login |

Pilot: I Hate Suzie

2020. 10. 14. 15:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Ez könnyen ment, nagyjából 3 perc alatt simán be lehet állni a Suzie-utálók közé a brit Sky Atlantic új sorozatában, köszönhetően a kivitelezésnek. Tudom, olcsó kezdés, és szerintem is van érték benne, de valami iszonyat idegesítő volt mégis.

A történet egy tehetségkutatóban felfedezett lányról szól, akinek sok évvel később már nem olyan magasan száll a karrierje, valami nácizombis sorozatban játszik, épp felkérnék egy Disney-filmbe mondjuk, és ekkor üt be a krach, mivel valaki feltöri a telefonját.

Bár szerintem egyértelmű, mivel bonyolítják, de a pilot fordulatát lelövöm a rövid leírásban: a telefonon kompromittáló képek vannak a színésznőről, olyanok amin épp… nem jut eszembe a PG-13 verzió, szóval lesz*p valakit. Ez egyrészt gondolom a Disney-szerepre is hatással lesz, másrészt viszont akár Suzie mellé is állíthatna minket, hiszen a bulvár sajtó épp megsemmisítette a magánéletét, ahogy a fappening tette ugye sokakkal. Ellenben a sorozat kicsit másról akar szólni, mivel a képen nem a férje pénisze van.

Így másfél rész alapján ennek a megcsalásnak a feldolgozása tűnik a központi témának, a filmszerep meg a többi csak a körítés. Az első rész a sokk, amikor kiderül a dolog, a második egy ilyesmi helyzet következő lépcsője, avagy a helyzet tagadása. Na nem a képé, hanem amikor az agyunk nem akar tudomást venni a helyzetről. Itt sok droggal történik mindez, hogy eleválják a helyzetet a képernyőn.

Viszont mindezt képileg is igyekeznek átadni, így a sokk közben a Billie Piper által alakított Suzie borzasztónak tűnik. Nagylátószöggel veszik közelről az álarcát, a sok sminket, amit egy fotózáson rátettek. Vagy előtte ahogy igyekszik rendbe tenni a lakását, mielőtt megérkezik a takarítónő, és az az ideges motoszkálás, amit leművel…! A második részben már jobban beleláthatunk a fejébe is, ott kevésbé mostohán bánnak vele a fényképezésben is.

Jól van megcsinálva az I Hate Suzie, de pont ezzel idegesítő is, viszont legalább érdekesen boncolgat egy örök témát, szóval ha a körítés nem zavarna ennyire, akkor lehet megnézném az egészet, mivel rövid, hiszen angol. A kezdés 6/10, a második rész is hasonló volt, simán lesz, akiknek be fog jönni.

6 hozzászólás Ne habozz!

Never - 2020. 10. 14. 16:13

PG-13 verzió “orálisan kielégített valakit” de a lesz* is tetszik :D amugy koszonom, par évé latam egy DoctorWho reszt amiben Piper szerepelt, azota keresem filmekben, sorozatokban de sehol sem talaltam. Mostanaig

speranza - 2020. 10. 14. 16:43

@Never:
Úgy tűnik, hogy őt megtalálják az ilyen szerepek. :)
Van egy régebbi sorozat is, ami szintén a szex körül bonyolódik, Billie Piper a címszereplő prostituáltat alakítja benne: Egy call-girl titkos naplója. Jópofa, vicces kis széria volt, négy évadot ért meg. :)

winnie - 2020. 10. 14. 17:00

hahh, pont tegnap írtam meg egy második előzetestes posztot ehhez a sorozathoz, hogy ha majd kimegy a kritika, azt is kkrakjuk, és abban linkeltem:)

https://www.sorozatjunkie.hu/2007/09/28/anglia-lecsap-secret-diary-of-a-call-girl/

human - 2020. 10. 14. 18:23

az a kritika lol

speranza - 2020. 10. 14. 19:15

Ejnye, lebuktattam magam. Most kiderült, hogy boszi vagyok. :D

k.dave - 2020. 10. 18. 16:29

Három rész után engem abszolút berántott. Nem ismertem korábban Billie Pipert, de levett a lábamról ezzel a zavarodott, teljesen elveszett, de a látszatra adó nő karakterrel.
És nem csak ő, a férj is rendkívül komplex karakter, a párkapcsolatuk márcsak megérne egy misét, és ezek a friss, pörgős, autentikus párbeszédek. Kár, hogy senki nem beszél róla, pedig Anglia ismét lecsapott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz