login |

Délelőtti videó 6.: David Attenborough: A Life on Our Planet

2020. 10. 16. 12:40 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: doku, tévéfilm, video,

A cím (David Attenborough: Egy élet a bolygónkon) mindent elmond, hiszen benne a természettudós tekint vissza az életét meghatározó pillanatokra és a pusztító változásokra, amelyeknek szemtanúja volt. Azért nem lehangoló darabról van szó, hanem reményteljesről.

A Netflix dokumentumfilmje itthon azonnal a toplista első helyére lőtt fel letaszítva onnan az Enola Holmes-ot (hogy a másnapi Hubie Halloween-nek megadja magát…), a tovább mögött a magyar feliratos előzetes.

6 hozzászólás Ne habozz!

lac - 2020. 10. 16. 13:08

A helyzet az, hogy könnyen megoldható lenne a szénerőművek és naperőművek kiépítése.
Viszont az olajgyártók az életben soha nem fognak belemenni olyan dolgokba ami őket korlátozná.
Itt vannak az elektromos autók. Nem fogja kiváltani az üzemanyaggal szerelt autókat, pontosan az említett okok miatt. Ami sajnálatos.

szk - 2020. 10. 16. 13:52

Elektromos autók csak egy fázis. Az üzemanyagcella vagy valami más fog helyette jönni szerintem.

Flanker - 2020. 10. 16. 20:44

szk: ott sajnos a hidrogén tárolásának veszélyei elég durvák, a gyártásban pedig ugyanúgy elektromotor is kell mint a villanyautóknál, ott a hidrogén katalizátor ritkafém igénye.. még van hová annak is fejlődnie.

lac: Az olajgyártókat maga a piac korlátozza: alacsony olajár, részvényesi nyomás a zöldülésre. Kénytelenek belemenni, alkalmazkodni. De még 2-3(4) évtizedig bőven lesz piacuk (a gáznak is).

Snoopyzit30 - 2020. 10. 17. 07:53

Nekem még az jött le, hogy nem kéne annyi húst zabálni az emberiségnek. A Földön élő állatok, több mint 60%-át csak azért tartják hogy megegyük. A mezőgazdasági területeket pedig azért zsigereljük ki, hogy ezeknek az állatoknak takarmánya legyen. Miközben arról szól már jó rég óta minden egészségügyi ajánlás hogy tartsunk heti 2-3 húsmentes napot, mert egyszerűen nincs szüksége a szervezetnek minden egyes nap húsra. Arról nem is beszélve hogy M.o. a világon top3-ba van a végbélrák okozta elhalálozásban, mert tömjük magunkba a szalámit, szalonnát, hurkát, kolbászt és egy sor más feldolgozott dolgot.

Mom - 2020. 10. 18. 11:10

A címe nem A Life on our</b) Planet?

Mom - 2020. 10. 18. 11:12

A záró tag nem így van, vagy azt nem ismeri? Na sebaj, az our-t akartam kiemelni, csak nem úgy sikerült.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz