login |

Pilot: Roadkill

2020. 10. 23. 16:08 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

A roadkill az az állat, amit elgázoltak, és otthagynak az úton. Hogy ez miképp illik egy politikusra, az a BBC sorozatából majd lassan kiderül. Az egész pikantériája, hogy a Brexit után játszódik már.

Hugh Laurie nem meglepő módon újra drámában bizonyíthat, méghozzá angolban. Egy szegény származású konzervatív politikust alakít, aki a 80-as 90-es években szerteszét szeretkezte Angliát, emiatt a magánélete sem túl fényes, és már a pilotban is utalnak rá, hogy bizony a hivatali éveiben is voltak sötét tettei. Ügyes megoldás amúgy, ahogy előkerülnek a dolgok, nem egy szócső rágja a néző szájába ezeket.

A férfi épp egy nevét tisztázó peren van túl, a miniszterelnök pedig az előléptetését fontolgatja, de ehhez az kell, hogy minden rendben legyen a a múltjában, ami ugye nem áll fenn. Végül kiderül, hogy nem is oda akarták előléptetni, amit ő akart, de gondolom ezzel a helyzettel is meg tudna birkózni, viszont mivel sorozat, így nyilván az összes titok felszínre kerül, tönkre akarják őt tenni az ellenségei.

Nem is tudom mivel lehetne jól jellemezni a sorozatot. Olyan semmilyen? Szinte érezni, ahogy a sakkbábukat mozgatják, hogy jó szövevényes legyen a fő téma. Bár mondjuk eltemetett múltbeli titkokat nyilván nem olyan egyszerű a felszínre hozni, szóval realista kicsit ez a felépítés. Azért a rész végére valahogy zavart, hogy ennyire összefügg minden.

A helyzeten az sem segít, hogy Laurie mellett a többiek nem olyan erősek. Főleg a segéd-bizalmassal közös jelenetek nem működtek, hiányzott a plusz, valami erősebb dinamika. De akár a sofőrt is említhetném. Vagy a “nem naiv” újságírót. Igazából több a negatív példa, mint a pozitív.

A kinézet rendben volt, minden meglenne egy tényleg erős drámához a rendezés és a fényképezás szintjén. Amúgy lehet, hogy csak az angol politikai dráma/thrillerek nem fekszenek nagyon nekem. Oké, az alakítások akkor is neccesek, de ez valahogy nem a jó módon mocskos politikus, hanem… Inkább szomorúan?

Nem is tudok 6/10-nél többet adni. Iszonyat felejthetőnek tűnik az első rész alapján. Itthon amúgy az HBO GO-n nézhető hetiben, de a briteknél már finálézott is a rövid szezon.

8 hozzászólás Ne habozz!

gromit - 2020. 10. 23. 17:24

Nekem még nem nagyon állt össze a pilot végére, bár hozzá kell tennem, h elég fáradtan álltam neki.
(amúgy briteknél is hetiben megy tévében, iplayerre viszont már feltették az egészet)

Valahogy ismerősnek tűnt a készítő neve, de nem tudtam hova tenni. Rákerestem, David Hare hozta össze a Collateral-t is. Na, én a Collateralnál panaszkodtam pont arra, amire human itt fent, h “zavart, hogy ennyire összefügg minden”

a Roadkillben viszont itt van Hugh Laurie, úgyhogy maradok :)

Floarabell - 2020. 10. 23. 19:55

Nagyon letisztult hangulati dráma, igazából túl realista, ahhoz, hogy izgalmas legyen. A hangulata a zongorajátékkal viszont nagyon bevonzott és Hugh Laurie is jól alakít. Kellene még egy második évad, hogy bizonyíthasson. Nagyon rövid volt ez a négy rész és eléggé homályos, hogy mit is akartak a készítők.

human - 2020. 10. 23. 19:55
Shannen - 2020. 10. 24. 10:17

Nekem ennél jobban bejött (olyan 7,5/10) de tény, hogy jobban is beránthatott volna. Laurie karaktere nagyon tetszett, mert miközben sejtjük és látjuk, hogy bizony van vaj a füle mögött, nem kapásból ellenszenves.
Azt viszont human tök találóan megfogalmaztad, hogy nem a jó módon mocskos politikus, hanem a szomorúan. De ez nekem itt most inkább pozitivum.

A börtönös szál kicsit fura volt, kíváncsi vagyok hova fog kifutni.

Kár, hogy csak 4 rész, de remélem azt jól használják ki.

Python - 2020. 11. 01. 19:34

Két rész után azt mondom, hogy jóféle lesz ez! ;)

csb - 2020. 11. 03. 13:52

Nekem három rész után eléggé bejön. Csodálom, hogy senki nem hasonlította a House of Cardshoz. Főhősünk nem kapja meg azt a posztot, amit akar. Itt is megvan az újságíró, aki hirtelen meghal…
Most úgy néz ki, hogy még a miniszterelnöki poszt is összejöhet Peternek, akkor aztán minden balhéját el tudja sikálni. Szurkolok neki, csak nagyon sokan vannak ellene. Mindenesetre nagy payoffot várok a fináléban.

Python - 2020. 11. 10. 01:56

A negyedik rész premierjére szinkronos lett az egesz évad a HBO GO -n. ;)

Snoopyzit30 - 2020. 12. 22. 19:46

Próbáltam szeretni ezt a sorozatot, mert a főszereplő és a téma is jó, de nekem ez most nem sikerült. Egyszerűen untam az egészet. A pilot után kaszáltam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz