login |

The Amazing Race – 32×02: Theory freeway

2020. 10. 22. 21:40 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Az évadnyitó végén Tobagóról Kolumbia felé vette az irányt a világkörüli versenyfutás, egy újabb jó epizódot szállítva, ami ismét csak nem volt lefutott, lehetett izgulni, már persze, ha 2 rész után van kiért izgulnia az embernek. Az én preferenciáim nem nagyon változtak, így végülis volt.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Akár az is lehetett volna a posztom címe, hogy visszatért a Yield! Rákerestem a blogon, a 16. (‘Why-o-why, Fast Forward?‘), a 20. (‘A német szakáll‘), a 22. (‘The Husband That Listens‘) és a 24. (‘vége a 24. évadnak‘) évadban is említettem egyszer-egyszer kritikában ezt a csavart, némiképp visszasírva. Nem azért, mert akkora kedvenc lett volna (főleg, hogy sokszor nem kiesős körben használták, hogy konfliktust generáljanak), egyszerűen csak jó viszont látni régi trükköket, illetve az sem hátrány, ha nem tudni előre, hogy épp milyen kunsztot vetnek be az aktuális évadban.

(Ami még poén, hogy az évadnyitós írásban említettem, hogy az 5. évad volt az első TAR-szezonom, erre pont az 5. évadból vágtak be snitteket a YIeld-hez.)

Szóval a csapatok belelkesültek, hogy 10 vagy 20 perces homokórákkal megakaszthatnak majd valaki – hogy aztán természetesen senki se használja a Yield-et az első körben, mert ugye minek. Ha nem szoros a verseny, az elején álló nem fogja használni, mert kerüli a konfliktust és kiejteni nehéz vele valakit, ha meg szoros, akkor az utolsó előtti csak akkor tudja használni, ha tudja, hogy érdemes, mondjuk, ha nem utolsó, és tudja, ki van mögötte. (Azt sem értettem, hogy miért nem volt mindegy, hogy 10-es vagy 20-as az óra, utóbbiban max az a jó, hogy a többieknek kevesebb 20-as jut, egyébként tök mindegy.)

Na, maga a rész. Kolumbia. Sóbánya. Alvás – megérte nem pihenni Tobagóban. Utána csak fél órás eltéréssel való indulás és egy tárgyleadás volt, de az oda vezető úton páran összeszedtek némi hátrányt, és minimális előzés volt az élen is, viszont miután a jópofa, de “nagyobb a füstje, mint a lángja” cirkuszi feladat sem zavart sok vizet, a szokásos “másolós” feladaton múlott minden, főleg, hogy az addig utolsó atléta lányok is lazán felhozták magukat a többiekre.

A teherautó-cicomázásnál sokakkal a clue el nem olvasása szúrt ki, szóval csak magát okolhatta az, aki bénázott. És itt meg a Yield kapcsán azért bejöhet a képbe, hogy a TAR-ban is érdemes lehet szövetkezni, mert a geekek kisegítették a szőke lányokat (és korábban is kaptak segítséget a meleg srácok), akik így megúszták a dolgot, bár azért nem sokkal, mert a hangoskodásnak köszönhetően elég szabadon áramlott az infó és hirtelen mindenki végzett.

A kvázi tripla befutó végén végülis visszaállt az eredeti sorrend, a második gyenge szakaszukkal az atlétalányok estek ki, teljesen esélytelenül.

ui: Ezt az alsó képet elmagyarázza nekem valaki? Lehet, hogy csak valaki képen kívül van, de fura volt, hogy miért engedik oda a röplabdás meg a másik srácot a clue-hoz, mintha várnák a társukat, miközben a másik kettő társa sincs sehol – és ugye a röpisek indulhattak el elsőként a kiírás szerint?

 

8 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 10. 23. 01:57

Yay, micsoda korai poszt! :)
Végigkattintgattam a belinkelt régi szezonos posztokat, hogy visszaolvassam a kommentjeim, de még a 24.évadosnál se találtam magam – aztán utánanéztem, és pont akkor értem be a kinti vetítést, szóval valszeg pótlás alatt nem nyomtam részkommenteket, most csekkoltam is, hogy 25×01-től írtam csak.

Szóval, 32×02:

Alapvetően nem volt bajom a résszel, talán néhány feladatnál több elrontásra számítottam volna, vagy hogy több időt töltenek vele a csapatok (bányában keresgélés meg a tightrope).

Yield: na, ez érdekes, hogy visszahozzák, pláne hogy nem egységes időtartammal. (Vajon viszik tovább a homokórákat magukkal a csapatok későbbi felhasználásra így, hogy senki nem lőtte el?) Mondjuk nemtom hogy pár csapat minek akart direkt 20 perceset keresni – jobban kicseszhetsz egy másik csapattal, de közben meg lemaradsz, amíg keresed… -.-

Truck pimping: vidám egy feladat :D kedvenc jelenetem, amikor a meleg srácok elnevezték a járművet :DD
Amúgy ahogy Phil az ismertetésnél kiemelte a dudák bekötését, éreztem hogy ezen többen el fognak csúszni. Mondjuk így, hogy még a clue-ba is bele volt írva, azért nem egy túlságosan rejtett infó, persze ha úgy csinálja az ember, mint Will&James (“ne nézd meg a route infot, úgysincs benne semmi fontos”), akkor meg lehet szívni :D Aztán amikor pont ők rájöttek, még szerencse hogy hangosan mondták ki, mert így Alana+Leo is meghallotta, és ebből egy jó kis lánc lett: ők továbbadták Kaylynn-éknek (szövetség incoming!), és ezt meghallották a sprinterek is… de aztán csak ők estek ki, miután másodszor is nagyon gyenge szakaszt mentek. Hát, nem hullatok értük könnyet, na.

Darabkák:
– De aranyos volt már ez a kis tömegszállás a bányában, hangulatos lehetett a nomád módon együtt alvás :)
– Random ötlet a szobor/smaragdos dologból kiindulva: hasonlóan kétféle tárgykeresős feladat, de amelyik fajta tárgyat megtalálod előbb, az dönti el, hogy a detournak melyik ágát kell csinálnod. Na? :)
– Riley-ékat megszívatta a prof is kicsit (“This is fake.”) meg a taxisuk is kicsit (amikor azt hitték, hogy lelépett).
– Apropó taxisok, ez mi már, hogy a taxisofőr nem tud navigálni, mert lemerül a telefonja… szép is lett volna, ha konkrétan emiatt esik ki valaki :’D
– A bohócos arcfestés, és hogy utána úgy kellett tovább versenyezniük, elég mókás lett :D
– Hung&Chee párosával úgy érzem, hogy komolyan kell számolni. Tudom, még korai prognosztizálni, de simán döntős material a csapat. 2/2 szakaszgyőzelem, pedig a mostani elején volt összehozás is.
– A focis fogadó srác is érdekes színfolt, DeAngelo meg hogy lenyomta a helyből hátraszaltót utánzásképp :D

Thomas - 2020. 10. 24. 17:36

Nekem is tetszett, hogy visszatért a Yield, ráadásul egy új megoldással, mert nekem nem rémlik, hogy ilyen homokórás lett volna ezelőtt:) A bányás rész jó volt, aztán utána nem volt nagy szám a szakasz. Detour megint nem volt, előzni alig lehetett, annyi történt, hogy a bohócos feladattal Alana kicsit megszenvedett, ezért visszaestek pár helyet, meg a dudára kicsit lassabban jöttek rá a meleg srácok, így őket megelőzték egy páran. Azt mondjuk nem értettem, hogy Kaylynnék miért nem használták a Yieldet, de végül nekik lett igazuk.

Azért egy ilyen esetben nagyon nem mindegy, hogy 10 vagy 20 perc előnyt szereznek vele, főleg ha hátravan még egy feladat is, szóval én megértem, hogy valaki mindenáron meg akarta keresni a 20-ast. Viszont emiatt lemaradni az első csoportról sem volt túl jó ötlet ezen a szakaszon. Mert az említett apró megakadásokat leszámítva a taxilottó döntött, az olimpikonok szívták meg a legjobban a lemerülő telefonnal:) Vicces, hogy belenézek a 16×09 kritikájába és ott is egyből ezt látom: “de legyen már kevesebb olyan próbatétel, amin mindenki ugyanannyi idő alatt esik túl.” Hát igen, az olyan feladat nem jó, amit 10-ból 9 megcsinál elsőre.

A képpel kapcsolatban mondanám, hogy nekik van közelebb a társuk, de inkább az az érdekes, hogy ha tovább nézed a snittet, Will & James (nem tudom melyik melyik:) másik fele jön először, mégis a röpisek nyitják ki elsőnek a clue-t, szóval valami nem stimmel itt a vágással.

Enzo: A homokórákat tutira továbbviszik, szerintem még jó pár Yield lehetőség lesz, azért is nem akarták ennyire az elején ellőni.
Azon a “This is fake.”-en én is meglepődtem, szerintem azt mindenkivel eljátszotta, csak már nekünk nem vágták be többet:)
Hát itt azért a telefon lemerülése nagyban hozzásegítette az olimpikonokat a kieséshez, eleve amiatt értek oda későn a cirkuszhoz, mert eltévedt a taxisuk.

winnie - 2020. 10. 24. 17:55

“Azért egy ilyen esetben nagyon nem mindegy, hogy 10 vagy 20 perc előnyt szereznek vele,”

én pont arra gondoltam, hogy nem előnyt szereznek vele, hanem hátrányt adnak. egyedül akkor ér szerintem többet, ha az utolsó előtti, vagy az az előtti vagy, de az esetek nagy részében nem azért teszed, hogy ne előzzenek meg, hanem azért, hogy valakit még jobban leszakíts. más lenne a helyzet persze, ha előtted lévőt lehetne lassítani, de így, hogy csak olyanra lőheted el, akinél jobb vagy, nem éreztem, hogy osztana vagy szorozna.

sdby - 2020. 10. 25. 15:11

Elég ciki lett volna a meleg srácoknak kiesni a dudás hiba miatt, főleg mivel nagy rajongó létükre nem olvassák el normálisan a feladatot. Nem ugrik be a neve, de az alacsonyabb kicsit könnyen elveszti a türelmét, lehet még vissza fog ütni.

Sprintes lányokat kicsit sajnálom, kissé megszívták a taxisukkal, erősebb csapatnak hittem volna őket.

A TAR Redditen egyébként megosztanak néhány insider klipet némelyik párosokkal, ajánlom őket azoknak, akik kicsit jobban meg szeretnék ismerni a játékosokat. :)

Nekem eddig a legtöbb csapat szimpatikus, de DWilléknek szurkolok, őt már az NFL-ben is bírtam jó pár évvel ezelőtt.

Thomas - 2020. 10. 25. 17:26

Winnie: Igen, akkor célszerű használni, ha hátul vagy, itt tudták, hogy csak 1 csapat volt mögöttük, ők sem sokkal lehettek lemaradva, a 20 perc hátrány nekik direkt 20 perc előnyt jelentett volna:) Most így végül is megmaradt ez a lehetőségük, de azért kellemetlen lenne úgy kiesni, hogy megmarad, amikor felhasználhatták volna. Mint amikor valaki idollal a zsebében megy haza a Survivorben:) Úgy már persze nagyon OP lenne, ha az előttük lévőt is le tudnák lassítani, így viszont semmit sem ér, ha utolsóként érnek a Yield ponthoz.

Thomas - 2020. 10. 25. 17:39

A Yielddel kapcsolatban az lenne érdekes, hogy van erre szabály, hogy egyszerre hányan használhatják, illetve, hogy 1 párosra több időbüntetés is rátehető? Mert akkor itt is ugyanúgy jöhet az összebeszélés, mint a u-turnnél, hogy kipöcköljenek egy erőset, ami nem feltétlen szimpatikus húzás azért, de ha a szabályok megengedik…

Thomas - 2020. 10. 27. 14:55

Bár ahogy nézem a táblát, valószínűleg oda kell rakni a csapat képét, akit megállítanak, szóval egy táblánál csak egy homokóra használható el. Vagy talán ebből is csinálnak majd duplát később.

Diapolo - 2020. 11. 03. 15:49

Még csak most jutottam el a 32x02ig, de jó rész volt. Az olimpikonok nem fognak hiányozni, annyira nem éreztem erősnek őket. DeAngelo és Leo&Alana csapat a legszimpatikusabb, de a Hung&Chee féle páros is elég masszívnak tűnik, nagyon jól működnek együtt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz