login |

Fear The Walking Dead: kezdett a 6. évad

2020. 10. 12. 19:30 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Azok után, hogy kifejezetten tetszett a Fear első szezonja és kiszálltam a második első felében, minden (fél)évadban megkapja tőlem az esélyt a sorozat, hátha berántanak az új történetszálak (a negyedikben sikerült, tíz részig meg is tartottak). És erre most kifejezetten nagy esély volt, ugyanis ez a szezon afféle epizodikus antológiát ígért, egymástól külön futó minitörténeteket, amiket más és más karakter köré építenek fel.

Mondjuk a koncepció miatt kissé elhamarkodottnak tűnhet a döntésem, hogy már az első rész után kiszállok az S6-ból (pedig én tényleg nagyon bíztam), de a folytatásba is belepillantottam (a screenereket az AMC jóvoltából kaptuk), de valahogy nem érzem, hogy Morgan-nel olyan jól kijönnék, ezt a karaktert már egy percig sem tartom érdekesnek, még úgysem, hogy végre megváltozik, másmilyen lehet.

A 6. évad első felének epizódjait tehát Morgan sztorija fogja összekötni, aki az évadnyitóban találkozott szövetségessel és nagy ellenlábassal is, és szállított egy elég komoly WTF-ot (ha valaki nem látta az előzetest, akkor jól meglepődött), de valahogy számomra inkább az unalom lengte át a 6×01-et, és a sok szócséplés még a kellemes westernes alaphangulatot is agyonvágta. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Morgan Jones is dead.

Értem és megértem Morgan-t, de sajnálom, engem nem érdekel az a karakter, aki kinyilatkozik és kvázi felkínálja magát a zombiknak, még akkor sem, ha a végére szerzett magának egy új fegyvert, és deklarált egy új filozófiát a fejlevágással. Nem. Szóljatok, ha Morgan odébb áll. Mert meghalni nem tudom, hogy fog, de az órája biztos, hogy ketyeg, a halottak is azért nem bántják, mert belengi a halál szaga.

A legbosszantóbb a nyitányban az volt, hogy nem csak Morgan idegesített, hanem a segítőnek behozott Isaac is, és bármennyire is tűnt ígéretesnek Ginny fejdobozolós embere, nem húzta sokáig, így a magabiztos vezérből sziszegő kígyóvá változó nő a rész végén megadta a folytatáshoz az alaphangot, amivel remélem, nem csak annyi volt a céljuk az íróknak, hogy leszereljék a nézők “Miért nem tudatja a többiekkel Morgan, hogy életben van?”

Az epizodikus sztorik, valamint Morgan és Ginny átívelése mellett még egy “rejtély” érkezett, ami keretet adott az évadnyitónak, a graffitisek, akik kapcsán egy kulcs és egy tengeralattjáró került a képbe. Biztosan lesz, akit az efféle csali felvillanyoz, de számomra túl random volt a húzás. (Az pedig, hogy ki gyógyította meg Morgan-t, nem hiszem, hogy nagy rejtély lenne. Mármint akkor ha egy új szereplő tette. Ha valaki ismerőst láthatunk viszont, az más kérdés.)

A Dave Erickson 3 évad utáni távozása után showrunneri pozícióba érkező Ian Goldberg és Andrew Chambliss annak kapcsán jó munkát végzett, hogy saját identitást adtak a sorozatnak és teletömték új karakterekkel, és a crossoverező figurák ellenére sem hiszem, hogy a Fear The Walking Dead összetéveszthető lenne az anyasorozattal, s nem csak azért, mert itt vándorolnak. Azonban hiába szállít a duó olykor remekbe szabott ötleteket, ez az antológiás szerkezet is a szuflából való kifutásra utal. Mondom ezt akkor is, ha szerintem random rövid történeteket nagyon jól lehet mesélni egy zombiapokalopszises világban.

36 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2020. 10. 12. 19:37

szerintem pont, hogy nem volt unalmas. bár én bírom az ilyen típusú epizódokat.

winnie - 2020. 10. 12. 19:48

simán lehet, hogy átaludtam az izgalmas részeket:) igazából vártam, hogy történjen valami, bedobjanak valami érdekeset, de csak morgan vergődött, amire az új guy rá is duplázott. pedig a bárdos rosszfiú jól indult, a kezdés rendesen felcsigázott. akinek morgan közepesen bejön, annak jó eséllyel nem lesz gondja a résszel, akinek nem, annak kínszenvedés is lehet.

Necridus - 2020. 10. 12. 20:22

Én a mai napig nem értem, hogy egy tök jól működő Clarke családot miért kellett így megritkítani, háttérbe szorítani, és Morganre építeni a további évadokat. Ez a karakter annyira gyenge volt már a TWD-ben is, hogy megláttam, és már nyúltam is az egérért, hogy áttekerjem a jelenetét. Rettentően kifulladt, túlhasznált karakter, akinél bőven vannak jobbak (Alicia pl., aki konkrétan már csak mellékkarakter), de mégis itt van és kapja folyamatosan az újabb sztorikat.

Minden évadban gondolkodom, hogy visszatérek, mert jó hírük van a részeknek, de ha még mindig ennyire Morgan-központú az egész, akkor Isten ments! Pedig mennyire jó volt, amikor nem a depis Morgan életét lehetett követni (akit szerintem nem is tud a színész úgy alakítani, hogy egy másodpercre is szimpatikus figura legyen), hanem Clarke-ék első napjait ebben az új világban, ahogy rettegve menekülnek, miközben próbálják családjukat összetartani, szeretni és reménykedni. Akkor még azt éreztem, hogy valódi érzelmeket tudtak átadatni a színészekkel (egy fiktív világban), volt egy kimondottan feszült hangulata. De ez már az indiános, szürkülő, távolba merengve beszélő évadban kihalt…

Sasfioka - 2020. 10. 12. 22:23

Morgan akkor immunis vagy nem? Ennyi édekelne, de nem akarom megnézni.

Mikilós - 2020. 10. 12. 23:06

Nem volt egy eldobom a hajam rész, de közepesnek elment. Amugy @Necridus adom amit mondasz. Sajnálom én is, hogy a Clark családot így lerombolták. Mert úgy is külnc sorozat lett volna, ha családi dráma ként folytatják tovább.

Pont a rész nézése közben gondolkodtam el azon, hogy már a sorozat a 6. Évadanál tart, és amikor a TWD jart a 6. akkor indult el a Fear. És, hogy nem is gondoltam volna, hogy ez a sorozat, mennyit változott itt a 6. Évadra. Kissé fura így visszagondolni, hogy mi lett volna, ha maradnak Clarkék és azt nezhettjuk ahogy túlélnek vagy nem tudom.

Abban azért még bizakodó vagyok, hogy Madisom visszatér valamikor, nem pont erre az évadra, de majd valamikor.

Kicsit az évadról még, nem tudom, hogy ez így előnyére válik, hogy mindig új karakterek, meg történet. Ez szerintem csak fél évadik húzzák el, legalább is remélem. Továbbra is azért maradok, mert zombis meg azért már nehezeb mondok le egy éveken át követő sorozatról.

Thomas - 2020. 10. 13. 00:24

Nekem is párszor eszembe jutott már, hogy a 4. évad végi kaszám után harmadszor is vissza kéne szállnom (egyszer már a 3. évad végén is kaszáltam), de aztán elolvasom, hogy itt van Morgan és el is megy a kedvem az egésztől:) Borzalmasan fárasztó volt ez a karakter már a TWD-ben is, itt meg még rátett egy lapáttal, szóval lehet, hogy ezt már nekem nem kéne erőltetnem.

winnie - 2020. 10. 13. 07:31

“Morgan akkor immunis vagy nem? Ennyi édekelne, de nem akarom megnézni.”

akár úgy is lehet mondani. nem bántják, annyira le van amortizálva, ennyi.

dexike3 - 2020. 10. 13. 07:44

@Sasfioka:
sajnos nem lépték meg ezt a készítők :(. ehelyett deus ex machina egy ismeretlen megmentette, akiről még nem tudunk semmit. de biztos visszatérünk majd ehhez később. valószínűleg Virginia csapatából lehet valaki.

irgum76 - 2020. 10. 14. 09:22

az elején kicsit húztam a számat, hogy még egyszer eljátsszák a John Morgan találkozót
aztán örültem, hogy csavartak rajta egy nagyot
azután nekem is unalmas volt bár én kicsit sem utálom Morgant
(sőt az első három évadot rüheltem a szereplők unszimpatikusak voltak és teljesen karakteridegen dolgokat műveltek)
aztán mikor elértek a gáthoz az felcseszett
Morgan ott csetlik-botlik aszt egyszer csak felpattan aszt szó szerint fél kézzel legyak egy nagyobb csapatot
ehhh
ráadásul az egyiket torkon szúrja ez eddig nem sokat ért a zombik ellen

remélem azért a többiek is szerepet kapnak mert az új karakterek szimpatikusak

Huess - 2020. 10. 19. 00:53

Madison feltámad? Ez komoly? Már tele a VILÁG ilyen feltámadt Havas Johnokkal, Glennekkel, Rick-et is fel akarják támasztani, de oda is petéltem mikor láttam h **** is feltámadt, pedig elföldelték rendesen és tesztelték is h ott nyugszik
… ♥

winnie - 2020. 10. 19. 04:41

nincs szó róla, hogy feltámad, de akit nem mutatnak meghalni, annak mindig van esélye rá.

irgum76 - 2020. 10. 19. 09:25

6×02

hát megint kaptunk egy jó kis zombi gyilkot
hülyén
egyszerűen nem értem mi volt a koncepció és hogy ez a f@szság hogy kerülhetett leforgatásra
lándzsáik vannak a ketrecben zombik mi a jó édes isten nyiláért nem képesek bezárni a kaput és oldalról leböködni őket???
erőtér védte a rácsot vagy mi a tök?
ehhh

az emberáldozat viszont tetszett

dexike3 - 2020. 10. 20. 07:06

@irgum76:
igen én sem értettem a miért egyesével vadásszák le őket. nem tudom, hogy Strand-et akarják e közelebb vinni Virginiához azzal, amit tett.
az egyedüli, amit értékeltem, hogy Daniel mindenkit megvezetett.

irgum76 - 2020. 11. 02. 16:24

6×04

nekem nagyon bejött ez a krimis epizód
John kedvenc karakterem
és ugye az ő epizódja volt a Fear legjobbja
azt a hangulatot idézte ez a rész is

(Morgan hentelése egy kicsit olyan “tegyünk még bele egy kis belezést is” meglettem vón nélküle)

dexike3 - 2020. 11. 03. 07:04

szerintem is jó volt ez az epizód.
ami kicsit fáraszt már ez az amerikai-ausztrál cowboy kalap mindenkin. kötelező viselet?
ugye még volt kulcsos fazon, mert így nem tudom, hogyan jutnak el a hajóhoz?

irgum76 - 2020. 11. 03. 08:52

Dexike3:

szerintem a kalap és az öltözék innen jön:
https://en.wikipedia.org/wiki/Minutemen

(én is csak a Fallout 4 révén ismerem)

Enzo - 2020. 11. 04. 00:22

6×01

Elképesztő, hogy a sorozatnak az évadváltáskor meghozandó döntések közül sikerült _mindegyikben_ rosszfelé döntenie.

Rohadtul széttagolt a sorozat? -> Legyen belőle epizodikus antológia, hogy még nehezebben lehessen követni!
Így is vagy negyven szereplő van, ami tök fölösleges? -> Hozzunk be még újakat és új szálakat!
Morgan a legirritálóbb karakter lassan nemcsak a sorozatban, hanem úgy… evör? -> Ne írjuk ki egy olyan évadvégi jelenetben, ami a rádióüzenetével tökéletes kilépési pont lehetett volna a számára, hanem inkább mentse meg valaki titokzatos, sőt az immunitás rejtélyével és a Nagy Megváltozásával betonozzuk is be még sok részre a maradását!
Agyf@sz, komolyan.

Akartam írni, hogy az egyetlen jó dolog a részben az elképesztően menő víztornyos kégli volt, erre még azt is összedönti ez a fejszés köcsög… aztán később azért fel tudtam még írni pozitívumokat:
– Azzal sikerült meglepniük a készítőknek, hogy Isaacet már megharapták, és azért akarta annyira Morgant odavinni.
– A kulcs és a graffitizős arcok akik keresik, meg a tengeralattjáró mérsékelten villanyozott fel.
– A dobozos húzás tetszett a végén, Ginny jól kiakadt és megfenyegette, hogy megöli a többieket, ha kapcsolatba lép velük.

De hát azért akadt még jó pár olyan pillanat a fentieken kívül, amikor fogtam a fejem:
– Ebben a posztapok világban mindenki videókat néz naphosszat?? Már megint egy új szereplő, aki a szalagok megnézése miatt ismeri a kis csapatot, WTF…
– Abban a jelenetben, mikor Isaac és Morgan nézik a gátat távolról, annyira vetített háttérnek nézett ki, hogy szinte leesett a képernyőről, vagy hogy szokták ezt mondani.
– Az érvelés, hogy Ginnyék “azért nem találják meg őket, mert a térkép itt tavat jelöl”, nem túl helytálló… mi van, ha nekik pont egy tó kell valamiért?
– Ginny is baromi logikus: megsebesíti Morgant az előző évad végén, otthagyja hogy hátha meghal, most meg elküld valakit, hogy megölje… -.-
– A fejszés fickó amúgy egészen jó karakter…volt, mert persze hogy őt kell kiírni Morgan helyett.

Darabkák:
– Remek ötlet vacsora közben nézni, ahogy a kutya nyalogat egy levágott emberfejet :D
– Legalább a változó főcím szokás szerint jól néz ki.
– Gondolkoztam, hogy vajon szimbolikus jelenetnek szánták-e, ahogy Morgan eldobja a botot és fejszére cseréli… aztán a “Morgan Jones is dead” idézet csak megerősített ebbéli hitemben.
– Annyira ismerős volt ez, hogy valaki Morgan nevet ad egy frissen született kisbabának hálából, és végre eszembe jutott: NCIS 15×09, McGee-ék és a biztonsági őr bácsi!

irgum76 - 2020. 11. 04. 11:29

Enzo:

kíváncsi vagyok erre a Morgan gyűlöletre
mi irritál benne ennyire titeket?
egyszer terminátor egyszer zen de mi ezzel a probléma?

ott van Salazar aki egy mocskos kínvallató, gyilkos, áruló
őt miért nem rühelli senki?

spoiler nélkül:

négy rész után nem mondanám antológiának inkább karakter központú részeknek amik lazán kapcsolódnak is
ami ugye egy antológiánál nem így működik
és szerintem jót tett a sorozatnak ez a forma
szóval szerintem nézd meg a többi részt is és utána mondj véleményt erről

Ravagedseducer - 2020. 11. 04. 22:33

Akkor én is leírom én miért nem szeretem:
Nekem már a TWD-es nagy visszatérése után rettenetesen unszimpatkus lett a karakter, a “nem ölök meg senkit” korszakával meg a botjával. A legunalmasabb rész számomra a 6.évados Morgan központú rész volt. Egyszerűen idegesített.

Akkor Fear: azon kevesek közé tartozom, aki imádta az eredeti felállást. Ekkor jött Morgan – húztam a számat; de elfogadtam. Amikor is simán kinyírták Madisont, hogy főszereplővé tegyék – sztem egy Fear rajongó sem bontott pezsgőt.

Maradtam Alycia és Strand miatt, de mivel ök is egyre kevesebbet vannak képernyőn (lassan ott tartunk hogy Alycia Debnam Carey kap 2 epizódot félévadonként -wtf?), nem tudom meddig maradok még.

És ha már meg lett említve, nekem Daniel is rendkívül unszimpatikus az előző évad óta, meg amit ebben az évadban művel…

Ravagedseducer - 2020. 11. 04. 22:58

Egyébként azzal teljesen egyetértek, hogy túl sok az állandó szereplő, még annyira sem tudják emlékezetessé tenni a karaktereket mint az anyasorozat (ott legalább az állandó szereplők nevét megtudtam jegyezni.)

Pont a legutóbbi részben adták hozzá a Dwight feleségét alakító színésznőt is az állandó szereplőkhöz, így már 15 van, ebből kb 5-nek a nevét sem tudom ha nem mondják az adott epizódban. Pedig nem csak félig figyelek.
És az is durva hogy tényleg még a legjelentéktelenebb karaktereket sem merik feláldozni, még èvadzárókban sem.

Lehet ez valakinek bejön, de nekem a családi felállás sokkal jobban tetszett.

Ravagedseducer - 2020. 11. 05. 11:30

@irgum76

Rendben, értem akkor :D csak furcsa volt itt ilyet olvasni.

Huess - 2020. 11. 05. 21:18

Olvastam h az írók jól elvannak magukkal. Tehát van egy nagy uburkásüveg tele 3000 cetlivel helyszínekkel meg poénokkal. Csak azt nem tudom hogy azt az adagot, amit kihúztak már egy részhez, miért dobálják vissza abba az üvegbe …

irgum76 - 2020. 11. 17. 11:07

Virginia kezd egyre jobban bejönni mint “fő gonosz”
szerintem eddig a legsokrétűbb ellenség a TWD világban

Quantumleap - 2020. 11. 17. 17:56

irgum76: Most egy kicsit visszanyalt neki a fagyi. Gondolom, műkeze lesz, a készítők nem fognak CGI-ra költeni, hogy mindig eltüntessék. :)

Wanheda - 2020. 11. 19. 05:31

Óatyaég! Ez még szánalmasszor ezermilliószor rosszabb mint eddig volt valaha is. Én csak bele-belenézek a részekbe, nem végig, mert képtelen lennék, kizárólag csak Alycia Debnam-Carey miatti hódolatom okán, no de hát eddig egyáltalán nem is láttam Alycia Debnam-Carey-t. :-D Hová lett? :-) Kivették az egyetlen nézhető szereplőt? Megjegyzem azt is csak a gyönyörű látványa és nem a szerepe miatt. Hú mekkora baki ez! A nyakamhoz a rosdás bökőt, hogy sokan miatt viselik, még ha nehezen is el ezt a végtelenül kaksi sorozatot!

winnie - 2020. 11. 19. 07:44

wanheda: olvasd el, hogy mi a koncepciója a szezonnak, és akkor lesz válasz, nem hiszen, hogy bárkit is kivettek volna.

és ellenvéleményként ajánlom ezt: https://ew.com/tv/fear-the-walking-dead-season-6-best-ever/ – Season 6 is the Best ever? van, aki így látja.

a koncepciót sosem értettem mondjuk, hogy miért viselne el bárki egy random színész miatt el egy nem jó sorozatot. (meg azt sem, hogy miért gondolja valaki, hogy az, aki neki tetszik, másnak is bejön:)

Wanheda - 2020. 11. 19. 11:41

Akkor bizony winnie szegényebb vagy néhány dologgal… :-) És mert sok helyütt olvastam, hogy csak ADC miatt nézik ezt a sorozatot nagyon sokan.

Wanheda - 2020. 11. 19. 11:48

Amúgy én meg sosem értettem, hogy magukat szent és tévedhetetlennek tartó megmondó emberek hogyan gondolhatják azt, hogy csak egyfajta vélemény létezik, ami a sajátjuk és semmi más véleményt még csak el sem fogadnak, sőt igyekeznek a véleményükkel ellentéteseket azonnal valamilyen módon és esetleges pökhendi stílusban kritizálni mindenképpen, ezzel is hangsúlyozva önmaguk tökéletességét és megkérdőjelezhetetlenségét.

dexike3 - 2020. 11. 19. 13:03

@winnie:
azért ezzel a best season-nal lehetne vitatkozni. tény, hogy valamivel jobb, mint az előző. látni a próbálkozást. és a robbantás se volt kutya legutóbb. de szerintem néhány karaktert hiba volt elengedni és beengedni is.
összességében eddig biztató az évad, de pálcát majd a végén török felette.

winnie - 2020. 11. 19. 13:12

én biztos vitatkoznék, a véleményemet láttad róla, de persze lehet, hogy a többi rész fényében jobbnak látnám, de elolvastam, hogy miket hoz fel érvként, mi az, amire ő rezonált, én meg nem.

dexike3 - 2020. 11. 24. 09:59

csak most esett le ez a félévad “finálé” volt. annak szerintem kicsit karcsú volt. Strandre számítottam, hogy “áruló” lesz. Grace-t nem láttuk lassan egy éve, hirtelen nem is tudtam ki az (még jó hogy mondták ebben az epizódban), már azt is elfelejtettem, hogy kiderült terhes és nem sugárfertőzött. picit többre számítottam.

irgum76 - 2020. 11. 26. 10:28

szerintem nem volt rossz rész
egész fordulatos és izgalmas volt
csak megint a logika…
bőmből a zene zombik nem jönnek be
veri az ajtót a zombik még mindig nem jönnek be
elhangzik egy pisztolylövés és már törik is be az ajtót
ehhh…

de azért poén volt a felturbózott zombikat látni
és a klasszik teremtmény elpusztítja a teremtőjét húzás

Lujzi - 2020. 12. 01. 19:16

Sziasztok !
Most akkor mikor lesz a 8ik rész? 2021 be ???

Enzo - 2020. 12. 02. 01:43

6×02 (pótlás)

Hú, na kezdjük a pozitívumokkal:
a melasz-zombik remek ötlet. Meg ügyes volt a rendszer, amit hőseink kiterveltek, hogy építenek nekik szűk keresztmetszetet meg karámot, és akkor el lehet velük bánni.
Ééés akkor nagyjából ennyi volt a jó rész. Sőt még ennyi se, mert a karámba beterelt zombikat se szurkálták le módszeresen, inkább addig bénáztak, amíg azok kiszabadultak, és a szokásosnál bénábban küzdő rangereket kinyiffantották. A többi ranger, meg úgy minden egyéb szereplő, aki a közelben tartózkodott, a végére elszublimált?
Strand leszúrja Sanjay-t, majd bekamuzza, hogy a fickó feláldozta magát, holott szerintem a többiek is látták, hogy tök gyáva, lol :D
De amin a leginkább fogtam a fejem: a Naaagy Értékes Fegyver, amiért kipucolták a helyet, az valójában micsoda? Na mi? Egy vezető, aki a kipucolás során megérett egy sereg irányítására! Mégpedig maga Strand személyében. Te jó ég b*zmeg, ilyen történetírást…

Darabkák:
– Aranyos ez a Dakota nevű lány, kinézetre rögtön tudtam, hogy valami köze van Ginny-hez, és valóban: a húga.
– Charlie is itt van, és cseperedik szépen, ez oké, de ki ez a Janis nevű nő, emlékezni kéne rá? (Túl sok szereplővel operál a sorozat.)
– Áh, szóval Strand dealje az volt, hogy odaadja a SWATkocsit azért cserébe, hogy egy táborba kerüljön Aliciával… hát ez nem hangzik túl jó cserének.
– A Morgan-es zárójelenet meg… na ne b*ssz fel, hogy Papa Salazar végig csak szívatott mindenkit az amnéziájával és valójában emlékszik mindenkire…

6×03 (pótlás)

Na, ez egy fokkal jobban sikerült. Al és Dwight dinamikája jó, a különböző államokból származó jogsik gyűjtése a járkálókról az külön tetszett, mert egy olyan dolog, amit el tudnék képzelni magamról, hogy egy ilyen posztapok világban csinálom :D (és még a ritka Pokémonnak számító Alaszka-jogsis ember sztoriját is rendesen becsatolták a sztoriba).
Al Isabelle-t hallgatja a rádión, de Dwight hiába ad neki egy tök jó “fake death” ötletet, végül mégse megy el a helikopterrel, inkább talál némi cipro-t és kigyógyítja a kiírásra belengetett Dwight-ot, meg mindenki mást a bubópestisből. És a végén egy mesebeli fordulattal…Sherry!

Darabkák:
– Már csodálkoztam, hogy milyen jó állapotban van az egyik zombinő, aztán kiderült, hogy be van balzsamozva, azért :D
– Ez amúgy tényleg mekkora bullshit task, amit Ginny adott nekik, hogy jegyezzék fel, miért haltak meg különböző helyeken az emberek. Na vajon…
– A patkányos-zombis jelenet fújmá’… (mármint a kintire gondolok, patkányból volt bent is elég sok)
– Ez a The End Is The Beginning-es szál egyre furább, lehet hogy ők fertőztek direkt?

És még két tanulságos idézet is volt az epizódban:
“Cause I feel like I’ve been 16 different somebodies since it all ended.” – mondja Morgan, hát ez elég ironikus, tekintve hogy ide-oda rángatták az írók a személyiségét :D

“What’s crazy is doing what we’ve been doing and calling it living.” – ezt meg Al mondta az ottani életükre, de bizony 2020-ra is eléggé áthallásos…

Enzo - 2020. 12. 31. 19:01

6×04 avagy CSI:Lawton (pótlás)

Tetszett John napi rutinjának a bemutatása az elején, és ahogy a rajzokkal együtt átkötötték a fő történésekbe, a Cameron nevű srác halálába és az ezzel kapcsolatos nyomozásba, aminek során John a June-nal való találkozás lehetőségét akarta beáldozni Janis megmentéséért, de végül Ginny furmányoskodása (meg némi evidence planting, stb.) segítségével pont fordítva sikerült – RIP Janis, és egyesülhetett a két lovebird. De hogy mindig úgy jön ki, hogy Strand az áruló, hát hihetetlen már :D

Darabkák:
– Lol, Ginny olvasta a szupertitkos levelezést :D Akkor annyira mégse sikerült titokban tartani :D
– Uh, John foghúzását rossz volt nézni… nincs véletlenül June-nál érzéstelenítő?
– Morgant megtámadják a kulcsért, ezzel a szállal annyira ritkán foglalkozik a sorozat, hogy már szinte elfelejtettem mindent.

6×05

Vizionálok egy évadvégi nagy háborút a maszkos Ginny-outcast csapat és a telepek között. Addig is most azért tényleg jó ötlet volt nem szétlőni a ranger-eket így, hogy Ginny ott sem volt velük. Meg amúgy is, egész jó kis jelenetek voltak a részben: a SWATkocsi lovakkal való megtámadása rendesen hozta a posztapok hangulatot, Morgan is belovagolt a sofőrt a ló után kötve, mint valami vadnyugati seriff :D Al kamuhalála is vicces volt, ahogy felöltöztették a zombit, na vajon mennyire alaposan nézik meg a rangerek?
Ami viszont elég durva baki: ugye elvileg kifogyott a kocsi gépfegyvereiből a lőszer, és mivel ilyen speckó ammo nem terem minden bokorban, honnan szereztek csak úgy hipphopp megint??

Darabkák:
– Sherry adta az eyecandy faktort az elején, csinos :P
– Sejtettem, hogy Al azért ellenkezik a SWATkocsi elpusztításával, mert nem akarná végleg elveszteni szeretett járművét – és voilá, tényleg hazudott a TNT hatásáról :D
– Dwight azzal érvel Morgannek (még a megvilágosodása előtt) a támadás mellett, hogy “ha Grace kérné tőled, te is ezt tennéd”, amire replikázhatott volna Morgan, hogy “na ja, de ha te nem tudnád, hogy Sherry melyik telepen van és aggódnál érte, akkor te is átgondolnád, hogy jó ötlet-e…”, kár hogy ezt a lehetőséget kihagyták.
– Áh, hogy Sherry a neganos idők miatt érez bűntudatot (hogy akkor nem tett semmit, pedig tehetett volna), és ezért kardoskodott ennyire amellett, hogy most kell lépni, nice!

Enzo - 2021. 02. 24. 00:54

6×06 (pótlás)

Fú, elég borzasztó volt a szituáció Tanktownnál, Ginny meg egyre idegesítőbb lett most hogy erősebben kezdik zavarni a TEITB graffitis valakik, szóval pont jókor jött ez a fordulat, hogy megharapták. Afelett most diszkréten hunyjunk szemet, hogy mennyi idő telt el az amputálásig, az anyasorozatos instant kézlevágással ellentétben… legalább jó volt Ginnyt könyörögni látni, na :D June így alkupozícióba került és kért is pár dolgot: a Sarah-Wendell reunion tök oké meg cuki, de például a “kórház” mint kérés csak szerintem hangzik nagyon furán? Mármint azért azok nem csak úgy teremnek és van egypár Ginnynél eldugva, hanem közös érdeknek kéne lennie építeni egy újat, nem?

Darabkák:
– Már előre csodálkoztam, hogy milyen fura az epizód címe (Bury Her Next to Jasper’s Leg)… de aztán a kezdőjelenetből rögtön ki is derült, hogy miért :D
– Az újraélesztésből zombitámadás ötletes :D Meg a pengékkel felszerelt zombi is mekkora szívatás már…
– A végén meglepődtem, hogy mindezek ellenére John lecsatlakozott… már tényleg csak a See You Again-t kellett volna benyomni az utolsó jelenethez :D

6×07 (pótlás)

Ez az Alicia-Charlie-Dakota tinilány-bagázs szinte már spinoffért kiált :D
A vadászház sztori elsőre nagyon hátborzongatónak tűnt, aztán az írók ügyesen lavíroztak ezzel az Ed nevű faszival a creepy és a jófej között, de azért a végén mégiscsak az első benyomás győzött. Így most ott tartunk, hogy Morgan is szépen összegyűjt mindenkit (némi Alicia-Strand standoff után a csajtrió is vele ment), meg a másik oldalon a Grace-t rejtegető Ginny is összeterel mindenkit a csapatból, aki még nem szökött meg. Tavasszal folytatás…

Darabkák:
– Lol, Queen’s gambit (vezércsel) említés – mármint a sakk-béli kifejezés, de így a sorozat sikere után vicces hallani.
– Meglepődtem, hogy Dakota azt mondja, hogy Ginny ölte meg a szüleit…aztán kiderült, hogy ez tényleg igaz, hupsz :O :D
– A szarvasfejű zombi elég király módon ijesztőre sikerült, szerepelhetett volna előbb/többször (és extra ronda volt a többi is, szépen kipreparálta őket a fickó)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz