszák a John Morgan találkozót
aztán örültem, hogy csavartak rajta egy nagyot
azután nekem is unalmas volt bár én kicsit sem utálom Morgant
(sőt az első három évadot rüheltem a szereplők unszimpatikusak voltak és teljesen karakteridegen dolgokat műveltek)
aztán mikor elértek a gáthoz az felcseszett
Morgan ott csetlik-botlik aszt egyszer csak felpattan aszt szó szerint fél kézzel legyak egy nagyobb csapatot
ehhh
ráadásul az egyiket torkon szúrja ez eddig nem sokat ért a zombik ellen

remélem azért a többiek is szerepet kapnak mert az új karakterek szimpatikusak

Huess - 2020. 10. 19. 00:53

Madison feltámad? Ez komoly? Már tele a VILÁG ilyen feltámadt Havas Johnokkal, Glennekkel, Rick-et is fel akarják támasztani, de oda is petéltem mikor láttam h **** is feltámadt, pedig elföldelték rendesen és tesztelték is h ott nyugszik
… ♥

winnie - 2020. 10. 19. 04:41

nincs szó róla, hogy feltámad, de akit nem mutatnak meghalni, annak mindig van esélye rá.

irgum76 - 2020. 10. 19. 09:25

6×02

hát megint kaptunk egy jó kis zombi gyilkot
hülyén
egyszerűen nem értem mi volt a koncepció és hogy ez a f@szság hogy kerülhetett leforgatásra
lándzsáik vannak a ketrecben zombik mi a jó édes isten nyiláért nem képesek bezárni a kaput és oldalról leböködni őket???
erőtér védte a rácsot vagy mi a tök?
ehhh

az emberáldozat viszont tetszett

dexike3 - 2020. 10. 20. 07:06

@irgum76:
igen én sem értettem a miért egyesével vadásszák le őket. nem tudom, hogy Strand-et akarják e közelebb vinni Virginiához azzal, amit tett.
az egyedüli, amit értékeltem, hogy Daniel mindenkit megvezetett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz