login |

Emlékeztető: Mozdulatlanul 1. évad

2020. 10. 16. 19:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány,

Ma. 21:00. Epic Drama. Dead Still – 1×01 (kritika + magyar előzetes + szinkronhangok)

Á, egy idei nagyon kellemes meglepetés Írországból.

Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, amikor belekezdtem a sorozatba, ahogy a kritikámban is írom, egy epizodikus nyomozósra számítottam, amiben a főhős halott-fényképész old meg bűnügyeket a 19. században, de szó sincs erről, inkább egy afféle groteszk, éjfekete humorral bíró, kvázi munkahelyi komédiáról van szó, amiben egy nagyon fura foglalkozást ismerünk meg – és mellé kapunk egy átívelő sorozatgyilkosos szálat.

A hivatalos leírás:

1880. Dublin. A fényképezőgépek egyre olcsóbbak, a fotóstúdiók virágzásának korát éljük. Azonban az úgynevezett emlékezeti portrék (azaz a nemrégiben elhunyt emberek fényképezése) mára elvesztették vonzerejüket. A neves emlékmű fotós, Brock Blennerhasset (Michael Smiley – Halállista, A másik Boleyn lány) üzlete így kudarcra van ítélve. Egy baleset után megpróbálja fellendíteni vállalkozását, ebben még unokahúga és egy buzgó asszisztens is segíti. Rögös kezdés után már-már kezdenek összehangolódni, amikor egy baljós versenytárs tűnik fel a színen. Az illető egy  sorozatgyilkos, aki hátborzongató érdeklődéssel fotóz áldozatokat. Ahogy a testek száma növekszik, a trió egyre kiélezettebb versenybe száll a gyilkossal. Itt már nem csak az üzletről, hanem az életükről van szó!

1 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 10. 16. 22:17

Jé, pont most készül(t) egy magyar horrorfilm, ugyanilyen “halottfotós” foglalkozású főszereplővel :O
https://www.youtube.com/watch?v=r3CjRjZaT6k&feature=emb_title

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz